הבהרת משרד התקשורת בעניין הטבות בדמות החזר תשלומים על טאבלט/טלוויזיה
משרד התקשורת הבהיר לחברות התקשורת: חברה שהעניקה ללקוחותיה הטבות בדמות החזר תשלומים על טאבלט/טלוויזיה תמורת התקשרות לחברה במסגרת מבצע, לא תוכל להפסיק להעניק את ההטבה גם אם הלקוח מבקש להתנתק ממנה
http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/0/2830.pdf
http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/0/2830.pdf
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
- BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
מעניין אם ההבהרה הזאת תקיפה גם עבור הראוטרים שבזק נותנת במסגרת הטבת חיוב-זיכוי...
אני לא רואה כל סיבה שזה יהיה שונה כאן, ולכן נראה יהיה שבזק תהיה חייבת לתת את ההטבה (כלומר את הזיכוי), גם אם המנוי התנתק מהם באמצע.
אני לא רואה כל סיבה שזה יהיה שונה כאן, ולכן נראה יהיה שבזק תהיה חייבת לתת את ההטבה (כלומר את הזיכוי), גם אם המנוי התנתק מהם באמצע.
oreach כתב:מעניין אם ההבהרה הזאת תקיפה גם עבור הראוטרים שבזק נותנת במסגרת הטבת חיוב-זיכוי...
אני לא רואה כל סיבה שזה יהיה שונה כאן, ולכן נראה יהיה שבזק תהיה חייבת לתת את ההטבה (כלומר את הזיכוי), גם אם המנוי התנתק מהם באמצע....
מודם/ראוטר הינו ציוד קצה שלא נחשב כ"מתנה" מכיוון שבלעדיו לא ניתן לממש את המנוי (לגלוש)...
הוא ניתן במסגרת מנגנון חיוב/זיכוי ולא תלוי ברף מסויים לקבלת הזיכוי אלא רק להיות מנוי אינטרנט פעיל אצל אותו ספק שירות שמספק את ציוד הקצה,
לעומת "מתנה" כטאבלט, מחשב נייח/נייד, טלויזיה, מערכת קולנוע ביתית וכד'.. כשלקוח שמחליט לסיים את ההתקשרות
עם אותו ספק תקשורת, הוא "מאבד" באופו אוטומטי את "ההטבה" של הזיכוי (ולכן רבים מחליטים להשאר כבולים לאותו ספק שירות) מה שנקרא בשפה המקצועית "התניית שירות בשירות".
אני לא רואה את זה ככה.
אין הרבה הבדל בין הטבה למתנה. כאן ההטבה/המתנה היא הזיכוי החודשי על הראוטר (שמקזז במשך שנתיים את החיוב הרגיל עליו), שמותנה בכך שתישאר מנוי אצלם. כלומר אם התנתקת מהם באמצע, תמשיך לשלם את החיוב החודשי, אבל לא תקבל את הזיכוי.
שים לב למשפט של משרד התקשורת שמבהיר שבדיוק לזה הם מתנגדים:
"בכלל כך, הבהיר המשרד כי אסור לחברה למנוע מהמנוי הטבה אותה היה מקבל, אלמלא ביטול התקשרות איתה."
אין הרבה הבדל בין הטבה למתנה. כאן ההטבה/המתנה היא הזיכוי החודשי על הראוטר (שמקזז במשך שנתיים את החיוב הרגיל עליו), שמותנה בכך שתישאר מנוי אצלם. כלומר אם התנתקת מהם באמצע, תמשיך לשלם את החיוב החודשי, אבל לא תקבל את הזיכוי.
שים לב למשפט של משרד התקשורת שמבהיר שבדיוק לזה הם מתנגדים:
"בכלל כך, הבהיר המשרד כי אסור לחברה למנוע מהמנוי הטבה אותה היה מקבל, אלמלא ביטול התקשרות איתה."
שטויות
״מודם/ראוטר הינו ציוד קצה שלא נחשב כ"מתנה" מכיוון שבלעדיו לא ניתן לממש את המנוי״
וטלויזיה שהוט נותנים לא נחשב ״שבלעדיו לא ניתן לממש את המנוי״?
שטויות
זיכוי על מוצר שמותנה בהשארות בחברה תקף לכל מתנה שהיא.
לעניין יותר רציני, מה בנוגע לרשתות הסלולר? האם גם כאן נקבל זיכוי על המכשיר גם אם נתנתק?
וטלויזיה שהוט נותנים לא נחשב ״שבלעדיו לא ניתן לממש את המנוי״?
שטויות
זיכוי על מוצר שמותנה בהשארות בחברה תקף לכל מתנה שהיא.
לעניין יותר רציני, מה בנוגע לרשתות הסלולר? האם גם כאן נקבל זיכוי על המכשיר גם אם נתנתק?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לדעתי זה תלוי בסוג הציוד ובאיך הוא ניתן. מודם בסיסי הוא אכן ציוד קצה שלא ניתן בלעדיו לקבל את השירות, בדומה לממיר הדיגיטלי, שבלעדיו לא ניתן לקלוט את שידורי הכבלים / לוויין. בד"כ הציוד הזה ניתן למנוי ללא תשלום והוא מוגדר כציוד "בהשאלה", כלומר ברגע שהמנוי מתנתק הוא צריך להשיב אותו לחברה. אני לא רואה בעיה עם זה.
מצד שני אם אנחנו מדברים על ראוטר מתוחכם עם פעולות שהן לא חלק מהשירות הבסיסי (לדוגמה, קישוריות Wireless) ושבד"כ נגבה עבורו תשלום נוסף, אז באמת מה שנאמר כאן צריך לתפוס לגביו.
מצד שני אם אנחנו מדברים על ראוטר מתוחכם עם פעולות שהן לא חלק מהשירות הבסיסי (לדוגמה, קישוריות Wireless) ושבד"כ נגבה עבורו תשלום נוסף, אז באמת מה שנאמר כאן צריך לתפוס לגביו.