שרשור תגובות: השוואת מחירי חברות הסלולר: איך בוחרים מסלול ומי הכי כדאי?

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3321
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #1 

למאמר: השוואת מחירי חברות הסלולר: איך בוחרים מסלול ומי הכי כדאי?

תמונה
שוק הסלולר מלא בהיצע של חברות שרק רוצות שתעברו אליהן. טובעים בים החבילות והמספרים? עשינו לכם סדר באלטרנטיבות לחברות הותיקות. גזור ושמור.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

לא להתלהב ....
א) הם (כל החברות שנוספו לאחרונה) לא יוכלו לאורך זמן לתת את רמת המחירים הזו ויבינו מאוד שהם יחדלו מלהתקיים אם ימשיכו כך (ואכן חלקם יפסיקו להתקיים ויתאיידו באותה מהירות שבאו
ב) כל מי שהתרגל לשרות במרכזי שירות עם ספות מכונת קפה ושירות יחסית מהיא ואדיב ...שישכח מזה ...החברות האלו יציעו שירות "וירטואלי" ולא טוב כפי שהתרגלנו ...הם לא יכולים אחרת עם רמת הרווח (שלא לומר הפסד) שלהם , אין להם סיכוי ויכולת לגייס אלפי עובדים כמו שסלקום או אורנג עשו בזמנו ...והשירות יהיה בהתאם
ג) אחרי ההתלהבות והורדת המחירים של הגדולות אנשים ירצו לשלם קצת יותר על מנת לקבל שירות טוב (ראו מקרה הוט ותדמית השירות הגרוע שהיתה לה בצדק (עדיין ?) אנשים העדיפו לשלם כמה שח יותר ל יאס ובלבד שיקבלו שירות טוב יותר
ד)כל מי שמתלהב מחבילה ללא הגבלה ב 100 שח ...שלא ישכח שלרוב החשבון שלו היום בחברות הגדולות כולל מכשיר בשווי 100 שח בערך (שלא לדבר על רובם שיש להם עדיין כמה מכשירים שהם משלמים עליהם בחשבון) ....כך שההוזלה היא פחות ממה שנראה במבט ראשון.
ה) הוספת המתחרים הגם שהיא טובה לשוק נעשתה בצורה מסיבית מידי (הכל או כלום..אין דרך אמצע פה ) ובסופו של דבר לקוחות יפגעו (ואלפי עובדי יפוטרו , האבטלה תגבר) ...מניות סלקום ושות יורדים ואיתם גם כספי הפנסיה שלנו..
בקיצור השמחה קצת גדולה ומוקדמת מידיי.
למען ההבהרה , לא אני ולא משפחתי עובדים בסלקום/אורנג/פלאפון ובסהכ אני בעד תחרות ומתחרות חדשות בשוק אבל יש לזה שני פנים , בעיקר לאור המהירות והעוצמה המוגזמת כפי שזה בוצע בישראל.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #3 

אני מקבל זיכוי על 69 שקל במכשיר
אם אני מצטרף להוט מובייל - התשלום החודשי + התשלום על המכשיר (69+89 , יגיע לסכום שאני משלם לסלקום! ואני מוגבל ב 400 יחידות
ו 300 מגה גלישה.

מה שלא יהיה , זה עדיין זול משמעותית ואני מקבל הרבה יותר.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #4 

(Y)
אלי, תודה על הפירוט.
לפי דברי כחלון, הלו לא תתחיל בפעילות.

uris,
הכל נכון, אבל, וזה אבל גדול, אין צורך במרכז שירות ממוזג עם כורסאות ומכונות קפה ועובדים.
ניקח לדוגמא את המתחרה שבעצם פתח במלחמה מול כולם, גולן טלקום:
הוא לא מוכר כרגע מכשירים, הוא מוכר חבילה ושולח אליך סים הביתה.
איזה צורך יש לי במקום פיסי שאליו אלך לשבת על הכורסא או להתמזג לי במזגן?
כל מה שאני צריך הוא סים ומחיר, המכשיר כבר קיים.
אם יש בעיה, יש שירות טלפוני (לא צריך יותר מזה).
מטרת המקומות הפיסיים הללו היא כמעט רק לצורך מכירת מוצרים (במחירים די מופקעים), כי מעבדות כבר לא קיימות ברוב המקומות היום, כל מה שעושים בהם זה לחתום על חוזים, למכור מכשירים ולתת/לקבל מכשירים לתיקון (מכשירים שבד"כ יישלחו למעבדות ראשיות ולא יתוקנו במקום).

