תדרים ומכשירים נעולים לרשת ספציפית- תפקודם ברשתות החדשות גולן והוט מובייל:

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
shoki222 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

לכל מכשיר סלולרי בד"כ יש 2 מגבלות לפחות:
1. המכשיר נעול לשימוש לרשת ספציפית- למשל פלאפון או סלקום
2. המכשיר תומך, בדור 3 בתדרים ספציפים שמתאימים רק לרשת אחת (עד כה), למשל 850 לפלאפון, 900 לסלקום וכו.. אין בדר"כ תדרים משותפים בין הרשתות (אולי תדר 2100).

כיצד הנ"ל יעבוד בחברות הסלולר החדשות גולן\הוט מובייל\רמי לוי?

אדם יקנה מהם סים קארד, יתקע בטלפונו הקיים ו.....? הטלפון הנעול למשל לרשת פלאפון יעבוד? האם התדרים ברשתותו החדשות (גולן\ הוט מובייל\ רמי לוי) תומכים בתדרים של המכשירים שהיו לי ברשת אורנג'?

נכון שיש ניידים מאוד מודרניים כמו אייפון שהוא sim free ותומך בכל התדרים של דור 3 לכל הרשתות אבל זה לא הרוב.

תודה לעונים!

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #2 

לפי התקנה בארץ, מה-1/12011, כל המכשירים חייבים להימכר סים פרי.
מכשירים שהם לא סים פרי, ייפתחו ע"י החברות ללא תמורה כספית.
כך שאם המכשיר נקנה בשנה וחצי האחרונות מהחברות, רוב הסיכויים שהוא כבר פתוח ואם לא, הוא ייפתח.
אם רכשת מכשיר עצמאית, אני מניח שהוא כבר סים פרי (אין כ"כ הגיון לקנות מכשיר פרטי שלא פתוח).

לגבי תדרים, זו, אכן בעיה, למרות שרוב המכשירים תומכים ברוב התדרים (עם פלאפון יש קצת בעיה בתדרים).
לפני המעבר, צריך לבדוק באילו תדרים המכשיר שלך תומך ובאילו תדרים החברה תומכת.
בעניין הזה, זה לא ממש שונה ממה שהיה עד עכשיו.

ממה שהבנתי, גולן טלקום ישתמשו בהתחלה באנטנות של סלקום, עד שהם יפרסו מוקדי שידור משלהם.

pargit
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1012
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #3 

אז ככה,
סים פרי כמו שכתב אבי זה חובה על הספקית לפתוח.
לגבי תדרים, רוב המכשירים בארץ תומכים בשלושת הרשתות, רמי לוי והוט רוכבים על תשתית פלאפון ככה שפה אין בעיה, גולן על סלקום גם אין בעיה.
גם אם גולן יפרוס רשת חדשה (מה שיקח לו הרבה זמן/כסף/כאב ראש ויוסיף המון בעיות לרשת שלו) הוא יפרוס בתדרים מקובלים של 850/900/2100 ואולי גם 1800/1900 עבור GSM רגיל דור 2.

אין בעיה להביא כל מכשיר ושהוא יעבוד בארץ. אפילו מכשירים זולים מתאילנד עובדים :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

תיקון, הדור השלישי של סלקום הוא בתדרים 850/2100 (ולא ב-900).

ממה שהבנתי, הפריסה של הוט מובייל וגולן טלקום תהיה אף היא ב-850/2100 בדור השלישי ולא בתדר 900.

אורנג' היא למעשה החברה היחידה שתקים תשתית דור שלישי בתדר 900 (בנוסף ל-2100 הקיים היום), כי היא היחידה שיש לה רשיונות בתדר הזה.

pargit, לא מדוייק. מכשירים התומכים בדור שלישי ב-900/2100 (אלו הם למעשה רוב המכשירים הזולים הנמכרים בעולם ותומכים בדור שלישי) יסבלו מבעיות קליטה ברשתות של הוט מובייל, פלאפון ורמי לוי. בשאר הרשתות המצב יותר טוב כי יש את הדור השני לגיבוי. בהנחה שאין כוונה להתחבר לרשת אורנג', כדאי מאוד להקפיד על מכשיר התומך בדור שלישי בתדרים 850/2100.

