OPPO 93 הגיע לידי, אבל....
-
oriberko
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 403
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
הזמנתי את הנגן דרך אחד מסוחרי EBAY, הוא הגיע לארץ בפרק זמן סביר לאחר שנשלח ב- USPS Priority Mail International , בילה סופשבוע במכס ולאחר ששלחתי את האסמכתאות המתאימות נחת בדואר המקומי ולידיי.
חייב לציין שנארז בקפידה בקופסה כפולה עם ספוג קשיח ובתוך שקית בד יעודית, אלא מאי...
על הפנל הקדמי, בפינה הימנית התחתונה (בצמוד לחיבור ה-USB הקדמי) נגלתה מכה קשה למדי, שברור לחלוטין שהיא תוצאה של נפילה משמעותית.
מכמה נסיונות הפעלה קצרים, המכשיר תקין, וגם חיבור ה- USB בסדר.
דווחתי למוכר בצירוף תמונת המכשיר והוא ביקש גם תמונה של האריזה כדי לדווח לביטוח, מה שטרם עשיתי.
מאחר והאריזה במצב טוב ללא קימוט, ומאחר ואין שום סיכוי שהמכשיר ספג מכה כה משמעותית ונקודתית בעודו באריזה, האפשרויות הן 2: או שהמוכר דחף לי מכשיר דפוק מתוך ידיעה שמטעמי מרחק גיאוגרפי, עלויות ובירוקרטיית מכס לא סביר שאחזיר את המכשיר, אבל לתחושתי החברים במכס ששלפו את המכשיר (אפילו לא טרחו להדביק את האריזה מחדש, רק עטפו בחבל נצמד) הפילו אותו, ומובן מאליו שלא טרחו לדווח על כך.
מה תועיל לי פניה לביטוח מצד המוכר, ובפרט שהאריזה תקינה. ?
האם יש דרך כלשהי לפנות לדואר ולהתלונן למרות שמובן שאין כל דרך להוכיח את התיאוריה שלי ?
חייב לציין שנארז בקפידה בקופסה כפולה עם ספוג קשיח ובתוך שקית בד יעודית, אלא מאי...
על הפנל הקדמי, בפינה הימנית התחתונה (בצמוד לחיבור ה-USB הקדמי) נגלתה מכה קשה למדי, שברור לחלוטין שהיא תוצאה של נפילה משמעותית.
מכמה נסיונות הפעלה קצרים, המכשיר תקין, וגם חיבור ה- USB בסדר.
דווחתי למוכר בצירוף תמונת המכשיר והוא ביקש גם תמונה של האריזה כדי לדווח לביטוח, מה שטרם עשיתי.
מאחר והאריזה במצב טוב ללא קימוט, ומאחר ואין שום סיכוי שהמכשיר ספג מכה כה משמעותית ונקודתית בעודו באריזה, האפשרויות הן 2: או שהמוכר דחף לי מכשיר דפוק מתוך ידיעה שמטעמי מרחק גיאוגרפי, עלויות ובירוקרטיית מכס לא סביר שאחזיר את המכשיר, אבל לתחושתי החברים במכס ששלפו את המכשיר (אפילו לא טרחו להדביק את האריזה מחדש, רק עטפו בחבל נצמד) הפילו אותו, ומובן מאליו שלא טרחו לדווח על כך.
מה תועיל לי פניה לביטוח מצד המוכר, ובפרט שהאריזה תקינה. ?
האם יש דרך כלשהי לפנות לדואר ולהתלונן למרות שמובן שאין כל דרך להוכיח את התיאוריה שלי ?
-
oriberko
- חבר פעיל מאוד