תהיינה נקודות מכירה של מכשירים (כדוגמת חנויות אלקטרוניקה), אבל המגמה היא הפרדת השירות והמכשירים, תקנה מכשיר בנפרד ותבוא לרכוש חבילה.
ובתוך כך גם הוכרז היום שמשרדי התקשורת והמשפטים כבר החלו את התכנית להקלות בייבוא סמארטפונים והוזלתם ע"י פתיחת השוק לייבוא.

לגבי החברות הגדולות, הן אמנם ירוויחו פחות, אבל בטח שהן לא יפסידו כספים, רק שבמקום כמעט מיליארד ש"ח רווח לרבעון, זה יהיה חצי מיליארד ש"ח (רווח נקי, כן? אחרי מיסים, משכורות וכל ההוצאות), אז תסלח לי שאני לא בוכה.
כן, כולם יאיימו בפיטורים, ואולי אפילו יפטרו כדי לממש איומים, אבל אל תשכח שיש את החברות החדשות שישמחו לקלוט עובדים מהענף (במיוחד אם הם יגדלו במהירות מסחררת).
חוץ מזה, אני לא צריך לשלם הרבה יותר לחברה פרטית על מנת שהיא "תתחזק" עובדים, במיוחד אם אני יכול לשלם הרבה פחות ולקבל את אותה תמורה.

אני דווקא הייתי ממש סקפטי מכל החברות הוירטואליות האלו, אבל אני מתחיל לקבל משב רוח אופטימי.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #5 

מכל ההייפ שכחנו בזכות מי זה, היחיד בין 120 שמצדיק את המשכורת שלו ובאמת רואה את טובת הציבור אל מול עיניו.

אם הוא רץ לרשות הממשלה אני בוחר בו.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

moshik_dd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

uris כתב:לא להתלהב ....
א) הם (כל החברות שנוספו לאחרונה) לא יוכלו לאורך זמן לתת את רמת המחירים הזו ויבינו מאוד שהם יחדלו מלהתקיים אם ימשיכו כך (ואכן חלקם יפסיקו להתקיים ויתאיידו באותה מהירות שבאו
ב) כל מי שהתרגל לשרות במרכזי שירות עם ספות מכונת קפה ושירות יחסית מהיא ואדיב ...שישכח מזה ...החברות האלו יציעו שירות "וירטואלי" ולא טוב כפי שהתרגלנו ...הם לא יכולים אחרת עם רמת הרווח (שלא לומר הפסד) שלהם , אין להם סיכוי ויכולת לגייס אלפי עובדים כמו שסלקום או אורנג עשו בזמנו ...והשירות יהיה בהתאם
ג) אחרי ההתלהבות והורדת המחירים של הגדולות אנשים ירצו לשלם קצת יותר על מנת לקבל שירות טוב (ראו מקרה הוט ותדמית השירות הגרוע שהיתה לה בצדק (עדיין ?) אנשים העדיפו לשלם כמה שח יותר ל יאס ובלבד שיקבלו שירות טוב יותר
ד)כל מי שמתלהב מחבילה ללא הגבלה ב 100 שח ...שלא ישכח שלרוב החשבון שלו היום בחברות הגדולות כולל מכשיר בשווי 100 שח בערך (שלא לדבר על רובם שיש להם עדיין כמה מכשירים שהם משלמים עליהם בחשבון) ....כך שההוזלה היא פחות ממה שנראה במבט ראשון.
ה) הוספת המתחרים הגם שהיא טובה לשוק נעשתה בצורה מסיבית מידי (הכל או כלום..אין דרך אמצע פה ) ובסופו של דבר לקוחות יפגעו (ואלפי עובדי יפוטרו , האבטלה תגבר) ...מניות סלקום ושות יורדים ואיתם גם כספי הפנסיה שלנו..
למען ההבהרה , לא אני ולא משפחתי עובדים בסלקום/אורנג/פלאפון ובסהכ אני בעד תחרות ומתחרות חדשות בשוק אבל יש לזה שני פנים , בעיקר לאור המהירות והעוצמה המוגזמת כפי שזה בוצע בישראל.
...
מלבד אולי סעיף ה'-אני לא רואה שום אחיזה במציאות לדברים שרשמת,ונראה לי שזה לכל היותר השערות שלך.

