עדשות עדשות ושוב עדשות
-
ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
אולי זה יומרני מצידי אבל הגיע הזמן לפתוח שירשור עדשות.
אולי בסוף יתפוס ויהיה לשירשור עדשות הרישמי.
אז מה המטרה?
כל עדשה שרכשתם, צילמתם, פגשתם, ראיתם, נגעתם לרגע בחלום - זה פה.
למה אני עושה את זה?
כי לא מצאתי איפה לשתף את הדבר הבא:
אני מחפש כבר לא מעט זמן עדשות התרחבות לפנטקס שלי.
נכון בארץ אין שוק (וביננו, שוק העדשות של קנון וניקון לא מדהים גם ככה בתחום שתיכף אסביר אותו).
נדלקתי על רעיון עדשות הפריים, מאז ה- 50 מ"מ שלי, לא מצליח לרדת לאיכויות של עדשות זום (אולי עדשות ה-L של קנון במצלמה של חבר מתקרבות לאיכות, אבל המחיר באמת לא שפוי).
בקיצור כדי להתרחב, חיפשתי מחליפה לטמרון 70-300 הזולה והחלבית משהו מעל ה- 180מ"מ.
מאחר ורוב הצילום שלי הוא גם ככה ידני (כן, גם פוקוס, וכן גם צמצם), פזלתי לכיוון הזה:
Carl Zeiss Jena 135mm F3.5 Sonnar MC
עזבו, לא תמצאו על זה הרבה בגוגל.
לשימחתי, איביי עושה כאן שירות טוב ורכשתי לי אחת (בתקווה שהיא במצב טוב).
נכון, הימור.
אדווח כשיהיה על מה לספר עד כמה ההימור צלח.
עדשה שנייה שאני עדיין מחפש היא בסביבות ה- 28 מ"מ. משהו כזה:
SMC Pentax 28mm F3.5 (מסדרת K הידנית).
מקווה למצוא גם אותה בקרוב...
תמונות (אם ההימור הצליח) ממש בקרוב...
אולי בסוף יתפוס ויהיה לשירשור עדשות הרישמי.
אז מה המטרה?
כל עדשה שרכשתם, צילמתם, פגשתם, ראיתם, נגעתם לרגע בחלום - זה פה.
למה אני עושה את זה?
כי לא מצאתי איפה לשתף את הדבר הבא:
אני מחפש כבר לא מעט זמן עדשות התרחבות לפנטקס שלי.
נכון בארץ אין שוק (וביננו, שוק העדשות של קנון וניקון לא מדהים גם ככה בתחום שתיכף אסביר אותו).
נדלקתי על רעיון עדשות הפריים, מאז ה- 50 מ"מ שלי, לא מצליח לרדת לאיכויות של עדשות זום (אולי עדשות ה-L של קנון במצלמה של חבר מתקרבות לאיכות, אבל המחיר באמת לא שפוי).
בקיצור כדי להתרחב, חיפשתי מחליפה לטמרון 70-300 הזולה והחלבית משהו מעל ה- 180מ"מ.
מאחר ורוב הצילום שלי הוא גם ככה ידני (כן, גם פוקוס, וכן גם צמצם), פזלתי לכיוון הזה:
Carl Zeiss Jena 135mm F3.5 Sonnar MC
עזבו, לא תמצאו על זה הרבה בגוגל.
לשימחתי, איביי עושה כאן שירות טוב ורכשתי לי אחת (בתקווה שהיא במצב טוב).
נכון, הימור.
אדווח כשיהיה על מה לספר עד כמה ההימור צלח.
עדשה שנייה שאני עדיין מחפש היא בסביבות ה- 28 מ"מ. משהו כזה:
מקווה למצוא גם אותה בקרוב...
תמונות (אם ההימור הצליח) ממש בקרוב...