בסמארטפונים היקרים (גלקסי S2, אייפון 4 וכו) אין את הבעייה הזו כי המכשירים האלו תומכים בדור שלישי בכל התדרים - 850/900/2100 ועוד תדר אמריקאי, 1900 אם אני זוכר נכון.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

שלום, אני צריך את עזרתכם כי אני פשוט לא מצליח לקבל תשובה חד משמעית לגבי שאלה שיש לי.
ניידתי אתמול את המספר שלי מרשת סלקום לרשת הוט-מובייל, עם מכשיר SONY XPERIA ARC LT15a שנקנה בעבר גם הוא מסלקום (ועדיין עם רום מקורי של סלקום). בקשתי אתמול בעמדת התמיכה הטכנית בהוט-מובייל שייבדקו לי שהמכשיר תומך ושהכל עובד בו כמו שצריך לפני שאני מנייד אליהם. הבחור שם הכניס סים, שינה את ההגדרות ואישר לי שהמכשיר בסדר גמור והוא הראה לי גם פיסית שהוא עובד, מוציא שיחות וגולש.
השאלה שלי היא כזאת - מאז שיצאתי משם שמתי לב שבאייקון הקליטה שלי מופיע סימן של R כלומר שהוא בנדידה. הלוגו הזה מופיע תמיד, ללא תלות לאיזור שבו הייתי (הייתי איתו מחיפה דרך הקריות ועד לכרמיאל..).
בנוסף, כאשר אני מבטל את האופצייה "נדידת נתונים" אין לי יותר גישה לגלישה ואינטרנט. מופיע לי מעין לוגו של משולש צהוב עם סימן קריאה ורשום לי שאין רשת זמינה.
בקיצור, מה הקטע?? אני למעשה תמיד מחובר על רשת אחרת (אני מניח שפלאפון..?) אין להוט-מובייל קליטה באיזור שלי? = קשה לי להאמין, כי חבר שגר בסמוך אליי משתמש באייפון 4 שלו כרגיל וגולש כרגיל גם כש"נדידת נתונים" כבויה - כלומר יש פה רשת זמינה של הוט-מובייל.
מה אני אמור לעשות? איך אני יודע אם המכשיר שלי בכלל תומך ברשת של הוט-מובייל? באיזה תדרים הוא תומך והאם זה בכלל אמור להפריע לי בהמשך?
תודה מראש, מצטער שחפרתי קצת, אני פשוט חייב להבין את הנושא הזה..
שחר
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #6 

המכשיר שלך תומך בתדרים של דור 3 HSDPA 850 / 1900 / 2100 / 800
הוטמובייל משתמשים בתשתית של פלפון 850/2100
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_x ... c-3619.php

טכנית לא יודע להגיד למה החבר מצליח לגלוש כשהוא לא נודד ואתה לא מצליח.
אולי נסה לעשות RESTART למכשיר, להוציא את הSIM החוצה בזמן שהוא מכובה ואז להדליק ולראות אם זה עובד גם בלי הR.
אפשר לנסות גם לנתק את האינטרנט ולהדליק שוב בהגדרות (פחות סביר שישנה)
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

קודם כל, הסר דאגה מלבך לגבי המכשיר, בסיומת a בדגמים של סוני אריקסון זה אכן תומך ב-850/2100 ומתאים להוט מובייל באופן מלא.
בנדידה - מדובר בהתארחות ברשת פלאפון. לא תחוייב על זה מעבר למסלול שיש לך עם הוט מובייל.
לגבי אייפון 4 שכן קולט DATA ללא נדידה לעומת הסוני אריקסון - אין לי הסבר לזה. זה באמת מוזר.
אולי משהו בהגדרות ה-APN של הגלישה במכשיר שלך? נסה לפעול על פי ההוראות להגדרות הגלישה באתר של הוט מובייל (גלול למטה):
https://www.hotmobile.co.il/ServiceSupp ... tions.aspx

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

תודה לכם על התגובות,

ניסיתי את שתי העצות - גם כיבוי המכשיר, הוצאת הסוללה והסים והדלקה מחדש וגם ניסיתי להגדיר מחדש את הרשת לפי המדריך באתר לאחר שאפסתי שוב את הגדרות הרשת. בשני המקרים העניין נשאר אותו הדבר - אין לי רשת זמינה כאשר אני מבטל את "נדידת נתונים"..
המכשיר גם רשם לי כעת בעת שהדלקתי אותו שוב שהרשת שאותה בחרתי HOT mobile אינה זמינה.
ממש הזוי.
יש סיכוי שיש סוני אריקסון ארק LT15a שתמיכת התדרים שלהם שונה? כלומר שהדגם הוא אותו הדגם אך התמיכה בתדרים משתנה בהתאם לספק הסלולרי שמוכר אותו בעולם ?

