זה פשוט לא זה - מצטער! תקנו אותי אם אני טועה...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #1 

פעם באיזה חמש עד עשר שנים אני מתעורר ובוחן מחדש את העמדה שלי כלפי סאונד דיגיטאלי. אני כבר לא מדבר על אישתי שלא מוכנה בכלל לתת צ'אנס לטכנולוגיה - אבל אני, לפחות, בתור מהנדס תכנה, מרגיש איזה צורך מקצועי מובנה לנסות, לבדוק, אולי בכל זאת?!

אז הפעם, הבאתי מארה"ב דיסק remaster חדש של Jimmy Page של האלבום המופתי הזה של Led Zeppelin II. מדובר בהקלטה דיגיטאלית מחודשת שביצע Page מעל-גבי ההקלטות המקוריות באולפני Sterling. אני מניח שמדובר בשדרוג של AAD ל-DDD. זו הפעם הרביעית בחיי שאני רוכש את האלבום הזה בפורמט כזה או אחר. היו שני תקליטים ועכשיו שני דיסקים (ואני בכלל לא סופר כמאה TDK ו-Maxell כרום שהכינותי מראש ושרובם ניתכו במגירה באוטו או הסתבכו ב-Roadstar הישן). איכות נדירה יש לדיסק החדש הזה. לא שמעתי דבר כזה אף פעם ואף דיסק מתוך החמש מאות שלנו לא מתקרב אליו. לא יודע בדיוק מה עשה Page בהקלטה הזו - אבל האיש קוסם. אז קיבלתי מוטיבציה לבצע טסט חדש, רק שבדיוק באותו רגע הלך לי ה-DVD של טושיבה שחילטר גם כ-CDP.

את ההזדמנות הזו ניצלתי כדי 'לעלות' ליגה ולהעיז לבצע מבחני פפסי קולה של WAV מול פטיפון וכל זה כשאשתי בבית. עם כל השיטה הזו של PCM הגעתי למסקנה, שאם יש כלי בעולם שיש לו יכולת מחשוב מספיקה ואני סומך עליו בעניין הזה, זה המחשב הנייד שאני עובד איתו 14 שעות ביממה. איזו הברקה. לא יודע מאיפה הבאתי אותה וכל הזמן הזה הוא מתחת לאף שלי... פלוס, כבונוס, עליתי אל הבוידעם ושלפתי משם את אחד מכרטיסי הקול המפורסמים בכל הזמנים ה-'Sound Blaster Extigy' שנזרק לשם (מרחוק, בקשת ובכוח) על-ידי הוינטאז'ית לפני שמונה שנים. לקח לי יומיים למצוא את הדרייברים שלו ברשת (זוכרים את eMule?) משום שאפילו ההורים שלו ב-Creative כבר לא תומכים בו. אין דרייברים firmware ל-extigy בשביל Linux. ה-Alsa הסטנדרטי ברוב הדיסטרוס של Linux לא מסתדר טוב עם הבלסטרים ובשביל הנסיון הזה הייתי חייב להתקין Windows XP.

היות ובאופן אישי ומקצועי אני מעדיף לעבוד כקוקסינל בגן החשמל, לתרום כליה ולנקב עוד חור בתחת מאשר להתעסק עם Windows כלשהו - כמעט והסתיים הניסוי בטרם התחיל. להפתעתי הרבה, התמיכה בהמשך הניסוי באה ממקור לא צפוי. הוינטאז'ית שהיתה עדה למאמצים שלי ביומיים האחרונים, במציאת דרייברים ל-sound blaster, המרת LZ-II לפורמט WAV, חיפוש סיזיפי אחרי כבל אופטי אבוד וניקוי ה-Philips AV לקראת הניסוי - הסתקרנה. מה זאת אומרת 'הסתקרנה'? היא מתה לדעת איך זה נשמע אחרי כל העבודה הזו בייחוד לאור העובדה שחוש השמיעה המפותח מידי שלה אישר את האיכות הנדירה של ה-remaster החדש. לצורך העניין היא נידבה את ה-Acer שלה עם ה-I5 שלו, ארבעת הליבות וה-Windows 7 שמותקן עליו.