אתרום משלי לשרשור:
עדשת 18-200 מ"מ של קנון. נרכשה לפני כשנתיים עם מצלמת 550D, כשהמטרה היתה להתחיל עם מצלמה שתעשה את כל מה שעושה P&S רק טוב יותר, ועם הזמן והצורך להתקדם ואולי להגיע למצב של עדשות נפרדות לכל מטרה. כמעט כל "מומחה" פסל את הרעיון על הסף, החלטתי להקשיב לקול ההיגיון הפנימי שלי ולנסות בעצמי. זו היתה ההחלטה הכי טובה שקיבלתי. אין תחליף לנוחות של עדשה אחת שעושה הכל ועושה את זה טוב (גם אם לא מצויין).
לטיולים, לארועים חברתיים בחוץ ובכלל כשאין יכולת או כח להסחב עם עוד עדשה אני לא רואה לה תחליף.
מה בכל זאת חסר לה - בעיקר יכולת טובה יותר באור חלש וחדות בטווחים. היא לא רעה, וצמצם 3.5 בהחלט מספיק לרוב המקרים, אך יש את המקרים הבודדים בהם הייתי רוצה עדשה מהירה יותר. ניסיתי כמה עדשות במשך הזמן שיהיו מהירות וחדות יותר על חשבון הזום (כתוספת כמובן ולא כתחליף), קשה מאוד למצוא עדשה שההבדל ביניהם יהיה מספיק משמעותי על מנת לרכוש אותה. מאלו שניסיתי, רק עם פריים או ה-17-55 (והיא כבר יקרה מאוד) אני רואה הבדל מסויים באיכות ומקבל יכולת טובה יותר באור נמוך. עוד לא השתכנעתי שפריים תהיה שימושית עבורי באיזשוהי סיטואציה, וה-17-55 מחוץ לתקציב של צלם חובבני שכבר מוציא אחלה תמונות עם מה שיש...
אמשיך להמליץ על ה-18-200 לכל מי שעושה מעבר מ-P&S, ולא רוצה להסתבך עם החלפת עדשות.. עדשת All-Around ללא תחליף.
עדשת 18-200 מ"מ של קנון. נרכשה לפני כשנתיים עם מצלמת 550D, כשהמטרה היתה להתחיל עם מצלמה שתעשה את כל מה שעושה P&S רק טוב יותר, ועם הזמן והצורך להתקדם ואולי להגיע למצב של עדשות נפרדות לכל מטרה. כמעט כל "מומחה" פסל את הרעיון על הסף, החלטתי להקשיב לקול ההיגיון הפנימי שלי ולנסות בעצמי. זו היתה ההחלטה הכי טובה שקיבלתי. אין תחליף לנוחות של עדשה אחת שעושה הכל ועושה את זה טוב (גם אם לא מצויין).
לטיולים, לארועים חברתיים בחוץ ובכלל כשאין יכולת או כח להסחב עם עוד עדשה אני לא רואה לה תחליף.
מה בכל זאת חסר לה - בעיקר יכולת טובה יותר באור חלש וחדות בטווחים. היא לא רעה, וצמצם 3.5 בהחלט מספיק לרוב המקרים, אך יש את המקרים הבודדים בהם הייתי רוצה עדשה מהירה יותר. ניסיתי כמה עדשות במשך הזמן שיהיו מהירות וחדות יותר על חשבון הזום (כתוספת כמובן ולא כתחליף), קשה מאוד למצוא עדשה שההבדל ביניהם יהיה מספיק משמעותי על מנת לרכוש אותה. מאלו שניסיתי, רק עם פריים או ה-17-55 (והיא כבר יקרה מאוד) אני רואה הבדל מסויים באיכות ומקבל יכולת טובה יותר באור נמוך. עוד לא השתכנעתי שפריים תהיה שימושית עבורי באיזשוהי סיטואציה, וה-17-55 מחוץ לתקציב של צלם חובבני שכבר מוציא אחלה תמונות עם מה שיש...
אמשיך להמליץ על ה-18-200 לכל מי שעושה מעבר מ-P&S, ולא רוצה להסתבך עם החלפת עדשות.. עדשת All-Around ללא תחליף.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
המלצה על עדשה היא לדעתי נכונה לכל מקרה לגופו.
