אודיופיל, מגלה לראשונה שיש הבדלים בקטגורית הכבלים...

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
OReeh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני אודיופיל כבר לא מעט שנים, שזה מתבטא ברמקולים, אוזניות ומקורות איכותיים, אבל לפי איך שזה נראה אני מגלה עכשיו גם את עולם הכבלים...

שלשום רציתי לקנות כבל RCA פשוט נוסף למערכת רמקולים, אחרי שאת השני לקחתי לטובת חיבור רמקולים אחרים. לא היה בחנות שום כבל רגיל במחיר שרציתי להשקיע, אז הלכתי עם כבל איכותי של חברת טומסון שעלה לי באזור ה-40 ש"ח, הכבל הבא: http://www.amazon.fr/Thomson-KHC001-CAB ... B001D7XC4U

באמונה שכבלים לא באמת משנים משהו, חיברתי אותו לרמקולים. כמה שעות אחרי, כשאני מבלה סוף סוף בשמיעה רגילה בהם, מבלי לזכור בכלל את עניין הכבל, אני שם לב שהסאונד פשוט לא אותו הדבר. שונה, לטובה. באס יותר מלא, יותר פרטים שאני מוכן להשבע שלא שמעתי באותם השירים קודם לכן והרגשה של במה טיפה יותר פתוחה. אז כן... מבחינתי, כבל אנלוגי איכותי יותר בהחלט נותן תוצאות טובות יותר בסאונד.

השאלה היא אם זה רק ילך וישתפר, לדעתכם, אם בהמשך אשקיע בכבל יותר איכותי (100-200 ש"ח גג?) או שהמעבר מכבל RCA פשוט של 10 ש"ח לכבל שנחשב איכותי ככל הנראה יספיק, ולא אקבל תוצאות מדהימות מכבל יותר יקר? (אני ודאי לא אשקיע 200$ על כבל) ההיגיון שלי עכשיו אומר שכבל רעוע ופשוט ב-10 ש"ח בהחלט יציע העברה פחות טובה של הנתונים אל מול כבל אנלוגי שנחשב איכותי ומונע הפרעות, אבל ההבדלים לא יהיו כמעט, אם בכלל, בינו לבין כבל במחיר גבוה פי כמה - אבל אשמח לשמוע את דעתכם כאן.

בנוסף, חשבתי על להשקיע גם כבל רמקולים טוב ולא יקר מדי. חיפוש קצר בהדפיי ופה הביאו אותי לכבל הבא שנראה מעניין:
http://www.ac-shop.co.il/ProdDetails/80 ... 7%95%D7%9C

בקיצור, אשמח מאוד לתגובותכם ולדיון נוסף בנושא הכבלים. (:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #2 

הנה זה בא...

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #3 

oferlaor כתב:הנה זה בא...
...
:lol: (Y)

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #4 

אתה לא הראשון שמבחין בין כבלים שונים בהאזנה, תנסה לעשות לעצמך גם מבחן עיוור.
אני עדיין לא הגעתי לקטע של לבחון כבלים "אכותיים" במערכת שלי (זה יגיע במקדום או במאוחר :P ) אז כך שאני לא יכול להביע דעה,
Chord זו חברה רצינית עם מוצרים טובים, כדאי לבקש לבדיקה ללא התחיבות

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”