ROTEL + BOSE, חוות דעת

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #1 

הי, חבר טוב שלי ביקש ממני לבדוק לו לגבי מגבר סטריאו ישן שיש לו. הדגם הוא ROTEL RX-950AX. האם שווה לירה וחצי ?
כמו כן יש לו גם רמקולים של bose interaudio 3000xl. הוא מבקש חוות דעת לגבי השווי שלהם היום ואיכותם.
לי אין ידע רב מדיי בוינטאג' ולכן אשמח לדעתכם.. 8)
אז מה אתם אומרים ?
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #2 

ה ROTEL RX-950AX שווה לירה, לירה וחצי. או אפילו קצת יותר.

לגבי bose interaudio זה - ואני עדין - זה *** מארץ רמקולי הזבל.

לא נעים לכתוב, אבל היה לי זוג כזה בשנות ה 90 או סוף 80 ופשוט לא ניתן לשמוע איתם כלום. אחרי 2 דקות יש מין כאב כזה באזניים שבא לך לשרוף אותם...

אתה יכול להמליץ לחבר שלך למצוא שאריות מדורות מל"ג בעומר - שרק עבר - ולהניח אותם בעדינות....

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #3 

הרוטל אכן רסיבר שווה ומומלץ.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

כמה שווה למכירה אם הוא רוצה למכור אותו ולהתקדם לרסיבר ק"ב ?
מהרמקולים אתם אומרים לא יהיה אפשר להוציא יותר מדיי ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #5 

הרוטל שווה 300 ש"ח
הרמקולים שווים 50 ש"ח

להערכתי כמובן.

אבל....

אף פעם אי אפשר לנבא מי יצלצל למודעה.. כלומר את הרמקולים אפשר למכור ב 600 ש"ח ללקוח הנכון..

פעם מכרתי זוג מורל (מגעילים ביותר) במחיר של 780 ש"ח למישהו שממש רצה כאילו, הם לא היו שווים כלום.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #6 

להתקדם לרסיבר ק"ב
...
יש כאן הנחה מוזרה, מה הסיבה שגורמת לחשוב שסטריאו נחות מק"ב? ועוד בפורום הזה? :(

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

tomyeshuah כתב:
להתקדם לרסיבר ק"ב
...
יש כאן הנחה מוזרה, מה הסיבה שגורמת לחשוב שסטריאו נחות מק"ב? ועוד בפורום הזה? :(
...
מי אמר את זה שזה יותר נחות ?!?!?! 8O
אל תיכנס בבקשה לפרשנות מיותרת שלא קשורה לנושא השרשור ותסיט אותו לכיוונים שלא מאפיינים את הפורום הנ"ל...
הוא רוצה ככל הנראה למכור את הרוטל (שכרגע מאופסן אצלו לפני מעבר דירה) ולעבור / להתקדם / לשנות / לשבת ולשמוע ק"ב בסלון במקום הסטריאו שהיה לו בעבר.
ואם כבר הגבת - אז אשמח לדעתך לנושא מעבר למה שרשמו כאן (f)

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #8 

you'll catch alot more flies with honey..

בנוגע למגבר ולמחירו, לדעתי אי אפשר לדעת כי שוק היד שניה של וינטאג' הוא מאוד לא ברור ועל כן לנקוב מחירים זה משימה לא פשוטה, ובכל זאת אני מצטרף לעמדתו של Form78HiFi.

ותזכור.. אנחנו פורום וינטאג' סטריאו ועל כן צורם לנו מאוד שאנשים רוצים למכור ציוד איכותי וישן על מנת להחליף אותו בחדש (ולדעתנו) שלרוב נותן תוצאה הרבה פחות טובה בתחום המוזיקה, ועל כן איך צורך להרים גבה כאשר אנחנו שואלים למה - זה ברמת רפלקס מותנה. אף אחד לא קפץ לפרשנויות, פשוט שאלו את מה שרגילים לשאול.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #9 

הרוטל המדובר רסיבר סטריאו טוב עם רדיו דיגיטלי,היה לי את הדגם הנ''ל.
לגבי המכירה...זה תלוי במוכר כמו כן בשכנוע הלקוח,אני הצעתי את שלי ב 800 ש''ח שאותם אכן קיבלתי
לעומת זאת היה אחד שהציע אותו ב 400 ש''ח ולא הצליח למכור אותו אלא רק אחרי שירד ל 200 ש''ח :)
דרך אגב,יש לחברך את השלט של הרסיבר?

