עזרה בהתקנת DD-WRT על tplink wr1043nd
שלום לכולם
אחרי המלצות רבות שקבלתי ממכרים בקשר להתקנת dd-wrt
על tplink wr1043nd החלטתי לנסות להתקין על הראוטר
כדי לקבל מעט ביצועים טובים יותר מהראוטר וגם לבדוק איך זה עובד
כרגע הראוטר בגרסת יצרן אחרונה
עכשיו ראיתי כמה מדריכים ביוטיוב זה נראה פשוט להתקנה
אבל לפני שאני מנסה להתקין ( זה פעם ראשונה שאני מנסה )
החלטתי לשאול פה אתכם איך עושים נכון צעד אחרי צעד
נכנסתי לאתר של dd-wrt הורדתי שני קבצים
אחד factory-to-ddwrt והשני זה tl-wr1043nd-webflash
משלא הבנתי זה באיזה מהם אני משתמש כדי להתקין את הגרסה של dd-wrt בצורה נכונה??
וגם באתר לא רשום אם זה גרסה יציבה או גרסת בטא כלשהי כי מעל לינק הורדה יש חלון לבחור גרסת בטא SP2
משהו כזה ואין אפשרות לבחור גרסת steble יעני גרסה יציבה
משכן גם אמרו לי לעשות ריסטרט שנקרא 303030 משהו כזה ולא הבנתי איך עושים את זה ולמה צריך לעשות את זה
ושאלה הכי חשובה במידה ולא אהיה מרוצה מה dd-wrt איך אני מחזיר לגרסת יצרן??
ועוד דבר אפשרות ה USB לשיתוף כונן עובדת תקין ב dd-wrt?? כי יש לי דיסק קשיח שמחובר לראוטר ומשותף
בשני מחשבים בבית אגב יש מצב גם לשתף מדפסת אם dd-wrt??
גם ראיתי באתר של dd-wrt שיש צורך לשלם כדי להפעיל את הגרסה שאני מתקין ?? או שאני טועה??
למה צריך לשלם על זה?
תודה לכולם והמשך ערב נעים
אחרי המלצות רבות שקבלתי ממכרים בקשר להתקנת dd-wrt
על tplink wr1043nd החלטתי לנסות להתקין על הראוטר
כדי לקבל מעט ביצועים טובים יותר מהראוטר וגם לבדוק איך זה עובד
כרגע הראוטר בגרסת יצרן אחרונה
עכשיו ראיתי כמה מדריכים ביוטיוב זה נראה פשוט להתקנה
אבל לפני שאני מנסה להתקין ( זה פעם ראשונה שאני מנסה )
החלטתי לשאול פה אתכם איך עושים נכון צעד אחרי צעד
נכנסתי לאתר של dd-wrt הורדתי שני קבצים
אחד factory-to-ddwrt והשני זה tl-wr1043nd-webflash
משלא הבנתי זה באיזה מהם אני משתמש כדי להתקין את הגרסה של dd-wrt בצורה נכונה??
וגם באתר לא רשום אם זה גרסה יציבה או גרסת בטא כלשהי כי מעל לינק הורדה יש חלון לבחור גרסת בטא SP2
משהו כזה ואין אפשרות לבחור גרסת steble יעני גרסה יציבה
משכן גם אמרו לי לעשות ריסטרט שנקרא 303030 משהו כזה ולא הבנתי איך עושים את זה ולמה צריך לעשות את זה
ושאלה הכי חשובה במידה ולא אהיה מרוצה מה dd-wrt איך אני מחזיר לגרסת יצרן??
ועוד דבר אפשרות ה USB לשיתוף כונן עובדת תקין ב dd-wrt?? כי יש לי דיסק קשיח שמחובר לראוטר ומשותף
בשני מחשבים בבית אגב יש מצב גם לשתף מדפסת אם dd-wrt??
גם ראיתי באתר של dd-wrt שיש צורך לשלם כדי להפעיל את הגרסה שאני מתקין ?? או שאני טועה??
למה צריך לשלם על זה?
