מה זה SCART RGB ?
ה XBOX מחובר כיום בכבל קומפוננט לטלויזיה ו2 RCA לסטריאו , בגלל זה אני לא שומע DOLBY ...
יש כבל מיוחד שנותן לחבר את ה XBOX ב SPDIF או אופטי לרסיבר , אבל המחבר לטלויזיה הוא SCART וכתוב עליו RGB....
הנחתי שיותר קל לשאול בפורום מאשר לפתוח את ה SHRINK ולחבר את הכבל...
תודה.
יש כבל מיוחד שנותן לחבר את ה XBOX ב SPDIF או אופטי לרסיבר , אבל המחבר לטלויזיה הוא SCART וכתוב עליו RGB....
הנחתי שיותר קל לשאול בפורום מאשר לפתוח את ה SHRINK ולחבר את הכבל...
תודה.
האמת , יש לי 3 כניסות SCART , אחת COMPONENT ואחת HDMI...aloni כתב:יש לך PHD לא? אם כך אין לך scart מן הסתם אולי תקנה כבל Scart to RGBcvS (בתקווה שזה יעבוד) ותחבר כך (למרות שאתה בטח משתמש בכניסה הזאת ליס/כבלים)...
זה FDE , לא PHD...
וחזרה לשאלה , מה זה SCART RGB והאם האיכות זהה לקומפוננט ? האם יהיה הבדל בסרטי DVD או STREAMING מהXBOX ב 2 החיבורים...
וחזרה לשאלה , מה זה SCART RGB והאם האיכות זהה לקומפוננט ? האם יהיה הבדל בסרטי DVD או STREAMING מהXBOX ב 2 החיבורים...[/quote]
בפועל RGB=COMPONENT.
ל RGB המקורי יש 15/16 מיליון צבעים ומתוכם העין האנושי יכול לראות 10 מיליון. COMPONENT נובע מדחיסה לשיטת הפרשים בין ערכי הצבעים במקום להתבסס על הביטוי המלא וגם על מחיקת 6 מיליון הצבעים שהעין לא קולט.
SCART פשוט נחשב קישור יותר יעיל מ 3 כבלי ה RCA של ה COMPONENT.
בפועל RGB=COMPONENT.
ל RGB המקורי יש 15/16 מיליון צבעים ומתוכם העין האנושי יכול לראות 10 מיליון. COMPONENT נובע מדחיסה לשיטת הפרשים בין ערכי הצבעים במקום להתבסס על הביטוי המלא וגם על מחיקת 6 מיליון הצבעים שהעין לא קולט.
SCART פשוט נחשב קישור יותר יעיל מ 3 כבלי ה RCA של ה COMPONENT.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
זה המקביל האירופאי של קומפוננט. בישראל אין קומפוננט.
lito,
RGB לא מגדיר מס' אבסלוטי של צבעים, יש לו GAMUT מוגדר אבל לא עומק. העין האנושית מבחינה בהרבה יותר גוונים מזה.
lito,
RGB לא מגדיר מס' אבסלוטי של צבעים, יש לו GAMUT מוגדר אבל לא עומק. העין האנושית מבחינה בהרבה יותר גוונים מזה.
אז... החיבור SCART הספציפי הזה שכתוב עליו RGB אמור לתת לי אותה איכות בדיוק כמו הכבל קומפוננט הנוכחי שמחובר? (בהנחה שהסיכוך איכותי וזהה בשניהם וכו'...)oferlaor כתב:זה המקביל האירופאי של קומפוננט. בישראל אין קומפוננט.
lito,
RGB לא מגדיר מס' אבסלוטי של צבעים, יש לו GAMUT מוגדר אבל לא עומק. העין האנושית מבחינה בהרבה יותר גוונים מזה....
עפר, לפחות אני טועה עם הוכחות!!!oferlaor כתב:זה המקביל האירופאי של קומפוננט. בישראל אין קומפוננט.
lito,
RGB לא מגדיר מס' אבסלוטי של צבעים, יש לו GAMUT מוגדר אבל לא עומק. העין האנושית מבחינה בהרבה יותר גוונים מזה....
כאן כתוב ש LINEAR RGB נותן 15/16,000000 צבעים. היתי צריך לכתוב LINEAR.
http://www.broadcast.harris.com/videote ... SD-RGB.pdf
The
color spectrum of the raw RGB signal found at the image pick-up of a video camera, is
unlimited and contains 15 to16 million color combinations.
המשפט הזה מבלבל.
עופר , מדוע אם כך בקומפוננט קיבלתי רזולוציה של 625i לעומת החיבור ב SCART RGB הטלויזיה זהתה 525i ?oferlaor כתב:זה המקביל האירופאי של קומפוננט. בישראל אין קומפוננט.
lito,