בחירת רמקולים-למה לא במבחן עיוור??!
אני ובן דודוי מתכוונים לעשות כמה סיבובי השמעות לרמקולים שהוא מתעתד לרכוש.
בגלל שאני מאמין גדול באיכות של המוצר ומכאן באיכות הצליל שהוא אמור להוציא, אני חושב שגם אם המאזין לא ידע מראש שמודבר ברמקול שנחשב איכותי הוא אמור לשמוע את זה.
אם כך, למה בעצם לומר לו "עכשיו אתה שומע את X ו...עכשיו אני מעביר לך ל Y .....לעומת הזה שהוא בכלל Z...."
אם הוא בא עם איזה מטען שה-פוקל למשל זה רמקול ראוי- והא אכן ראוי לכל הדעות, למה בעצם לומר לו שהוא שומע את הפוקל ?
הרי משהו ראוי אמור להתבלט מעצמו על פני השאר גם מבלי לנקוב בשמו.
אולי בעצם אנו "משכנעים" את עצמנו שמה שאנחנו שומעים זה מעולה (פוקל) לעומת מה ששמענו רגע לפני ושזה רק בסדר (מישיין למשל) כי בעצם המותג דירבן אותנו קצת ואולי גם כדי להראות "מבינים" כי הרוב ה"מבין" חושב ככה?
אני זוכר שכשאני הלכתי לשמוע רמקולים בקשתי מהמוכר שיעבור בין הרמקולים מבלי לומר לי למה הוא מעביר, כשאני רק רואה את המיספר שהוא לוחץ עליו בתיבת הסוויץ'.
בסוף הסתבר שהרמוקל המועדף היה אחד הזולים.
ישבו שם זוג לא צעיר ומשיחה איתם הבנתי שהם גם חובבי מוסיקה "מטורפים" שגם כן באו לסיבוב האזנה.
בקשתי מהם לשמוע מה הכיוון וממה באו להתרשם ומה התקציב (אני הגעתי בלי דעה מוקדמת) והם אמרו שהפוקל הוא הפייבוריט והתקציב הדהים אותי (אז) ועמד על כ-15K .
ביקשתי מהם שיצתרפו אלי למבחן העיוור כביכול שעשיתי.
אני כבר לא זוכר כל כך מה הושמע שם אבל אני יכול רק להגיד שמלבד הרמקול שאני אהבתי ולבסוף גם קניתי אותו היה שם בין היתר את הפוקל ואיזה JBL .
המוכר התפנה ללקוח אחר שנכנס לחנות ואני זיפזפתי עבורם בין כל הרמקולים לפי דרישתם
כאשר רק אני יודע איזה מהם הוא הפוקל.
לא משנה כמה פעמים התעכבתי בכוונה אפילו על הפוקל הם "התעקשו" שוב ושוב שאחזור ל....נכון ל-JBL...גם כשעברתי את כל הסיבוב של הרמקולים הם עדיין זכרו לעצור אותי רק עליהם.
אחר כך כבר סיפרתי להם שזה המועמד העיקרי שלהם והחלפתי רק בינו לבין הפוקל, זה כבר היה הרבה פחות מבלבל....רק שני רמקולי שהפער הכספי בינהם עמד על כ10K ...
שוב לא אמרתי להם מה הם שומעים והם כל פעם כקול אחד "זה יותר טוב, בלי שום ספק בכלל."
כן...שוב הJBL היתה הבחירה שלהם.
וכדי לא להלאות אתכם רק אומר שבסוף הם קנו את ה...נכון הפוקל!
האם בסבב השמעות הקרוב שאנחנו מתכננים לבצע כדאי לחזור על אותו אופן?
האם הידיעה שאתה נוסע במרצדס נאמר, שווה לא פחות מהתמורה שהרכב באמת נותן בהשוואה לרכבים פחות יקרים ? (ואם משהו חושב שנשתבשה עלי דעתי והשאלה היא רטורית שיזכר ב-A קלאס...)
