חברים יקרים
לאחר מסע של חצי שנה עם הסט שלי ולאחר חודשים של האזנה הגעתי למסקנה שאני חייב לשדרג
את מערך הסטיראו שלי ..הגיע הזמן לשמוע עם מגבר יעודי ולא ברסיבר יוקרתי ככול שיהיה ...אונקיו 3008 במיקרה שלי .
ליפני שבוע התחלתי מסע של האזנות ביקור בכמה חניות מובחרות ואף ציוד יד שניה .
המגברים ששמעתי לתקציב שלי
gamut si100 מתצוגה עם אחריות
Bladelius Thor MK-II יד שניה במצב מעולה !!!
הציוד כרגע ללא dac בעתיד כמובן יתווסף .
הרמקולים הם b&w 683/
אני לוקח בחשבון שבעתיד גם את הרמקולים אני אשדרג לא יודע כרגע לאיזה ...
איזה מהמגברים יתנו תמורה יותר טובה לכסף וישרתו אותי בעתיד גם כשאשדרג את הרמקולים ?
אשמח לכל ייעוץ ועזרה
גם הבלדליוס וגם הגאמוט הם מציאה - אתה יכול לחטוף אחד מהם, ולהשאר איתם כל החיים. סביבם אתה יכול לבנות מערכת טובה מאד - לפי התקציב שלך.
הם יתאימו להנעה של כל רמקול שאינו קשה באופן חריג, בתחום מחירים של עד 30,000 ש"ח ויותר . (לא אתחיל למנות כאן אלטרנטיבות אבל אם תחפש תמצא לא מעט. סתם לדוגמה - אודיופריק מוכר דינאודיו C5 ב 23,000 - לא בטוח אם יתאים כי דורש הגברה ממש חזקה, אבל אם כן זה פיצוץ. ראיתי גם דבור 9 במחיר של פחות מ 20K , רמקול יותר קל להנעה - ויש כמובן עוד).
אני אישית סקפטי לגבי מקורות יקרים. לטעמי מקור סביר בכמה אלפים (תחשוב על דאק + מחשב - צירוף שייתן תמורה גבוהה לכסף) מספיק בהחלט, ובשביל לקבל יותר צריך לטפס כבר לעשרות אלפים, ואני חושב שזה מיותר.
zeev78 כתב:הייתי מתחיל בשדרוג המקור לפני שדרוג ההגברה, לא בטוח שתקבל תוצאות יותר טובות עם מגבר אחר בלי DAC ובלי לשדרג את הרמקולים.
...
תודה על תשובתך ..
בתחילת התהליך זה באמת היה הכיוון אך מאחר שאני אוהב את הצליל של הרמקולים ולדעתי הם לא גרועים אפשר לדעתי להוציא מהם הרבה יותר ממה שאני מוציא עכשיו כמובן עם הגברה איכותית ..
לגבי המקור רוב המוזיקה שלי נמצאת בחמחשב ומוזרמת עיי סטירמר A210 שכמובן יחובר לDAC איכותי סביר ..את הרמקולים אני לא ממהר לשדרג כרגע עד שלא אבחן אותם בהגברה איכותית .
האם לדעתך לא יהיה שינוי כלל ללא מקור וDAC גם בהגברה איכותית ויעודית לסטיראו ?
תודה על תשובתך ועזרתך
ברקצ כתב:גם הבלדליוס וגם הגאמוט הם מציאה - אתה יכול לחטוף אחד מהם, ולהשאר איתם כל החיים. סביבם אתה יכול לבנות מערכת טובה מאד - לפי התקציב שלך.
הם יתאימו להנעה של כל רמקול שאינו קשה באופן חריג, בתחום מחירים של עד 30,000 ש"ח ויותר . (לא אתחיל למנות כאן אלטרנטיבות אבל אם תחפש תמצא לא מעט. סתם לדוגמה - אודיופריק מוכר דינאודיו C5 ב 23,000 - לא בטוח אם יתאים כי דורש הגברה ממש חזקה, אבל אם כן זה פיצוץ. ראיתי גם דבור 9 במחיר של פחות מ 20K , רמקול יותר קל להנעה - ויש כמובן עוד).