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #7 

avi biton ן-moshik_dd
כמה שאתם צודקים,זה עולם חדש שבו יש מקום לאלו שמעיזים ומנצחים !

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
נתן תודות: 60 פעמים

שליחה #8 

uris (n) (n) (n)

זה נשמע כמו תסמונת סטוקהולם

הגיע הזמן לשינוי (ואני לקוח פלאפון), והחברות הגדולות יאכלו את הדיסה שהם בישלו.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #9 

הנה התוצאות שהציגה סלקום:
הכנסות סלקום ברבעון הראשון הסתכמו ב-1.58 מיליארד שקל, ירידה קלה בהשוואה לרבעון המקביל ב-2011. במסגרת היערכותה של החברה לתחילת התחרות בשוק הסלולר, היא הוזילה את מחירי השיחות ולכן ירדו הכנסותיה משירותים ב-1.6% ל-1.18 מיליארד שקל.
...
רגע לפני פתיחת התחרות הסוערת בשוק הסלולר דיווחה סלקום על צניחה של 43.5% ברווח הנקי ברבעון הראשון ל-173 מיליון שקל.
...
מתוך YNET

אז אתם מבינים למה אני לא אזיל דימעה אם הם ירוויחו קצת פחות?
לא צריך להיות חזירים, ובטח לא על הגב שלנו, יש אופציה זולה, נצלו אותה.

ואם כבר מדברים על ירידות, שימו לב לזה:
מניית סלקום ירדה היום ב-10.3%!!!
מניית פרטנר ירדה ב-6.42%!!!
מניית פלאפון ירדה ב-3.18%!!!
אפילו מניית רמי לוי ירדה ב-2.58%.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #10 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4229432,00.html

התחלנו ....גם מחירים בהפסד והלקוח גם רוצה שירות.

ואגב כל מי שחושב שלא צריך שירות , אז אולי זה נכון לאנשים "כמונו" , הרבה אנשים רוצים וצריכים ולראיה כל אלפי האנשים המגיעים למרכזי השירות או מתקשרים....

חחחח ...
לכל מי שלא מבין/מאמין למה שכתבתי ...נדבר עוד חצי שנה , נראה כמה חברות נעלמו וכמה העלו מחירים ומה קרה לרמת השירות .
ימים יגידו :-)
(לא אמרתי שלא צריך להוריד מחירים וכן צריך תחרות אבל צריך להסתכל על כל התמונה)

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
נתן תודות: 60 פעמים

שליחה #11 

uris,

אני מניח שלא היית במרכז שירות לאחרונה, כי הדבר האחרון שהוא נותן זה שירות. כל עמדות השירות לקוחות עברו הסבה לעמדות מכירה (הנציגה הפנתה אותי לטעות בגביה למוקד הטלפוני), עמדות טכניות הוצאו כי אין מעבדה.
אז לגבי הטענות שלך על שירות מעולה לא מחזיקות מים (סניף פלאפון בנתניה).

מעבר לזה לי יש אייפון לא ראיתי מרכז שירות שלוש שנים, עד אשר עברתי מסלול ופלאפון גבתה לי יותר מידי כסף. אז בוא נראה מה היה לי פה:
1. מכשיר שלא צריך מעבדה וגם לא הייתי משתמש בשירות תיקונים שלהם.
2. העברת המסלול נעשתה דרך המוקד וגם בוצעה גרוע עם טעות גביה.
3. טעות גביה לא מטופלת במרכז שירות פרונטלי.

