שדרוג כרטיס מסך תאימות חומרה?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ramifr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

בוקר טוב
התחלתי בשדרוג המחשב ספק הוחלף כרטיס מסך מרעיש בטרוף מתחמם וכו'...
בסופו של דבר אני מתכנן לשדרג את כל הרכיבים פלוס מינוס לפי מפרטי אביב מומלצים 2011 4000 כרגע שדרוג כרטיס מסך הכרחי!
האם שידרוג כרטיס מסך שברשותי לכרטיס מתקדם יותר יכול לא ליצור התנגשות עם מעבד/לוח אם/זיכרון "ישן"?

(כיום עובד עם nvidia gt8500 אין לי מושג לגבי שאר הרכיבים).

היום מחובר לטלויזיה VGA ולמסך מחשב DVI עם מתאם HDMI למסך סאונד SPDIF לרסיבר.

האם יש יתרון לכרטיס עם 2 חיבורי HDMI ולהתחבר לטלויזיה ישירות+ סאונד לרסיבר או כרטיס מסך לרסיבר רסיבר לטלויזיה?

האם יש המלצה לכרטיס מסך בתקציב של כאלף ש"ח עם דגש על שקט ונוחות תפעול ?כרגע מסתדר עם תפעול כרטיס nvidia
לא מכיר תפעול של כרטיסים אחרים.

לכל הסלט הנ"ל מצטרף רצון לשדרג טלויזיה לפנסוניק פלאזמה 55 או מקרן (לא צופה בכבלים)אבל זה כבר סיפור אחר...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

כדאי שבכל זאת תברר איזה לוח אם ואיזה מעבד יש לך.
את המעבד אתה יכול לראות ע"י קליק ימני על Computer / המחשב שלי ובחירה במאפיינים / Properties.
לוח אם - אולי טיפה יותר טריקי, אבל אתה חייב לברר אם הוא בעל חריץ PCI-Express או AGP הישן יותר.
אם זה AGP, יעמדו בפניך אפשרויות די מוגבלות.
PCI-Express, תוכל לקנות למעשה כל דגם חדש הנמכר כיום.

שימושים? האם משחקים כבדים מעניינים אותך?
אם לא ואתה מעוניין להישאר באנוידיה, אז אפשר ללכת על כרטיס של אנוידיה מסדרת ה-GT 4xx או GT 5xx (לא בהכרח GTX - לא כולם תומכים בכל פורמטי האודיו - זה חשוב אם תשדרג מתישהו את הרסיבר ותרצה לצפות בבלו ריי מלא עם פורמטי האודיו המתקדמים).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ramifr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

לגבי המעבד אבדוק בהמשך....לגבי סוג חיבור כרטיס מסך כנ"ל. משחקים לא ממש מעניינים אותי, אולי בפנסיה בעיקר צופה בסרטים וסדרות.

בכל מקרה, תודה.

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

ramifr
הכל בסדר לא תהיה שום התנגשות, אתה יכול לשים כל כרטיס מסך עדכני שיש, אין לך בעיות תאימות אם הכרטיס הנוכחי שלך הוא GT8500 (מעבד וזיכרון לא קשורים לתאימות לכרטיס מסך במקרה שלך, רק הסלוט ואתה בסדר).
זה אותה טכנולוגיה כמו היום, רק שיפרו גירסאות.
יש יתרון לכרטיסים החדשים בחיבור HDMI-DVI שהם מוציאים גם סאונד על אותו הכבל, עם תמיכה כמעט בכל הפורמטים שיש.
בתקציב ובדרישות השקט שציינת הייתי ממליץ לך ללכת על כרטיסי GIGABYTE או ASUS הם הכי שקטים (סדרת מאווררים שקטים- במקום אחד ענק ורועש, טמפרטורות הרבה יותר נמוכות מהכרטיס הרגיל).
חבר שלי קנה לא מזמן ‎GV-N560OC-1GI של גיגהבייט, כרטיס מעולה 1090 שקל בקספ. שקט וקר, פצצה של כרטיס למשחקים.
וזה ENGTX560 TI DCII/2DI/1GD5 התואם של ASUS אבל יקר ב 300 שקל, יש גם גירסה לפני שהמחיר שלה הוא 780( לא בטוח לגביה ). גם פצצה.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #5 

לא אמרת למה הכרטיס אמור לשמש ,כי אם רק לסרטים וכו' ,אז הHD6450 יעשה את העבודה ב200-250 שקל ויש גרסאות עם קירור פאסיבי ככה שרעש זה לא בעיה . הGTX560 וכרטיסים ברמת המחירים כמו הHD6850/HD7770 האלו כבר מיועדים לגיימינג ותג המחיר שלהם וצריכת החשמל עולה בהתאם בהתאם .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”