ניתוקים באינטרנט-מה יכולה להיות הבעיה?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
omerdo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

לאחרונה אני חווה ניתוקים רבים באינטנרט.
כשאני מנתק את הראוטר מהחשמל ומחבר שוב הבעיה נפתרת(עד שחוזרת שוב כעבור כמה שעות).
איך אני יכול לדעת אם מקור הבעיה בראוטר עצמו או אצל הספק/תשתית?

קצת מידע נוסף-
10M
תשתית הוט,ספק בזק בינלאומי.
מודם arris של הוט מחובר לראוטר d-link-524(שמשמש גם כחייגן)
החיבור הוא חוטי(2 מחשבים מחוברים).
משתמש בראוטר כבר מעל לחצי שנה(והיה בשימוש עוד קודם אצל מישהו אחר) ולא נתקלתי בבעיות עד כה..

תודה

netivi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 880
נתן תודות: 1060 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #2 

גם לי הייתה את אותו הבעיה בסביבות ה-חודש ימים
תשתית של בזק בינלאומי + ספק בזק
20M

זה הסתדר לבד ... לא עשיתי כלום חוץ מטלפונים לשירות לקוחות פעם בשבוע...

omerdo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אם אני אדע להגיד שהבעיה אצל בזק בינלאומי אני אדאג שהיא תיפתר(בין אם בשיחה ובין אם בניתוק),
אבל אני לא בטוח שבזה מדובר.
מאחר והראוטר הוא גם חייגן אני מניח שאצלהם בכל מקרה יופיע שהיה ניתוקים אבל אני לא יודע מה המקור שלהם.

בכמה פעמים שזה קרה ניסיתי לגשת לרואטר(כלומר להיכנס להגדרות שלו)- בחלק מהפעמים הוא לא היה נגיש מה שהגביר את החשש שהבעיה בו אבל היו גם פעמים בהן כן הצלחתי להתחבר אליו

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

הבעיה היא במודם ARIS או כל מודם אחר של הוט חוץ מההוטבוקס. (מוטורולה, תומפסון)...
הבעיה הייתה אצלי שנים רבות שהמודם היה מחובר ישירות לראוטר, כל הזמן היה מתנתק לי בול כמו אצלך.( רק אחרי ריסטרט היה חוזר)
שנים אמרתי שהבעיה היא במודם אבל, אף אחד לא מקשיב.
מהיום שיש לי את ההוט בוקס, לא היה לי ניתוק אחד מוזר בסגנון של מה שחוויתי שנים ואתה חווה כרגע.
תנסה להוציא מהם בכוח את ההוט בוקס, אין מה לעשות זה מה שיפתור את כל הניתוקים. (הוא מסתנכרן יותר טוב עם ראוטרים שמחוברים אליו).
תגרום להוטבוקס להיות המודם ולראוטר לנתב את כל התקשורת, והבעיה תיפתר.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #5 

ניתוקים לעולם לא מגיעים מהספק אלא אם כן היה ניתוק יזום ואתה היית יודע על זה.
ניתוקים תמיד מגיעים מהציוד של התשתית/לקוח.

נסה לבודד דבר דבר ולראות מה גורם לבעייה.

omerdo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

כדי לשכנע את הוט לתת לי מודם אחר אני צריך "הוכחה" שהבעיה במודם,כי כשדיברתי איתם הם אמרו שהבעיה היא בראוטר.
מה שאני חושב עליו זה אולי פשוט לוותר על הראוטר,לחבר את המודם ישירות למחשב ולראות אם זה עדיין קורה.

