ערב מעולה לכל החברים,
אני חייל משוחרר החל מדצמבר 2011 ומאז יצא שכל חודש (ינואר, פברואר, מרץ ואפריל) הייתי במיל' (אולי למעט פברואר, אני לא כ"כ זוכר).
השאלה שלי היא איך ניתן לברר לגבי התשלומים שאני נדרש לשלם מיום שחרורי לביטוח לאומי (אם בכלל) - כמה בעצם אני חייב לביטוח לאומי עד היום. חשוב לציין שכרגע אני לא עובד.
במוקד האוטומטי נאמר שלא ניתן לתת שירות למס' ת.ז שלי.
מישהו יודע אולי?
ביטוח לאומי וגבייה
-
TomerP
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
- שם מלא: תומר
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
רציתי לעדכן ששוחחתי עם המרכז הטלפוני של ביטוח לאומי (*6050) והנציגה הסבירה לי בדיוק מה עליי לעשות:
יש צורך בפתיחת תיק גבייה בביטוח לאומי ע"י טופס 6101 ולהחזיר אותו לסניף או דרך הפקס.
לאחר מכן, לפי הבנתי, יש צורך לפנות לסניף ביטוח לאומי הקרוב ולברר מהם החובות כלפי ביטוח לאומי עבור הימים שהנך מחוסר עבודה.
דבר נוסף שהבנתי משיחה עם הנציגה, ימ"מ (ימי מילואים) לא נחשבים לצורך "פטור" מביטוח לאומי אך יום עבודה אחד מספיק ע"מ שלא לשלם ביטוח לאומי באותו חודש העבודה.
דבר אחרון חביב, הבנתי מהנציגה שאם לא אמלא את הטופס ככהנ"א אף אחד בביטוח לאומי לא ידע שאני צריך לשלם לו - אך ברגע שאצטרך את עזרתם (דמי אבטלה או כל מיני דברים אי-שם בעתיד) החוב כנראה יצוץ לו בסכומים דמיוניים.
לשימוש כל המשוחררים ...
יש צורך בפתיחת תיק גבייה בביטוח לאומי ע"י טופס 6101 ולהחזיר אותו לסניף או דרך הפקס.
לאחר מכן, לפי הבנתי, יש צורך לפנות לסניף ביטוח לאומי הקרוב ולברר מהם החובות כלפי ביטוח לאומי עבור הימים שהנך מחוסר עבודה.
דבר נוסף שהבנתי משיחה עם הנציגה, ימ"מ (ימי מילואים) לא נחשבים לצורך "פטור" מביטוח לאומי אך יום עבודה אחד מספיק ע"מ שלא לשלם ביטוח לאומי באותו חודש העבודה.
דבר אחרון חביב, הבנתי מהנציגה שאם לא אמלא את הטופס ככהנ"א אף אחד בביטוח לאומי לא ידע שאני צריך לשלם לו - אך ברגע שאצטרך את עזרתם (דמי אבטלה או כל מיני דברים אי-שם בעתיד) החוב כנראה יצוץ לו בסכומים דמיוניים.
לשימוש כל המשוחררים ...