מחפשת LCD גודל 42" תקציב רצוי כ- 2600 ש"ח גבול מתיחת תקציב 3000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם
אני עוזרת לחברים לחפש טלויזיה לסלון

דרישותיהם:
LCD (לא רוצים פלזמה) 42" FHD
מעדיפים להוציא משהו בסביבות 2600 ש"ח. גבול מתיחת תקציב, 3000 ש"ח.

תנאים פיזים
סלון לא גדול, מרחק צפיה מוערך: כ- 2.5-3 מטר
סלון יחסית מואר (חלון דיי רחוק ממול לטלויזיה וחלון מרפסת בניצב) אולם הצפיה צפויה להיות הן בתנאי אור (ברמות שונות אבל פחות באור יום מלא) והן בתנאי חושך מוחלט.

תכנים
שילוב כלשהו של HD ו-SD
אם דרך יס (הם כרגע ללא HD אבל שואפים לשדרג ל-HD)- שם חלק HD חלק כאילו HD וחלק ממש SD
אם בתכנים שהורדו מהרשת - שם תלוי במה שיורידו, כרגע נטיה ל-SD.
לכן, רצוי שהן ב- HD אבל גם SD איכות התמונה תהה טובה ככל הניתן.

בכלל איכות התמונה היא הדבר החשוב ביותר!

- שאיפה לחבר מידי פעם את הלפטופ לטלויזיה וצפיה דרך הנגנים הפופולארים או אם אפשרי תכנים מה- DOK
סטרימר או HTPC לא יהיה שם בעתיד הנראה לעין. גם XBOX כנראה לא יתחבר בקרוב.

יתרונות (לא דיל ברייקרס)
רמקולים (וסאונד) ברמה לפחות סבירה יתקבלו בשמחה היות והטלויזיה אינה צפויה להיות מחוברת למערכת איכותית במיוחד (אם בכלל).
יציאת אוזניות
אפשרות צפיה בסרטים מוזיקה או תמונות מזכרון הפלש- נחמד, לא היסטרי
פיצ'רים נוספים יתקבלו כמובן בשמחה (עברית, WIFI עידן+, יישומי אינטרנט כלשהם?...) אבל בתקציב שלהם איני יודעת אם ישנן מסכים רבים שהן יתנו תמונה איכותית והן יספקו מגוון פיצ'רים וכאמור הכי חשובה היא התמונה.

חיבורים מינימלים
HDMI - מינימום 2
AV
לפחות קומפוננט אחד, עדיף 2
רצוי חיבור שיתאים למערכת סטריאו מיני / מיקרו / משהו קטן ביחידה אחת ומסוג לא ידוע שיקנה בהמשך.

נראה לי שבגדול, לפחות בינתיים, זהו

תודה
ושבת שלום (f)
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

למרות שהיו מעל 100 צפיות לא היו תגובות :(

אני מעריכה שאין זה בגלל שהגזמתי בדרישות (בגדול לבד מתמונה טובה ככל שניתן הרוב "רצוי", ו"יהיה נחמד"..) אבל אולי בגלל שהנושא מעט פחות מעניין ממסכים חדישים ומגניבים יותר. בכל אופן מקווה שתעזרו לי לעזור לחברים למצא בתבונה את הטלויזיה החדשה שלהם.

בינתיים לקחתי את עת החפירה הורטואלי שלי, מעט חפרתי וליקטתי כמה טלויזיות שנראה שעומדות בתקציב.

LG42LD650
LD550 - LG 42
אם הבנתי נכון (הבנתי נכון?) מדובר על שתי טלויזיות טובות (בעיקר הראשונה שבהן) שכעת אינן קיימות בארץ, לפחות לא ביבוא חיון. השאלה היא האם היה וימצאו אותן ביבוא מקביל (י.שלום) האם כדאי לשקול אותן?
בכלל, האם כדאי לרכוש טלויזיות ביבוא י.שלום או שמדובר הן על דגמים טובים ומפוצ'רים פחות והן מבחינת אחריות ושרות זה לשים את הכסף על קרן הצבי?