כאן, נתגלתה הסיבה האמיתית לנדיבות הבלתי צפויה. היא ידעה שלא נגעתי במוצר של Microsoft כבר המון שנים ודילגתי על לפחות שתי מערכות הפעלה. בקיצור, היא היתה צריכה לתת לי את ה-grand tour והמבוא אחד אפס אחד לחלונות החדש כולל איך מוצאים את ה-control panel ודברים כאלה ממש בסיסיים ומביכים. בסוף, כשהיא בחנה את תגובתי להדרכה, היא העירה שהיא לא יודעת אם אני מעריץ אותה על השליטה המופגנת או מרחם עליה בגלל שזה מה שהיא עובדת איתו. אמרתי לה שאני מרחם עליה רק בגלל זה אבל מעריץ אותה מהמון בחינות... זה קנה לי עוד שתי נקודות ואת ההתקנה של ה-extigy היא סיימה לבד וחסכה לי את חווית המשתמש המפוקפקת בעוד מוצר של הדוד ביל גייטס.

אז עכשיו הכל אמור לעבוד. מחשב חזק, קריאת קבצי WAV מועתקים מ-CD באיכות נדירה, חיבור USB לכרטיס קול חיצוני, שמחובר למגבר AV של Philips בכבל אופטי - ללא רעשי רקע מיותרים. וזה נראה כך:

Sound Blaster Extigy / Philips FR-994

תמונה

ה-Philips בתמונה הוא מגבר AV. לא בא לי לבזבז זמן על מגברי AV. אני רק יכול לאמר שהוא לא רע, מוציא 100 watt לערוץ בקונפיגורציית סטראו והכי חשוב - יש לו חיבור אופטי ל-DVD ו-CD ובמקרה הזה לכרטיס הקול האגדתי. קניתי אותו פעם כשגרתי במדינה קרה ורחוקה ונטולת וינטאז' ו-FedEx ויש לו מאחור כל חיבור אפשרי ובדרך כלל הוא משמש אותי בבדיקות של רסיברים ישנים בשלבי תיקון שונים כולל כשהם נטולי מעגל הגברה ראשי. אחר כך הוא חוזר לארון כלים יחד עם הפטישון והמברגה וכל הכלים שיש להם שמות גרמניים אבל הם בעצם סינים. כשהוא מחובר לרמקולים הנכונים הוא מפיק סאונד לא רע בכלל.

אז חיברנו לו רמקולים טובים ועכשיו זה נראה כך:

תמונה

ובגרסת הערימת ילדים - זה כך:

תמונה

אז יצאנו לדרך. איך זה נשמע? במילה אחת: טוב! בשתי מילים: לא טוב!

ראשית, מה שהוגן הוגן. ה-4311 של JBL אוהבים Juice. גם עם ה-9090DB הם לא מתפקדים בווליום נמוך. ה'הילה' שלהם הולכת לאיבוד בווליום נמוך והם לא מצליחים למלא את החדר בנוכחות. כמובן, שאין בעייה עם ה-Sansui במובן הזה וגם ל-Philips לא חסר כח כשצריך.

שנית, לקח לנו קצת זמן לקנפג את ה-Media Player שבו השתמשנו ואת כל הדריברים של extigy ובקרי הקול של windows להוציא פלט שטוח ללא שום אפקט, ולתת ל-Phillips לעשות את ההגברה, הבאסים והבאלאנס - שזה בעצם כל התפקיד שלו בבדיקה הזו.

בנוסף, לא מדובר במגבר וינטאז' עם סאונד 'חם'. ה-Philips הוא לא רע אבל הוא לא מגבר אנאלוגי והוא תובע את חלקו בגריעה מהנאמנות למקור בעיבוד ממוחשב (DSP) של סאונד כברירת מחדל. גם עליו היה צריך לעבוד קצת כדי למצוא קונפיגורצית סטראו ללא surround, center ו-sub שזו אופציה שלא ממש נלקחה ברצינות אצל המהנדסים שתכננו אותו. דרך אגב, כשחיברתי לו פטיפון, בתצורה זו, הוא ממש מפתיע לטובה. אז לקחנו בחשבון, מראש, שזה לא Marantz ולא Sansui בן שלושים פלוס.

אחרי שיקלול של כל ההערות האלה, ואחרי כמה משיכות עם כיוון השעון של כפתור הווליום - התחלנו לקבל 'אווירה'. בהתחלה, הייתי די מופתע, לשמוע באסים, יחסית חזקים, מופקים מה-Lemon Song אבל אשתי, שמה לב מייד שמשהו במיד ובטונים הגבוהים לא 'מצלצל' לה טוב. אז התרחקנו מעט מהרמקולים והתיישבנו להאזנה ממושכת. הסתבר ש'האווירה' היא יותר רק 'אוויר'. מה לעשות. הגברת צודקת. המצילתיים נשמעות כמו פעמון של אופניים. חסרי צלצול מהדהד. הסנייר נשמע יותר כמו איזה דפיקה עמומה מאשר סנייר וכל העסק נשמע כאילו משהו עומד בינינו לבין הרמקולים. אבל באסים היו כמו שצריך. אפילו לא רעים בכלל.

