כמה טיפ?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
- biss
- חבר ותיק

- תגובות: 1574
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
מגיע לו?? 
רק על העניין של "מגיע לו" הוא לא היה מקבל ממני דבר.
אבל בגדול, אני מצטערת אבל העניין הזה של טיפים לכל אחד שטורח לנשום לעברי נמאס לי יותר ויותר.
מה קרה, הוא לא מקבל משכורת? שלא לדבר על עצמאי שסגר איתך שכר עבודה ופתאום חושב שמגיע לו מעבר.
רק על העניין של "מגיע לו" הוא לא היה מקבל ממני דבר.
אבל בגדול, אני מצטערת אבל העניין הזה של טיפים לכל אחד שטורח לנשום לעברי נמאס לי יותר ויותר.
מה קרה, הוא לא מקבל משכורת? שלא לדבר על עצמאי שסגר איתך שכר עבודה ופתאום חושב שמגיע לו מעבר.
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
אני ממש שונא את הקטע הזה של "מגיע טיפ". מי החליט בדיוק? הוא?
ומה הקטע של לתת לו טיפ? הוא מקבל ישירות את התשלום על העבודה, לא? זה לא כמו נותן שירות שכיר כמו מלצר או סבל במלון.
אני הייתי מסרב לדבר כזה באופן עקרוני. זה סתם ניסיון לשנורר יותר כסף ממה שסיכמתם.
ומה הקטע של לתת לו טיפ? הוא מקבל ישירות את התשלום על העבודה, לא? זה לא כמו נותן שירות שכיר כמו מלצר או סבל במלון.
אני הייתי מסרב לדבר כזה באופן עקרוני. זה סתם ניסיון לשנורר יותר כסף ממה שסיכמתם.
טיפ מגיע בהתאם לשביעות רצון מהעבודה.
למרות שבינינו, הגעתי בעבר למסקנה שבלי "טיפים" מראש, או יש שיאמרו בקשיש, העבודה לא מבוצעת לשביעות רצון מלאה...
למרות שבינינו, הגעתי בעבר למסקנה שבלי "טיפים" מראש, או יש שיאמרו בקשיש, העבודה לא מבוצעת לשביעות רצון מלאה...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
ohyaeli כתב:תן לו טיפ שאחרי אכילת אבטיח לא ישתה מים...
רק בגלל שהוא דאג וטרח להדגיש זאת, הייתי שוקל פעמיים אם לתת לו "טיפ"
וגם זאת לאחר שהייתי עושה חושבים עם עצמי האם באמת הייתי שבע רצון מעבודתו.
מגעיל שהוא טורח להצהיר זאת
- biss
- חבר ותיק

אני חולקת עלייך.shayze כתב:טיפ מגיע בהתאם לשביעות רצון מהעבודה.
למרות שבינינו, הגעתי בעבר למסקנה שבלי "טיפים" מראש, או יש שיאמרו בקשיש, העבודה לא מבוצעת לשביעות רצון מלאה......
טיפ לא מגיע.
מגיע שכר עבודה מלא תמורת עבודה שבוצעה כראוי ובזמן. (אם לא כך, במצב נורמלי ראוי שיהיו קנסות אבל זה כבר עניין אחר).
טיפ נותנים לפי הרגשה.
למשל אם מרגישים שהעובד עשה מעל ומעבר. למשל, נענה לבקשות מיוחדות שלא סוכמו מראש וכיוב.
זה לא חובה, ובטח שלא משהו שמגיע לעובד כלשהו רק בגלל שבצע את עבודתו, ואפילו אם בצעה כראוי.
האם אתה מקבל כל יום טיפ מכל אחד מהלקוחות שלך? האם אתה נותן טיפ לסדרן בסופר, לקופאית, לזבן בחנות, לנהג האוטובוס הציבורי (כשיוצא לך לנסוע בו) לשומר שבודק לך את התיק בקניון...
אם לא, שאל עצמך מה ההבדל בינהם לבין אלא שאתה כן חושב שמתוקף זה ששירתו אותך (ואפילו שירות טוב ואדיב) מגיע להם טיפ.
נוסף לכך, העובדה שחלק מהמעסיקים מנצילם נורמות פסולות שאיכשהו השתרשו ומוכרים לעובדיהם שאמנם השכר נמוך, אבל יש טיפים הינו דבר פסול ומגעיל שיש לשרשו מין היסוד. אחת הדרכים לכך היא לא לשתף פעולה עם הצפיה, וודאי שלא הדרישה לטיפ. יש לציין שעובדת ההסתמכות על הטיפים רק מזיקה. הן למקבל השירות, הן לעובדים והן למדינה.
למרות שאני מסכים לרוח דבריך, המשפט הנ"ל לא מדויק.biss כתב: טיפ נותנים לפי הרגשה....