42LK430Y - מסך שנראה שברמת התקציב הזו מדובר פה יחסית לאחרונה. מצד אחד ראיתי שחלק המליצו עליו, מהצד השני היתה לפחות תלונה אחת די רצינית עליו. מה העניין עם המסך? האם ברמת המחיר הזו נחשב ליחסית טוב? איך הוא בהשוואה לאחרים?

42LD460 - מסך שלפי זאפ נראה מהקצה התחתון של התקציב. כעקרון אני מעדיפה לתת להם רשימה של מגוון מסכים ברמות מחיר שונות כדי שיראו ויבחרו.
איך המסך הזה? אם הבנתי נכון הוא לא הכי מדהים בגזרת השחורים. האם מדובר באופן מוחלט או גם באופן יחסי למסכים אחרים ברמת המחירים הזו (והתקציב בכלל)? בנוסף, אם לא פספסתי משהו עושה רושם שהוא די דל בחיבורים ואפילו חסר חיבור AV / נראה שישן ואף נחות מה- LG LK450

Panasonic THL42U30M lcd - שוב, כנראה אינו מהמסכים המדהימים ביותר, השאלה איך הוא ביחס למתחרים בקטגורית המחיר הזו?

LG LK450 - מסך שאם הבנתי נכון נחשב יחסית לא רע לרמת המחירים שלו (~2500) אני צודקת? איך הוא בכללי? איך הוא ביחס לשאר המסכים שבתקציב?

אשמח אם תחוו דעתכם על מסכים אלה (עדיף אם ניתן ביותר משתי מילים כדי שאוכל להבין מה טוב ומה רע במסכים) וכמובן אשמח אם תוסיפו מסכים נוספים ברמת המחירים הזו שאולי שווה לשקול אותם.

כאשר עברתי על הרשימה שיצאה לי לא ניתן היה לחמוק מהרושם שלבד ממסך פנסוניק אחד (שגם עליו לא ממש היתה המלצה) נראה שכל המסכים במחיר הזה הינם של LG. האם אין מסכי LCD של חברות אחרות היכולים להתחרות ב-LG ברמת המחירים הזו? ייתכן שפשוט איכשהו יצא ופספסתי אותם?

בנוסף, קראתי שבעוד שהדגמים של LG ביבוא ח.י לרוב מבעלי פיצרים רבים יחסית (למשל בסרטימינג ובתמיכה בעברית) אלה ביבוא י.שלום עלולים להיות חסרים בחלקם. האם הדבר נכון? האם נכון בכל הדגמים או רק בחלקם? באילו?

כאמור, המסך אינו עבורי. אני עוזרת לחברים ואני רוצה להיות מסוגלת להסביר להם מספיק כדי שלא יסבנו אותם בחנויות, להסביר להם במה מסך זה עדיף על האחר, ולתת להם מספר דגמים במספר רמות מחיר כדי שלכו בעצמם ויראו מה מוצא חן בעניהם ועד כמה שווה בעינהם להוסיף את תוספת הכסף כדי לעלות ממסך אחד לשני.

אשמח אם תעזרו לי
תודה (f)
נערך לאחרונה על ידי biss ב 14/05/2012 19:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.

uv2u
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 796
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

שווה גם לראות את ה-BX420 של סוני.
אמנם 40" אבל אחד המסכים שנותנים תמורה מעולה בקטגוריה עם פנל מצוין בעל צבעים מדויקים והחשוב מכל - מתמודד היטב עם שידורי SD.
ביבוא פרללי בהחלט עומד בתקציב ועם אחריות ושירות ישפאר חורג במעט.

hananmori12
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 838
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

uv2u, בתור מה אתה אומר על הBX420 ?

uv2u
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אחת כזו תלויה אצלנו בחדר משפחה ונרכשה לאחר חיפוש די מעמיק.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

uv2u כתב:שווה גם לראות את ה-BX420 של סוני.
אמנם 40" אבל אחד המסכים שנותנים תמורה מעולה בקטגוריה עם פנל מצוין בעל צבעים מדויקים והחשוב מכל - מתמודד היטב עם שידורי SD.
ביבוא פרללי בהחלט עומד בתקציב ועם אחריות ושירות ישפאר חורג במעט.
...
בוקר טוב, uv2u
תודה על ה- BX420.

