הפתעה מפתיעה בחינם-מערכת משולבת עתיקה של סאניו

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #1 

בשבוע שעבר הובעה לידיעתי מודעה בלוחות על מערכת משולבת "וינטאג'ית" שנאמר בה שהיא במצב מצוין.עכשיו,
דווקא בתור אספן וינטאג' נזהרתי כל השנים מהמערכות המשולבות האלה,בעיקר בגלל שברובן הגדול הפטיפונים הם "מחרשות",ולטייפ הקלטות שלהן אין לי ממש שימוש,ובתור קישוט/רהיט רובן היו במצב חיצוני גרוע.
ובכן,ביום שישי שעבר לקחתי צ'אנס (מה יש להפסיד,חינם אחרי הכל) ואספתי את המערכת הזאת מבחור שפינה
תכולת דירה.לסאניו אין שם טוב במיוחד בקרב חובבי הסטריאו הוינטאג',מלבד סידרה קצרת ימים בשנות השבעים בשם "PLUS" שכללה רסיברים ומגברים מושקעים יפים וכסופים,רוב מה שיצרה החברה בתחום הסטריאו היה ג'אנק ומלא ב-STK..(וסאניו אהבו מאוד להשתמש בהם בציוד שלהם).
קודם כל,אני חושב שאם לא הייתי מתאמן בחדר כושר כבר כמה שנים לא הייתי מסוגל להרים את המערכת הזאת,מלבד הסאנסויים הגדולים שלי והמרנץ 2275 היא הפריט הכי כבד משקל שיש לי,וקשה עוד יותר לסחיבה בגלל האורך המעט מוגזם שלה.
כל מה שהייתי צריך לעשות זה להחליף רצועה ומחט בפטיפון,לנקות את ראש הטייפ וקצת אבק מהמכסה (שגם הוא במצב כמעט מושלם,ללא שריטות גדולות או סדקים),לחבר לחשמל-ולהפעיל.
כל האורות היפים בסקאלה ובמיטרים נדלקו,בדקתי את הטיונר בעל "הזיכרונות" המכניים-קולט נפלא ובסטריאו כמעט את כל התחנות וללא אנטנה! הרבה יותר טוב מהסאנסוי G-4700 שעמד שם קודם.הצליל לכשעצמו לא רע בכלל ואף מפתיע לטובה-נקי,ברור,ללאHISS או רעשים אחרים ואפילו עם באסים לא רעים בכלל.מפתיע מכל הוא הפטיפון,הזרוע
יחסית מסיבית,אפשר לכוון את מיקום הראש ביחס לזרוע,(מה שבהרבה מערכות מהסוג הזה לא היה אפשרי)
המהירות סיבוב יציבה ולא מזייפת בפיץ',ויש אנטיסקייטינג שהוא חוט דיג ומשקולת (שאצלי חסר) והפלטה היא לא בעובי
של נייר.לאחר החלפת המחט ניגנתי מספר תקליטים ונהנתי מאוד מהתוצאה.(השוב,מפתיעה).
מהטייפ לא ציפיתי ליותר מידי,למרות שבדקתי גם אותו,הוא באותה רמה של דקים זולים שהיו לי כשהייתי ילד.יש לו כמובן
דולבי ותמיכה בקלטות כרום,אך לא מטאל.כמו כן,הכיסוי הפלסטי שמכסה את המנוף המכני של כפתור ה-PLAY חסר,
מה שקצת נראה כמו פה של איש זקן.. :D מלבד זאת גם הטייפ מתפקד מצויין מבחינה מכנית-לא מזייף במהירויות וכל
הפונקציות שלו עובדות כולל "השעון" המכני שלו ופונקציות הדולבי/כרום.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 12/05/2012 21:40, נערך 2 פעמים בסך הכל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #2 

הסירטון ארוך כי כללתי בו הדגמה "בשביל הכיף"-של הפטיפון,הטייפ והטיונר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

