מלחמים והלחמה
-
Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
שלום,
מזמן שלא הלחמתי (מאז ביתספר) ויש לי עכשיו עבודה קטנה להלחים על הxbox שלי.
יש לי מלחם של Zico (עט) עם טיפ שחור לגמרי. אני מתלבט אם להשקיע במלחם חדש או איכשהו להשיג טיפ.
ראיתי מלחם וולר בתצורה של אקדח ב169 ש"ח
האם תצורת אקדח נוח לשימוש ?
האם 170 ש"ח זה מחיר לגיטימי למלחם מסוג זה ? (בהנחה שיש אחרים זולים משמעותית)
מזמן שלא הלחמתי (מאז ביתספר) ויש לי עכשיו עבודה קטנה להלחים על הxbox שלי.
יש לי מלחם של Zico (עט) עם טיפ שחור לגמרי. אני מתלבט אם להשקיע במלחם חדש או איכשהו להשיג טיפ.
ראיתי מלחם וולר בתצורה של אקדח ב169 ש"ח
האם תצורת אקדח נוח לשימוש ?
האם 170 ש"ח זה מחיר לגיטימי למלחם מסוג זה ? (בהנחה שיש אחרים זולים משמעותית)
קח בחשבון שעבור עבודה טובה ומדוייקת על הלוח, תצטרך מלחם שמתאים לבדיל ללא עופרת (LEAD FREE), המלחמים הללו יותר יקרים ומתחממים לטמפרטורה גבוהה הרבה יותר (סביבות 500 מעלות).
הרוב המוחלט של הלוחות המיוצרים היום מיוצרים בעזרת בדיל ללא עופרת, ככה שתיקון או עבודה עליהם דורשת מלחם שמתאים לטכנולוגיה.
הרוב המוחלט של הלוחות המיוצרים היום מיוצרים בעזרת בדיל ללא עופרת, ככה שתיקון או עבודה עליהם דורשת מלחם שמתאים לטכנולוגיה.
-
Chura
- חבר מביא חבר

אני מאמין שלא צריך זאת, שכן כל המדריכים ברשת מבוצעים עם מלחמים רגילים יחסית (אבל משתמשים מקצועיים).
בנוסף, אני מתלבט אם עדיף לי לקנות אקדח זה או לקנות חיקוי סיני לעמדות הלחמה כגון Aoyue או Atten
בנוסף, אני מתלבט אם עדיף לי לקנות אקדח זה או לקנות חיקוי סיני לעמדות הלחמה כגון Aoyue או Atten
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
-
Chura
- חבר מביא חבר

אפשר לסמוך עליהם שזה מקורי ?
http://www.dealextreme.com/p/hanko-fx-8 ... 20v-126505
http://www.dealextreme.com/p/hanko-fx-8 ... 20v-126505
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
אני לא יודע מה זאת ההגדרה שלך למלחם רגיל, אבל מלחם לחובבים מגיע לבסביבות 300 מעלות ונועד להמס בדיל-עופרת, ע"מ לעבוד על לוח עם בדיל LEAD FREE ומלחם "רגיל" אתה תצטרך לשפוך המון בדיל, דבר שרוב הסיכויים יחרב לך את הלוח אם אתה לא סופר מקצועי.
הייתי מציע שתתאמן על לוחות אם וכרטיסים ישנים (התחילו להשמש בתקן הזה לפני בערך 6 שנים, ככה שכל לוח שיוצר בשנים האחרונות מתאים אליו) ותראה אם זה ריאלי מבחינתך להשתמש במלחם רגיל.
עמדת הלחמה טובה נמכרת בארץ בסביבות 700 ש"ח.
הייתי מציע שתתאמן על לוחות אם וכרטיסים ישנים (התחילו להשמש בתקן הזה לפני בערך 6 שנים, ככה שכל לוח שיוצר בשנים האחרונות מתאים אליו) ותראה אם זה ריאלי מבחינתך להשתמש במלחם רגיל.