כדי לקצר סיפור ארוך, השורה התחתונה היא שה-JBLים עמדו קרוב מידי לקיר על הפלטפורמה הארעית הזו. משכנו אותם מטר קדימה. אשתי הפעילה את קסמיה על הבקרים של המיד והטוויטרים ואחר-כך שיחקה קצת עם הבאס והטרבל של המגבר. ישבנו שוב והפעם, לשם שינוי, זה כבר נשמע יותר טוב. לא Sansui טוב - אבל בהחלט ברמה של פאב שכונתי עם אווירה ביתית. יחד עם זאת, משהו עדיין היה 'חסר'. הוייב הזה שיש ל-9090 שגורם למוזיקה להכנס למעיים - זה לא היה קיים שם... לא היה קיים, עד... שמצאנו את הכפתור של ה-Loudness בפיליפס.

אני לא חסיד גדול של הכפתור הזה והפונקציה שהוא מפעיל על הסינוסים - אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח. מרגע שהוא נלחץ, קיבלנו את האפקט שאנחנו (כלומר אני) כל כל אוהבים. אשתי לעומת זאת, עיקמה את האף. 'דיסטורשיין' היא רטנה. 'הכל מעוות' היא אמרה. אני דווקא הייתי מבסוט... עד שהיא העבירה את הפלייליסט לטראק של What is and what should never be ושם אפילו אני נאלצתי להודות שהיא צודקת. פתאום, פה ושם, קיבלנו מין זמזום מעצבן מהוופרים. לרגע חשבתי שהגזמנו עם הווליום, אבל לא היו תלונות מהשכנים וגם הצלחנו לדבר ולשמוע את עצמינו. אז הורדנו את ה-Loudness. החוויה שונה מצד אחד, מצד שני, אנחנו לא משתמשים ב-Loudness בוינטאז'ים הגדולים - אז המשכנו להקשיב... יותר נכון, אני המשכתי. הגברת התייאשה ופרשה לחדר אחר - תוך הקפדה על סגירת הדלת בטריקת אכזבה אלגנטית וברמיזה שגם לסבלנות שלה יש גבול...

לאחר תגובה כזו מצד אשת העטלף - מי אני שאתווכח עם השמיעה הפנומנלית הזו שלה. לסיכום, שמעתי את LZ-II לפחות אלף פעמים. הפעם הזו לא היתה בין הגרועות. להפך, אפילו לא רע בכלל. אבל משהו בסט-אפ הזה לא נותן לי מנוח. לא יודע איזה רכיב שם לא עושה את העבודה שלו כמו שצריך. מכיוון שנורא נוח לי להאשים את החלקים הדיגיטליים ולא את המגבר - החלטתי לבצע איזה תעלול קטן על חשבון הגברת וחיברתי את הפטיפון ל-Philips והנחתי עליו את אותו התקליט של Led Zeppelin.

מרוב מזימות שכחתי לחבר את הארכה והתגובה הסטטית המעצבנת והמבהילה הגיעה מייד והעמידה אותי על מקומי. הלך אלמנט ההפתעה. הגברת שבה לסלון והודיעה לי שהיא ידעה שזה מה שאני אעשה בסוף (וגם שהיא שמעה את הנקישה של המכסה של ה-Technics הרבה לפני ההפרעות הסטטיות) ושזה מה שהיא רצתה לעשות כבר מזמן כדי לדעת אם ה-Philips הזה עובד כמו שצריך ורק לא היה נעים לה לנתק לי את המחשב אחרי כל העבודה הזו על הדריברים... אבל אם כבר חיברתי את הפטיפון, אולי היא יכולה לקבל את המחשב שלה בחזרה - אם סיימתי איתו???

לא נשאר לי אלא להקדיש לה את השיר Thank You שהיא כל כך אוהבת עם מנגינת הקרוסלה המהפנטת הזו בקטעי המעבר - בתוספת חריקות התקליט הישן. טוב, אני לא יכול להגיד שזה נשמע כמו וינטאז', מצד שני אחרי זה, שמנו את Tarkus של ELP ואחריו את Mirage של Camel ושתינו בירה בסלון. כשקמתי להביא עוד בקבוק ופותחן, אחרי התקליט השלישי, פתאום היא שאלה אותי - 'תגיד, יכול להיות שבדרך אתה מחזיר את הפטיפון למקום?' רק אז קלטתי שאנחנו כבר שעה פלוס שומעים תקליטים עם ה-Philips ולא היתה אפילו חצי רמיזה לתלונה על האיכות.