תודה, שחר

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

נסה לברר בפורום של http://iandroid.co.il/forum/forum81.htm ... 271548044d
הלינק מוביל לפורום ספיציפי של המכשיר
רב המשתמשים שם ילדים, אבל הם חורשים על המכשירים, מחליפים רומים כל שעתיים וגם מחפשים את החברות הזולות
יש סיכוי שתקבל שם רעיונות נוספים, תעתיק את ההודעה המקורית שלך , היא מנוסחת נכון.
מה שכן לא ממליץ לך לצרוב רומים אם אתה לא בטוח איך עושים את זה, זה יכול להרוס לך את המכשיר והאחריות מבוטלת מידית.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

ג'קו, אולי שווה לך לפנות ליבואן הרשמי של סוני אריקסון, ברס אלקטרוניקה. מנסיון, הם נותנים את השירות הכי טוב שנתקלתי בו מיבואנים של מכשירי סלולר.
אין להם אתר, אבל יש להם דף פייסבוק רשמי.
כתוב להם שם הודעה פרטית, ואולי אפילו תיתן להם שם לינק לשרשור הזה.
מעניין מה הם יציעו לך לעשות.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

תודה שוב.
פרסמתי כבר קודם אתך השאלה שלי בפורום האנדרואיד באיזה תת פורום של תדרים של הוט-מובייל.
פתחתי עכשיו דיון ייעודי בפורום של ה XPERIA ARC בתקווה ששם זה ייתקל באנשים שבמבינים יותר במכשיר הספציפי הזה..
שמתי גם לב שנציג מטעם היבואן ברס אלקטרה נוהג להגיב שם על שאלות ולפתור בעיות - שאפו !! זה לא עניין של מה בכך..
אם אני אכן לא אקבל תשובה, אני אנסה לפנות אולי שבוע הבא להוט-מובייל או לחלופין גם לברס אלקטרוניקה עצמם.
האמת היא שזה לא כזה ביג דיל כרגע, המכשיר עובד לי כרגיל והגלישה אפילו הפתיעה אותי לטובה במהירות - סביב ה 5 מגה הורדה.
לא ציינתי קודם אך באייקון של תקשורת הנתונים מופיע הסימון H ולא 3G או משהו אחר.. מה זה ה H הזה מישהו יודע ?
זה בעיקר עניין של סקרנות ולהבין מה הולך עם המכשיר ולדעת שהכל כמו שהוא אמור להיות ושאני מנצל את התשתית כמו שצריך..
תודה מראש,
שחר
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 08/06/2012 21:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

H זה מעולה - זה אומר שאתה גולש על HSDPA, הרשת הכי מהירה שיש (דור 3.5 ומעלה)...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

תודה. וואו נחמד לשמוע את זה..
זה מתחיל להשמע דווקא טוב, הייתי בטוח שיש איזשהי בעיה אצלי במציאת הרשת בדור השלישי..

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

הדבר היחיד שצריך כעקרון להדאיג אותך באופציית הDATA ROAMING (נדידה) זה כאשר אתה בחול (נדמה לי שבאילת/ערבה/ירדן יש חוק שחייבים לזכות אותך), תדאג לנתק את הנדידה עוד כשאתה על המטוס בנתב"ג אחרת אלפי שקלים על גלישה בחול מחכה לך כשתחזור לארץ :D
כשאני בחול אני דואג לסים מקומי או מנתק את הנדידה. הכי גרוע זה ליפול על שיטת המצליח של חברות הסלולר בארץ שמצאו פירצה בחוק ויאשימו אותך על זה שאתה לא מכיר את התכונות של המכשיר שלך ולא ניתקת את הנדידה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