תודה לכולם והמשך ערב נעים
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
יש פיצ'רים שחסרים לך בקושחה המקורית? אם לא, אין טעם להחליף.
אני שקלתי להחליף הרבה זמן והגעתי למסקנה שאין צורך. הדבר היחיד שחסר לי זה שרת VPN אבל אני מסתדר בינתיים.
הקושחות המקוריות מצויינות והראוטר אמין וטוב.
ממליץ לא להכנס לזה בראוטר הספציפי הזה.
להחזיר לקושחה מקורית זה סיפור לא פשוט.
והקושחה היא חינמית - איפה ראית שצריך לשלם? בטוח שזה לא פשוט תרומה לאתר?
אני שקלתי להחליף הרבה זמן והגעתי למסקנה שאין צורך. הדבר היחיד שחסר לי זה שרת VPN אבל אני מסתדר בינתיים.
והקושחה היא חינמית - איפה ראית שצריך לשלם? בטוח שזה לא פשוט תרומה לאתר?
זהו שבגלל שיש אפשרות לשרת VPN בקושחה של DD-WRT בגלל זה אני רוצה להתקיןharari כתב:יש פיצ'רים שחסרים לך בקושחה המקורית? אם לא, אין טעם להחליף.
והקושחה היא חינמית - איפה ראית שצריך לשלם? בטוח שזה לא פשוט תרומה לאתר?...
ואיך אני מעדכן מגרסת DD-WRT לגרסת יצרן??refael221 כתב:הררי,
זה ממש לא סיפור ואפילו קל להחזיר מגרסת DD_WRT .
פשוט מאוד צורב קובץ TPLINK שנכתב לDDWRT והוא משנמך לך לגרסה ישנה שלהם דרך הממשק.
לאחר מכן אתה צורב את הגרסה העדכנית מאתר של TPLINK וזהו .
אצלי הקובץ שמור בשרת גיבוי ....
אם איזה קובץ??
אתה מתכוון התהליך להחזיר לקושחה מקורית מתבצע דרך ממשחק בדפדפן
יעני בוחרים קובץ לוחצים update מחכים והראוטר חוזר לקושחה מקורית??
יש מצב ללינק להורדה של הקובץ שמחזיר לקושחה מקורית??
מה כאילו לעשות איפוס כללי לראוטר לקחת קובץ קושחה מקורי עדכני של tplink לעשות update דרךrefael221 כתב:כן לזה התכוונתי ,אותו דבר מDDWRT ליצרן ....
הממשק של DD-WRT וזהו? ואז הוא חוזר להגדרות ברירת מחדל שלו אם קושחה מקורית של היצרן??
אין לי wr1043nd אבל התקנתי DD-WRT על כמה ראוטרים וזה די דומה בכולם.
הגרסה האחרונה היא v24 preSP2 , זה נקרא בטא אבל מספיק יציב לשימוש. שים לב שאתה מוריד את הגרסה הנכונה לראוטר שלך. תיכנס לפה:
http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
תקליד את דגם הראוטר שלך ותוריד את הקובץ שזה נותן לך.
אין שום צורך לשלם עבור DD-WRT (יש להם גרסאות בתשלום עבור ראוטרים בקטגוריות עיסקיות אבל זה לא המקרה שלך)
בשביל התקנה ראשונה מה firmware המקורי אתה צריך להשתמש ב factory-to-ddwrt.bin (הקובץ השני זה בשביל שידרוג למי שיש לו כבר DD-WRT). פשוט תכנס ל admin של ה tp-link , תבחר שידרוג firmware ותעלה את ה factory-to-ddwrt.bin
שים לב שאחרי השידרוג כתובת ה IP של הראוטר תהיה 192.168.1.1 אז אם המחשב שלך מכוון לכתובת סטטית בתווך שונה (או אם יש לך DHCP אחר ברשת) אז צריך להגדיר את המחשב כדי לגשת לראוטר.