גם ברשותי יש ברבייה (דגם ישן יותר) ומנסיוני מדובר על סדרה לא רעה בכלל יחסית.
כמובן שהוספתי אותה לרשימה אולם אני מעט חוששת שכמו שהם מקובעים על "לא פלזמה" כך יתברר שהם מקובעים על 42" ולא משנה עד כמה ה-40" תיתן תמורה טובה למחיר והצפיה בה נעימה ואיכותית. מקווה שאתבדה, אבל נראה.

אני מעריכה שביחס ל-LGs, בעיקר מבין שכן ניתן להשיגן בארץ ביבוא חיון היא אמורה להיות אחת הטובות אם לא הטובה ביותר. אני טועה?

בכל מקרה, אשמח לקבל דגמים מומלצים נוספים בקטגוריה של התקציב (רצוי מאוד שיהיו 42")
חוות דעת על הדגמים שהבאתי,
ואם תוכלו, גם דירוג של הטלוזיות ברשימה. מה הטובה ביותר (גם בהתחשב ביבואן שניתן להשיגה ממנו) , מה פחות ועד המקומות האחרונים.

תודה ויום מוצלח שיהיה

uv2u
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

נראה לי שיש לך כבר עודף היצע ובסופו של יום אין תחליף למראה עיניים.

עצתי לפנות לאחת מהחנויות הגדולות (BIG BOX למשל מחזיקים את כל המותגים) ולראות את המסכים ולהתרשם באופן בלתי אמצעי מתכני SD ו-HD.

אם זאת, חשוב לדרוש מהמוכרים "לשחק" עם הגדרות המסכים ולהעביר אותם ממצב DYNAMIC המזוויע למצב CINEMA או CUSTOM וכן לנסות לבטל את מרבית הפילטרים שבד"כ רק פוגעים באיכות התמונה.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה על התגובה, uv2u
אכן, הצעות יש לי
אבל:

1. יש לי כמה שאלות שנותרו ללא מענה - למשל ההבדל בין מסכי ה-LG מיבואן חיון לבין אלה מיבוא י.שלום - במיוחד בהתייחס למסכים שלא ניתן להשיג ביבוא חיון אבל לא רק. אני אומרת זאת היות ויותר מסביר שתעלה בפניהם האופציה לחסוך בעלות מסך מסויים בכך שיקחו אותו מי.שלום (יש יבואנים מקבילים אחרים?) השאלה היא האם זה כדאי והאם כדאי פחות במסכים מסויימים.

2. עד כמה האחריות והשרות של י.שלום טובה וראויה, שוב בהמשך לשאלה 2

3. הייתי שמחה אם אתם שמכירים ומבינים יותר ממני ובטח שיותר מהחברים תעזרו לי לדרג את המסכים.

4. כמו שניתן להבין איני בקיעה גדולה בכל נושא המסכים, אבל אני סקרנית, פתוחה לנושא, לומדת ובאופן כללי חובבת טכנולוגיה. זאת להבדיל כמעט בכל הסעיפים מחברי אלה. לכן, כדי שבסוף היום יצאו עם טלויזיה ראויה שתגרום להם הנאה ותמקסם תועלתית את עלותה רצוי מאוד שמראש יקבלו דירוג ע"י מבינים ויגיעו לחנות עם רשימה של תכונות טובות ורעות של כל טלויזיה ובאופן כללי נקודות אליהן רצוי שישימו לב. רק אח"כ יגיע שלב הצפיה
- לגבי "משחק" בחנות עם הטלויזיות, מעבר להעברת ערוצים ובדיקת שידורים ממקורות שונים, אין מה לסבך אותם יותר מידי, הם לא האנשים לכך.

לכן אני מבקשת את עזרת הפורום בדירוג הטלוזיות ובפרוט (לפחות כלשהו) של התכונות הרעות והטובות של כל אחת מהן.

אגב, למרות שאולי בנסיבות אחרות זה יכול היה להיות רעיון טוב, במקרה זה ללכת איתם לחנות לא יהיה לדעתי רעיון טוב ולכן אינו רלוונטי.

תודה.
.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”