ישנו האחד שהתקציב מוגבל.
לאחר הצמצם קריטי יותר מורסליות בטווח.
לאחר המשקל חשוב.
ועוד ועוד ועוד.
ufffnick, מה גרם לך לקנות עצמית של פורמט בינוני?
ישנן פתרונות גם בעצמיות ישנות של ניקון.
כך גם תקבל עצמית קטנה יותר וגם קלה יותר.
האמת, שרוב העצמיות היקרות שלי יושבות בתיק כאבן שאין לה הופכין בתיק צילום בין תחרות לתחרות.
הצילום לי כיום מסתכם בשני שילובים:
1. פורמט בינוני על פילמים. לרוב, 80ממ.
2. 7D+50F1.2 (עצמית ידנית של ניקון).
ישנו האחד שהתקציב מוגבל.
לאחר הצמצם קריטי יותר מורסליות בטווח.
לאחר המשקל חשוב.
ועוד ועוד ועוד.
ufffnick, מה גרם לך לקנות עצמית של פורמט בינוני?
ישנן פתרונות גם בעצמיות ישנות של ניקון.
כך גם תקבל עצמית קטנה יותר וגם קלה יותר.
האמת, שרוב העצמיות היקרות שלי יושבות בתיק כאבן שאין לה הופכין בתיק צילום בין תחרות לתחרות.
הצילום לי כיום מסתכם בשני שילובים:
1. פורמט בינוני על פילמים. לרוב, 80ממ.
2. 7D+50F1.2 (עצמית ידנית של ניקון).
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
אני יכול להמליץ על Vivitar 28\2 אשר למעשה מיוצרות ע"י 2 חברות: Komine (קישור לביקורת) ו Kiron,ufffnick כתב: עדשה שנייה שאני עדיין מחפש היא בסביבות ה- 28 מ"מ. משהו כזה:
מקווה למצוא גם אותה בקרוב......
לי יש את הKIRON אשר נחשבת לקצת פחות טובה, את הKOMINE פשוט לא מצאתי בפורמט M42,
[img2=550x413]http://oi47.tinypic.com/29fz4mo.jpg[/img2]
-
ufffnick
- גורו

triger772
הסיבה די פשוטה, היא נותנת איכות אופטית מרשימה במחיר יחסית נמוך, והיא תתאים גם למצלמה דיגיטלית.
Frosti7
לגבי vivitar אני קצת אמביוולנטי. יש עוד כמה חברות שייצרו עבור החברה הזו, חלקן טובות יותר, חלקן פחות. אם כי עוד לא פסלתי אותה לגמרי.
ויש לה מגוון עדשות ב28 מ״מ בצמצמים בין 1.9 ל2.8. אפילו אחת מseries 1... אם כי המרדף אחרי מי ייצר מה עבורה קצת מתיש בשלב זה.
למעוניינים, כאן יש הסבר על חוקיות המספר הסידורי של עדשות vivitar ומי היצרן על פי מספר זה:
www.cameraquest.com/VivLensManuf.htm
אגב, נתקלתי בדרכי בעדשה mir 10a 28mm f3.5. אין עליה יותר מידי מידע. זו עדשה של זניט תוצרת ברה״מ לשעבר. אם מישהו יכול לשפוך קצת אור מעבר למעט שיש בגוגל, אשמח.
הסיבה די פשוטה, היא נותנת איכות אופטית מרשימה במחיר יחסית נמוך, והיא תתאים גם למצלמה דיגיטלית.
Frosti7
לגבי vivitar אני קצת אמביוולנטי. יש עוד כמה חברות שייצרו עבור החברה הזו, חלקן טובות יותר, חלקן פחות. אם כי עוד לא פסלתי אותה לגמרי.
ויש לה מגוון עדשות ב28 מ״מ בצמצמים בין 1.9 ל2.8. אפילו אחת מseries 1... אם כי המרדף אחרי מי ייצר מה עבורה קצת מתיש בשלב זה.