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #10 

Tankpopper כתב: צורם לנו מאוד שאנשים רוצים למכור ציוד איכותי וישן על מנת להחליף אותו בחדש.
זה ברמת רפלקס מותנה. אף אחד לא קפץ לפרשנויות, פשוט שאלו את מה שרגילים לשאול.
...
(Y) בהחלט נכון לגבי עניין רפלקס התגובה למקרים כאלו. :)
לא התכוונתי למתוח ביקורת. אני ממליץ לשמור רסיברים \ מגברים איכותיים שיתנו שירות הגברה שיתעלה על הסכום שיהיה ניתן לקבל כיום עבורם.

יש בידי דגם "נמוך" יותר מאותה סדרת רסיברים, שלמרות ההספק הנמוך שלו (20 או 30WPC) מסוגל לדחוף רמקולים בעלי נצילות נמוכה ואף 4ohm. זו כבר סיבה לא למכור.

אני ממליץ לנסות לחבר את הרסיבר לרמקולים אחרים מה-Bose ולהיווכח לאיכויותיו.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #11 

tomyeshuah כתב: אני ממליץ לנסות לחבר את הרסיבר לרמקולים אחרים מה-Bose ולהיווכח לאיכויותיו.
...
יצא לי קצת להשוות אותו למגברים שונים ברמות כניסה + ובדרך כלל העדפתי אותו אבל זו הרמה ולא צריך להיסחף

יתכן שהגיל של המגבר מתחיל להשפיע אחרי יותר מ20 שנה (לא ממש זוכר מתי רכשתי אותו חדש) של עבודה כמעט יום יומית כל היום...

ירון

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

דיברתי איתו מקודם ומסתבר שהבנתי אותו לא נכון, הוא לא מעוניין למכור אותו כי מאוד מרוצה. לגבי הרמקולים הם נדרשים בתיקון של גומיות הוופרים.
הוא מתכוון לשים אותו באחד החדרים בדירה החדשה שיכנסו אליה בעתיד. אין לו את השלט שלו אגב.

ולנושא "הפרשנויות" - סבבה מקובל אבל זו לא הייתה כוונתי כמובן.
יודע זאת כיום בדיעבד ממגבר של מרנץ וטייפ תואם שמכרתי אותם בכלום כסף ברוב טמטומי.
זאת טרם הבנתי קצת יותר בתחום כיוון שלא היה לי מה לעשות איתם בתקופה של לפני כמה שנים. מי שקנה אותם הרוויח כי הם היו במצב מעולה / שמורים ביותר ומלוקקים. אפילו הייתה ארונית מתכת תואמת.
בסופו של דבר נשארו לי רק ה- menual שלהם שהם גם במצב מעולה ואם אני לא טועה אפילו יש את הסכימה של הלוח של המגבר.
הבנתי שגם את זה יש כאלו שאוספים... (Y)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #13 

מתפרץ לדלת פתוחה ושואל שאלה שמסקרנת אותי, אפרופו הדגם הזה -

הרוטל הזה שווה למרות היותו מיוצר בשנות התשעים ?

(עפ"י חיטוט ברשת הוא מ96')

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #14 

מכיר את סדרת ה RX830-840-850 האנלוגית משנות השמונים?
אז איכות הסאונד נשמרה גם בדגם הזה בנוסף להגברה חזקה יותר ואף הרדיו הפך לדיגיטלי ואף נוסף שלט(נדיר למצוא)
שזה אומר שכן,הוא רסיבר סטריאו שנותן תמורה.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”