הפגנה של המתרגמים

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
jpost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #1 

http://www.haaretz.co.il/opinions/1.1700855

מהכתבה:
- אנחנו, מתרגמי הכתוביות, החלטנו לא לשתוק עוד.

- האינטרס הציבורי בישראל מחייב תרגום טלוויזיה איכותי בעברית רהוטה, ותרגום איכותי ורהוט אינו מושג בלחיצת כפתור.

- לצרכן הטלוויזיה הישראלי הממוצע אין שמץ של מושג עד כמה הוא תלוי במתרגם הכתוביות. הוא רגיל כל כך לצרוך כתוביות, שזה נראה לו מובן מאליו.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #2 

שאנשים לא יחשבו בטעות שאלה מתרגמי האינטרנט למיניהם.
אלעד

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #3 

אולי הם יתחילו לתרגם ב-idx
:lol:

jpost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #4 

ra כתב:אולי הם יתחילו לתרגם ב-idx
:lol:
...
:D

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #5 

כשיש הרבה אנשים שמוכנים לעשות מה שהם עושים בהתנדבות, על מה המתרגמים מתפלאים. עוד מקצוע שהאינטרנט אכל.

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #6 

לפי המחירים שהם מציינים שם, זה באמת בזיון.
מדברים על 130-150 ש"ח לפרק של חצי שעה שדורש עבודה של בין 7 ל- 12 שעות.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73297
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3160 פעמים

שליחה #7 

drixie כתב:כשיש הרבה אנשים שמוכנים לעשות מה שהם עושים בהתנדבות, על מה המתרגמים מתפלאים. עוד מקצוע שהאינטרנט אכל.
...
רק שהתוצר של המתרגמים בשכר לא תלוי בקפריזות ובאגו של אנשים הזויים וברב הזמן מגיע כשצריך אותו ובאיכות גבוה. יחי ההבדל הקטן.

יש מעט מאוד מיקרים שתוצר חינמי משתווה באיכותו לתוצר בתשלום (ויקיפדיה או פיירפוקס הם הדגומאות ההפוכות אך הן המיעוט).

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #8 

הובר - יש לא מעט דוגמאות למוצר חינמי שמתעלה על מוצר בתשלום מלבד ויקיפדיה ופיירפוקס. יש גם את לינוקס, יש משחקים שנוצרו על ידי מעריצים, יש מאות אם לא אלפי פרוייקטי קוד פתוח נהדרים, וגם בכתוביות לעתים לא רחוקות בכלל התוצר של המתנדבים מתעלה על זה של המתרגמים המקצועיים, גם במהירות בה משוחרר התרגום וגם באיכותו.
בערב יום השואה ראיתי את הסרט "צא וראה" עם התרגום הרשמי. סרט מלחמה רוסי מפורסם, שנחשב בעיני רבים לסרט המלחמה הטוב ביותר אי פעם. הסרט באמת מדהים, אבל התרגום גרם לי לרצות לתלוש לעצמי את מרכז השפה במח. עברית עילגת ורצוצה, משפטים חסרים ועוד דברים מביכים. כמעט בכל פעם שאני רואה תרגום רשמי אני נתקל באיזו טעות או שתיים (מה שלא תמיד קורה בתרגומים פיראטיים, ובמיוחד בסדרות. בסרטים המצב קשה יותר), אבל זה באמת היה מחריד. אני זוכר רק תרגום פעם אחת או שתיים שתרגום חובבנים היה גרוע יותר.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #9 

??
רמת התרגומים החובבניים אף פעם לא אחידה
והם מלאים החל בטעויות כתיב וכלה בטעויות
הבנה (כל החליים קורים גם בתרגומים מסחריים)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73297
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3160 פעמים

שליחה #10 

Malcontent - אם נשווה תרגומים של YES/HOT (היה לי את שניהם בעבר) לתרגומים הפיראטיים שקיימים ברשת - אין מקום להשוואה. אני לא אומר שהתרגומים ה"חוקיים" תמיד איכותיים ואין בהם שום שגיאות, אבל כמות השגיאות בהן קטנה בעשרות מונים לעומת התרגומים ה"הפיראטיים". אני צופה המון בסרטים, כמעט ולא יוצא לי לראות סרט עם תרגום "פיראטי" שאין בו טעויות, לעיתים (ולא רחוקות) ברמה שפשוט גורמת לי לעבור לצפות עם תרגום באנגלית.

