מה זה רסיבר רמת כניסה ?ומה זה רמת אמצע?איזה רסיבר נישמע טוב במוסיקה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
ברשותי רסיבר דנון 1611 שהבנתי שהוא רסיבר רמת כניסה
אילו רסיברים אני אמצא בקטגוריה של רמת אמצע?אני מבין שאחרי רמת אמצע יש את המיקצועיים
האם AVR1912 נחשב רסיבר רמת אמצע?
ושאלה נוספת
איזה רסיברים נשמעים טוב במוסיקה כי בקולנוע כולם נישמעים טוב וכשאני מתכוון במוסיקה הכוונה לצליל נקי
עשיר ומפורט והייתי שמח אם תתנו לי רשימה מהמותגים הידועים ברמת האמצע כי אני מעוניין להחליף את הרסיבר שלי שהוא ברמת הכניסה .הרסיברים שהייתי מעוניין לשמוע עליהם:דנון,אונקיו,ופיוניר
תודה לכולם
דרך אגב אני מתכוון לרסיבר לקולנוע ביתי והשימוש הוא לסרטים ומוסיקה שהמוסיקה היא יותר

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668
נתן תודות: 310 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

החלוקה לרמות באה בסה"כ לסווג לקטגוריות.

כמו בכל מוצר (TV , מצלמה,רכב) יש חלוקה של פשוט , טוב , מעולה .

בד"כ - המחיר מכתיב את הקטגוריה....

רד מהמלצות - ההחלטה הטובה ביותר תהיה באמצעות האוזניים שלך.

לך לחנויות הרציניות - ותקשיב.

לגבי דגמים ומחירים - יש אתרים מכירה רבים לנושא....

אגב - לרמקולים תהיה השפעה דרמטית על הצליל - שים לב.

בהצלחה !!!!

איתן.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

1912 אכן נחשב רמת ביניים, אבל כפי שכתב eitan-z - יותר חשוב השידוך בין הרמקולים לרסיבר לנפילה לבור ה"רמות".

לגבי מוזיקה - רוב הרסיברים (מלבד היקרים ביותר) נותנים תמורה פחות טובה במוזיקה, ועל כן כדאי לשקול לקנות רסיבר בעל יציאות פרה אאוט (לפחות לערוצים הקדמיים), ואליו לשדך מגבר סטריאו (שוב - שם חשוב השידוך בין מגבר הסטריאו לרמקולים הקדמיים).

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #4 

ע"פ בדיקות שלי, מוזיקה במגבר-על נשמעת באותה רמה כמו במגבר סטריאו ב3000-4000 ש"ח.. תעשה את החושבים שלך
Utopia

joni69
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

היי אייל אני בדיוק במצב שלך עם רסיבר ברמת כניסה ושוקל לעלות רמה
רוב האנשים ימליצו לך לשמוע באוזניים, אבל אתה תצטרך להתאים לרמקולים שיש לך, משהו שלא תמיד אפשרי
ככה שלפעמים אפשר להסתמך על ביקורות אני אישית כרגע עם רסיבר אונקיו(TX-SR309) ומסתכל לכיוון דנון או ימאה

אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

יש לי אפשרות לשדרג את הרסיבר לדנון AVR1912 חדש מה אתם אומרים?

שליחה #6 

שמעתי את הרסיבר דנון עם הרמקולים של מוניטור אודי ונישמע לי בסדר
עכשיו יש לי הזדמנות לשדרג את הרסיבר שלי לדגם מתקדם יותר או כפי שניקרא רמת ביניים דגם AVR1912
הוא מוציא 125W ב6 אום ומוציא 90W ב8 אוהם .הרמקולים שהזמנתי הם RX6 מוניטור אודיו והם 130W RMS והם 6 אוהם האם זה יתאים לרסיבר?
ויש לי שאלה נוספת לאוריאל
ראיתי שעשית בעבר סקירה לרסיבר של דנון AVR 1910 והסברת שיש לו מולטי זון שאפשר עם שינוי הגדרות להפוך את זה לפרה אאוט איך עושים את זה?כי גם לרסיבר הזה שאני עומד לקנות AVR1912 יש מולטי זון ובניופאן לא ידעו על מה אני מדבר.האם אפשר להפוך את היציאות של מולטי זון ליציאת פרה אאוט?
אשמח לקבל ממך אוריאל גם חוות דעת על הרסיבר הזה ואם יש יותר התאמה לרמקולים מאשר עם הרסיבר הישן שלי
(דגם AVR1611 )
תודה וסליחה על החפירות אבל אני לומד פה מכולם הרבה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #7 