למה ? לעמיל מכס של חברות השילוח לא יכול ליפול מוצר מהידיים ?טוב לשמוע [יפה מאוד]
אגב משלוח כזה רצוי לשלוח בחברת שילוח ולא בדואר....
המכשיר שולח בסיווג PRIORITY כך שקיבל מס' מעקב וביטוח, והיה בארץ
תוך 10 ימים. שילמתי 125$ על המשלוח, בתוספת מכס ומע"מ.
אף מלה על עמילות מכס, אגרת בטחון, ושאר ירקות של חברות השילוח.
המכשיר נשלח אלי חדש. הוא נפל כשנפתח בדרכו אלי. או ב- USPS, וסביר יותר שאצל אנשי המכס של דוארבמקרה הכי גרוע תוכל לפתוח dispute דרך paypal אבל אני מקווה בשבילך שזה לא יקרה...
ישראל. למרות זאת המוכר מגיש תביעה לביטוח בארה"ב, ואני במקביל פונה לדואר פה.
dispute לא ממש יעזור לו, יגידו לו לשלוח את המוצר בחזרה על חשבונו, ואז הוא יקבל את הכסף חזרה, רק שמשלוח של דבר כזה בחזרה יעלה לא מעט, לכן עדיף להזתדר עם המוכר, כי גם למוכר יש אינטרס שהוא לא יחזיר את זה, אחרת המוכר גם יפסיד את הדמי משלוח שהוא שילם לשלוח את זה לארץ
-
oriberko
- חבר פעיל מאוד

לא צריך לצאת מפרופורציות.
פאנל קדמי חלופי עולה 55$ לדברי OPPO.
המכשיר תקין וזה השיקול היחיד מבחינתי לשקול משלוח חזרה על כל הבלגן הכרוך בזה.
אם אני אקבל את עלות החלק מהביטוח שם או מהדואר כאן זה יהיה נחמד וזהו, לא יותר מזה.
פאנל קדמי חלופי עולה 55$ לדברי OPPO.
המכשיר תקין וזה השיקול היחיד מבחינתי לשקול משלוח חזרה על כל הבלגן הכרוך בזה.
אם אני אקבל את עלות החלק מהביטוח שם או מהדואר כאן זה יהיה נחמד וזהו, לא יותר מזה.
-
oriberko
- חבר פעיל מאוד

נכון. אבל עכשיו יתוקן מה שעכשיו מקולקל. או שאוותר על הבלגן ואסתפק בפיצוי כספי, גם אם מינורי.sam22 כתב:כן.
אם עוד חודשיים העינית תחרוק או גלגל שיניים שועבד כעת יישבר מהסדק?
בעיה...
בכל מקרה, יהיה קשה להוכיח קשר בין תקלה עתידית לזו הנוכחית.
ליבוא אישי יש הרבה יתרונות, זה אחד מחסרונותיו הבולטים וצריך לחיות עם זה.
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
סחתיין על הגישה הבוגרת והלא מתלהמת. נדיר במחוזותינו.oriberko כתב:נכון. אבל עכשיו יתוקן מה שעכשיו מקולקל. או שאוותר על הבלגן ואסתפק בפיצוי כספי, גם אם מינורי.sam22 כתב:כן.
בעיה...
ליבוא אישי יש הרבה יתרונות, זה אחד מחסרונותיו הבולטים וצריך לחיות עם זה....
אני מייבא כמעט הכל ומודה לחסורונות, בסך הכל במצב כזה אם היה נראה לי שזה מכה רצינית והוא באמת נפל הייתי לוקח אותו לבדיקה, מי יודע אם משהו לא נשבר בפנים, כרגע זה סדק, עוד חודש זה יפסיק לעבוד לגמרי, את עלות הבדיקה אפשר לדרוש מהמוכר אם הוא יצליח להוציא פיצוי מהביטוח וגם אם לא, כי כמו שאמרתי גם לו יש אינטרס שלא תחזיר את זה, אחרת הלכו לו 125$ על המשלוח לארץ וגם הרווח שהוא עשה על המכשירoriberko כתב:נכון. אבל עכשיו יתוקן מה שעכשיו מקולקל. או שאוותר על הבלגן ואסתפק בפיצוי כספי, גם אם מינורי.sam22 כתב:כן.
בעיה...
ליבוא אישי יש הרבה יתרונות, זה אחד מחסרונותיו הבולטים וצריך לחיות עם זה....