האם מוחנו מוסיף קרדיט למוצר כלשהו באופן אוטומטי רק משום שהוא נחשב בעיני הכלל למשהו ראוי?
בגלל שאני מאמין גדול באיכות של המוצר ומכאן באיכות הצליל שהוא אמור להוציא, אני חושב שגם אם המאזין לא ידע מראש שמודבר ברמקול שנחשב איכותי הוא אמור לשמוע את זה.
אם כך, למה בעצם לומר לו "עכשיו אתה שומע את X ו...עכשיו אני מעביר לך ל Y .....לעומת הזה שהוא בכלל Z...."
אם הוא בא עם איזה מטען שה-פוקל למשל זה רמקול ראוי- והא אכן ראוי לכל הדעות, למה בעצם לומר לו שהוא שומע את הפוקל ?
הרי משהו ראוי אמור להתבלט מעצמו על פני השאר גם מבלי לנקוב בשמו.
אולי בעצם אנו "משכנעים" את עצמנו שמה שאנחנו שומעים זה מעולה (פוקל) לעומת מה ששמענו רגע לפני ושזה רק בסדר (מישיין למשל) כי בעצם המותג דירבן אותנו קצת ואולי גם כדי להראות "מבינים" כי הרוב ה"מבין" חושב ככה?
אני זוכר שכשאני הלכתי לשמוע רמקולים בקשתי מהמוכר שיעבור בין הרמקולים מבלי לומר לי למה הוא מעביר, כשאני רק רואה את המיספר שהוא לוחץ עליו בתיבת הסוויץ'.
בסוף הסתבר שהרמוקל המועדף היה אחד הזולים.
ישבו שם זוג לא צעיר ומשיחה איתם הבנתי שהם גם חובבי מוסיקה "מטורפים" שגם כן באו לסיבוב האזנה.
בקשתי מהם לשמוע מה הכיוון וממה באו להתרשם ומה התקציב (אני הגעתי בלי דעה מוקדמת) והם אמרו שהפוקל הוא הפייבוריט והתקציב הדהים אותי (אז) ועמד על כ-15K .
ביקשתי מהם שיצתרפו אלי למבחן העיוור כביכול שעשיתי.
אני כבר לא זוכר כל כך מה הושמע שם אבל אני יכול רק להגיד שמלבד הרמקול שאני אהבתי ולבסוף גם קניתי אותו היה שם בין היתר את הפוקל ואיזה JBL .
המוכר התפנה ללקוח אחר שנכנס לחנות ואני זיפזפתי עבורם בין כל הרמקולים לפי דרישתם
כאשר רק אני יודע איזה מהם הוא הפוקל.
לא משנה כמה פעמים התעכבתי בכוונה אפילו על הפוקל הם "התעקשו" שוב ושוב שאחזור ל....נכון ל-JBL...גם כשעברתי את כל הסיבוב של הרמקולים הם עדיין זכרו לעצור אותי רק עליהם.
אחר כך כבר סיפרתי להם שזה המועמד העיקרי שלהם והחלפתי רק בינו לבין הפוקל, זה כבר היה הרבה פחות מבלבל....רק שני רמקולי שהפער הכספי בינהם עמד על כ10K ...
שוב לא אמרתי להם מה הם שומעים והם כל פעם כקול אחד "זה יותר טוב, בלי שום ספק בכלל."
כן...שוב הJBL היתה הבחירה שלהם.
וכדי לא להלאות אתכם רק אומר שבסוף הם קנו את ה...נכון הפוקל!
האם בסבב השמעות הקרוב שאנחנו מתכננים לבצע כדאי לחזור על אותו אופן?
האם הידיעה שאתה נוסע במרצדס נאמר, שווה לא פחות מהתמורה שהרכב באמת נותן בהשוואה לרכבים פחות יקרים ? (ואם משהו חושב שנשתבשה עלי דעתי והשאלה היא רטורית שיזכר ב-A קלאס...)
