ייעוץ בהרכבת מחשב HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bbt86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם...

אני משתמש חדש באתר וניראה כי יש פה הרבה מאוד מידע מועיל.
בעקבות והיותי הולך לקנות מחשב HTPC בזמן המאוד קרוב רציתי להתייעץ בכמה דברים.. לאחר שעברתי על הסיקור שנמצא ב:
http://www.hometheater.co.il/article025 ... D7%A5-2011

רציתי לדעת כמה דברים:

א. האם יש חידושים מבחינת חומרה שעליי לדעת?.. בהסתמך שמה שקראתי פה הכי מעודכן (דגש לגבי הצגת סרטים ומוזיקה)
ב. היות וארצה לנגן סרטי Blue-Ray וסרטים בהפרדה גבוהה, ויש לי רסיבר Yamaha מדגם RXV-540 (לא כולל יציאת HDMI) כיצד אוכל לשמוע את הסאונד בצורה הטובה ביותר? (אופטי,קוקסיאלי,Component) האם יש הבדל בניהם?

לגבי תקציב - אין בעיה, רק מה שכן ראוי לציין שהוא הולך לשמש להזרמת מדיה, דפדפן ואפליקציות
משחקים - בעדיפות נמוכה אבל יתכן ויהיה שימוש בכך

הנה מפרט שחשבתי עליו:
מעבד - Core I3 2100
לוח אם - Gigabyte GA-H67MA-UD2H-B3
זכרון - 2GB DDR3 *2
דיסק קשיח - 2000GB
כרטיס מסך - Sapphire HD 6570/HD 6850 מה ההבדל? מה עדיף בהתאם לצרכיי? (חשוב שלא יפגע בהצגת סרטים)
מארז - חשוב שתיהיה אופציה לשים דיסקים קשיחים/ כונן אופטי נוספים בתוך המחשב - איזה מארז הכי יתאים לי? (במידה ומדובר ב HD 6850, חשוב לציין שמדובר בכרטיס רגיל ולא Low Profile)

אופציות קירור? - חשוב שיהיה שקט מאוד

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום! (Y)
א. מסכים איתך שהמאמר לא מאוד מעודכן. בגדול, החידושים הם לא רבים והם כוללים עדכונים קלים ב-Core i3, ומעבר של AMD למעבדים מהסדרה של A4 ו-A6 עם הלוחות התואמים אליהם. המעבד E-350 של AMD עדיין מאוד רלוונטי אם חשקה נפשך במחשב ממוזער.
ב. במקרה כזה אופן החיבור הכי מומלץ הוא אופטי או קואקסיאלי (לא ממש משנה איזה מהם, מה שנוח) לרסיבר ו-HDMI ישירות למסך. קומפוננט מעביר תמונה בלבד, אבל HDMI עדיף עליו.

לגבי המפרט שלך - אין צורך בכרטיס מסך, למובנה המעבד של ה-Core i3 יש כרטיס מסך התומך בכל הפורמטים האפשריים.
קירור - בהחלט אפשר ללכת על ההמלצות במאמר. אני מאוד אוהב את ה-Scythe BIG Shuriken (דגש על ה-BIG), שהוא מעולה ושקט.
מארז - אפשר ללכת על Antec NSK2480 או Fusion, שיש בהם מקום לכונן אופטי אחד ו-3 כוננים קשיחים, או על ה-Antec Remote Max שיש בו מקום לקצת יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

bbt86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה...

אם הבנתי נכון.. הכרטיס מסך On board מספיק טוב לניגון כל הפורמטים כולל סרטים ב 3D ?
תוכל להמליץ לי בבקשה על לוח אם שנמכר היום בשוק ויתן את כל האופציות של הלוח אם שרשמתי במפרט.. ? (אני לא מצליח לאתר מקום שמוכרים
אותו)...

