קיבלתי היום samsung d6400 ומפגש עזרה בחיבור למחשב
חפרתי המון באינטרנט, ועדיין נשארו לי כמה שאלות שאשמח אם אקבל תשובה עליהם.
המפרט שלי הוא: טלויזיה SAMSUNG D6400 ומחשב שולחני עם כרטיס מסך GEFORCE 9600 GSO. בכרטיס מסך יש רק יציאת DVI ובטליזיה יש כניסות HDMI 1.4. המטרה שלי בחיבור המחשב לטלויזיה זה רק סרטים וגלישה.
שאלות פרקטיות:
1. לשם מטרת סרטים וטלויזיה הכרטיס מסך מספיק טוב?
2. מה החיבור וידאו הכי טוב? כרגע יש לי כאבל DVI SINGLE-D. האם DUAL ישפר את המצב או שזה OVERKILL לא נחוץ כי SINGLE גם ככה משדר את המקסימום שאפשר שהטלויזיה יכולה לתמוך?
3.האם אני צריך כניסת כאבל HDMI 1.4 או 1.3 והאם זה משנה משהו מבחינה פרקטית? (מעניין אותי רק וידאו ולא אודיו)
שאלות מסקרנות:
4. מה בכלל עושה 3D SUPPORT של כרטיס מסך? הוא בעצם עושה אותו דבר שטלויזיה 3D עושה? כלומר, מספיק שרק אחד מהכרטיס מסך או הטלויזיה ייתמכו ב3D ואין צורך ששניהם?
5. האם בכלל שווה כל הסיבוכים של הכאבלים בין המחשב לטלויזיה לשם סרטים, כלמעשה אני יכול להשתמש בSMART TV שמבטיחה לי תמיד את האיכות הכי גבוהה בלי שום סיבוך.
תודה רבה. אשמח מאוד לתשובות כלשהן...
המפרט שלי הוא: טלויזיה SAMSUNG D6400 ומחשב שולחני עם כרטיס מסך GEFORCE 9600 GSO. בכרטיס מסך יש רק יציאת DVI ובטליזיה יש כניסות HDMI 1.4. המטרה שלי בחיבור המחשב לטלויזיה זה רק סרטים וגלישה.
שאלות פרקטיות:
1. לשם מטרת סרטים וטלויזיה הכרטיס מסך מספיק טוב?
2. מה החיבור וידאו הכי טוב? כרגע יש לי כאבל DVI SINGLE-D. האם DUAL ישפר את המצב או שזה OVERKILL לא נחוץ כי SINGLE גם ככה משדר את המקסימום שאפשר שהטלויזיה יכולה לתמוך?
3.האם אני צריך כניסת כאבל HDMI 1.4 או 1.3 והאם זה משנה משהו מבחינה פרקטית? (מעניין אותי רק וידאו ולא אודיו)
שאלות מסקרנות:
4. מה בכלל עושה 3D SUPPORT של כרטיס מסך? הוא בעצם עושה אותו דבר שטלויזיה 3D עושה? כלומר, מספיק שרק אחד מהכרטיס מסך או הטלויזיה ייתמכו ב3D ואין צורך ששניהם?
5. האם בכלל שווה כל הסיבוכים של הכאבלים בין המחשב לטלויזיה לשם סרטים, כלמעשה אני יכול להשתמש בSMART TV שמבטיחה לי תמיד את האיכות הכי גבוהה בלי שום סיבוך.
תודה רבה. אשמח מאוד לתשובות כלשהן...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
תתחדש! 
1. כן, ללא תמיכה בוידאו 3D.
2. החיבור הכי טוב הוא כבל DVI ל-HDMI (או מתאם DVI-HDMI ואז כבל HDMI). למה אתה מתכוון כשאתה כותב DUAL? לא הבנתי.
אם אתה מעוניין להעביר באותו כבל גם אודיו דיגיטלי, בדוק אם יש לך על גבי כרטיס המסך עצמו חיבור פנימי לאודיו דיגיטלי (SPDIF). נראה כמו Header קטן של 2-3 פינים. כרטיסי מסך מודרניים יותר כוללים כרטיס קול דיגיטלי משלהם.
3. כאמור, לכרטיס המסך שלך אין תמיכה בוידאו 3D, לכן זה לא משנה באיזה כבל תבחר.
4. צריך ששניהם יתמכו.
5. לדעתי כן כדאי, אבל ייתכן שיהיו כאלה שיחלקו עלי.
1. כן, ללא תמיכה בוידאו 3D.
2. החיבור הכי טוב הוא כבל DVI ל-HDMI (או מתאם DVI-HDMI ואז כבל HDMI). למה אתה מתכוון כשאתה כותב DUAL? לא הבנתי.
אם אתה מעוניין להעביר באותו כבל גם אודיו דיגיטלי, בדוק אם יש לך על גבי כרטיס המסך עצמו חיבור פנימי לאודיו דיגיטלי (SPDIF). נראה כמו Header קטן של 2-3 פינים. כרטיסי מסך מודרניים יותר כוללים כרטיס קול דיגיטלי משלהם.
3. כאמור, לכרטיס המסך שלך אין תמיכה בוידאו 3D, לכן זה לא משנה באיזה כבל תבחר.
4. צריך ששניהם יתמכו.
