מחפש מחרשה ברמה טובה. פרוג'קט 5.1 ?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #1 

אני כבר די הרבה זמן רוצה לשדרג את הDUAL שלי (שגם ככה נמצא אצל אבא) שלי וראיתי PRO-JECT 5.1 בלוחות השחורים. מה שבילבל אותי זה שהוא ידני חלוטין אין לו מנגנון רברס כשהתקליט נגמר ? אני מבין נכון?

יש לי רסיבר ימהה 2010 עם כניסת פונו. יש איזשהי אינדיקציה לגבי הבדל בין הפונוסטייג' המובנה לפונוסטייג' של פרוג'קט פונו II ? במילים פשוטות - מה יותר טוב?

תודה.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

td
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

זה נכון, הפרוג'קט הנ"ל ידני לחלוטין ולמעשה אני לא יודע אם ניתן למצוא פטיפון חצי אוטומטי מהדגמים החדשים. היצרנים היום לא מיצרים דגמים עם מנגנון החזרה וללא שום הצדקה. לי היה בעבר את הפרוג'קט 5 ומכרתי אותו מהסיבה הזו בדיוק ורכשתי במקומו טורנס ישן אבל עם מנגנון הרמה וכיבוי אוטומטיים.

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #3 

באמת לא מובן החוסר מכניקה הבסיסית הזו.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #4 

הפטיפונים של פרוג'קט מצויינים. גם הדגם הבסיסי. סאונד נהדר, בנויים טוב וגם נראים טוב.
דני בלר

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #5 

Shtirlitz כתב:באמת לא מובן החוסר מכניקה הבסיסית הזו.
...
לאו דווקא. המכניקה היא לא בסיסית כלל ולמעשה, ישומה, מבלי לפגוע באיזון הזרוע הוא די בעייתי. בתקופת הזוהר של הויניל - מרבית היצרנים נכנעו לדרישות השוק שכללו שיקולי נוחות בתפעול (ללכת לישון עם פטיפון מנגן מבלי לדאוג לשחיקת המחט למשל) וסיפקו מגוון רחב של פטיפונים אוטומטיים לחלוטין. מרביתם אגב, כללו פשרה באיכות לטובת המכניקה ה'בסיסית' הזו. הפטיפונים ה'מקצועיים', אפילו אז, היו ידניים לחלוטין.

היום היצרנים, שוב, נכנעים לדרישות השוק, אלא שהפעם מדובר בשיקולי מחיר ושיווק ולכן רוב הפטיפונים החדשים לא כוללים מכניזים החזרה אוטומטי. פטיפונים רציניים יותר כוללים מכניזים חצי-אוטומטי להרמת המחט בסוף התקליט, מניעת שחיקתה, וברוב הפעמים גם כיבוי אוטומטי. אך מנגנון ההחזרה האוטומטי המלא - פחות נפוץ משום שיישומו ללא פשרות הוא מסובך יחסית ומייקר עלויות. בפטיפונים יוקרתיים - מיושמת המכניקה הזו באמצעות חיישנים אופטיים שאינם קשורים פיזית לזרוע ואינם משפעים על ביצועי הנגן.

ודרך אגב- בתקציב של project 5.1 הייתי שוקל גם את ה-Thorens TD-295 עם הלוק הקלאסי יותר (mk-4) שכולל מנגנון חצי אוטומטי. אי-אפשר ליפול עם Thorens - בתנאי שהוא יושב על משטח יציב ומאוזן.

האמת - שפטיפון ידני לגמרי עדיף ברוב המקרים - אך הניג'וס הזה של הקפדה על החזרת הזרוע למקום כדי למנוע שחיקה מיותרת של המחט - די מטריד והולך ומציק יותר ויותר ככל שהמחט המותקנת יקרה יותר... באופן אישי אני מעדיף פטיפון ידני טוב עם הנעה ישירה ומגש אלומיניום מאסיבי ברמת ה-2400 ש"ח לטובת חיסכון לראש מחט איכותי באיזור ה-3500 ש"ח. אני מוצא את רוב העיצובים המודרניים 'פלצניים' משהו ולדעתי תוספת המחיר באלפי שקלים לא מביאה לתמורה הסונית המקבילה.

arieza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #6 

מסכים לגבי Thorens TD-295, זה היה הפתרון שלי לפטיפון חצי אוטומט. זה בעצם פטיפון ידני שעוצר את סיבוב המנוע בסיום התקליט.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”