לגבי "הרבה דברים" - ברב המיקרים מוצר שנעשה בתשלום יהיה מהוקצע יותר ממוצר חינמי. כמו שציינתי, יש יוצאי דופן, הם לא הרב. אין מה לעשות, כסף הוא המוטיבציה הכי חזקה כיום בחברה המערבית, לא הרצון לתרום.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

כמו שאמרתי - בסרטים המצב הרבה יותר קשה מאשר בסדרות. אם תצפה בסדרות עם תרגומים פיראטיים, תראה שהרמה לא רעה בכלל, ובהתחשב בעובדה שגם למתרגמים ה"מקצועיים" (המרכאות מכיוון שתנאי העבודה הנוראיים מבריחים את המתרגמים הטובים ומשאירים בעיקר מתרגמים צעירים וחסרי ניסיון) יש לא מעט טעויות (מישהו זוכר את המר"נ?), נוצר מצב שהמוצר שמספקים המתרגמים החובבנים עבור סדרות כבר לא נופל באיכותו מהמוצר המקצועי, ולעתים אפילו עולה עליו.

אבל כן, בסרטים המצב פשוט מזעזע. אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה ראיתי סרט עם תרגום חובבנים ולא היו לי עשרות תלונות על איכות התרגום.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #12 

אני לא מבין.... המתרגמים המקצועיים היום לא מורידים תרגום פיראטי ופשוט עושים לו הגהה ?במקום שעה עבודה רק עשר דקות ? :lol:

וחוץ מזה בהחלט יש להם מקום לשיפור, במיוחד ערוץ 1 וערוצי המדע... שם רואים שהמתרגמים לא מבינים בכלל בתוכניות אותן הם מתרגמים, ולכן תרגום כמו טמפרטורה של מינוס 3000 מעלות יכול להתקיים. (להזכיר שניתן להגיע עד -273 בערך)
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אולי זה היה בפרנהייט? :lol:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78843
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #14 

אתמול צפיתי ב "האשה הטובה" כאשר הם תרגמו באופן עקבי "TURKEY BASTER" (סוג של מזרק שמשתמשים בו בשביל לשפוך רוטב על תרנגול הודו בעת הבישול) כ "קונדום" (או משהו בסגנון הזה).

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #15 

אתמול ערוץ האוכל, תוכנית של הסטון, מכירים את הבית של אמי ותמי ? .... אמי ? יא אמה ! :lol:
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

אגב, הדרדרות הרמה בתרגום זה תוצאה ישירה של התהליך הזה שמדובר עליו במאמר.

זה כואב בלב, במיוחד כשמדובר בתוכניות שיס והוט משקיעים הון עתק בשביל לרכוש אותן.

זה דומה לרכב מנהלים נוצץ וחדש שעולה הון, אבל הגלגלים שלו מרופטים ועולים גרושים ולכן יש הרבה פאנצ'רים.

אני מאחל להם בהצלחה במאבק.

vertical
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #17 

בהמשך למה שאמרת עופר,

אני מסתכל על זה מכיוון הומני לחלוטין.
לא יכול להיות שעובדים (בלי קשר לתפקידם בתור מתרגמים ש"תורמים" לקהילה שלנו כרגע) לא יקבלו שכר על סמך קפריזות של מנהליהם ומנהלי החברות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

זה גרוע יותר, כי הם אפילו לא עובדי קבלן, הם עוסקים מורשים לכל דבר. אני מניח שהדבר גורם לכך שבמקרה הטוב מדובר על סטודנטים שיכולים להרשות לעצמם לעבוד ככה (למשל דרך freelancer.co.il או מנגנון תשלום אחר).

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #19 

oferlaor כתב:אתמול צפיתי ב "האשה הטובה" כאשר הם תרגמו באופן עקבי "TURKEY BASTER" (סוג של מזרק שמשתמשים בו בשביל לשפוך רוטב על תרנגול הודו בעת הבישול) כ "קונדום" (או משהו בסגנון הזה).
...
הם לא היחידים שנופלים במלכודת הזו:

בסרט רוקי האח של האשה אומר שהולך לעסוק בקונדומיניום ( למי שלא יודע השכרת דירות)
והתרגום הרישמי כתב בבית חרושת לקונדומים...
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

vertical
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #20 

מה שקצת מוזר לי בכל הסיפור הוא שלפי הכתבה מה שהבנתי הוא שמדובר בתקופה כזאת, ולא במעידה חד פעמית שבה לא קיבלו שכר.

אישית אני יודע שאצלי בבית אם לא היה תרגום בהוט/יס או לחילופין אם הייתה אפשרות לסדר צלחת לויין עם תרגום זה מזמן מה שהיה קורה.

אם המתרגמים היו משביתים את העבודה כבר בהתחלה (לאו דווקא בפעם הראשונה שזה קורה, אבל בהנחה שזה באמת קרה יותר מפעם פעמיים) לחברות הטלויזיה/לויין לא היה פשוט מה למכור.

קצת תמוהה לי..

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”