למעוניינים, כאן יש הסבר על חוקיות המספר הסידורי של עדשות vivitar ומי היצרן על פי מספר זה:
www.cameraquest.com/VivLensManuf.htm
אגב, נתקלתי בדרכי בעדשה mir 10a 28mm f3.5. אין עליה יותר מידי מידע. זו עדשה של זניט תוצרת ברה״מ לשעבר. אם מישהו יכול לשפוך קצת אור מעבר למעט שיש בגוגל, אשמח.
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

היה לי שיקול של גודל, ה1.9 היא פי-2 גדולה יותר,
מהמחקר הקטן שעשיתי ה2\28 של KOMINE היא בין ה28 הטובות ביותר בפורמט, היא דומה בגודל ל3.5 אבל ב1.5 סטופ מהירה יותר,
שמעתי דברים טובים על הMIR אבל לא יצא לי לנסות, מעניין ממי הם העתיקו את המיר?
אני יודע שהHELIOS וJUPITER-9 שלי הן גרסאות של ZEISS
מהמחקר הקטן שעשיתי ה2\28 של KOMINE היא בין ה28 הטובות ביותר בפורמט, היא דומה בגודל ל3.5 אבל ב1.5 סטופ מהירה יותר,
שמעתי דברים טובים על הMIR אבל לא יצא לי לנסות, מעניין ממי הם העתיקו את המיר?
אני יודע שהHELIOS וJUPITER-9 שלי הן גרסאות של ZEISS
-
ufffnick
- גורו

מצאתי את הvivitar 28/2 עם הברגה m42 ברשת גם היא תוצרת kiron, אני בינתיים מתלבט.
ההתלבטות כרגע היא בינה לבין הmir ויש עוד אחת של פנטקס שהזכרתי בהתחלה.
המיר מובילה ולו בזכות הסקרנות שלי... התמונות שצלמים הציגו כתמונות שצולמו איתה לא הרשימו במיוחד, בעיקר ברמת החדות ואני תוהה אם זה צלם שלא יודע לפקס, או שזו איכות העדשה.
המיר מובילה ולו בזכות הסקרנות שלי... התמונות שצלמים הציגו כתמונות שצולמו איתה לא הרשימו במיוחד, בעיקר ברמת החדות ואני תוהה אם זה צלם שלא יודע לפקס, או שזו איכות העדשה.
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

הKIRON לא חדה עד F2.8, שם היא בסדר, אבל לא יצא לי לצלם איתה על מצלמה דיגיטלית,ufffnick כתב:מצאתי את הvivitar 28/2 עם הברגה m42 ברשת גם היא תוצרת kiron, אני בינתיים מתלבט.
המיר מובילה ולו בזכות הסקרנות שלי... התמונות שצלמים הציגו כתמונות שצולמו איתה לא הרשימו במיוחד, בעיקר ברמת החדות ואני תוהה אם זה צלם שלא יודע לפקס, או שזו איכות העדשה....
אתה מוזמן לקפוץ למודיעין אם תרצה לנסות אותה
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
המחיר שלה נע, לפחות לפי EBAY, בכ120-125 דולר.ufffnick כתב:triger772
הסיבה די פשוטה, היא נותנת איכות אופטית מרשימה במחיר יחסית נמוך, והיא תתאים גם למצלמה דיגיטלית....
מחיר לא רע בכלל. איך היא מבחינת איכות בצמצם פתוח?
אתה מרוצה?
ד.א בדקת גם את הניקון 135F3.5 ו135F2.8 בנוסף? הן נמכרות בערך באותו מחיר.
-
ufffnick
- גורו

Frosti7
אני עוד עשוי לנצל את ההזמנה ברגע שיגיעו טבעות ההתאמה בין M42 ל- K
.
רכשתי דגם ספציפי שאינו מגביל את הפוקוס באינסוף, מה שאומר שהתאמת העדשה אל המצלמה תהיה אופטימלית.
triger772
מן הסתם אין לי כל כך אפשרות לבדוק אותה, היא לא הדבר הכי נפוץ בארץ (או בעולם).