האמת היא שנותנים טיפים לפי מוסכמות חברתיות שהשד יודע איך הגיעו להם. זה מה שגורם להרגשה.
אין היגיון קונסיסטנטי מאחורי זה. עובדה שיש הבדלים אדירים בין המנהגים במדינות שונות - מלצרים אירופאים מתים על תיירים אמריקאים
בארץ אין מוסכמה של טיפ לצבעי או לעובד שיפוצים אחר.
משה
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לא נעים להודות אבל ישנם מקצועות שבהם הטיפ לא מוגדר כהערכה על עבודה טובה אלא פשוט כחלק איטגרלי מהמחיר הרשמי. במקרים כאלו נותנים טיפ גם על עבודה ׳ממוצעת׳ ולא רק על עבודה טובה מהמצופה...
מגעיל אבל אני לא הייתי מתעסק עם צבעים, מוסכניקים, חשמלאים וכל בעל מקצוע אחר שיכול לעשות לי נזק לרכוש
מגעיל אבל אני לא הייתי מתעסק עם צבעים, מוסכניקים, חשמלאים וכל בעל מקצוע אחר שיכול לעשות לי נזק לרכוש
מי שרמז לי אי פעם ולו בצורה הקטנה ביותר שמגיע לו טיפ, לא ראה ממני אגורה, זה בזיון שאין כדוגמתו לבקש טיפ.
אני כן נותן טיפים במסעדות במידה ונהניתי מהשירות שנתנו לי, אבל זה אף פעם לא לפי "10%" או כל מוסכמה חברתית לקויה אחרת, זה לפי מה שהרגשתי באותו הרגע.
מה אני בא להגיד? אל תתן לו טיפ, או לחילופין תן לו את השכר שסגרת איתו+שקל אחד יותר.
אני כן נותן טיפים במסעדות במידה ונהניתי מהשירות שנתנו לי, אבל זה אף פעם לא לפי "10%" או כל מוסכמה חברתית לקויה אחרת, זה לפי מה שהרגשתי באותו הרגע.
מה אני בא להגיד? אל תתן לו טיפ, או לחילופין תן לו את השכר שסגרת איתו+שקל אחד יותר.
- biss
- חבר ותיק

oris74 כתב:לא נעים להודות אבל ישנם מקצועות שבהם הטיפ לא מוגדר כהערכה על עבודה טובה אלא פשוט כחלק איטגרלי מהמחיר הרשמי. במקרים כאלו נותנים טיפ גם על עבודה ׳ממוצעת׳ ולא רק על עבודה טובה מהמצופה...
מגעיל אבל אני לא הייתי מתעסק עם צבעים, מוסכניקים, חשמלאים וכל בעל מקצוע אחר שיכול לעשות לי נזק לרכוש...
אז אתה מגדיר את הטיפ כסוג של שוחד, אולי אפילו דמי חסות
אם כך, השאלה מתי לתת את הטיפ?
אם לפני העבודה, מדוע שיתאמץ ויעשה כראוי, הרי כבר קיבל את הטיפ. מצד שני לפחות לא יהיה בו הרצון לנקום ולהרוס.
אם אחרי העבודה - נעלם עניין דמי החסות היות ואת הנזק שיכל לגרום הוא כבר גרם (או לא גרם).
במקרה כזה, לדעתי, אם כבר לתת טיפ אזי הגיוני רק לתת טיפ לעובדים המצפים לקבלו וכאלה בעלי פוטנציאל לגרום נזק. כלומר שחלק מעבודתם נעשה במקום או בצורה שאין מקבל השירות מסוגל לפקח עליה. יותר מכל, רק אל בעלי מקצוע אליהם נוהגים לשוב פעם אחר פעם.
במקרה כזה ניתן להחשיב את הטיפ כדמי חסות הניתנים לאחר מעשה והיוצרים אצל שני הצדדים תקווה שפעם הבאה לא יעשה נזק ובתמורה ינתן טיפ מכובד (הגדר מוכבד).
דבר נוסף, לפי אלה אין כל הגיון לנתנו לבעלי מקצועות שונים אצלהם אכשהו הונהגה נתינת הטיפ. דוגמה לכאלה הם נהג או מדריך באוטובוס מאורגן, וגם לא למורה או גננת אם לא ממשיכים ללמוד אצלן בשנה הבאה או לא מתכננים לשלוח ילד נוסף - גם מתנת סוף שנה מכל מכל הורי הכתה ראויה להכלל תחת כנפי ה"טיפ".
- MONI
- חבר ותיק

- תגובות: 1341
- נתן תודות: 482 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
+1shayze כתב:טיפ מגיע בהתאם לשביעות רצון מהעבודה.
למרות שבינינו, הגעתי בעבר למסקנה שבלי "טיפים" מראש, או יש שיאמרו בקשיש, העבודה לא מבוצעת לשביעות רצון מלאה......