עמדת הלחמה טובה נמכרת בארץ בסביבות 700 ש"ח.
-
Chura
- חבר מביא חבר

תודה.
כבר התחלתי לחפש באגורה ציוד לא תקין להתאמן
אבל אני לא הגעתי להחלטה לגבי מלחם
האם הוולר הזה אמור להיות בסדר ?
עבודה עם אקדח נוחה ? או עדיף סגנון עט יותר?
http://www.talmir.co.il/product/1434/show.htm
כבר התחלתי לחפש באגורה ציוד לא תקין להתאמן
אבל אני לא הגעתי להחלטה לגבי מלחם
האם הוולר הזה אמור להיות בסדר ?
עבודה עם אקדח נוחה ? או עדיף סגנון עט יותר?
http://www.talmir.co.il/product/1434/show.htm
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
צורת המלחם הוא עניין של העדפה אישית, באופן אישי אני מעדיף את הצורה המסורתית (עט), יחד עם זאת ישנם אנשים שמעדיפים אקדח.
אתה לא צריך ללכת רחוק בשביל ציוד לא תקין, מספיק שתלך לכל חנות מחשבים ותבקש, אני מאמין שהם יתנו לך כמה לוחות.
אתה לא צריך ללכת רחוק בשביל ציוד לא תקין, מספיק שתלך לכל חנות מחשבים ותבקש, אני מאמין שהם יתנו לך כמה לוחות.
אני ספציפית לא אוהב את הצורה של האקדח, לפעמים מפריע לי בזוויות מסוימות, בניגוד לצורה הרגילה.
אבל יש אנשים שאוהבים אותו, אז זה אישי, אם הרבה שנים לא עסקת בזה לך על הצורה המקורית, יהיה לך יותר נוח.
גם מלחמים ב 50 שקל יעשו לך את העבודה אבל כמו שכתבו צריך לא מעט ניסיון וסבלנות ביחס לעמדת הלחמה, כי הטמפרטורה בעמדה ניתנת לשינוי והם הרבה יותר נוחות וקלות לשימוש יום יומי, וגם הראשים במלחמים הזולים הולכים ציק צק.
אצלי יש 2-3 רגילים שעלו לי 20-50 שקל ועמדה אחת. לפעמים גם צריך את הישנים והזולים לחיבורים קשים ביותר, פחות מרחם עליהם.
אני אישית לא מאמין גדול בחברות או במקורי שזה נוגע למלחמים חוץ כמובן מ HAKKO והם עולים לא מעט, תחפש באיביי על עמדות במחירים של 200-400 שקל ותביא, זה יהיה מספיק רציני ביחס למחיר. וביחס לעבודה.
מקווה שיום יבוא וכולנו נביא HAKKO ו FLUKE מקוריים.
אבל יש אנשים שאוהבים אותו, אז זה אישי, אם הרבה שנים לא עסקת בזה לך על הצורה המקורית, יהיה לך יותר נוח.
גם מלחמים ב 50 שקל יעשו לך את העבודה אבל כמו שכתבו צריך לא מעט ניסיון וסבלנות ביחס לעמדת הלחמה, כי הטמפרטורה בעמדה ניתנת לשינוי והם הרבה יותר נוחות וקלות לשימוש יום יומי, וגם הראשים במלחמים הזולים הולכים ציק צק.
אצלי יש 2-3 רגילים שעלו לי 20-50 שקל ועמדה אחת. לפעמים גם צריך את הישנים והזולים לחיבורים קשים ביותר, פחות מרחם עליהם.
אני אישית לא מאמין גדול בחברות או במקורי שזה נוגע למלחמים חוץ כמובן מ HAKKO והם עולים לא מעט, תחפש באיביי על עמדות במחירים של 200-400 שקל ותביא, זה יהיה מספיק רציני ביחס למחיר. וביחס לעבודה.