עם זאת יש הרבה תמונות ברשת איתה, חלקן עם פילם חלקן דיגיטלית.
כאן יש מי שניסה להשוות את הבוקה שלה עם עדשות אחרות, גם ברמה די טובה.
וכאן סירטון של מי שהצמיד אותה אל ה- NEX-5
היא מאוד מרשימה בתחום הזה.
באופן כללי עושה רושם שהיא נוטה להוציא תמונות מאוד חדות, חמות יותר ממה שאני רגיל להוציא מהטמרון (שבעצמה נוטה לתמונות כחולות-סגלגלות) וקונטרסטיות.
הביצועים שלה בצמצם פתוח לגמרי מאוד מרשים גם כן, נראה שהיא נותנת יופי של ביצועים בצמצמם פתוח לרווחה.
לרוב עדשות נוטות לאבד מאיכות ה-CA בצמצם פתוח, וזאת אם היא מאבדת, זה כמעט ולא מורגש.
אני עוד עשוי לנצל את ההזמנה ברגע שיגיעו טבעות ההתאמה בין M42 ל- K
רכשתי דגם ספציפי שאינו מגביל את הפוקוס באינסוף, מה שאומר שהתאמת העדשה אל המצלמה תהיה אופטימלית.
triger772
מן הסתם אין לי כל כך אפשרות לבדוק אותה, היא לא הדבר הכי נפוץ בארץ (או בעולם).
עם זאת יש הרבה תמונות ברשת איתה, חלקן עם פילם חלקן דיגיטלית.
כאן יש מי שניסה להשוות את הבוקה שלה עם עדשות אחרות, גם ברמה די טובה.
וכאן סירטון של מי שהצמיד אותה אל ה- NEX-5
היא מאוד מרשימה בתחום הזה.
באופן כללי עושה רושם שהיא נוטה להוציא תמונות מאוד חדות, חמות יותר ממה שאני רגיל להוציא מהטמרון (שבעצמה נוטה לתמונות כחולות-סגלגלות) וקונטרסטיות.
הביצועים שלה בצמצם פתוח לגמרי מאוד מרשים גם כן, נראה שהיא נותנת יופי של ביצועים בצמצמם פתוח לרווחה.
לרוב עדשות נוטות לאבד מאיכות ה-CA בצמצם פתוח, וזאת אם היא מאבדת, זה כמעט ולא מורגש.
-
ufffnick
- גורו

בחיפוש אחר מידע על הMIR, נתקלתי בעוד עדשה שמצטרפת לדילמה.
אמנם עושה רושם שהיא טיפה פחות "איכותית", וידרוש מתאם קצת פחות נפות (עבור M39),
אבל היא מסקרנת מאוד: Industar-69
אמנם עושה רושם שהיא טיפה פחות "איכותית", וידרוש מתאם קצת פחות נפות (עבור M39),
אבל היא מסקרנת מאוד: Industar-69
-
ufffnick
- גורו

Yakim
תודה אבל זה ממש לא כיוון החיפוש שלי.
אני מחפש כרגע עדשה עם זווית רחבה פריים.
למי שמחפש הערכה די אמינה לעדשות המתאימות לפנטקס יש את הפורום הזה. מסייע לי רבות עד כה.
www.pentaxforums.com/lensreviews/
תודה אבל זה ממש לא כיוון החיפוש שלי.
אני מחפש כרגע עדשה עם זווית רחבה פריים.
למי שמחפש הערכה די אמינה לעדשות המתאימות לפנטקס יש את הפורום הזה. מסייע לי רבות עד כה.
www.pentaxforums.com/lensreviews/
-
ufffnick
- גורו

בשעה טובה נרכשה מיד שנייה Pentacon 29mm f2.8
אמנם על מצלמת קרופ היא תתן זווית שדומה יותר לעדשת 35מ"מ, אבל מצד שני זו הזווית הכי רחבה שתהיה לי בינתיים
אמנם על מצלמת קרופ היא תתן זווית שדומה יותר לעדשת 35מ"מ, אבל מצד שני זו הזווית הכי רחבה שתהיה לי בינתיים
-
ufffnick
- גורו

עדכון:
ה-135 (של CZS) הגיעה, ומאוד מרשימה.