המסקנה?

יש סיכוי שבסוף זה ישמע 'טוב'. כמובן ש'טוב' הוא מונח יחסי. ביחס להרגלים האנאלוגיים שלנו כדאי מאוד שהטוב הזה יהיה לא פחות ממושלם. אנחנו נחכה עוד חמש שנים לפני ערבוב נוסף כזה של חלב דיגיטלי עם בשר מוסיקלי. בטסט הבא כבר יהיה לנו DAC אמיתי ואולי, אם אני אצליח לשכנע את המתנגדים, גם סטרימר איכותי, ובעזרת זוג כבלי RCA עם ראשים חלודים נחבר את הקונפיגורציה הזו לאחת המפלצות שלנו ונשמע אם ההתפתחות האקספוננציאלית הזו של כוח המחשוב על ציר הזמן - תורמת סוף סוף משהו, גם לסלון שלנו.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 08/05/2012 16:48, נערך 4 פעמים בסך הכל.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #2 

נהניתי לקרוא.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #3 

זה מדהים שאתה מזכיר את האלבום הזה!!! הוא ו-LZ 1 פשוט מוקלטים מדהים!
בשבוע האחרון מתנגנים אצלי בלי סוף ובווליום שמביא לידי ביטוי את האיכויות שלהם 8)
מה שמתנגן אצלי זו גרסה דיגיטלית של גרסת הויניל - Led Zeppelin I, II, III, IV - Dr. Ebbetts Box Vinyl Remaster
אצלי נשמע טוב יותר מהויניל המקורי - יכול להיות שבשל מגבלות הראש הבסיסי שלי (טוב, של הפטיפון - לא שלי!)
1. ההקלטה מרשימה בייחוד בהתחשב בשנתון - את 1 הוציאו ב-69!
2. העבודה של הד"ר המכובד עולה על כל מה שאני מכיר - מי שלא מכיר, הוא גם עשה ריפים לתקליטים של החיפושיות ועוד שעולים על גרסאות הRemaster
3. השכנים כבר הוציאו עלי חוזה...

tnsilver - נסה לשמוע את הרימסטרים של הדוקטור, יהיה מעניין לשמוע את דעתך לאחר שמיעה
Rust never sleeps

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #4 

(Y)
תענוג של פוסט.
כיף לשמוע שה"עזר שנגדך" היא שותפה לתחביב, ולא סוג של "אויב".
מה שכן, עוררת את סקרנותי לגבי איכות הדיסק של Jimmy Page, שעד כה (אוי לבושה... :lol: ) לא ממש היכרתי.

vek44acm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

יש כמה בעיות הקונפיגורצית של המחשב, בעיקר בתוכנת הניגון.
ממליץ לך לנסות אותו ניסיון עם תוכנה אחרת כמו פובר2000 ופלאג אין של ASIO.
אבל בעיקרון יצא לי להאזין לכמה מקורות דיגטליים היי-אנד, אף אחד מהם לא מתקרבת לאיכות של מוזיקת רוק בפטיפון.
אני בחיפושים אחרי תקליט באיכות טובה של לד זפלין בשביל לקבל גושפנקה סופית לניסיון שלי,
אבל באלבומים של שנות ה70 של הרולינג סטונס השוני כל כך ברור.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

לא קראתי עד הסוף, אבל הבנתי נכון שחיברת מחשב ישן לכרטיס קול עוד יותר ישן ורסיבר קולנוע ביתי ולא אהבת את התוצאה?
אישית, גם אני לא מת על חומוס עם פול וביצה קשה, אחרי שהוא עמד יומיים בשמש.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #7 

בלי קשר לרסיבר \ פורמט המדיה, אני שמח לגלות אנינות בטעמך מוסיקלי!
Tarkus (וגם Mirage, אחריו בסדר) אלבומים נפלאים מבחינת הנדסת הסאונד וההקלטה (יש לציין לשבח את הטכנאי האגדי Eddy Offord, שעליו גם כתבו שיר באלבום).

למרות זאת על אף שאני מאוד מעריך מבחינה מוסיקלית והיסטורית את LZI ו-LZII , ההקלטה בשניהם הייתה תמיד הגורם שאיכזב אותי.