מסכים ב - 100% , אך מצד שני אם יובטח / יירמז על טיפ , תובטח עבודה איכותית ומעבר
איזו מדינה , מיוחדת במינה
אמרנו אותו דבר. רק את הרחבת יותר על משמעות המושג "שביעות רצון".biss כתב:אני חולקת עלייך.shayze כתב:טיפ מגיע בהתאם לשביעות רצון מהעבודה.
טיפ לא מגיע.
מגיע שכר עבודה מלא תמורת עבודה שבוצעה כראוי ובזמן. (אם לא כך, במצב נורמלי ראוי שיהיו קנסות אבל זה כבר עניין אחר).
טיפ נותנים לפי הרגשה.
למשל אם מרגישים שהעובד עשה מעל ומעבר. למשל, נענה לבקשות מיוחדות שלא סוכמו מראש וכיוב.
זה לא חובה, ובטח שלא משהו שמגיע לעובד כלשהו רק בגלל שבצע את עבודתו, ואפילו אם בצעה כראוי.
האם אתה מקבל כל יום טיפ מכל אחד מהלקוחות שלך? האם אתה נותן טיפ לסדרן בסופר, לקופאית, לזבן בחנות, לנהג האוטובוס הציבורי (כשיוצא לך לנסוע בו) לשומר שבודק לך את התיק בקניון...
אם לא, שאל עצמך מה ההבדל בינהם לבין אלא שאתה כן חושב שמתוקף זה ששירתו אותך (ואפילו שירות טוב ואדיב) מגיע להם טיפ.
נוסף לכך, העובדה שחלק מהמעסיקים מנצילם נורמות פסולות שאיכשהו השתרשו ומוכרים לעובדיהם שאמנם השכר נמוך, אבל יש טיפים הינו דבר פסול ומגעיל שיש לשרשו מין היסוד. אחת הדרכים לכך היא לא לשתף פעולה עם הצפיה, וודאי שלא הדרישה לטיפ. יש לציין שעובדת ההסתמכות על הטיפים רק מזיקה. הן למקבל השירות, הן לעובדים והן למדינה....
ושוב אל נשכח שיש את המצב האידיאלי, ויש את המצב המציאותי שאת רוצה את העבודה הכי טובה שאפשר, ולא תמיד את יכולה לבחור מי הפועל שעושה את העבודה (כמו בדירה מקבלן) ואז צריך להיות פרקטיים ולראות מה הדרך המשתלמת ביותר להשיג את התוצאה הכי טובה עבורך. וזה כבר רחוק ממדע מדיוק, ויותר סוג של "אמנות"...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
כל הדיון הזה על מה על עוד 50 שקל
הנוסחה היא פשוטה הוא ביצע דברים שלא היו כלולים בהצעת מחיר (כיסה בנילון את הריצפה והריהיטים,הזזת רהיטים כבדים בעצמו ,צבע חלקים שלא הוגדרו מראש עקב בקשה שלך , השיג לך מחיר טוב על חומרי הגלם ,כמובן עבודה טובה ומושקעת בלי נזילות בלי טיפטופים ובלי לכלוך סביבתי ,אתה ואישתך מרוצים עד הגג מהעבודה ,וכו)
אם כן מגיע לו הטווח הוא בין 50 ל200 שקל
אם לא לשיקולך (אולי יש דברים נוספים שאתה רוצה שיבצע כמו עוד חדר או לחדש את המחסן )
הנוסחה היא פשוטה הוא ביצע דברים שלא היו כלולים בהצעת מחיר (כיסה בנילון את הריצפה והריהיטים,הזזת רהיטים כבדים בעצמו ,צבע חלקים שלא הוגדרו מראש עקב בקשה שלך , השיג לך מחיר טוב על חומרי הגלם ,כמובן עבודה טובה ומושקעת בלי נזילות בלי טיפטופים ובלי לכלוך סביבתי ,אתה ואישתך מרוצים עד הגג מהעבודה ,וכו)
אם כן מגיע לו הטווח הוא בין 50 ל200 שקל
אם לא לשיקולך (אולי יש דברים נוספים שאתה רוצה שיבצע כמו עוד חדר או לחדש את המחסן )
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
טיפ נותנים לפי שביעות הרצון מהעבודה שבוצעה! זו התיאוריה, אבל למעשה בואו נחשוב כמה פעמים השארנו טיפ במסעדה למרות שהשירות לא היה משהו ולא היינו שבעי רצון מהשירות? מתי פעם אחרונה קיבלתים פיצה עם שליח ולא השראתם לו טיפ למרות שהפיצה היתה קרה? (הוא כן מקבל שכר עבור השליחויות)
המסקנה המתבקשת היא שהטיפ נהייה נורמה אנחנו מסמנים כל מיני תשלומים שעליהם יש מע"ת (מס עבור תשר) ואנו מקבלים את המס הזה כגזרת שמיים לכל הפחות.