אני שמח שהקשבת לעצות פה והלכת לבדוק את השידוך (בדקת עם ה 1611 או ה-1912?).

תתחדש על המוניטור אודיו.

לגבי הפרה-אאוט - יציאות zone 2 לא יכולות לשמש כ"פרה אאוט" ב-100% (משמע - אי אפשר להשתמש בהן לרמקולים הקדמיים). כן אפשר לאלתר משהו כדי להשתמש בהן בחיבור לאותם רמקולים קדמיים (דרך ממתג רמקולים) אם רוצים להשתמש במגבר סטריאו נפרד לתכנים אחרים. זה יהיה יותר מבולגן אבל אפשרי.

אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

איך עושים מיציאת זון 2 יציאת םרה אאוט?

שליחה #8 

תודה אוראל אבל האם תוכל להסביר לי איך הופכים את יציאת זון 2 ליציאת פרה אאוט?אם זה מסובך תוכל לשלוח לי הודעה פרטית או להתקשר אליי
ומה לגבי התאמת הרסיבר לרמקולים מבחינת הנתונים?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #9 

שוב - זה לא ממש פרה אאוט. אתה לא יכול להשתמש ביציאה הזו כדי לחבר את הרמקולים הקדמיים כחלק מהסט השלם של ה 5.1.
אתה כן יכול לחבר את הרמקולים בשני חיבורים נפרדים (באמצעות ממתג רמקולים), אבל זה לא אלתור ממש מומלץ.
אם אתה לא מרוצה מהסאונד בחיבור ישיר, אז אתה צריך רסיבר עם פרה אאוט אמיתי.

כמה דברים נוספים:
1. השם הוא אורי.
2. לא ממש כדאי לך לפרסם את הטלפון שלך בפורום פתוח ברשת. ערכתי את ההודעה שלך והסרתי אותו.
3. אני לא עוזר בהודעות פרטיות ובוודאי שלא בטלפון. בשביל זה קיים הפורום.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #10 

אייל007

ה"קומבינה" הזו לא מומלצת מכיוון שלא תהיה לך שליטה מהשלט של הדנון אלא באמצעות ממתג שיקבע לאן הסאונד יילך.
זה יכול ליצור כל מיני בעיות כמו למשל הגברה על "ריק" וזה בגדול לא מומלץ וזה לא נועד לזה בכלל.

לגבי הגברה לסטראו יש כמה נושאים שצריך לבדוק אותם.
ראשית, מה מקור השמע שלך? האם זה CD או קבצים דיגיטלים?

מעבר להגברה הרסיבר מכיל גם מפענח אודיו (DAC) שבעצם מקבל את האות הדיגיטלי שמגיע מהמחשב או מנגן הדיסקים וממיר אותו לאות אנלוגי שאז בתורו מוגבר ועובר לרמקולים.

אייכות ה-DAC חשובה באותה מידה בדיוק כמו אייכות ההגברה

אם יש לך נגן CD איכותי שמכיל מפענח בתוכו אז אין בעיה ותוכל להשתמש בו.
אם אין לך או שאתה משתמש במחשב להעברת הקובץ אז הגברה בלבד לא תעזור לך וגם לא יציאת ה-PRE OUT.
במקרה הזה יש צורך ממיר DAC איכותי.
כמובן שכל זה לא חובה, DAC איכותי ומגבר סטראו איכותי הם שלבים בדרך לציוד אודיופילי.