אני אישית סקפטי לגבי מקורות יקרים. לטעמי מקור סביר בכמה אלפים (תחשוב על דאק + מחשב - צירוף שייתן תמורה גבוהה לכסף) מספיק בהחלט, ובשביל לקבל יותר צריך לטפס כבר לעשרות אלפים, ואני חושב שזה מיותר.
...
ידידי תודה על תשובתך זו בהחלט החשיבה שלי ...לרכוש מגבר איכותי לשנים וסביבו לשדרג את כל הרכיבים בעתיד .
האם לדעתך יחול שינוי מהותי עם הגברה כפי שציינתי ללא DACכרגע עם הרמקולים שלי ?
תודה על תשובתך ועזרתך
horngad כתב:לדעתי לשדרג מגבר ורמקולים ביחד שתהיה התאמה נכונה .לאחר מכן לשדרג את שאר הדברים
...
ידידי תודה על תשובתך נכון הוא באמת לשדרג ביחד במידה ואפשרי הדבר כלכלי לא כך המצב אצלי כרגע ואני יכול רק אלמנט אחד בשלב זה ...
האם לדעתך במידה ואין תקציב כרגע לשדרג את שניהם ביחד עדיף לא לשדרג בכלל ולהישאר עם הגברה של האונקיו ?
תודה על עזרתך
ברקצ כתב:
...
אני עשיתי שידרוג של מגבר מ אודיולאב 8000S ( האנגלי )לקוואד 99+909 שמניעים רמקולים של סונוס פאבר קונצ'רטו ( מקור מחשב +DAC של אמוטיבה).
השידרוג משמעותי ודוחף את הרמקולים לרמה אחת לפחות למעלה כך שההצהרה של ברק"צ גורפת מדי גם אם יש בה אמת.
אני משער כי השלב הבא מחייב כבר השקעה של עשרות אלפי שקלים כולל החלפת מקורות ורמקולים.
הבעיה היא כי לא יהיה שיפור משמעותי בחדר שאינו מיועד בלעדית למוזיקה ואף מטופל כך.
לכן באיזשהו שלב חבל על הכסף המושקע, העלות גבוהה מאוד והתועלת מוטלת בספק.
הייתי מציע לא להיות החלטי ולבדוק כל שידרוג לגופו בהתחשב במצב קיים מבחינת הציוד הנוסף (מקור DAC ורמקולים) ובתנאי החדר.
נערך לאחרונה על ידי misty ב 15/05/2012 10:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני חושב שVFM בשלב זה DAC יתן לך שדרוג יותר משמעותי כאשר ה3008 נמצא במצב PUREDIRECT ועם אותם הרמקולים. הפופקורן הוא לא מקור מספיק טוב אפילו בשביל סט אפ זול ברמת כניסה, הסאונד שלו מאוד אנמי. אין לי ספק שהוא החולייה החלשה בסט אפ שלך ובשביל "כוס" חלב לא צריך לקנות פרה. ביום שתשדרג את הרמקולים שלך אז המצב אולי ישתנה אבל כרגע אין שום סיבה להיכנס להוצאות מיותרות.
kiko,
כתבת ששמעת את ההגברות, לא ראיתי מה המסקנות?
שמעת על הרמקולים שלך?
לדעתי תגדיר תקציב ומה שייתן לך את השידרוג הכי גדול הוא השידרוג הנכון, גם אם זה רמקולים.
לא מזלזל בתפקיד המגבר אבל אם אני כן מאמין שרמקול הוא לב המערכת.
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140
המגברים שבדקת הם מגברים טובים
אבל גם לדעתי זה טעות לשדר הגברה כזאת לרמקולים כאלה...{ולא שהרמקולים גרועים חלילה!}
קודם כל הולכים על הרמקולים! הם השידרוג הכי משמעוותי.אחרי זה משדכם להם הגברה...
מה התקציב לשדרוג?
niko כתב:kiko,
כתבת ששמעת את ההגברות, לא ראיתי מה המסקנות?
שמעת על הרמקולים שלך?
לדעתי תגדיר תקציב ומה שייתן לך את השידרוג הכי גדול הוא השידרוג הנכון, גם אם זה רמקולים.