דבר נוסף חשוב לי מאוד גם עניין השליטה מרחוק (שלט IR) יש איזשהו שלט שאתם ממליצים עליו? (חשוב שיעבוד כמה שיותר טוב וכמה שפחות באגים שיאפשר תזוזה בין תפריטים בתוכנת ה Media Center, הרצה קדימה ואחורה של סרטים וכו')

ושוב תודה מראש :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

כן, כולל 3D.
כל לוח אם מבוסס H67 יהיה מצויין עבור Core i3. פירמות מומלצות הן בד"כ Asus ו-Gigabyte.
מה ש-KSP מוכרים הוא מצויין (Media Center Remote תואם מיקרוסופט). יש כמובן באיביי תחליפים יותר זולים באיכויות שונות.

bbt86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

למיטב הבנתי KSP כבר לא מוכרים את הלוח שרשום במפרט הנ"ל (שזה בדיוק מה שאני מחפש), יש לך אולי המלצה לגבי לוח אם שיעשה ת'עבודה במחיר הגיוני, בהתחשב שככל הנראה אני ילך על ה Antec Remote Max כך שאפשר שזה יהיה Standart ATX או Micro ATX ושיהיו לו יציאות toslink ו coaxial ובנוסף USB3 + USB2

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

אם אתה צריך גם יציאת SPDIF וגם יציאת USB3, אז יש את ה-P8H67-M של אסוס, שניתן להוציא ממנו SPDIF עם אדפטר קטנטן המתחבר לחיבור פנימי בלוח האם.
אפשר גם ללכת על לוח אם מבוסס H77 החדש יותר (וגם קצת יותר יקר), כמו ה-P8H77-M (ללא סיומת LE) של אסוס, שכולל יציאת SPDIF חיצונית. יש גם את ה-Z77MX-D3H של GigaByte עם נתונים דומים.
לא חושב שקיים כיום לוח שיש לו גם קואקסיאלי וגם אופטי (בשביל מה צריך את שניהם?...).

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 396
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #7 

bbt86 כתב:למיטב הבנתי KSP כבר לא מוכרים את הלוח שרשום במפרט הנ"ל (שזה בדיוק מה שאני מחפש), יש לך אולי המלצה לגבי לוח אם שיעשה ת'עבודה במחיר הגיוני, בהתחשב שככל הנראה אני ילך על ה Antec Remote Max כך שאפשר שזה יהיה Standart ATX או Micro ATX ושיהיו לו יציאות toslink ו coaxial ובנוסף USB3 + USB2
...
Biostar H67MH
http://www.tms.co.il/product/10472
קניתי לפני חודש ביחד עם I3 2120, ודרך אגב אני פשוט מת על המעבד הזה(לשימושים של HTPC), הוא יחסית זול, מריץ בקלות כל סרט שאני זורק לו (1080p, SBS, Blu-ray) ולא עובר את ה-45 מעלות.
pixies כתב:לא חושב שקיים כיום לוח שיש לו גם קואקסיאלי וגם אופטי (בשביל מה צריך את שניהם?...).
...
יכול להיות שלא הבנתי למה התכוונת, אבל ללוח של ה i7 שלי (P6T) יש גם יציאה קואקסיאלית וגם אופטית וגם כמובן יציאות אנלוגיות.

drorar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #8 

אני לקחתי A6-3500 ושמתי עליו Shuriken Rev2 לקירור. פרט לזה שהמקרר הזה הוא Low Profile ולא כל כך יקר, יחד עם המארז Antec2480 פשוט לא שומעים את המחשב כשהוא עובד.

bbt86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

pixies

מכיוון שברסיבר יש לי את 2 היציאות אך אני בספק אם היציאה האופטית עובדת (אני מתקשה לשמוע סאונד דרכה, בתקופה האחרונה שהחלטתי שאני רוצה מזרימדיה התחלתי עם ה PS3 שברשותי, היתה לי בעיה בלשמוע סאונד כאשר חיברתי את הכבל אופטי, בנוסף שיחקתי עם ההגדרות של הסוני ושל הרסיבר ועדיין לא הגעתי לשום תוצאה, ניסיתי לחבר את הכבל אופטי לממיר במקום ה PS3 לאחר מכן הגדרתי תממיר ועדיין לא היה שמע, ממש ניסיתי לבודד כדי להגיע להבנה מאיפה מקור הבעיה אך לא צלחתי)

בסוף החלטתי ללכת על מארז קטן יותר (Fusion Remote Black Micro ATX) אך אני מאוד מתקשה למצוא לוח-אם שיתאים לי..