הבעיה שאם אני עושה את זה אני בעצם מנתק את המחשב השני מהאינטרנט.
נניח שאני מחליט לעשות את זה רק במהלך הלילה(כי בדרך כלל בבוקר כשאני קם אין אינטרנט,לא יודע למה זה קורה דווקא בלילה)-
א. אם אני מתקשר לתמיכה ומגדיר חייגן על המחשב כדי שיעבוד כל בלילה, אני יוכל בבוקר פשוט לחבר את החוטים שוב דרך הראוטר וזה יעבור כרגיל(כמו עכשיו בעצם)? כי אין לי זמן להתעסק עם זה בבוקר ואני לא רוצה להשאיר את המחשב השני בלי אינטרנט(מישהו אחר משתמש בו)
ב. האם יש איזשהי דרך "להעמיס" על המודם- כלומר לנסות לדמות מצבי קצה כדי לנסות לראות יותר טוב אם הניתוק יקרה או לא(כמו שאמרתי הוא רנדומלי, כך שאין לי בדיוק רעיון למשהו ספציפי שיכול לגרום לזה)

אגב, אם כבר הזכרנו הוטבוקס- מישהו קיבל אותו בלי להיות מחובר ל100M?

שוב תודה לעונים

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הוט תמיד יאשימו את הציוד שלך... אחלה דרך, נבלות. הייתה לי מנהלת בכירה מקשרי לקוחות שאחרי שהיא ניהלה שיחה רצינית עם ההנדסה והיא מודעת לזה שאני עם תעודת CCNA ויודע על מה אני מדבר, התעקשה שהבעיה אצלי נגרמת מכבל הרשת שלי (בלי לדעת אפילו איזה יש לי). :wink:
אמרתי לה מחשב חדש קניתי השבוע ב 12000 שקל, כרטיס רשת סרבר, ראוטר הכי חדש שיש,כבלים CAT6a ומודם משנת 1992 (טכנולוגיה ישנה מאוד). מה נראה לך הבעיה... רק על התשובה המזלזלת נבלות!!!
בקיצור חודש אחרי יצא ההוטבוקס והייתי עם מהירות 12 מגה והוצאתי אותו מהוט ביום שהוא יצא... רק שיצא המבצע של הוט עברתי למאה.

*אתה לא צריך שום הוכחה חוץ מהמילה שלך בתור לקוח שיש לך בעיות יום יומיות והפתרון "הידוע והבדוק" הוא להחליף למודם עדכני עם פורט ג'יגה.
ההוט בוקס הוא מודם נגיד עדכני, ומה שנתנו לך הוא מהמאה הקודמת, וזה גורם לך לבעיות יום יומיות בעבודה!!!
תתעקש על זה, מקסימום תגיד להם נתקו אותי היום, ותתעקש לניתוק, בלי שום דיבורים. נציגה של קשרי לקוחות תדבר איתך, תגיד לה, או הוט בוקס או שלום, חד וחלק!!!

*אין לך מה לבדוק יותר מידי ולנסות לסדר,
במקרה שתנתק את הראוטר ותחבר ישירות אליך, לא תהיה בעיית ניתוקים. (כי הבעיה היא בסינכרון בין המודם לראוטר).
*עוד פעם, הבעיה היא בסנכרון של המודם משנת "תרפפו" לראוטר נורמלי- גורם לניתוקים רנדומליים!!! אין מה לעשות

omerdo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

כרגיל הוא טוענים שאין שום בעיה ושכל הנתונים נראו תקינים.
אמרו שיעשו מעקב 48 שעות ואז נראה איך מתקדמים.
כנראה הולכת להיות מלחמה עיקשת.

מדהים אותי שאיכשהו אצלם הכל תקין ואצלי בבית בפועל זה לא פועל,
למשל התקשרתי לתמיכה של הטלוויזיה ואמרתי להם שמדי פעם השידור "מקרטע"-כאילו הופך ל10FPS במקום 25,
הציג בדק ואמר שזו פעם ראשונה שהוא רואה הכל ירוק,כאילו הכל אצלי 100%.זה שבפועל יש בעיה לא ממש מעניין אותם(אמרו שישלכו טכנאים לבדוק את הארון ברחוב,בפועל אני מניח שלא יעשו כלום כרגיל)

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 970 פעמים

שליחה #9 

טורנטים פועלים?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

omerdo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

mp3lll כתב:טורנטים פועלים?
...
יוטרנט פועל כל הזמן ברקע,גם אם אין הורדות יש העלאה.
הניתוקים קרו גם כשהיו הורדות וגם בהעלאה בלבד.