אז תסביר לי איפה היתרון של פלאפון על גולן טלקום? איפה השירות המהולל (ארבעה חודשים ועדיין לא קיבלתי החזר)?

אני בטוח שתמצא עוד הרבה כמוני בשלושת החברות הגדולות, אנחנו ציבור שדורש את מה שמגיע לנו ולא פיפס יותר. אני לא צריך מרכז שירות אני צריך הוגנות ואת זה החברות הגדולות כרגע לא נותנות, מעבר לזה הן מזלזלות בי ובאינטלגיציה שלי.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #12 

ד"א,
למרות כל מה שכתבתי קודם, כמובן שחובת ההוכחה היא על החברות החדשות, בינתיים קיבלנו רק מחירים ואנחנו עדיין לא יודעים מה הלאה, צריך תקופת הרצה כדי לומר באמת שהמהלכים הצליחו.
בינתיים בגיזרת המחירים יש הצלחה אדירה, החברות הגדולות מנסות להוזיל מחירים גם כן.

hunter22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 729
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #13 

AviBiton כתב:
ואם כבר מדברים על ירידות, שימו לב לזה:
מניית סלקום ירדה היום ב-10.3%!!!
מניית פרטנר ירדה ב-6.42%!!!
מניית פלאפון ירדה ב-3.18%!!!
אפילו מניית רמי לוי ירדה ב-2.58%.
...
רק תיקון קל, פלאפון לא נסחרת בבורסה אלא חברת האם בזק

hunter22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 729
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #14 

...
+1 (Y)

אני חושב שסיכמת כאן את המסר שניסיתי להעביר היום עם כל ההייפ (הדי מוצדק) שקורה בשוק התקשורת!

*גילוי נאות: אני עובד אחת מחברת הסלולר הותיקות

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #15 

uris
YNET האלה דמגוגים, לא רק בחברות החדשות לא היה ניתן לקבל שירות, אלא גם בחברות הותיקות זאת הייתה מכה, השירות הטלפוני שלהם היה בעומס מטורף, לי אישית לקח כמה פעמים עד שבכלל הצלחתי להיכנס להמתנה! (אורנג')

מאוד הגיוני שיהיה עומס כזה על גולן טלקום, למרות שאני לא יודע אם יצא לך להתקשר אליהם, אבל למרות כל העומס ענו לי אחרי פחות מדקה של המתנה.

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #16 

איזה בלגן הלך היום באורנג'.....

ממש מגיע להם! שימו לב

אני לקוח עסקי,קיבלתי גלקסי אס 3
התוכנית שלי היא
3500 לכל היעדים בנוסף 3500 בתוך אורנג' בנוסף 3500 אסמסים.
כל זה עולה לי בחודש (כנ"ל כל השמונה קווים בעסק) 399 שקל.

התקשרתי היום,התלוננתי
וקיבלתי הכל ללא הגבלה (חוץ מגלישה עד 3 ג'יגה)אחרי שלוש גי'גה המהירות פוחתת
ב........140 שקל
אתם קולטים,140 שקל!!!+כמובן אחריות למכשיר

כמה הרוויחו עלינו
שערוריה
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #17 

uris, אתה באמת מרחם על נוחי דנקנר וחבריו הטייקונים?...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #18 