אם כבר התקנת בהצלחה DD-WRT, סביר להניח שתשאר איתו אבל בפורומים של DD-WRT יש את ההוראות והקבצים איך לעשות שיחזור למקורי. ראה כאן:
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=85237
בהצלחה.
הגרסה האחרונה היא v24 preSP2 , זה נקרא בטא אבל מספיק יציב לשימוש. שים לב שאתה מוריד את הגרסה הנכונה לראוטר שלך. תיכנס לפה:
אין שום צורך לשלם עבור DD-WRT (יש להם גרסאות בתשלום עבור ראוטרים בקטגוריות עיסקיות אבל זה לא המקרה שלך)
בשביל התקנה ראשונה מה firmware המקורי אתה צריך להשתמש ב factory-to-ddwrt.bin (הקובץ השני זה בשביל שידרוג למי שיש לו כבר DD-WRT). פשוט תכנס ל admin של ה tp-link , תבחר שידרוג firmware ותעלה את ה factory-to-ddwrt.bin
שים לב שאחרי השידרוג כתובת ה IP של הראוטר תהיה 192.168.1.1 אז אם המחשב שלך מכוון לכתובת סטטית בתווך שונה (או אם יש לך DHCP אחר ברשת) אז צריך להגדיר את המחשב כדי לגשת לראוטר.
אם כבר התקנת בהצלחה DD-WRT, סביר להניח שתשאר איתו אבל בפורומים של DD-WRT יש את ההוראות והקבצים איך לעשות שיחזור למקורי. ראה כאן:
בהצלחה.
סבבה אחי תודה רבה על ההסבר התקנתי את dd-wrt ללא כל בעיה או שגיאהbarduck כתב:אין לי wr1043nd אבל התקנתי DD-WRT על כמה ראוטרים וזה די דומה בכולם.
בהצלחה....
הגדרתי חיבור לאינטרנט סיסמה לרשת אלחוטית והכל השאר הגדרות אבטחה
משכן שמתי לב שבגרסת dd-wrt אני מקבל הורדות בטורנט במהירות סביב ה 4 מגה 4.5 מגה בשניה
שזה התפיעה אותי לטובה כי אם אותו ראוטר בגרסת קושחה של היצרן בטורנטים היתי בקושי מגרד 2.5 מגה בשניה
יש לי 50 מגה של NGN וספק 014 של 100 מגה ללא גיימר
בשני המקרים הורדתי את אותו טורנט מאותו טראקר שזה טורנט ליץ'
בגרסת קושחה עדכנית הורדה היתה סביב 2.5 מגה
ב dd-wrt הורדה של אותו טורנט היתה סביב ה 4 מגה יציב לפעמים 4.5 מגה
על כל מקרה הורדתי את הקובץ שמחזיר את הראוטר להגדרות קושחה של היצרן לכל מקרה
בנתיים מאתמול אני מקבל ביצועים יותר טובים בהורדות טורנטים הורדות ישירות אם IDM אני מקבל יציב של 6.5 מגה יציב לפעמים גם 7 מגה שבגרסת יצרן היתי מקבל גג 5.5 מגה בשניה
ככה שאני כרגע נשאר אם dd-wrt אני לא רואה סיבה לחזור לקוחשת יצרן
במיוחד שיש שלל אפשרויות ב dd-wrt משאין בקושחת יצרן כמו שרת vpn
רק שלא מצאתי מדריך ברור איך אני מקנפג את הראוטר שאני יוכל לתחבר לשולחן עבודה שלי
מרחוק דרך vpn מוצפן
ה VPN שמגיע עם DD-WRT הוא מאוד בסיסי אבל מספיק לרוב השימושים הביתיים ומשתמש בטכנולוגיית PPTP של מיקרוסופט (די מיושנת אבל מספקת בשביל זה). אתה יכול להדליק את ה VPN תחת Services->VPNMrYair כתב: רק שלא מצאתי מדריך ברור איך אני מקנפג את הראוטר שאני יוכל לתחבר לשולחן עבודה שלי
מרחוק דרך vpn מוצפן...