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

yairf כתב:...הבנתי נכון שחיברת מחשב ישן לכרטיס קול עוד יותר ישן ורסיבר קולנוע ביתי ולא אהבת את התוצאה? אישית, גם אני לא מת על חומוס עם פול וביצה קשה, אחרי שהוא עמד יומיים בשמש.
...
דווקא התוצאה הפתיעה אותי לטובה (באופן יחסי כמובן) והיה נעים להזכר בקונספט הגאוני של שלט רחוק... גם הנוחות הזו של שליטה בפליי-ליסט די חסרה לי אל מול הנקיונות הסיזיפיים של כל השערות והאבק מהמחט של הפטיפון וההוצאה / הכנסה של תקליטים לעטיפות המעצבנות שלהם...

Acer Aspire 5741G הוא לא מחשב ישן. להיפך, אחת המכונות החזקות והמהירות עם מעבד430M I5 (נכון לא I7 מסיבות ידועות אבל עדיין...) 2.36 GHZ עם cache L3 3MB. הוא נבחר בקפידה ולמרות שהוא לא מסובב מבטים בבתי קפה ויש לו מקלדת שתוכננה על-ידי סדיסט סיני הוא מתמודד בהצלחה עם רוב המכונות בטווח מכירים של 5000 - 6000 ש"ח שיוצרו שנתיים אחריו.

ה-Sound Blaster Extigy הוא ישן. נכון. ישן מאוד אפילו. אבל הוא אגדה בפני עצמה והוא לא חומוס-פול. הוא יותר כמו טחינה בקופסה במקרר שכל מה שצריך להוסיף לה זה מים - ולבחוש. המים כאן הם אנאלוגיה לדרייברים הנכונים. אני כמעט בטוח שאפשר לחבר את ה-Acer ישירות למגבר. יש לו כרטיס קול פנימי של Realtec ויציאות רבות כולל HDMI כך שאני די בטוח שאפשר לחסוך את התיווך של החומוס.

הרסיבר...רסיבר... טוב, חוץ מהחיבור האופטי באמת אין לו הרבה יתרונות חוץ מזה שלא מעניין אותי אם הוא יתפוצץ לו יום אחד... לזכותו יאמר שחיבור פטיפון אליו - מפיק סאונד מעל ומעבר לסביר. אולי זה בזכות הג'ייבלים אולי לא אבל הרעיון המקורי היה להעביר מידע דיגיטלי as is לפענוח על-ידי המגבר ולא על-ידי תוכנה או כרטיס חיצוני.

הטסט הבא יתבצע עם DAC טוב מול 9090 או 9090DB ואני מקווה מאוד שסוף סוף נוכל להבין את הדור הצעיר יותר ואת הטרנד הזה של סטרימרים...
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 07/05/2012 21:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #9 

נהניתי לקרוא (Y) אודיופיל (ים) בכל רמח אבריו

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

tomyeshuah כתב:בלי קשר לרסיבר \ פורמט המדיה, אני שמח לגלות אנינות בטעמך מוסיקלי!
Tarkus (וגם Mirage, אחריו בסדר) אלבומים נפלאים מבחינת הנדסת הסאונד וההקלטה (יש לציין לשבח את הטכנאי האגדי Eddy Offord, שעליו גם כתבו שיר באלבום).

למרות זאת על אף שאני מאוד מעריך מבחינה מוסיקלית והיסטורית את LZI ו-LZII , ההקלטה בשניהם הייתה תמיד הגורם שאיכזב אותי.
...
תודה תום. אני מסכים. אלבומים נפלאים. יחד עם זאת, אם יש סיבה אמיתית להחרים את ה'יישות הציונית' באנגליה, בניגוד לכל הסיבות הפוליטיות המופרכות והאנטישמיות ברובן - הרי זה מה שעוללנו להם בשנות ה-70' עם תקליטים תוצרת ישראל של אן.אם,סי והד-ארצי ונדמה לי שגם הליקון. אם יש ישראלים שמגיע להם לעמוד בפני בית דין בינלאומי בעוון פשעים נגד האנושות - אלו הם.

לא רק שהעטיפות המקוריות על מגוון חוברות האומנות שהוטמנו בין קפלי עטיפות התקליטים עברו 'תספורת' ומעולם לא פורסמו בישראל - הרי שגם איכות הדפסת הויניל בישראל על-ידי ה'נאשמים' הנ"ל היתה קטסטרופלית. 1/4 אינטש של פוליויניל איכותי מאנגליה, גרמניה וארה"ב עברו דיאטה קפדנית ונמכרו לציבור התמים כפלטות 4 מ"מ גמישות, מתנפנפות ברוח וחסרות חיים, עטופות בנייר בריסטול ומוסלקות בשקית ניילון זול. לא פלא שאיכות הקלטה של אלבומים קלאסיים נתפסת לרוב בישראל כ'ירודה'. צר לי - אך האלבומים המקוריים של Atlantic Records ושל Swan Song הם ללא דופי.