...
אופס מאוחר מידי :lol:
uris כתב:א) הם (כל החברות שנוספו לאחרונה) לא יוכלו לאורך זמן לתת את רמת המחירים הזו ויבינו מאוד שהם יחדלו מלהתקיים אם ימשיכו כך (ואכן חלקם יפסיקו להתקיים ויתאיידו באותה מהירות שבאו
...
אני מניח שהחברות לא גייסו את המשאבים בלי תוכנית עסקית ברורה. או שהם פנו למשקיעים טמבלים...רק הזמן יגיד.
uris כתב:ב) כל מי שהתרגל לשרות במרכזי שירות עם ספות מכונת קפה ושירות יחסית מהיא ואדיב ...שישכח מזה ...החברות האלו יציעו שירות "וירטואלי" ולא טוב כפי שהתרגלנו ...הם לא יכולים אחרת עם רמת הרווח (שלא לומר הפסד) שלהם , אין להם סיכוי ויכולת לגייס אלפי עובדים כמו שסלקום או אורנג עשו בזמנו ...והשירות יהיה בהתאם
...
אני לא זוכר פעם אחת שהייתי במרכז שירות והחוויה היתה נעימה. גם כששידרגתי וגם כשמכרו לי. המרכזים המפוארים האלה אינם נחוצים. צרכן נבון לא צריך בכלל לבזבז את זמנו בתור, יש טלפונים ופקסים ואפשר לעשות הכל באופן הזה. והפעולות שלא ניתן היה עד היום לעשות, (החלפת סים לדוגמא) מהיום יתאפשר. אז אני מוותר על הכורסא בחברת הסלולר בכיף.
uris כתב:ג) אחרי ההתלהבות והורדת המחירים של הגדולות אנשים ירצו לשלם קצת יותר על מנת לקבל שירות טוב (ראו מקרה הוט ותדמית השירות הגרוע שהיתה לה בצדק (עדיין ?) אנשים העדיפו לשלם כמה שח יותר ל יאס ובלבד שיקבלו שירות טוב יותר
...
אני בהוט כבר כמה שנים באינטרנט ובטלפון, ונכון ששירות הלקוחות שלהם לאורך כל הזמן הזה לא משהו, אבל השירות עצמו שהם מציעים מתאים לי מאוד ואני משתמש בו ונהנה ממנו. ויודע מה, אני אפילו מרגיש שיפור מה בשירות הלקוחות עם הזמן.
uris כתב:ד)כל מי שמתלהב מחבילה ללא הגבלה ב 100 שח ...שלא ישכח שלרוב החשבון שלו היום בחברות הגדולות כולל מכשיר בשווי 100 שח בערך (שלא לדבר על רובם שיש להם עדיין כמה מכשירים שהם משלמים עליהם בחשבון) ....כך שההוזלה היא פחות ממה שנראה במבט ראשון.
...
אני כבר מזמן טענתי שאין שום סיבה לרכוש טלפון בחברת הסלולר בטח מאז שיש ניתוק זיקה. ועובדה שהמעבר עדיין משתלם גם אחרי ניתוק זיקה/חיוב זיכוי במקרים רבים, כמו במקרה שלי, ובמקרה שצויין מעלה.
uris כתב:ה) הוספת המתחרים הגם שהיא טובה לשוק נעשתה בצורה מסיבית מידי (הכל או כלום..אין דרך אמצע פה ) ובסופו של דבר לקוחות יפגעו (ואלפי עובדי יפוטרו , האבטלה תגבר) ...מניות סלקום ושות יורדים ואיתם גם כספי הפנסיה שלנו..
...
תחרות אינה משמעותה מיתון. דווקא החברות החדשות מעסיקות עובדים ובסוף השוק יתאזן ולבורסה יהיה שלום וכך גם לכספי הפנסיה שלנו. להזכירך החברות בחרו את עיתוי הכניסה לשוק. חלקן מחזיקות ברשיונות מפעיל וירטואלי כבר זמן מה.

אגב, לכל בעלי הזיכרון הקצר שחושבים שכחלון הוא המלך, אל נא תשכחו שמי שהתחיל עם המהפכה הזאת הוא אריאל אטיאס. כחלון רק ממשיך אותה. אמנם בהצלחה יתרה.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #19 

לא שיש לי משהו נגד המהפכה הזאת, אבל אין בכלל ספק שיפוטרו אלפי עובדים שלא כל כך מר יקלטו במקומות אחרים.
זה הדבר היחיד שקצת מבאס אותי בכל העניין הזה אבל זה בלתי נמנע.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #20 

גם ככה היום מפוטרים עובדים רבים בשוק התקשורת בגלל קיצוץ ברווחים עקב הורדת דמי הקישוריות וצעדים דומים של משרד התקשורת.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”