האם מוחנו מוסיף קרדיט למוצר כלשהו באופן אוטומטי רק משום שהוא נחשב בעיני הכלל למשהו ראוי?
אם התוצאה ה סופית הנדרשת הינה הנאה ממוסיקה זו דרך נהדרת לבחור רמקולים .
אני גם חושב שהיעילה ביותר
אני גם חושב שהיעילה ביותר
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
שיטה מעניינת
חסרון אחד שמצאתי - יהיה קשה להשוות עם רמקולים ששמעת במקום אחר בגלל הבדלי אקוסטיקה .
חסרון תיאורטי נוסף :
מה תעשה אם איכשהוא ינעם לך רמקול שיתברר כאחד המתותגים הסיניים היותר גרועים , תיקח אותו , או תחפש את הטעות שלך בהאזנה \אבחנה \סוג הקטע שניגנת - תקנה ?
חסרון אחד שמצאתי - יהיה קשה להשוות עם רמקולים ששמעת במקום אחר בגלל הבדלי אקוסטיקה .
חסרון תיאורטי נוסף :
מה תעשה אם איכשהוא ינעם לך רמקול שיתברר כאחד המתותגים הסיניים היותר גרועים , תיקח אותו , או תחפש את הטעות שלך בהאזנה \אבחנה \סוג הקטע שניגנת - תקנה ?
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
את אותה השוואה אפשר לעשות גם במבחן שאתה רואה את הרמקול..
כשאני הלכתי לקנות רמקול הייתי נעול על פוקל וגם במבחנים גיליתי שהוא באמת הטוב ביותר בשבילי..
מה יקרה אם יתברר שהרמקול שהכי אהבת הוא המכוער ביותר??
האם עדיין תקנה אותו??
אני חושב שאין מה להשוות בין רמקול של 4 לרמקול של 14 אלף שקל..
הן באיכות בניה והן ביחידות..
אינני חושב שאפשר להיתרשם מרמקול כאשר הוא מחובר למפצל של 40 רמקולים..
זה צריך להיות רמקול מגבר וקומפקט מחוברים לבד.. בלי ניספחים..
המכשירים האלה דופקים את הסאונד..
השיטה הטובה ביותר היא לקחת את הרמקול הביתה ולשמוע אותו לפחות יום שלם {אם לא יותר}.
ת'אמת???
אני קניתי את הרמקול שלי בדרך הכי לא נכונה..
באתי נעול ולקחתי עם בדיקה קלילה..
אחרי שניסיתי לשדרג אותם באחרים גילתי שכל רמקול שישב אצלי בבית היה פחות טוב בשבילי ממה שרכשתי
ואפשר להוסף בפוקס.. {חוץ מאביעד שנתן להם אחלה המלצה.}
כשאני הלכתי לקנות רמקול הייתי נעול על פוקל וגם במבחנים גיליתי שהוא באמת הטוב ביותר בשבילי..
מה יקרה אם יתברר שהרמקול שהכי אהבת הוא המכוער ביותר??
האם עדיין תקנה אותו??
אני חושב שאין מה להשוות בין רמקול של 4 לרמקול של 14 אלף שקל..
הן באיכות בניה והן ביחידות..
אינני חושב שאפשר להיתרשם מרמקול כאשר הוא מחובר למפצל של 40 רמקולים..
זה צריך להיות רמקול מגבר וקומפקט מחוברים לבד.. בלי ניספחים..
המכשירים האלה דופקים את הסאונד..
השיטה הטובה ביותר היא לקחת את הרמקול הביתה ולשמוע אותו לפחות יום שלם {אם לא יותר}.
ת'אמת???
אני קניתי את הרמקול שלי בדרך הכי לא נכונה..
באתי נעול ולקחתי עם בדיקה קלילה..
אחרי שניסיתי לשדרג אותם באחרים גילתי שכל רמקול שישב אצלי בבית היה פחות טוב בשבילי ממה שרכשתי
ואפשר להוסף בפוקס.. {חוץ מאביעד שנתן להם אחלה המלצה.}
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
לא הבנתי...