למה רשמתי לך את זה? בשביל שתדע לאן אתה נכנס ומה נותן או לא נותן ה-1912.

לי היה בזמנו את הדנון 1910 אבל בסופו של דבר לי נמאס מרסיברים ועברתי למגבר "טיפש", DAC ופרוססור.

אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

יכול להיות שגם הפעם השילוב לא מתאים?

שליחה #11 

הרמקולים RMS 125W ב6 אוהם והרסיבר מוציא גם 125W ב6 אוהם זה בסדר?
כבר אין לי כח יותר
הרסיבר ב8 אוהם 90W וב6 אוהם 125W
מותר שההספק של הרמקול והרסיבר יהיה אותו דבר?במיפרט של הרמקולים רשום דרישות מגבר:40W-125W
תודה שוב ולילה טוב
ותודה לאורי

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אין לך כח לקנות? מוזר :)

אם תחשוב מה ההגיון שמסתתר מאחורי המספרים, באופן כללי כמובן
אם תשלח הספק גדול מדי לרמקול הוא ישרף
אם המגבר לא יכול לשלוח הספק גדול מדי אז שום דבר לא יקרה (בכלליות ללא התיחסות לעכבה)

מכיוון שאין לך כוח אז נסתפק בזה שזה בסדר.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אגב, אם אתה קונה מתוך אהבה לתחום ולא סתם בשביל שיהיה לך את הציוד הכי טוב
אני ממליץ להתעמק בנושא ולהבין אותו.

זה כיף, זה תורם לך בעתיד וגורם לך לבצע רכישות יותר מושכלות.
בסופו של דבר לכל מי שאוהב את התחום מדובר בג'וק יקר מאוד וכדאי להשקיע זמן בלימוד והבנה של הטרמינולוגיה והגיון קל מה עומד מאחוריה ויש באתר הזה, ואני עד, את כל הכלים ללמוד את זה, החל ממאמרים ועד לפורמים עצמם כאשר נתקעים.

יורם1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11

שלום לכולם גם אני די חדש בתחום ואני קצת לא מבין מבקש עזרה

שליחה #14 

גם אני כמו אייל קצת מסתבך.אפשר להגיד שהמיקרה שלי דומה
החלפתי רמקולים קידמיים בילבד והם 6 אהם והסנטר ורמקולי סראוד אחוריים זה 8 אוהם האם זה בסדר?
האם מותר שהרסיבר יהיה בהספק כמו של הרמקולים?או שצריך שהרמקולים יהיו יותר?
הרסיבר שלי מוציא 125 וואט והרמקולים גם 125 או 130 וואט אבל משהו כזה
איך צריך להיות היחס בין הרמקולים למגבר מבחינת וואט
ואם תוכלו לעזור לי בעיניין ההתנגדות או איך שקוראים לזה אוהם
אני מאוד אוהב מוסיקה ואני מאוד מגוון אני שומע הרבה מיזרחית וסקורפיונס ושלמה ארצי וכו'
תודה לכולם

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9613
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #15 

רוב הרסיורים היום (גם רמת כניסה )יודעים לטפל בעכבות של 6 אום (ומעלה)-עיין במניואל של הרסיור שלך..
כלומר במקרה שלך זה בסדר...במידה והיה נכנס נתון של 4 אום פה הייתה בעייה מסויימת....
לגבי הספקים -עדיף שלמגבר יהיה כוח עודף על הרמקול ושיוכל לתת לו זרם נקי ובריא
מאשר רסיוור חלש שיכנס לקליפין במהירות יחסית לווליום ויזרים זרם מוכלך ומעוות שיסכן את הרמקול והדרייברים שלו...
זה על קצה הכפית :wink:

יורם1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מצטער שאני חופר אבל אם אפשר תשובות יותר מפורטות לכם זה ברור ולי חדש