קשור לדעתך?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #11 

נסה לסגור את התוכנה לגמרי, בכל המחשבים ( אם יש עוד) ולראות אם יש שינוי.

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

הם כהרגלם ימשיכו להאשים את הלקוחות, בהזיות והונאות בזמן שהם משקרים במצח נחושה!!!
כמו שהם אומרים לך הכל בסדר מבחינתנו, אותו דבר תקף אליך הכל לא בסדר אצלי!!! זאת התעקשות לא נורמלית וכאב ראש ענק.
אבל ברגע שההוט בוקס יגיע אליך ותחבר אותו לתשתית הביתית פתאום הכל יעבוד ולא יתנתק.
בתור לקוח מגיע לך את ציוד הקצה הכי יציב!!! ואם יש בעיה מבחינתך חובת המפעיל לתקן אותה.
ולהגיד שהכל בסדר, שמעתי אלפי פעמים בזמן ששום דבר לא בסדר!!! נבלות בני נבלות (מודם של 50 שקל רבים איתך).
אין מה לעשות ולבדוק MP3 הבעיה היא במודם, וברגע שהוא יחליף זה יפתר!!! אין פתרון אחר!

*תבקש מחר תנתקו אותי לא רוצה, היום שיתקשר אלי איש קשרי לקוחות ושינתק אותי. בטוח 100%. וחכה לשיחה מקשרי לקוחות ותגיד את אותו דבר.
לא איכפת לי מה אתם הוזים ומשקרים במצח נחושה שהכל טוב (ואמרו לי את זה כל פעם), אני בתור לקוח רוצה הוטבוקס או שאני עובר לבזק. זהו!!! אין מה לריב.

omerdo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

האמת שבאמת שמתי לב עכשיו שכהיוטרנט סיים להוריד קובץ נגרם ניתוק(לא יודע אם ישר,שמתי לב קצת אחרי..)
יש לך רעיון למה זה קורה? או יותר חשוב,איך פותרים את זה?
(התוכנה מעודכנת לגרסא האחרונה)

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #14 

omerdo
תבדוק רגע בלי ותראה אם הרשת יציבה או לא.
לרוב זה נגרם בגלל מספר חיבורים שהרשת פותחת והראוטר לא עומד בעומס.

omerdo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

קשה להגיד אם היא יציבה או לא כי הניתוקים קורים גג פעמיים ביום.
ננסה להשאיר את הטורנט סגור בסופ"ש ונראה מה קורה.

בכל מקרה-
כבר יותר מחודשיים שהתוכנה עובדת קבוע, בדר"כ עם רשימה לא קצרה של קבצים,
כשאין קוץ שיורד כל רוחב הפס מנוצל להעלאה.
430G עברו בחודש האחרון בתוכנה(ובחודשים קודמים התעבורה דומה) ובכל זאת הניתוקים התחילו רק בשבוע וחצי האחרונים.
כמובן שאני לא שולל את ההצעה שלך ואנסה לראות מה המצב שהתוכנה סגורה(וגם אגביל את החיבורים-כרגע עומד על 200 מקסימום),פשוט נראה לי קצת מוזר.

בכל מקרה, לפחות עד יום ראשון יש לי "אינטרס" שיהיו ניתוקים כי המודם במעקב. בין אם הבעיה בו או במשהו אחר, תמיד נראה לי נכון לבקש מהוט את הציוד המתקדם ביותר שקיים להם.

שוב תודה על התגובות,
אעדכן אחרי ש"אשחק" קצת עם הטורנטים

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #16 

בהצלחה חבריקו.

omerdo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

טוב,נראה שזה לא קשור לטורנט כי גם בלי היו ניתוקים. יותר מ-4 פעמים בהלך הסופ"ש.
מצד שני, זה כן התחיל קצת אחרי ששידרגתי לגרסא החדשה של יוטרנט,אז אולי בכך זאת אנסה לחזור לגרסא ישנה יותר.