ועכשיו כל בעלי המקצוע רוצים להכניס את המחיר שהם קובעים אותך ל"לא כולל מע"מ אבל גם לא כולל מע"ת! ואני מתכוון לסבל שהוביל לך את מכונת הכביסה הביתה לחברה שהרימו את הציוד שעברת דירה לרצף שריצף לך את הבית (אני בדיוק גומר עבודת ריצוף ולמרות שהוא לא רמז הוא כל הזמן מראה לי כמה הוא מפסיד וכמה הוא מתחשב שהוא עושה דברים ש"לא היו כלולים במחיר ההתחלתי") ועוד כהנה וכהנה.
קשה להגיד ולעמוד בהכרזה ש"אני נותן טיפ רק למי שמגיע" יש דברים שנכנסו לנורמה הכוח שלנו כרגע זה למנוע מדברים חדשים שיכנסו לנורמה.
לכן אני מסכים במאה אחוז עם biss!
לא לתת טיפ אלא אם כן אתה חושב שמגיע לו יותר כסף על העבודה שהוא עשה.
קורה לי די הרבה פעמים שאני חש שהמחיר שקבעתי עם בעל מקצוע נמוך לכמות המאמץ שהוא משקיע. דוגמה של הזמן האחרון אני משתתף בתערוכה ורכשתי עיצוב גרפי של פוסטר. לאחר כמה איטרציות של עיצובים ושינויים הודעתי למעצבת שהמחיר שהיא דרשה נראה נמוך מידי ואני מעלה לה את המחיר בעשרים אחוז. היא היתה מופתעת בלשון המעטה והמשך העבודה היה חלק וטוב ואני חשתי שעשיתי את הדבר הנכון. יכולתי לתת לה טיפ בסוף העבודה אבל אני חושב שזה היה דבר פחות נכון לעשותו.
לגבי הרצף שלי עכשיו אני חושב שהוא קיבל שכר הוגן ולמרות שהוא עשה עבודה סופר טובה וממש השקיע באיכפתיות אני לא אתן טיפ אבל אביע את הערכתי לעבודתו בידיעה שהוא קיבל את השכר הנכון בעבור העבודה הזו, טובה ככול שתהייה.
המסקנה המתבקשת היא שהטיפ נהייה נורמה אנחנו מסמנים כל מיני תשלומים שעליהם יש מע"ת (מס עבור תשר) ואנו מקבלים את המס הזה כגזרת שמיים לכל הפחות.
ועכשיו כל בעלי המקצוע רוצים להכניס את המחיר שהם קובעים אותך ל"לא כולל מע"מ אבל גם לא כולל מע"ת! ואני מתכוון לסבל שהוביל לך את מכונת הכביסה הביתה לחברה שהרימו את הציוד שעברת דירה לרצף שריצף לך את הבית (אני בדיוק גומר עבודת ריצוף ולמרות שהוא לא רמז הוא כל הזמן מראה לי כמה הוא מפסיד וכמה הוא מתחשב שהוא עושה דברים ש"לא היו כלולים במחיר ההתחלתי") ועוד כהנה וכהנה.
קשה להגיד ולעמוד בהכרזה ש"אני נותן טיפ רק למי שמגיע" יש דברים שנכנסו לנורמה הכוח שלנו כרגע זה למנוע מדברים חדשים שיכנסו לנורמה.
לכן אני מסכים במאה אחוז עם biss!
לא לתת טיפ אלא אם כן אתה חושב שמגיע לו יותר כסף על העבודה שהוא עשה.
קורה לי די הרבה פעמים שאני חש שהמחיר שקבעתי עם בעל מקצוע נמוך לכמות המאמץ שהוא משקיע. דוגמה של הזמן האחרון אני משתתף בתערוכה ורכשתי עיצוב גרפי של פוסטר. לאחר כמה איטרציות של עיצובים ושינויים הודעתי למעצבת שהמחיר שהיא דרשה נראה נמוך מידי ואני מעלה לה את המחיר בעשרים אחוז. היא היתה מופתעת בלשון המעטה והמשך העבודה היה חלק וטוב ואני חשתי שעשיתי את הדבר הנכון. יכולתי לתת לה טיפ בסוף העבודה אבל אני חושב שזה היה דבר פחות נכון לעשותו.
לגבי הרצף שלי עכשיו אני חושב שהוא קיבל שכר הוגן ולמרות שהוא עשה עבודה סופר טובה וממש השקיע באיכפתיות אני לא אתן טיפ אבל אביע את הערכתי לעבודתו בידיעה שהוא קיבל את השכר הנכון בעבור העבודה הזו, טובה ככול שתהייה.