שליחה #16 

כי מה שברור לכם לי זה חדש

אז אני עדיין לא מבין איזה הספק צריך להיות יותר גבוה הרסיבר או הרמקולים?
מישהו ענה לי שלסיבר צריך להיות עודף הספק על הרמקולים אז זה אומר שאם הרמקולים 150W אז הרסיבר צריך להיות 200W?או הפוך אם הרמקולים 150W אז הרסיבר צריך להיות 100W?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #17 

אז ככה, על כל 3 דציבל שאתה יורד בווליום, אתה "מאבד" חצי מהוואטים.
לדוגמה אם ניקח הספק מקסימלי של 160 וואט, אז הרסיבר מוציא 160 וואט בווליום הכי גבוה, אבל הוא מוציא רק 80 וואט (חצי מ-160) ב-3DB פחות, רק 40 וואט ב-6DB פחות, רק 20 וואט ב-9DB פחות ורק 10 וואט ב-12DB פחות מהמקסימום.

רוב האנשים נהנים מסרטים ומוזיקה בעוצמה שהיא איפשהו בסביבות המינוס 20 עד מינוס 30 דציבל מהמקסימום שהרסיבר שלהם מסוגל להוציא. במילים אחרות, הם נמצאים בין 7 ל-10 "מדרגות" של 3DB מהמקסימום, כלומר הם דורשים הספק בפועל מהרסיבר שלהם שעומד על פחות מ-1 וואט..!

מכל הנ"ל ניתן להסיק כי הנתונים על רמקולים ורסיברים לגבי הספקים פוטנציאליים מתייחסים לקצה גבול היכולת של המיכשור ואין שום סיבה לקחת אותם ברצינות אלא אם ההבדלים בנתונים הם מאוד מאוד משמעותיים - פער של פי 5-10 בין הנתונים של הרמקולים והרסיבר הוא כנראה כבר לא כ"כ בריא לאחד המכשירים או לשניהם...

במקרה הספציפי שאתה ציינת לעיל, הרסיבר דוחף מקסימום 125W בעכבה של 6 אוהם לרמקולים שמסוגלים עקרונית לקבל מקסימום של 125W ב-6 אוהם, כך שבעצם לא צפוייה לך שום בעיה עם השילוב הנ"ל גם בווליום הכי גבוה (שגם ככה רוב הסיכויים שלא תגיע אליו בכלל....)

יורם1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

האם אפשרי לשים מגבר עם הספק יותר מהרמקולים?

שליחה #18 

יש לי אפשרות לקנות רסיבר של דנון דגם 2311 שהוא מוציא 135 וואט ב 6 אוהם והרמקולים שיש לי הם 120 וואט
עם 6 אוהם האם זה אפשרי ?לי ניראה שלא כי אם הרסיבר יתן הספק יותר ממה שהרמקול יכול לקבל הרמקול ישרף לא?
הרסיבר פשוט ברמה מאוד גבוהה והוא במבצע בניופאן לרגל חיסול מלאי
האם אפשר להוציא מהרמקולים שני זוגות חוטים?אחד לרסיבר ואחד למגבר סטיראו?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #19 

1. זה אפשרי לשדך את הרסיבר הזה לרמקולים האלה כל עוד אתה מקפיד לא לשמוע הרבה זמן בפול ווליום (והכוונה היא שבאמת החוגה של הווליום תהיה על המקסימום כל הזמן כדי שאולי ייגרם נזק לרמקולים שלך) - מספיק שאתה מוריד את הווליום בטיפה (5% נגיד, או 3DB), וכבר אין בעיה בכלל (כי הוואטים יורדים הרבה יותר מהר מהדציבלים ברגע שמורידים את הווליום - ככה זה בפיזיקה...)

2. אפשר? כן. כדאי? לא. מומלץ? ממש לא. אתה בהחלט עלול לשרוף את כל אחד מהמגברים ו/או את הרמקולים אם אתה לא נזהר!
קח בחשבון שאם אתה הולך על ה-2311 אתה יכול לשרשר אליו מגבר סטריאו כך שהתסריט הזה של לחבר שני מגברים בנפרד לרמקולים לא הכרחי (טוטב שכך!)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”