בכל מקרה,
מחר אמורים לדבר איתי מהוט שוב,נקווה שהם ישתכנעו להחליף את המודם

dvirs12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #18 

כדי להוכיח להם שהבעיה במודם אתה צריך חיבור ישיר ללא הראוטר לזמן מסויים - מזה הם לא יכולים להתחמק (בד"כ..)

omerdo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

אני כבר התייאשתי. הכל שם בלגאן אחד גדול.
3 נציגים אמרו שאין שום בעיה, בא גם טכנאי ואמר שהכל תקין ובהעיה בכראה בנתב(מצד שני גם לא יכול להבטיח שנתב אחר יפתור את הבעיה,רק ציין כמה חברות שבדר"כ לא עושות בעיות).
אחרי הטכנאי דיברתי עם עוד נציג, שאמר שבכלל אני מוגדר אצלם(הוט) בלי חייגן ואצל בזק בינלאומי עם חייגן ולכן הניתוקים(מאיפה זה בא פתאום?) ואחר כך עם מנהל שאמר שעשו לי קצת שינוי בתשתית מחוץ לבניין וזה אמור לשפר את הגלישה.
מעבר לזה הם אומרים שההוטבוקס לא עובד טוב עם חייגן L2TP אז לא כדאי לי לקחת אותו.

בקיצור,אין עתיד. הסיבה היחידה שלא ביקשתי להתנתק במקום היא שאני עובר דירה בקרוב ומעדיף כבר לעשות תשתית בזק שם במקום להסתבך עם מעבר דירה ושטויות.

מה שבטוח- גם אם הניתוקים קשורים רק לנתב ולא אליהם בשום צורה, השירות שלהם פשוט בושה

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

omerdo
זה מרתיח לי תעצבים שהם עושים את זה לכל אחד...... זה בסך הכל קופסה שבקושי עובדת, לא מאיץ חלקיקים!!!
זה מתחיל להישמע כמו השטויות שניסו להפריח עליי בזמנו עד שהשתכנעו ויצא המודם.
אמרתי לך ההנדסה הכי בכירה עם מנהלת בכירה אמרו לי שהבעיה אצלי כנראה בגלל הכבל רשת. מה שהם לא ידעו זה שהיה לי CAT6a, שהטחתי בפניהם שהכבל שלי יותר חדש מרוב הציוד בחברה שלהם הם פשוט אמרו לי בלי למצמץ, אדוני אין לנו מה לעשות!! זה אין פתרון, תתמודד!!
בשנייה שהבאתי את ההוט בוקס הכל נפתר, והבעיה היא בדוק בציוד שלהם משנת 1993!!! והסינכרון לראוטר מודרני!!!
אתה לא צריך לחפש את הראוטר שיעשה לך הכי פחות בעיות עם הציוד שלהם!!
כמעט כל בית הוא כבר בית מודרני עם ראוטרים (סוויצים ראוטרים ברבים ועוד), וכמה מחשבים, זה לא רק אחד ומודם.
אתה צריך את המודם הכי יציב שיעבוד עם הציוד שלך!!!
אם אין לך כוח למריבות איתם, ואתה מוכן לסבול את הניתוקים אז עזוב.
אם אתה כמוני ולא מוכן לסבול את הציוד הישן הזה והשטויות שלהם, ורוצה תמורה עבור כל הכסף שאתה משלם להם חודשית, שנתית.. ותעשה חישוב זה לא קצת, וגם תטיח את זה בפניהם.
אז תריב איתם עד הסוף המר... תגיד ניתוק מיידי תוך שלושה ימים תודה ויום טוב.
אתה צריך להגיע למחלקת שימור לקוחות הם יביאו לך בלי בעיה את המודם הזה, תתמקח על מה שמגיע לך!!!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”