דוגמא שלה תראו כאן (135 מ"מ, 4.5 מפתח צמצם, ISO על 200):
[img2=550x364]https://lh3.googleusercontent.com/-fHYK ... GP7579.jpg[/img2]
לשם השוואה זו אותה תמונה (בערך) מאותו מרחק ואותם פרמטרים (148 מ"מ ע"פ ה- exif) עם הטמרון 70-300 שברשותי:
[img2=550x349]https://lh4.googleusercontent.com/-Wict ... GP7582.jpg[/img2]
על אף שהWB (איזון לובן) נעשה אוטומטית בהתאם לעדשה, התוצאה בצבעים מעט שונה (זה קורה גם באיזון לובן ידני מבלי לשנות בהחלפה בין העדשות).
הצבעים עם הCZS הרבה יותר חדים וקונטרסטים, והחדות (על אף שכמעט לא מורגש) טובה יותר.
הבוקה (הרק שנראה מטושטש) על הCZS הקרה יותר נקי ואחיד - רואים את זה לפי הליכלוך שעל החלון שנראה מרוח טוב יותר עם ה-CZS, בעוד שם הטמרון הגבולות של הליכלוך חדים יותר.
בקיצור אני מרוצה.
דבר אחד קצת מעיק, בשימוש ידני הAssistance של הפוקוס לא עובד, כמוהו גם המד אור (מחפש אם יש דרך לעקוף את זה במצלמה).
עדכון - מצאתי איך לבצע מדידת אור וכן להפעיל את הסייען לפוקוס
כיף לא נורמלי
ה-135 (של CZS) הגיעה, ומאוד מרשימה.
דוגמא שלה תראו כאן (135 מ"מ, 4.5 מפתח צמצם, ISO על 200):
[img2=550x364]https://lh3.googleusercontent.com/-fHYK ... GP7579.jpg[/img2]
לשם השוואה זו אותה תמונה (בערך) מאותו מרחק ואותם פרמטרים (148 מ"מ ע"פ ה- exif) עם הטמרון 70-300 שברשותי:
[img2=550x349]https://lh4.googleusercontent.com/-Wict ... GP7582.jpg[/img2]
על אף שהWB (איזון לובן) נעשה אוטומטית בהתאם לעדשה, התוצאה בצבעים מעט שונה (זה קורה גם באיזון לובן ידני מבלי לשנות בהחלפה בין העדשות).
הצבעים עם הCZS הרבה יותר חדים וקונטרסטים, והחדות (על אף שכמעט לא מורגש) טובה יותר.
הבוקה (הרק שנראה מטושטש) על הCZS הקרה יותר נקי ואחיד - רואים את זה לפי הליכלוך שעל החלון שנראה מרוח טוב יותר עם ה-CZS, בעוד שם הטמרון הגבולות של הליכלוך חדים יותר.
בקיצור אני מרוצה.
דבר אחד קצת מעיק, בשימוש ידני הAssistance של הפוקוס לא עובד, כמוהו גם המד אור (מחפש אם יש דרך לעקוף את זה במצלמה).
עדכון - מצאתי איך לבצע מדידת אור וכן להפעיל את הסייען לפוקוס
כיף לא נורמלי
-
ufffnick
- גורו

זו עדשה יד שנייה מהאיביי. אם אני זוכר נכון נתקלתי באחת נוספת שמסתובבת שם כשבועיים אצל מוכר אחר. המאונט שלה הוא m42 בהברגה. עם מתאם, בדולרים בודדים, אפשר לחבר לכל מצלמה.
לא רואה סיבה שתהיה בעיה להתאים לנקס.