יש מדריך פה:
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/VPN
קליינט VPN PPTP מגיע עם כל Windows אבל תצטרך להגדיר אותו במחשב ממנו אתה רוצה להתחבר.
שים לב ש VPN לכשלעצמו הוא רק רשת וירטואלית מוצפנת בין הקליינט המרוחק לשרת (הראוטר במקרה זה). בשביל לגשת למחשב ספיציפי ברשת הפנימית אתה עדיין תצטרך להריץ תוכנה כלשהיא על מחשב היעד שיאפשר גישה/שליטה מרחוק בפועל (כמו RDP או VNC). מה שה VPN יתן לך היא האפשרות לפנות למחשב היעד המרוחק באופן מוצפן עם כתובת IP לוקאלית כאילו היית מחובר לרשת הביתית.
barduck כתב:ה VPN שמגיע עם DD-WRT הוא מאוד בסיסי אבל מספיק לרוב השימושים הביתיים ומשתמש בטכנולוגיית PPTP של מיקרוסופט (די מיושנת אבל מספקת בשביל זה). אתה יכול להדליק את ה VPN תחת Services->VPNMrYair כתב: רק שלא מצאתי מדריך ברור איך אני מקנפג את הראוטר שאני יוכל לתחבר לשולחן עבודה שלי
מרחוק דרך vpn מוצפן...
יש מדריך פה:
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/VPN
קליינט VPN PPTP מגיע עם כל Windows אבל תצטרך להגדיר אותו במחשב ממנו אתה רוצה להתחבר.
שים לב ש VPN לכשלעצמו הוא רק רשת וירטואלית מוצפנת בין הקליינט המרוחק לשרת (הראוטר במקרה זה). בשביל לגשת למחשב ספיציפי ברשת הפנימית אתה עדיין תצטרך להריץ תוכנה כלשהיא על מחשב היעד שיאפשר גישה/שליטה מרחוק בפועל (כמו RDP או VNC). מה שה VPN יתן לך היא האפשרות לפנות למחשב היעד המרוחק באופן מוצפן עם כתובת IP לוקאלית כאילו היית מחובר לרשת הביתית....
שמע אחי אתה תותח תודה רבה לך על ההסבר מפורט
משכן היום עשיתי איזה ניסוי אם הראוטר
עשיתי סנאריו כאילו היה הפסקת חשמל הוצאתי את קבל חשמל של הראוטר
אחרי חצי דקה החזרתי ושמתי לב שאחרי שאני מחזיר אותו אין לי איטרנט
רשום שהוא מחובר לספק אבל אין גלישה אז נכנסתי לטפריט שלו עשיתי ריבוט דרך הטפריט
ואחרי שהוא עלה היה לי אינטרנט
עכשיו זה אמור להיות ככה ?? כי לפי הגיון ברגע שהוא חוזר לחשמל הוא אמור לבד לתחבר ללא צורך בריבוט ידני
יש מצב פספסתי משהו בהגדרות שלו??
חשוב לי לציין שהתקתי את ה dd-wtr אם קובץ הזה factory-to-ddwrt
ואז הגדרתי את הראוטר אם חיבור לספק והכל
אחרי שהתקנתי את dd-wrt אם factory-to-ddwrt אני צריך להתקין גם את הקובץ הזה tl-wr1043nd-webflash ??
לא, זה לא אמור להיות ככה. עם איזה חיבור אתה מתחבר לאינטרנט? מה מוגדר אצלך תחת WAN Connection Type ?עכשיו זה אמור להיות ככה ?? כי לפי הגיון ברגע שהוא חוזר לחשמל הוא אמור לבד לתחבר ללא צורך בריבוט ידני...
בעיקרון, אם התקנת את הגרסה הנכונה אז לא. תסתכל למעלה מצד ימין, אם מופיע לך Firmware: DD-WRT v24-sp2 std אתה בסדר.אחרי שהתקנתי את dd-wrt אם factory-to-ddwrt אני צריך להתקין גם את הקובץ הזה tl-wr1043nd-webflash ??...