מקווה שיום יבוא וכולנו נביא HAKKO ו FLUKE מקוריים.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
אני ממליץ לא להתפשר ולקנות מלחם בעל ספק כוח נפרד. אין מה להשוות ביציבות הטמפרטורה ואיכות הראשים (Tip) שלהם.
דגם זול ואמין (יש בבעלותי, בחנתי אותו ואת איכות הבנייה שלו ואני ממליץ) תוכל למצוא בקישור הבא:
(כ-170ש"ח כולל משלוח וגם מתאים לראשים המקוריים שלא HAKKO)
http://www.ebay.com/itm/220V-60W-SOLDER ... 3cb5acf887
דגם זול ואמין (יש בבעלותי, בחנתי אותו ואת איכות הבנייה שלו ואני ממליץ) תוכל למצוא בקישור הבא:
http://www.ebay.com/itm/220V-60W-SOLDER ... 3cb5acf887
מחזק את הטענה של ללכת על מלחם לא בצורת אקדח עם שנאי ותחנה נפרדים. הרבה יותר שליטה ונוחות.tomyeshuah כתב:אני ממליץ לא להתפשר ולקנות מלחם בעל ספק כוח נפרד. אין מה להשוות ביציבות הטמפרטורה ואיכות הראשים (Tip) שלהם.
http://www.ebay.com/itm/220V-60W-SOLDER ... 3cb5acf887...
יש לי WELLER WTCP-5 כבר 15 שנה ועדיין עובד (חמסה, חמסה, חמסה
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
אם אתה מתכנן לעבוד בהלחמות Lead Free (נתייחס אליהן מעתה כLF) אתה צריך מלחם עם בקרת טמפרטורה טובה יותר וחשוב מכך אתה צריך מלחם מבוקר, רצוי מוגן ESD, וראשים מקוריים של Hakko / Weller / Metcal.
לגבי סוג המלחם - עדיף לעבוד עם מלחם תחנה בתצורת עפרון ולא אקדח. מנסיון של אלפי שעות הלחמה מקצועית, אין לזה תחליף. האקדח מעייף את היד ה-ר-ב-ה יותר ממלחם בתצורת עפרון.
אם יש לך כוונות להלחים הרבה, תשקיע בעמדה הגיונית. מנסיוני - Hakko 937 מצוינת! עומדת פה על השולחן לידי או Metcal מכל סוג אבל זה כבר מלחמים ברמת מחיר קצת אחרת.
אם אתה הולך על חיקוי של עמדת הלחמה - לצורך העניין ראיתי הרבה חיקויים של עמדות 936 של Hakko, תוודא שאפשר לשים ראש מלחם מקורי! הראשים הסיניים לא שווים כלום. הם יעבדו לך, אבל יש להם בעיה קשה מאוד בכל הנושא של Thermal Recovery שזה סופר קריטי בכללי אבל נהיה מאוד מאוד בעייתי כשמדובר בהלחמות LF.
עוד דבר - לגבי יד שניה. לפחות בHakko - התחנות האלה לא מתות אף פעם. ראיתי תחנות שעובדות כבר מעל 10 שנים על בסיס יום יומי והדבר היחידי שמחליפים להן זה את הראשים... לא לפחד לקנות עמדה שהראש גמור או שהגוף חימום בידית לא תקין. זה לא סיפור מאוד יקר ואתה יכול לקבל עמדה מחודשת במחיר של מלחם-שקר-כלשהו שלא שווה הרבה כשמדובר בעבודה מקצועית.
מקווה שעזרתי במשהו...
לגבי סוג המלחם - עדיף לעבוד עם מלחם תחנה בתצורת עפרון ולא אקדח. מנסיון של אלפי שעות הלחמה מקצועית, אין לזה תחליף. האקדח מעייף את היד ה-ר-ב-ה יותר ממלחם בתצורת עפרון.