5. לדעתי כן כדאי, אבל ייתכן שיהיו כאלה שיחלקו עלי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, זה נכון. ניתן לנגן SBS ברזולוצייה כוללת של עד 1920 על 1080 (שתיתן בפועל תמונה תלת מימדית של 960 על 1080 לכל פריים).
רק עבור ניגון בלו ריי מלא בפורמט MVC צריך כרטיס תומך.
כאן אתה יכול לקרוא על פורמטי הוידאו 3D השונים שיש.
רק עבור ניגון בלו ריי מלא בפורמט MVC צריך כרטיס תומך.
כאן אתה יכול לקרוא על פורמטי הוידאו 3D השונים שיש.
תודה על התשובות.
בDVI יש: Single-link DVI, ויש Dual-link DVI שיש בו יותר פינים ומיועד לרזולוציות יותר גבוהות. רציתי לדעתי אם זה משנה איזה חיבור מבחינה פרקטית:
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Vi ... l-link_DVI
לגבי החיבור בצד של הHDMI: לפי הבנתי יש שני סוגי כאבלים: HIGH SPEED וSTANDARD SPEED:
http://www.hdmi.org/consumer/buying_guide.aspx.
זה משנה איזה כאבל מבחינה פרקטית?
בDVI יש: Single-link DVI, ויש Dual-link DVI שיש בו יותר פינים ומיועד לרזולוציות יותר גבוהות. רציתי לדעתי אם זה משנה איזה חיבור מבחינה פרקטית:
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Vi ... l-link_DVI
לגבי החיבור בצד של הHDMI: לפי הבנתי יש שני סוגי כאבלים: HIGH SPEED וSTANDARD SPEED:
http://www.hdmi.org/consumer/buying_guide.aspx.
זה משנה איזה כאבל מבחינה פרקטית?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

על פי וויקיפדיה, חיבור Single Link מספיק:
[left]Example display modes (single link):
HDTV (1,920 × 1,080) @ 60 Hz with CVT-RB blanking (139 MHz)
UXGA (1,600 × 1,200) @ 60 Hz with GTF blanking (161 MHz)
WUXGA (1,920 × 1,200) @ 60 Hz with CVT-RB blanking (154 MHz)[/left]...
קניתי וחיברתי כאבל DVI HDMI.
יש לי שתי בעיות ואשמח לתשובות..:
1. שמתי סרט HD פעם אחת דרך המחשב ופעם אחת דרך ALL SHARE. דרך הALL SHARE רואים משמעותית יותר טוב. למה זה?
2. שמתי סרט 3D דרך המחשב. והוא נתקע כל כמה שניות. למה?
אני משתמש בBSPLAYER.
אולי השאלות האלו לא כל כך חשובות, כי אפשר לראות במירב הפעמים דרך ALL SHARE. אבל עדיין מעניין אותי, אם עשיתי משהו לא טוב.
תודה.
יש לי שתי בעיות ואשמח לתשובות..:
1. שמתי סרט HD פעם אחת דרך המחשב ופעם אחת דרך ALL SHARE. דרך הALL SHARE רואים משמעותית יותר טוב. למה זה?
2. שמתי סרט 3D דרך המחשב. והוא נתקע כל כמה שניות. למה?
אני משתמש בBSPLAYER.
אולי השאלות האלו לא כל כך חשובות, כי אפשר לראות במירב הפעמים דרך ALL SHARE. אבל עדיין מעניין אותי, אם עשיתי משהו לא טוב.
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. מה זה All Share?
2. איזה סוג? SBS? איזו רזולוציה? איזו מערכת הפעלה?
תנסה גם לעבוד עם הנגן MPC HC, ותתקין ותגדיר אותו על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" (לינק בשרשור המדריכים בראש הפורום).
גם לנגן PotPlayer תמיכה טובה מאוד בתכני 3D.
2. איזה סוג? SBS? איזו רזולוציה? איזו מערכת הפעלה?
תנסה גם לעבוד עם הנגן MPC HC, ותתקין ותגדיר אותו על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" (לינק בשרשור המדריכים בראש הפורום).
גם לנגן PotPlayer תמיכה טובה מאוד בתכני 3D.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא נתת מספיק פרטים (HD/1080P זה לא תשובה מספיק מפורטת). מהי הרזולוצייה המדוייקת של הקובץ? האם זה SBS ברזולוציה 1920 על 1080 המורכבת משני תמונות צידיות של 960 על 1080, או רזולוציה גבוהה יותר? האם זה בקובץ MKV או ריפ מלא של בלוריי?
אם זה SBS כמו שציינתי אז MPC HC אמור לנגן אותו בלי בעייה.
אם זה SBS כמו שציינתי אז MPC HC אמור לנגן אותו בלי בעייה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אז למה כתבת שזה קובץ 3D?
לגבי הצבעים, כנראה שזה עניין של כיול המסך עצמו עבור כניסת ה-HDMI שאליה מחובר המחשב (קונטרסט, צבעים, וכו).
ניתן לכייל את זה גם בהגדרות המתקדמות של הדרייבר של כרטיס המסך.
לגבי הצבעים, כנראה שזה עניין של כיול המסך עצמו עבור כניסת ה-HDMI שאליה מחובר המחשב (קונטרסט, צבעים, וכו).
ניתן לכייל את זה גם בהגדרות המתקדמות של הדרייבר של כרטיס המסך.