אתה אומר :
"חסרון אחד שמצאתי - יהיה קשה להשוות עם רמקולים ששמעת במקום אחר בגלל הבדלי אקוסטיקה"
ואם אני לא אעשה מבחן האזנה עיוור, אז לא תהיה לי בעיה של הבדלי אקוסטיקה במקום אחר??
ולגבי ה"חסרון השני...זה בדיוק מה ששאלתי, האם אין לנו את האומץ לצעות "המלך הוא עירום"
[/img][/url]
"חסרון אחד שמצאתי - יהיה קשה להשוות עם רמקולים ששמעת במקום אחר בגלל הבדלי אקוסטיקה"
ואם אני לא אעשה מבחן האזנה עיוור, אז לא תהיה לי בעיה של הבדלי אקוסטיקה במקום אחר??
ולגבי ה"חסרון השני...זה בדיוק מה ששאלתי, האם אין לנו את האומץ לצעות "המלך הוא עירום"
נמר
תחשוב שאתה שומע רמקול שעולה 4K ואתה נהנה מאוד ולעומת זאת אתה שומע רמקול של 14K
והוא אינו ערב לך .
הכל כמובן מבלי שראית אותו
אני אישית היתי קונה את הרמקול שעולה 4 , אני מחפש חווית האזנה .
ובאותה הנשימה אני חייב לציין כי לא מן הנמנע להתייחס למראה , עלות , פוזה ולכן
אודיופילים מכורים ומושפעים מפרמטרים נוספים בהחלטה
תחשוב שאתה שומע רמקול שעולה 4K ואתה נהנה מאוד ולעומת זאת אתה שומע רמקול של 14K
והוא אינו ערב לך .
הכל כמובן מבלי שראית אותו
אני אישית היתי קונה את הרמקול שעולה 4 , אני מחפש חווית האזנה .
ובאותה הנשימה אני חייב לציין כי לא מן הנמנע להתייחס למראה , עלות , פוזה ולכן
אודיופילים מכורים ומושפעים מפרמטרים נוספים בהחלטה
פרטים
פרטים
נמר, אתה בדיוק הדוגמה שאני מדבר עליה....
אתה אומר אי אפשר להשוות בין רמקול של 4K לרמקול של 10K ואתה לא מסביר למה.
אההה, בעצם הסברת למה...כי זה פוקל והאחר לא...ואתה בכלל באת נעול!
ואולי דווקא בגלל זה זה היה יכול להיות מעניין, אם לך לא היו אומרים מה אתה שומע
האם באמת היתה אומר שהפוקל זה ההוא שאתה לוקח הביתה...לא בטוח
אבל שיהיה...
אבל שיהיה...
בוריטמן התכוונתי שבגלל הבדלי חנויות רמקול זול יכול להשמע איכותי יותר בחנוצ מול רמקול יקר בחנות אחרת
עוד בעיה - ההבדל באיכות בין רמקול של 1000 ש"ח לרמקול של 4000 ש"ח הרבה יותר גדול מהבדל באיכות בין רמקול של 4000 מול זה שעולה 16000 ש"ח
עוד בעיה - ההבדל באיכות בין רמקול של 1000 ש"ח לרמקול של 4000 ש"ח הרבה יותר גדול מהבדל באיכות בין רמקול של 4000 מול זה שעולה 16000 ש"ח
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות
broitman
המקרה שסיפרת עליו אותי בכל אופן לא מפתיע, והוא לא איזה מקרה תלוש מהמציאות אבל מכאן ועד לקבוע שאין לנו את האומץ לצעוק המלך הוא ערום המרחק הוא די גדול מאחר ויש גם את הצד ההפוך ,
כל השוואה חשוב שתיבדק לגופה ע"י פרמטרים שונים שהם די חשובים כגון הגברה, מקור וכו , חשוב שתבין שלא בעיה להחריב צליל של רמקול שנחשב איכותי ע"י הגברה לא נכונה.
