האם 012 חוסמים אותי?
אהלן,
כבר כמה שבועות החל מ 8 בערב קצב ההורדה בראפידשר (פרימיום...) יורד לי ל10 קילובייט לשנייה!!!
אני מחובר עם בזק ו012 בקצב של 10 מגהביט לשנייה.
012 טוענים שהם לא חוסמים כלום ושולחים אותי לבדיקת מהירות המגוחכת שלהם.
יש משהו שאפשר לעשות בנידון?
כבר כמה שבועות החל מ 8 בערב קצב ההורדה בראפידשר (פרימיום...) יורד לי ל10 קילובייט לשנייה!!!
אני מחובר עם בזק ו012 בקצב של 10 מגהביט לשנייה.
012 טוענים שהם לא חוסמים כלום ושולחים אותי לבדיקת מהירות המגוחכת שלהם.
יש משהו שאפשר לעשות בנידון?
פתרון מצוייןIamEzio כתב:לעבור לספק אחר ....
לפי peeringdb יש ל012 60gbps שזה חצי מ014 אבל אני לא יודע כמה המידע מדויק שם.
אם הספק אינטרנט לא מספק לך את הסחורה זה זמן מצויין לעבור.
נערך לאחרונה על ידי Niseg ב 09/05/2012 15:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
אולי על הכבל יש להם 30 ואז הם מחלקים את זה 20 גיגה לכל IX ואם החלוקה שווה אז הם יכולים לתת מסלול אופטימאלי רוב הזמן. אולי זה אומר של014 יש עדיין רק 60 גיגה ולא 120 . עדיין אין ל014 בעיה להקצות לעצמם כמה שהם רוצים על הכבל שלהם . אולי זה תלוי ציוד כי WDM יכול להיות קצת יקר.
מעניין מתי תגיע לשוק הטכנולוגיה להעביר 26 tbps עם לייזר אחד . אם הבנתי נכון אפשר לקבל איזה פי 3 רוחב פס על הכבלים הקיימים היום והמערכת הרבה פחות מסובכת. עדיין גם ככה לא משתמשים בכל הקיבלות אם הבנתי נכון גם מד נטיולוס לא משתמשים בכל הקיבולת שלהם. זה הכל עניין של כלכלה ורמת מחירים. אף אחד לא רוצה להציף את השוק ברוחב פס אבל אולי זה יקרה בעקבות שני הכבלים החדשים.
מעניין מתי תגיע לשוק הטכנולוגיה להעביר 26 tbps עם לייזר אחד . אם הבנתי נכון אפשר לקבל איזה פי 3 רוחב פס על הכבלים הקיימים היום והמערכת הרבה פחות מסובכת. עדיין גם ככה לא משתמשים בכל הקיבלות אם הבנתי נכון גם מד נטיולוס לא משתמשים בכל הקיבולת שלהם. זה הכל עניין של כלכלה ורמת מחירים. אף אחד לא רוצה להציף את השוק ברוחב פס אבל אולי זה יקרה בעקבות שני הכבלים החדשים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78869
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
מה הקשר בין הדברים?
יש עומס ב-IIX כל הזמן מכל הספקיות. אגב, לא ברור לי כלל מדוע לא משדרגים שם, הרי מרבית ה-TRAFFIC נשאר בישראל וזה צריך להיות הרבה יותר זול להם לשדרג את הקו של IIX מלרכוש עוד קוים לחו"ל.
בלי קשר, יש גם קוים לחו"ל וגם הם עמוסים. מה שחשוב הוא פחות הגודל צינור החוצה מספק כזה או אחר, אלא העומס על הצינור (כלומר, ספקית עם מעט עומס אך עם צינור קטן עדיפה על ספקית עם צינור רחב שעמוס כל הזמן).
יש עומס ב-IIX כל הזמן מכל הספקיות. אגב, לא ברור לי כלל מדוע לא משדרגים שם, הרי מרבית ה-TRAFFIC נשאר בישראל וזה צריך להיות הרבה יותר זול להם לשדרג את הקו של IIX מלרכוש עוד קוים לחו"ל.
בלי קשר, יש גם קוים לחו"ל וגם הם עמוסים. מה שחשוב הוא פחות הגודל צינור החוצה מספק כזה או אחר, אלא העומס על הצינור (כלומר, ספקית עם מעט עומס אך עם צינור קטן עדיפה על ספקית עם צינור רחב שעמוס כל הזמן).
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
הקווים של הIIX אינם עמוסים והסיבה שהם לא משדרגים מפני שרוב התעבורה העיקרי הוא בין 3 חברות עיקריות 014 012 ו013 והם מחוברים בין עצמם במתקן של DRP, כל אחד שנמצא באחת החברות האלו ינסה לעשות טרייס ל2 החברות האחרות מה3 שציינתי יראה שהוא אינו עובר בIIX הסיבה היחידה לעבור לIIX זה על מנת לדבר עם CCC ועם הוטנט ופה ושם קצת אוניברסיטאות, לא מעבר לכך.