תודה על ההבהרה. כבר אמרו לי את זה וייאמר לזכותה של הוט-מובייל זה גם מצוין באתר שלהם, ציטוט :
חשוב
פתיחת שירות גלישת נתונים בנדידה במכשיר, מאפשרת לו לבצע גלישה גם בעת נסיעה לחו"ל, בתעריפים השונים מהתעריפים בישראל. במקרה בו מותקנים במכשיר יישומים ו/או תכונות אשר מבצעות גלישה או סנכרון מעת לעת, מוטב לשקול השהיית יישומים אלו בעת השהייה בחו"ל, או לנטרל אפשרות זו במכשיר. אם תבחר לנטרל אפשרות זו במכשיר, אנא זכור להפעיל אותה שנית עם חזרתך לארץ.
...
לעניין השאלה שלי,
נציג של ברס אלקטרה, יבואנית סוני-מובייל לארץ, ענה לשאלתי בפורום iAndroid והבהיר לי שהכל תקין וככה המכשיר אמור להראות לי.
הוא אומר שמכשירי ARC שירכשו דרך הוט לא יראו סימן נדידה כאשר מחוברים לרשת שלהם ואם הבנתי אותו נכון אני רואה סימן נדידה בגלל שהמכשיר שלי הגיע מסלקום עם רום שלהם. עוד הוא אומר שמערכת iOS לא מראה למשתמש את סימן הנדידה למרות שהיא מתרחשת ברקע.
דבר נוסף - הוא אומר שבעקרון רשת הוט-מובייל פרושה טוב יותר במרכז הארץ כרגע וכנראה באיזור שלי אנחנו עדיין מתארחים כרגע על רשת פלאפון.

Susanna
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #16 

שלום! יש לי מכשיר samsung magic touch הייתי בחברת אורנג' ועברתי לפני כמה ימים להוט מובייל, הכנסתי את הסים ובגלל שהמכשיר היה נעול לסימים זרים לא הצלחתי לשים את הסים, הלכתי לאורנג' והם אמרו לי שהם פתחו את המכשיר ואני יכולה לשים את הסים של הוט מובייל אבל הבעיה שברגע שאני שמה זה מבקש קוד סים שאין לי מושג מה זה. הלכתי בחזרה להוט מובייל והם ביכלל לא ידעו במה מדובר, ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות. כי אני לא מצליחה להיכנס למכשיר. מי לדעתכם אשם? למי אני צריכה לפנות להוט מובייל או לאורנג'. תודה על העזרה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #17 

ברוכה הבאה לפורום!
זה נשמע כאילו המכשיר לא שוחרר מהנעילה כמו שצריך ע"י אורנג', אבל אולי אני טועה.

הערת אגב - רוב הסיכויים שהמכשיר שלך לא מתאים באופן מלא מבחינת תדרים להוט מובייל. אם המכשיר נקנה מאורנג', הוא ככל הנראה בגירסה של דור שלישי בתדרים 900 ו-2100, כאשר הוט מובייל עובדים ב-850 ו-2100.
עוד פרטים על התדרים ומהי המשמעות של שימוש במכשיר שלא תואם לגמרי את יכולה לקרוא כאן.

בכל מקרה, אין לזה קשר לבעיית הסים, ולדעתי את צריכה ללכת שוב למוקד של אורנג' עם הסים של הוט מובייל ולדרוש שיפתרו לך את הבעייה הזו.

כדאי גם לשקול רכישת מכשיר חדש התואם את הוט מובייל באופן מלא מבחינת תדרים (לא ישירות מהוט מובייל, הם יקרנים במכשירים).

Susanna
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

תודה רבה על התשובה. הלכתי היום לאורנג' והם לקחו את המכשיר לתיקון במעבדה. נקווה לטוב. בכל אופן לפי דעתך אם אני רוצה להשתמש במכשיר בחו"ל כלומר אני רוצה לשים לשם סים איטלקי. הוא יתמוך? או שעדיף כבר לקנות סמארטפון ולחסל כל חשש

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #19 

באירופה הדור השלישי הוא ב-900/2100 כמו באורנג', ויש גם קליטה רחבה גם של דור שני (להוט מובייל יש דור שלישי בלבד), ולכן, בהנחה שאורנג' יסדרו את בעיית ה"קוד סים", תוכלי להשתמש בו באיטליה ללא חשש עם סים מקומי.

Susanna
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

תודה רבה על התשובה. והסיוט לא נגמר. באורנג' הם איפסו לי את המכשיר מחקו לי הכל שמתי את הסים והכל עבד פיקס כמו שצריך יכלתי להתקשר והכל ועכשיו פתאום הכל התנתק וכתוב לי על המכשיר שירות מוגבל ואני יכולה להתקשר רק למספרי חירום. זה ממש רע. זה בגלל המכשיר כי הוא לא תומך? אז איך בהתחלה הכל היה ממש טוב?

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”