לגבי חיבור שלי ל wan ככה זה נראהbarduck כתב:לא, זה לא אמור להיות ככה. עם איזה חיבור אתה מתחבר לאינטרנט? מה מוגדר אצלך תחת WAN Connection Type ?עכשיו זה אמור להיות ככה ?? כי לפי הגיון ברגע שהוא חוזר לחשמל הוא אמור לבד לתחבר ללא צורך בריבוט ידני...
בעיקרון, אם התקנת את הגרסה הנכונה אז לא. תסתכל למעלה מצד ימין, אם מופיע לך Firmware: DD-WRT v24-sp2 std אתה בסדר.אחרי שהתקנתי את dd-wrt אם factory-to-ddwrt אני צריך להתקין גם את הקובץ הזה tl-wr1043nd-webflash ??......
לינק לתמונה
http://www.siz.co.il/view/zoyzc1jzgkd4.jpg.htm
לגבי גרסת הקושחה זה רשום DD-wrt v24 sp2 08/07/10 std
עכשיו שהצלחתי להגדיר הכל כמו שצריך בשרת VPN בדקתי מהירות גלישה אני מקבל דרך VPN הורדה סביב ה 8.5 מגהביט
העלאה ללא שינוי 1.66 מגהבייט
המהירות הזאת תקינה דרך VPN ?
כי יש לי 50 מגה NGN
בחיי איזה קושחה פצצה לראוטר הזה
אגב הצלחתי לסדר את הבעיה של חיבור אוטומטי לספק
כשהגדרתי את החיבור לא שמרתי את ההגדרות אבל עכשיו הגדרתי מחדש
את החייגן לספק עשיתי save אחרי ניתוק מהחשמל והחזרתו לחשמל מתחבר חזרה לספק ללא בעיה
הוספתי תמונה של החייגן תגיד לי אם יש משהו שצריך לסמן שמה
תודה רבה
עכשיו שהצלחתי להגדיר הכל כמו שצריך בשרת VPN בדקתי מהירות גלישה אני מקבל דרך VPN הורדה סביב ה 8.5 מגהביט
העלאה ללא שינוי 1.66 מגהבייט
המהירות הזאת תקינה דרך VPN ?
כי יש לי 50 מגה NGN...
לא יודע להגיד לך בדיוק בכמה אבל תמיד יהיה יותר איטי דרך VPN. כמות הנתונים שעוברת בפועל בקו תהיה יותר גדולה ממה שמדווחת לך מערכת ההפעלה כי יש את כל מה שעובר בנוסף לצורך שימוש פרוטוקול ה VPN וההצפנה.
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
אפשר לשאול לאילו שימושים VPN בייתי מתאים?
VPN מאפשר לך לגשת לרשת הביתית שלך מרחוק בצורה מאובטחת. המחשב המרוחק מתנהג כאילו היה מחובר מקומית לרשת שלך בבית. השימושים הנפוצים הם גישה מרחוק לקבצים ברשת (על ה NAS או מחשב כלשהוא ברשת), שליטה ובקרה על מחשבים ברשת הביתית, גישה מאובטחת לשרתים (למשל מדיה סטרימר או חשמל חכם) ואפילו גלישה באינטרנט דרך הרשת הביתית (למשל כשנמצאים באינטרנט אלחוטי פתוח וצריכים גלישה יותר מאובטחת).ValorHeart כתב:אפשר לשאול לאילו שימושים VPN בייתי מתאים?...
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
תודה
חיבור בהוט ללא חייגן
היי, התקנתי DD WRT , ואני מחובר בהוט בוקס ללא חייגן דרך בזק בין לאומי.
אני לא מצליח לחבר את הראוטר להוט בוקס ככה שהוא ייקח IP מההוט בוקס.
מישהו יכול בבקשה לעזור לי בהגדרות של זה?
[email protected]
אני לא מצליח לחבר את הראוטר להוט בוקס ככה שהוא ייקח IP מההוט בוקס.
מישהו יכול בבקשה לעזור לי בהגדרות של זה?
[email protected]