אני מחזיק, למשל, בעותק שהודפס בגרמניה של In through the out door והתקליט עצמו עטוף בארבע עטיפות שונות כולל מעטפת נייר דואר חיצונית חומה של Swan Song, העטיפה החיצונית האומנותית הרגילה, שרוול קרטון עם הדפסים וציורים ושקית נייר איכותית במקום הניילון הנפוץ. התקליט עצמו בעובי 7 מ"מ ונשמע בן של זו... כנ"ל לגבי הדפסה של Deutsche Grammophon של ההקלטה המקורית של The Who של Tommy. אין מה להשוות בין הזבל שנמכר בישראל ליצירות האומנות הזו.

וברוח ציונית זו - הרשה לי לציין שישראלים שהתאמצו לעמוד בסטנדרטים בינלאומיים של איכות בשנות ה-70
ולנסות למכור לציבור מוזיקה ולא טראומה - עשו עבודה לא רעה. מסתבר שיש כאלו. ה-Mirage של Camel שציינתי - הוא של הוצאת PAX הישראלית ולמרות העטיפה הישראלית הסטנדרטית - התקליט באיכות מעולה. יש גם הדפסות ישראליות מעולות בהוצאת פונודור ואחרים אבל הם באמת חריגים בנוף הסבנטיס. יש לכך גם נסיבות מקלות - כמו למשל משבר הנפט שייצר אופ"ק ב-73' שהעלה את מחיר הויניל (הגולמי) לשמיים אבל באופן כללי, לדעתי, מדובר ברשלנות טיפוסית והחיבה לרווח מהיר על חשבון ציבור צרכני שמאז ועד היום לא זכה להגנה הולמת מצד ממשלותיו.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #11 

פוסט מעניין לקריאה! (Y) :)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #12 

לא התכוונתי להוצאות תוצרת ישראל של LZ 1,2, אבל אשמע אותם שוב בימים הקרובים.
לגבי PAX, אכן בדובר ב-pressings איכותיים ביותר, דוגמה מעולה לכך היא Days of the Future Passed של המודי בלוז.
לא נתקלתי באלבומים מהוצאה זו אחרי תחילת שנות ה-70.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #13 

אם אתה שואל אותי מה עדיף ? איזה מקור ? הייתי אומר לך אנלוגי

אבל תכלס אפשר להפיק מקור סופר איכותי ממחשב (עם DAC או כרטיס קול )
בוודאי הוא נוח פי אלף מפטיפון , ככה שנטשתי את כל הרעיון הזה של אנלוגי מסתפק במחשב ונהנה מכל רגע .
זה ליום יום
אבל מדי פעם לא התנגד לשמוע קצת תקליטים .
מדי יום תקליטים זה פשוט מתיש .
כי אני לא מהסוג של אנשים ששומעים אלבום שלם מתחילתו ועד סופן אני חייב "לזפזף " בין האלבומים .

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

tomyeshuah כתב:לא התכוונתי להוצאות תוצרת ישראל של LZ 1,2, אבל אשמע אותם שוב בימים הקרובים...
...
לגבי לד זפלין - אחרי שהסבו את תשומת ליבי לנושא בדקתי קצת ברשת מה קורה ומסתבר שהלהקה נחפזה מידי בתחילת שנות ה-80 בהוצאה לאור של חומרים שלה על-גבי קומפקט דיסקים שהוקלטו לא ממקורות המסטר המגנטי (טייפ) שהוקלטו באולפן אלא ממקורות שחוללו עבור פורמט ויניל. ב-1990 Page תיקן את המעוות עם remaster חדש בפיקוחו שנעשה מהקלטות המקור. Led Zeppelin Remastered הוא התוצאה שמצויה בפורמטים של תקליט משולש, CD כפול ואפילו שתי קלטות 60 דקות, הוצאה לאור בסוף 1990.

מאז, כל האלבומים החוקיים, כולל ההמרות לקבצים ופורמטים ועיבודים שונים (גם הלא חוקיים) - מבוססים על החומר הזה. יש לי דיסק אחד מ-84' או 85' של LZ-II שכבר לא ניתן לשמוע אותו מרוב שהוא שחוק. גם לפני שהוא הפך לשקוף, הוא היה באיכות מאוד נמוכה. האחרון שהבאתי הוא בהוצאת Atlantic Recordings והוא הודפס ע"י Warner Sounds בגרמניה. לא מדובר בהוצאה חדשה - זו עבודה של Page מ-1994. רק הדיסק חדש. חדש - וגרמני. נשמע מדהים - למרות שאין סיבה ממשית לחריגה הזו.

