הבהרת משרד התקשורת בעניין הטבות בדמות החזר תשלומים על טאבלט/טלוויזיה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

משרד התקשורת הבהיר לחברות התקשורת: חברה שהעניקה ללקוחותיה הטבות בדמות החזר תשלומים על טאבלט/טלוויזיה תמורת התקשרות לחברה במסגרת מבצע, לא תוכל להפסיק להעניק את ההטבה גם אם הלקוח מבקש להתנתק ממנה

http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/0/2830.pdf

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783
נתן תודות: 1143 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #2 

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #3 

נערך
נערך לאחרונה על ידי BigDragoon ב 12/05/2012 18:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים

שליחה #4 

מעניין אם ההבהרה הזאת תקיפה גם עבור הראוטרים שבזק נותנת במסגרת הטבת חיוב-זיכוי...
אני לא רואה כל סיבה שזה יהיה שונה כאן, ולכן נראה יהיה שבזק תהיה חייבת לתת את ההטבה (כלומר את הזיכוי), גם אם המנוי התנתק מהם באמצע.

liav5000
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

oreach כתב:מעניין אם ההבהרה הזאת תקיפה גם עבור הראוטרים שבזק נותנת במסגרת הטבת חיוב-זיכוי...
אני לא רואה כל סיבה שזה יהיה שונה כאן, ולכן נראה יהיה שבזק תהיה חייבת לתת את ההטבה (כלומר את הזיכוי), גם אם המנוי התנתק מהם באמצע.
...

מודם/ראוטר הינו ציוד קצה שלא נחשב כ"מתנה" מכיוון שבלעדיו לא ניתן לממש את המנוי (לגלוש)...
הוא ניתן במסגרת מנגנון חיוב/זיכוי ולא תלוי ברף מסויים לקבלת הזיכוי אלא רק להיות מנוי אינטרנט פעיל אצל אותו ספק שירות שמספק את ציוד הקצה,
לעומת "מתנה" כטאבלט, מחשב נייח/נייד, טלויזיה, מערכת קולנוע ביתית וכד'.. כשלקוח שמחליט לסיים את ההתקשרות
עם אותו ספק תקשורת, הוא "מאבד" באופו אוטומטי את "ההטבה" של הזיכוי (ולכן רבים מחליטים להשאר כבולים לאותו ספק שירות) מה שנקרא בשפה המקצועית "התניית שירות בשירות".

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581

שליחה #6 

אני לא רואה את זה ככה.
אין הרבה הבדל בין הטבה למתנה. כאן ההטבה/המתנה היא הזיכוי החודשי על הראוטר (שמקזז במשך שנתיים את החיוב הרגיל עליו), שמותנה בכך שתישאר מנוי אצלם. כלומר אם התנתקת מהם באמצע, תמשיך לשלם את החיוב החודשי, אבל לא תקבל את הזיכוי.
שים לב למשפט של משרד התקשורת שמבהיר שבדיוק לזה הם מתנגדים:
"בכלל כך, הבהיר המשרד כי אסור לחברה למנוע מהמנוי הטבה אותה היה מקבל, אלמלא ביטול התקשרות איתה."

kobibz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
קיבל תודות: 65 פעמים

שטויות

שליחה #7 

״מודם/ראוטר הינו ציוד קצה שלא נחשב כ"מתנה" מכיוון שבלעדיו לא ניתן לממש את המנוי״

וטלויזיה שהוט נותנים לא נחשב ״שבלעדיו לא ניתן לממש את המנוי״?
שטויות
זיכוי על מוצר שמותנה בהשארות בחברה תקף לכל מתנה שהיא.

לעניין יותר רציני, מה בנוגע לרשתות הסלולר? האם גם כאן נקבל זיכוי על המכשיר גם אם נתנתק?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #8 

לדעתי זה תלוי בסוג הציוד ובאיך הוא ניתן. מודם בסיסי הוא אכן ציוד קצה שלא ניתן בלעדיו לקבל את השירות, בדומה לממיר הדיגיטלי, שבלעדיו לא ניתן לקלוט את שידורי הכבלים / לוויין. בד"כ הציוד הזה ניתן למנוי ללא תשלום והוא מוגדר כציוד "בהשאלה", כלומר ברגע שהמנוי מתנתק הוא צריך להשיב אותו לחברה. אני לא רואה בעיה עם זה.
מצד שני אם אנחנו מדברים על ראוטר מתוחכם עם פעולות שהן לא חלק מהשירות הבסיסי (לדוגמה, קישוריות Wireless) ושבד"כ נגבה עבורו תשלום נוסף, אז באמת מה שנאמר כאן צריך לתפוס לגביו.

kalda01
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3099
שם מלא: דני קלמר
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #9 

האמת שאני מוכן להחזיר להם את ה"מתנה". אם זה ציוד הכרחי לצורך מימוש השרות
אז שיקחו אותו חזרה ברגע שהשרות מופסק, ושיפסיקו את החיוב-זיכוי.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”