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

לא חושב שיש לוח אם בגודל הזה ובמחיר סביר עם יציאה קואקסיאלית.

bbt86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

טוב, אז ככה, לאחר מחשבות רבות הוחלט שאני משדרג את עצמי ברסיבר חדש, אחד כזה שיתמוך בחיבור לאינטרנט
ובחיבור HDMI 1.4a (ככל הנראה של ימאהה)

רציתי לדעת אם יש לכך השלכות לגבי ה HTPC שאני מעוניין לרכוש...
האם חיבור HDMI שקיים בלוח-אם (לוח אם סטנדרטי, לדוגמא: Z77MX-D3H של GigaByte שהוצע לי פה קודם) מספק? או שמא צריך כרטיס מסך בנוסף?
האם החיבור HDMI מעביר גם שמע וגם תמונה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

חיובי, יעביר את כל פורמטי האודיו, ואין צורך בכרטיס מסך חיצוני.

bbt86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

pixies
ומה לגבי פורמטי הוידאו? גם את כולם? (Gigabyte GA-Z77MX-D3H)

כמה וואט צריך להיות הספק?
במידה ואני רוצה שהוא יחזיק לי 2 דיסקים 3.5, כוננים חיצוניים בלי חיבור לחשמל (portable של WD לדוגמא), וייתכן כונן Blue-Ray בעתיד..

לגבי דיסק קשיח 2T, של WD הגירסא הירוקה (ECO משו 5400RPM) - יעשה ת'עבודה?
יש המלצות לדיסק קשיח אחר?

אני מרגיש חופר.. אתה ממש מציל אותי מלעשות טעויות.. אז שוב תודה ;)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

כן, את כל הפורמטים.
אפשר ללכת גם על ספקים 380 וואט (למשל, זה המגיע עם NSK2480) ואפילו פחות, יספיק בהחלט.
חיובי לגבי הכונן הקשיח של WD. לא צריך יותר מזה עבור HTPC ועוד.

bbt86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

אפשר המלצה לספק? (חשוב לי השקט)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

הספקים של SeaSonic, או אלה המגיעים עם המארזים של Antec, מצויינים ושקטים.

bbt86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

נכנסתי לאתר של Antec עברתי על ה Spec ל Fusion Remote Black ולא מובן לי מה גודל הספק צריך להיות מבחינה פיזית בהתאמה למארז..

דבר נוסף שלא הבנתי, שמתי לב שבלוח אם (Gigabyte GA-Z77MX-D3H) הקונקטרים של חיבורי ה SATA נמצאים בדופן המקבילה לדופן של היציאות
החיצוניות (HDMI, DVI, SPDIF) ובנוסף הן פונות הצידה ולא כלפי מעלה (דבר היכול לגרום לשבר הקונקטור), כלומר שצריך 2-3 ס"מ מרווח בין הסוף של הלוח ועד למארז.

האם יש את המקום הפנוי הזה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #18 

ספק - סטנדרטי ATX.
לגבי הקונקטורים, לא חושב שצריך 2-3 ס"מ, אלא פחות, אבל אפשר לבדוק את זה במעמד הקנייה.

bbt86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

המחשב הגיע והחל שלב ההתקנות אך לפני שאני מתחיל רציתי לדעת אם אני מתקין את ה XMBC על Ubunto אני יוכל לבצע שיתוף למחשבים אחרים ברשת הביתית מבוססי Windows ?

bbt86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

לאחר חיבור המחשב התמונה לא ניראת טוב

שליחה #20 

התחדשתי במחשב.. אך ניתקלתי בבעיה.. בחיבור המחשב (Intel HD graphics) לטלויזיה (Toshiba 37WL56P)
אני מקבל תמונה שניראת ב"זום", שורת המשימות חצויה לשתיים והאייקונים משמאל חצויים גם הם (מצורפת תמונה)

הטלוזיה תומכת ברזולוציה 1366X768 וכך גם הגדרתי במחשב..
ראוי לציין שכל רזולוציה אחרת שניסיתי להגדיר במחשב התוצאה היתה שהטלויזיה הראתה את אותה התמונה ב"זום" ברזלוציה אחרת, ניסיתי בנוסף לשחק בהגדרות הטלויזיה כדי לראות אם הטלויזיה בזום אך ללא מוצא

למישהו יש רעיון??

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”