אני מעריץ גדול. כל הכבוד על ההצלה!!! זכורות לי במעומעם המערכות המשולבות האלה שאשתי קוראת להם 'בוני-אם' משום מה ולקח קצת זמן להבין שהיא מדברת על להקת דיסקו מהילדות שלה. לא מכיר מוצרים של סאניו - חוץ מזה שהם שווקו בישראל למרות החרם הערבי בשנות ה-70. מעבר לכך, אני קצת המום מהגודל הפיזי של הדבר הזה. בתור תל-אביבי אתה יכול לחשוב ברצינות על גביית שכר דירה מהיצרן (ראה ערך Panasonic). שמתי לב שאת הטסטים אתה מבצע עם תקליטים איזוטריים וזה מצחיק - כי את הטסטים שלי אני עושה עם תקליט של Kajagoogoo שנקרא white feathers ואשתי אומרת שהוא כל-כך גיי שכדאי לי לסגור חלונות. האמת היא צודקת - אבל הוא במצב הכי חדש שאפשר כי אף אחד לא שומע אותו אף פעם ויש בו דיסקו ניו-וייב מצויין לבדיקות.

arieza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #4 

כל הכבוד על היוזמה ותתחדש על המציאה. רק לתיקון הרושם על מוצרי חברת סניו. היו להם גם מוצרים טובים ולא רק סדרת הפלוס. לי יצא להכיר רסיבר שלהם DCX 6000K מקרוב והוא רסיבר די טוב. אולי לא ברמה של סנסוי 9090 אבל טוב. כולל טיונר רגיש. ולא ברמת STK.

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #5 

תתחדש קוש ... (Y)
לו הייתי רוטשילד ...

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #6 

יש לה את הלוק הישן הזה, יפה מאד.

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #7 

tnsilver כתב:אני מעריץ גדול. כל הכבוד על ההצלה!!! זכורות לי במעומעם המערכות המשולבות האלה שאשתי קוראת להם 'בוני-אם' משום מה ולקח קצת זמן להבין שהיא מדברת על להקת דיסקו מהילדות שלה. לא מכיר מוצרים של סאניו - חוץ מזה שהם שווקו בישראל למרות החרם הערבי בשנות ה-70. מעבר לכך, אני קצת המום מהגודל הפיזי של הדבר הזה. בתור תל-אביבי אתה יכול לחשוב ברצינות על גביית שכר דירה מהיצרן (ראה ערך Panasonic). שמתי לב שאת הטסטים אתה מבצע עם תקליטים איזוטריים וזה מצחיק - כי את הטסטים שלי אני עושה עם תקליט של Kajagoogoo שנקרא white feathers ואשתי אומרת שהוא כל-כך גיי שכדאי לי לסגור חלונות. האמת היא צודקת - אבל הוא במצב הכי חדש שאפשר כי אף אחד לא שומע אותו אף פעם ויש בו דיסקו ניו-וייב מצויין לבדיקות.
...
התקליט לא ממש איזוטרי,זה סינגל של אחד מהשירים המפורסמים הישנים של דפש מוד,Get The Balance Right.
הקלטת לעומת זאת יותר איזוטרית-זה האלבום DASBOOT של ההרכב הטכנו/פופ הגרמני U96 מתחילת שנות ה-90.
רק הסינגל הפותח הוא זה זכור לכולם מאז,רמיקס טכנו של נעימת הסרט בעל אותו השם (בארץ קראו לו "הצוללת").

אגב סאניו,כל מי שגר במרכז ת"א בטוח זוכר את החנות הגדולה שהיתה להם ברחוב פרישמן.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #8 

למרות שאני לא חובב משולבות - היו לי כמה בילדותי...
היא נראית במצב מעולה וגם מאוד יפה!
Rust never sleeps

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #9 

יפהפה.
הפטיפון מיועד לתקליטי 10" ? נראה ככה.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #10 

שמורה ויפה להפליא (Y)

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #11 

rooster כתב:יפהפה.
...
בתקופה היו פטיפונים עם צלחת של 10" כדי לחסוך בגודל המכשיר עצמו: תקליטי 12" חורגים החוצה.(בעיקר בפטיפונים שהיו מוברגים \ מונחים על קפיצים, כיחידה אחד לתוך תיבת עץ). דוגמה נפוצה היא סדרה ה-12XX של Dual.

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #12 

rooster כתב:יפהפה.
...
הפטיפון הוא רגיל לגמרי,להרבה פטיפונים ישנים היו פלטות מעט יותר קטנות מגודלם הרגיל של התקליטים המודרניים.

sagipel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #13 

(Y)