לגבי התקליטים... אני לא הרבה יותר מבוגר מ-LZ-II המקורי ויש לי תקליטים של הלהקה מאז הבר-מצווה. גם של Atlantic וגם Swan Song. רובם יד ראשונה ואף אחד מהם לא תוצרת ישראלית. חלקם הוקלטו על-ידי אדי קרימר שהקליט גם להנדריקס, לחיפושיות, לסטונס, לדיויד בואי, ועוד גדולים וטובים - ללא רבב. למעט התקליטים שנשחקו עם השנים - לא זכורה לי בעיה של איכות הקלטה בהם. קורה שויניל נשחק כתוצאה משימוש מרובה.
BennyO כתב:זה מדהים שאתה מזכיר את האלבום הזה!!! הוא ו-LZ 1 פשוט מוקלטים מדהים!
בשבוע האחרון מתנגנים אצלי בלי סוף ובווליום שמביא לידי ביטוי את האיכויות שלהם 8)
מה שמתנגן אצלי זו גרסה דיגיטלית של גרסת הויניל - Led Zeppelin I, II, III, IV - Dr. Ebbetts Box Vinyl Remaster אצלי נשמע טוב יותר מהויניל המקורי - יכול להיות שבשל מגבלות הראש הבסיסי שלי (טוב, של הפטיפון - לא שלי!)
1. ההקלטה מרשימה בייחוד בהתחשב בשנתון - את 1 הוציאו ב-69!
2. העבודה של הד"ר המכובד עולה על כל מה שאני מכיר - מי שלא מכיר, הוא גם עשה ריפים לתקליטים של החיפושיות ועוד שעולים על גרסאות הRemaster
3. השכנים כבר הוציאו עלי חוזה...

tnsilver - נסה לשמוע את הרימסטרים של הדוקטור, יהיה מעניין לשמוע את דעתך לאחר שמיעה
...
נכון, הראשון של LZ הוצא בינואר והשני באוקטובר 1969. אני סקרן מאוד! הורדתי אותם ורק עכשיו סיימתי... כל ארכיב 255 מגה ויש שישה כאלה. ממה שאני רואה הדוקטור המיר את ה-CD לקבצים עם קצב דגימה מדהים של למעלה מ-900 kbps בעוד שתוכנות ריפ מצויות כמו CDX מאפשרות מקסימום של kbps 320. לא פלא שזה שוקל כל כך הרבה וגם לא מפליא שאתה מדווח שזה נשמע לא רע. ביחס ל-MP3 רגילים מהרשת ב-kbps160 זה באמת נראה איכותי יותר. יש לי הרגשה שזה לא ממש שונה מקובץ WAV רגיל - או משמיעה של CD בנגן. מבחינת משקל, לפחות, זה זהה.

מחר בבוקר אני אבדוק אותם על הסט-אפ הדיגיטאלי המאולתר שלנו. אם אני בודק עכשיו יש סיכוי טוב שאשתי תצטרך לשחרר אותי מחר מבית משפט וכבר הזהירו אותי בתביעות שבפעם הבאה שזה קורה יעמידו אותי לדין ויקחו לי את הדרכון עד המשפט. שכנים זו הבעיה שלך? מצבך טוב. :wink:

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

tnsilver כתב:מחר בבוקר אני אבדוק אותם על הסט-אפ הדיגיטאלי המאולתר שלנו. אם אני בודק עכשיו יש סיכוי טוב שאשתי תצטרך לשחרר אותי מחר מבית משפט וכבר הזהירו אותי בתביעות שבפעם הבאה שזה קורה יעמידו אותי לדין ויקחו לי את הדרכון עד המשפט. שכנים זו הבעיה שלך? מצבך טוב. :wink:
...
:lol:

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Led Zeppelin I, II, III, IV - Dr. EbbettsBox Vinyl - רשמים

שליחה #16 

BennyO כתב: tnsilver - נסה לשמוע את הרימסטרים של הדוקטור, יהיה מעניין לשמוע את דעתך לאחר שמיעה
...
קח בע"מ את מה שאני אומר כאן וזכור שאם זה טוב בעיניך - זה מה שחשוב בייחוד לאור העובדה שהסט-אפ הדיגיטאלי שלי הוא קצת 'חומוס-פול'' כמו שיאיר אמר.