אם יש לך כוונות להלחים הרבה, תשקיע בעמדה הגיונית. מנסיוני - Hakko 937 מצוינת! עומדת פה על השולחן לידי או Metcal מכל סוג אבל זה כבר מלחמים ברמת מחיר קצת אחרת.
אם אתה הולך על חיקוי של עמדת הלחמה - לצורך העניין ראיתי הרבה חיקויים של עמדות 936 של Hakko, תוודא שאפשר לשים ראש מלחם מקורי! הראשים הסיניים לא שווים כלום. הם יעבדו לך, אבל יש להם בעיה קשה מאוד בכל הנושא של Thermal Recovery שזה סופר קריטי בכללי אבל נהיה מאוד מאוד בעייתי כשמדובר בהלחמות LF.
עוד דבר - לגבי יד שניה. לפחות בHakko - התחנות האלה לא מתות אף פעם. ראיתי תחנות שעובדות כבר מעל 10 שנים על בסיס יום יומי והדבר היחידי שמחליפים להן זה את הראשים... לא לפחד לקנות עמדה שהראש גמור או שהגוף חימום בידית לא תקין. זה לא סיפור מאוד יקר ואתה יכול לקבל עמדה מחודשת במחיר של מלחם-שקר-כלשהו שלא שווה הרבה כשמדובר בעבודה מקצועית.
מקווה שעזרתי במשהו...
-
Chura
- חבר מביא חבר

תודה לכולם על התגובות, השכלתי ללא ספק
בהנחה שאפשר להביא Hakko 888 מקורי ב111 דולר מDX, זה קצת מאבד מעצמו.
אני דוגל בתמיד לקנות משהו שיעשה עבודה כמו שצריך.
ניסיתי בסופ"ש קצת עם מלחם Zico עט שיש לי, הצלחתי סביר אבל המלחם דיי מת, הראש בעיקר, שחור לגמרי.
אין לי בעיה לקנות יד שניה או משהו, אבל לא הצלחתי למצוא ברשת (גם לא באיביי)
אני האומנם צריך משהו לעבודה חד פעמית, אבל תמיד טוב שיהיה, מידי פעם שימושי, ולכן אני לא רוצה להשקיע יותר מידי גם.
ראיתי את החיקויים, אני מתלבט, כי קראתי לא מעט על כאלו ששבקו חיים תוך שבוע עבודה.tomyeshuah כתב:אני ממליץ לא להתפשר ולקנות מלחם בעל ספק כוח נפרד. אין מה להשוות ביציבות הטמפרטורה ואיכות הראשים (Tip) שלהם.
http://www.ebay.com/itm/220V-60W-SOLDER ... 3cb5acf887...
בהנחה שאפשר להביא Hakko 888 מקורי ב111 דולר מDX, זה קצת מאבד מעצמו.
אשמח לשמוע איפה אפשר לחפש ? אין לי בעיה גם עם יד שניה, אבל אין באתרים ברשת.indi5 כתב:ניתן להשיג מלחמי "ולר" (WELLER ) ב"ג'אנקים למיניהם ובמחיר שווה לכל נפש...
כמו זה שרכשתי לפני שנים וכמו שאומרת הפרסומת : עובד ועובד ועובד....
תודה על התגובה המקיפה.yoavz כתב: מקווה שעזרתי במשהו......
אני דוגל בתמיד לקנות משהו שיעשה עבודה כמו שצריך.
ניסיתי בסופ"ש קצת עם מלחם Zico עט שיש לי, הצלחתי סביר אבל המלחם דיי מת, הראש בעיקר, שחור לגמרי.
אין לי בעיה לקנות יד שניה או משהו, אבל לא הצלחתי למצוא ברשת (גם לא באיביי)
אני האומנם צריך משהו לעבודה חד פעמית, אבל תמיד טוב שיהיה, מידי פעם שימושי, ולכן אני לא רוצה להשקיע יותר מידי גם.