לא מזלזל בתפקיד המגבר אבל אם אני כן מאמין שרמקול הוא לב המערכת.[/q
ידידי תודה על תשובתך
עדיין לא שמעתי את המגברים על הסטאפ שלי וזה יהיה כמובן MUST יחד עם זאת המגברים הרשימו אותי מאוד במיוחד הבלאדיוס שמניע רמקולים של B&W בסדרות הגבוהות מאוד ..אני בטוח שאת ה 683 שלי הוא יעיף למקומות שלא הכרתי ..
התקציב היה אמור 15000 אבל כרגע הוא על 12500 וגם זה בלחץ .. .
גם אני חשבתי ואולי קצת עדיין חושב ..אבל נראה לי שבמיקרה שלי אני פשוט לא מוציא מהרמקול הזה אפילו לא 30% וחבל לי לשדרג אותו בלי באמת לנסות להוציא ממנו את המקסימום...
אשמח למשוב ממך...
ofir-harlev כתב:המגברים שבדקת הם מגברים טובים
אבל גם לדעתי זה טעות לשדר הגברה כזאת לרמקולים כאלה...{ולא שהרמקולים גרועים חלילה!}
קודם כל הולכים על הרמקולים! הם השידרוג הכי משמעוותי.אחרי זה משדכם להם הגברה...
מה התקציב לשדרוג?
...
לדעתך השינוי בסטאפ שלי יהיה יותר משמעותי עם החלפת רמקולים ולא מגבר תוכל לפרט?
תודה על תשובתך..
niko כתב:Kiko, כפי שכתב גם אופיר הרלב לדעתנו הרמקול הוא השינוי הכי גדול וסביבו בונים
את המערכת, אני יודע שרבים חולקים על כך לכן הכי טוב תן לאוזניך להחליט.
התקציב הוא 12.500 ואם אתה מוסיף טרייד אין יש לך תקציב יפה לרמקולים
עם זאת אני לא מזלזל בהגברה, רק חושב שצריך לבחון היטב את כל האופציות, בהצלחה
...
תודה ידידי על תשובתך ...כמובן לא אתעלם ממה שאמרת ואכן אבחן גם את שדרוג הרמקולים במידה ויתאפשר הדבר
מצטרף להמלצות החברים שתומכים להתמקד קודם ברמקולים, אבל, וזה חשוב,
שני המגברים שציינת, הם הזדמנויות ביד שניה שלא בכל יום רואים!
אישית הכרתי את שני המגברים מקרוב, ובסופו של יום, הלכתי על הבלדליוס, שבעייני הוא מאוזן ומוזיקלי יותר.
niko כתב:Kiko, כפי שכתב גם אופיר הרלב לדעתנו הרמקול הוא השינוי הכי גדול וסביבו בונים
את המערכת, אני יודע שרבים חולקים על כך לכן הכי טוב תן לאוזניך להחליט.
התקציב הוא 12.500 ואם אתה מוסיף טרייד אין יש לך תקציב יפה לרמקולים
עם זאת אני לא מזלזל בהגברה, רק חושב שצריך לבחון היטב את כל האופציות, בהצלחה
...
מסכים עם כל מילה.
אם אתה עושה טרייד תוכל לרכוש רמקולים ברמה גבוהה מאד.יש גם לא מעט רמקולים מעניינים בלוחות.
בעתיד שיתפנה לך תקציב נוסף תתחיל לחפש הגברה מתאימה ולא ההיפך.
אני חושב שאם תשדרג רמקולים בכל התקציב, תגיע בדיוק לנקודה בה אתה נמצא היום.
אתה תהיה עם רמקולים שגדולים על ההגברה ותצטרך לחכות לעוד תקציב כדי לשדרג את ההגברה.
ההצעה שלי, אל תינעל על קונספט מסוים רמקולים או הגברה.
תגדיר סופית מה התקציב שלך ותנסה להגיע למקסימום עם התקציב הזה עכשיו ולא בעוד חמש שנים שיתפנה עוד תקציב.
יכול להיות שבתקציב השדרוג + טרייד על הרמקולים, תוכל לקנות רמקולים חדשים + הגברה מתאימה ולקבל את התוצאה הטובה ביותר היום ולא מתי שהוא בשדרוג הבא.
בהצלחה.