הורדתי מלינקים כאן כמו שהמלצת. קצת התאכזבתי. ראשית, לא כל הרצועות מוקלטות באותה איכות. Good Times Bad Times למשל, נשמע גרוע מאוד. לעומתו I can't quit you נשמע הרבה יותר טוב. שנית, אין לי ספק שכל המידים בהקלטה עברו מניפולציה והודגשו, מה שאומר, שהדוקטור לא רק הקליט - הוא גם שינה את המקור. זו כבר בעייה במספר מישורים שונים, חלקם מוסריים, חלקם חוקיים, שאני לא אכנס אליהם כאן.

לריפים של גיטרות ולבאסים חזקים יש נטייה ברורה לדיסטרושיין בעוד שמקצבי תופים, סניירים, וכלי הקשה מתכתיים, גיטרות אקוסטיות והקול הגבוה של רוברט פלנט נשמעים לא רע בכלל. יש לי הרגשה שזה פרוייקט שיועד למערכות הגברה למחשבים עם רמקולים מדפיים או שולחניים וסאבים בינוניים - ולא למערכות סטראו עם רמקולים ריצפתיים. על הסט-אפ הדיגיטאלי שלי אני מקבל יותר מידי דיסטורשיין. זה לא מתקרב לרימאסטר של פייג' של LZ-II וביחס לתקליטים החסרונות בולטים. הייתי מצפה מאוסף של FLACים ששוקל כל-כך הרבה, לקצת יותר איכות. במשקל כזה, אני לא מצליח להבין למה לא לשחרר לציבור גירסת WAV של ה-Led Zeppelin Box Set דיסק במקום לערוך אותו מחדש.

נתתי צ'אנס אמיתי. אפילו הורדתי את foobar2000 כמו שהמליצו כאן, במקום ה-Media Player של חלונות. שניהם ביחד לא מתקרבים לרמה של Amarok הלינוקסי ואף אחד מהם לא ממש משפר את הסאונד. מצטער. אבל די יצא לי ה'חיר' מכל הנסיונות הדיגיטאלים האלה - וכל ההורדות והחיפושים ברשת, ההתקנות, הקונפיגורציות, הם לא פחות מטרד מלנקות את הראש של המחט בפטיפון ולהאבק עם השקית של התקליט.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

משמח אותי ששמעת ולהיחשף לחוות דעת נוספת - חילופי הדעות, המידע והידע הם מה שעושים את הפורום הזה מבחינתי.
האמת שהופתעתי. לטעמי זה נשמע ממש מצוין - וצר לי שהתאכזבת, באמת חשבתי שתופתע לטובה... :wink:
יכול להיות שזה בגלל שאצלי עד שמצאתי את גירסת הדוקטור התנגנו דיסקים לא רימסטר ותקליטים שגם אצלי מימי הבר מצווה בערך - תוצרת הארץ :( .
גרסת הדוקטור נשמעת מצוין לעומתם וגם נשמעת לי מצוין ללא קשר להשוואה.
וגם מובן שמצוין זה סובייקטיבי :-) יכול להיות שאני פחות פיינשמקר.
נכון שלא כל הקטעים באותה רמה - אבל יש קטעים שאותי מצמררים, התופים ב-I can't quit you נשמעים לי ממש כאילו הם בחדר. מת על נקישות הסנר האלו.
לאור ההמלצות שלך וחוות הדעת החד-משמעית שזה לא מתקרב לגרסת הרימסטר והגרסה של פייג' - מחכה לשנייה שארכוש אותם ויגיעו אליי! מאוד אשמח להיחשף להקלטות טובות יותר.
לגבי המניפולציות שלדעתך הדוקטור עשה, האמת שלא ממש מטריד אותי המישורים המוסריים והחוקיים במקרה כזה (גם להוריד זה לא ממש מוסרי וחוקי...). בעיניי זה קצת כמו לשנות את העוצמה מ-Flat בפוטנציומטר של הרמקול או המגבר, אם זה נשמע טוב יותר - זה עובר מבחינתי. ואכן יש מצב שהמיד הודגש - אני אוהב מיד דומיננטי.
ממליץ לכל מי שאוהב את LZ להוריד מהלינק ואשמח בשביל העניין לחוות דעת נוספות.
Rust never sleeps

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #18 

טוב, רק נשאר להפגש ולשמוע יחדיו.

אבל לא עונים לשירשור שמנסה לארגן אחת כזו...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”