ערכתי חיפוש נוסף עכשיו, במילים:
״carl 135 m42״ וקיבלתי 60 עדשות דומות לזו...
לא רואה סיבה שתהיה בעיה להתאים לנקס.
ערכתי חיפוש נוסף עכשיו, במילים:
״carl 135 m42״ וקיבלתי 60 עדשות דומות לזו...
אם 135 אז הייתי הולך על צמצם 2.8 - גם ככה הם זולים בטירוף ודי זההים מבחינת איכות (בד"כ זה SONNAR קלאסי).
אך 135 הם טיפה לא קשורים על קרופ. התחושה ממש טובה כששמים את 135 על FF
בשביל קרופ הייתי ממליץ על משהוא כמו 105/2.5 של ניקון. הגרסא הישנה NON-AI עם אלמנט אחורי קטנציק הוא SONNAR עם כל היתרונות שלו מבחינת BOKEH.
ה105/2.5 החדשים יותר הם די דומים ל DOUBLE-GAUSS מבחינת תמונה - חדים, עמידים בשמש - איכותיים, אך ללא הכייף של SONNAR.
אין על 35/1.4 על קרופ. פשוט כייף ללחוץ על הכפתור - לא משנה לאן תמקד אותה, תקבל תמונה קסומה.
יש גם 8MM של סמיינג - עוד עדשה כייפית
אך 135 הם טיפה לא קשורים על קרופ. התחושה ממש טובה כששמים את 135 על FF
בשביל קרופ הייתי ממליץ על משהוא כמו 105/2.5 של ניקון. הגרסא הישנה NON-AI עם אלמנט אחורי קטנציק הוא SONNAR עם כל היתרונות שלו מבחינת BOKEH.
ה105/2.5 החדשים יותר הם די דומים ל DOUBLE-GAUSS מבחינת תמונה - חדים, עמידים בשמש - איכותיים, אך ללא הכייף של SONNAR.
אין על 35/1.4 על קרופ. פשוט כייף ללחוץ על הכפתור - לא משנה לאן תמקד אותה, תקבל תמונה קסומה.
יש גם 8MM של סמיינג - עוד עדשה כייפית
-
ufffnick
- גורו

s3t
ה- 135 באמת מרגישה קצת צרה מידי על קרופ, אבל כשאתה באירוע של כמה עשרות אנשים על שטח יחסית גדול (עם ילדים וכד') זו עדשה אידיאלית לפורטרטים ממרחק שלא שמים לב לקיומך. לרוב זה קורה בשעות היום, כך שאין בעיה של כמות אור, ועומק השדה של 3.5 נותן יופי של בוקה.
עדשת הכלבו שלי היא 50/1.4, שנותנת הכל מהכל, אם כי גם היא קצת צרה מידי לתקריבים ולתפיסת פריימים רחבים.
היום הצטרפה לחגיגה 29/2.8 של פנטקון, שאבדוק אותה בערב.
נראה שהמסע הזה סביב עדשות פריים ישנות הולך להמשך עוד לא מעט זמן, עד שאמצא את העדשות האידיאליות לפריימים שאני מחפש ליצור.
ה- 135 באמת מרגישה קצת צרה מידי על קרופ, אבל כשאתה באירוע של כמה עשרות אנשים על שטח יחסית גדול (עם ילדים וכד') זו עדשה אידיאלית לפורטרטים ממרחק שלא שמים לב לקיומך. לרוב זה קורה בשעות היום, כך שאין בעיה של כמות אור, ועומק השדה של 3.5 נותן יופי של בוקה.
עדשת הכלבו שלי היא 50/1.4, שנותנת הכל מהכל, אם כי גם היא קצת צרה מידי לתקריבים ולתפיסת פריימים רחבים.
היום הצטרפה לחגיגה 29/2.8 של פנטקון, שאבדוק אותה בערב.
נראה שהמסע הזה סביב עדשות פריים ישנות הולך להמשך עוד לא מעט זמן, עד שאמצא את העדשות האידיאליות לפריימים שאני מחפש ליצור.