המקרה שסיפרת עליו אותי בכל אופן לא מפתיע, והוא לא איזה מקרה תלוש מהמציאות אבל מכאן ועד לקבוע שאין לנו את האומץ לצעוק המלך הוא ערום המרחק הוא די גדול מאחר ויש גם את הצד ההפוך ,
כל השוואה חשוב שתיבדק לגופה ע"י פרמטרים שונים שהם די חשובים כגון הגברה, מקור וכו , חשוב שתבין שלא בעיה להחריב צליל של רמקול שנחשב איכותי ע"י הגברה לא נכונה.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
Re: נמר, אתה בדיוק הדוגמה שאני מדבר עליה....
אני לא מדבר על שתי חברות שונות..broitman כתב:אתה אומר אי אפשר להשוות בין רמקול של 4K לרמקול של 10K ואתה לא מסביר למה.
אבל שיהיה......
שמע את הרמקול של מישן ב-3K ומישן ב-14K אני בטוח שהיקר טוב יותר..
מה שאתה עשית זה לקחת רמקולים שונים לחלוטין באופי והשוות אותם..
אני אומר משהו אחר..
קח את אותה פירמה בכמה דרגות ואז תעשה את ההשוואה..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
זה לא רק אקוסטיקה. מה עם ההגברה השונה?
בכל מקרה, זה ברור (בעיקר למי שרוכש כבלים באלפי ש"ח ואפילו יותר) שרכישת מערכת אודיו זה משהו רגשי ולא בהכרח הגיוני.
בכל מקרה, זה ברור (בעיקר למי שרוכש כבלים באלפי ש"ח ואפילו יותר) שרכישת מערכת אודיו זה משהו רגשי ולא בהכרח הגיוני.
לצורך הדיון (שאני חושב שהוא פורה )
אתאר מצב היפוטטי
אותה ההגברה (ההגברה שלך)
אותו המקור (המקור שלך )
אותו החיווט (כנ"ל)
אותו הדיסק (כנ"ל)
שני רמקולים שונים אחד 4K שני 14K
מהאזנה עיוורת ה 4K נשמע טוב יותר.
לירון אתה קונה
?
אתאר מצב היפוטטי
אותה ההגברה (ההגברה שלך)
אותו המקור (המקור שלך )
אותו החיווט (כנ"ל)
אותו הדיסק (כנ"ל)
שני רמקולים שונים אחד 4K שני 14K
מהאזנה עיוורת ה 4K נשמע טוב יותר.
לירון אתה קונה
פרטים
פרטים
lironk כתב:אייל
קונה ועוד איך , דווקא מצב כזה יהפוך אותי מאושר יותר ....
פרטים
פרטים
אייל זה בדיוק זה!!
ברור שכל שאר הפרמטרים זהים לחלוטין, היתי בטוח שזה יותר ברור משמש בשמש ביום חמסין.
נמר,
הכוונה היתה שאתה בכלל לא תדע מה אתה שומע, לא מי החברה או בכמה כסף הרמקול מתומחר
ורק בשביל הדיון בא נתעלם ממראה הרמקול כי הוא לא קשור כרגע.
ברור שכל שאר הפרמטרים זהים לחלוטין, היתי בטוח שזה יותר ברור משמש בשמש ביום חמסין.
נמר,
הכוונה היתה שאתה בכלל לא תדע מה אתה שומע, לא מי החברה או בכמה כסף הרמקול מתומחר
ורק בשביל הדיון בא נתעלם ממראה הרמקול כי הוא לא קשור כרגע.
ום מדובר במותג מוכר ידוע וממש ממש גרוע של רמקולים
Eyal_W כתב:lironk כתב:אייל
קונה ועוד איך , דווקא מצב כזה יהפוך אותי מאושר יותר ....
...
בלי לציין שמות - עדיין תקנה