דף אינטרנט זה אינו זמין

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
OrZa93 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי 12 מגה בהוט+012
יש לי רשת אלחוטית עם נתב של TP-LINK
ובזמן האחרון
יש לי בעיות עם כרום וגם בדפדפנים האחרים
של אינטרנט אינו זמין שאני גולש בכמה אתרים

והתמונות לא מופיעות גם
מה הבעיה ?
בהוט אמרו לי שאין להם מושג מה זה ..

Lior012Smile
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

היי OrZa93,

התקלה שאתה מתאר, יכולה לנבוע ממספר סיבות ובהם ניתוקים, הגדרות שאינן תקינות בכרטיס הרשת, דפדפן(תוספים, הגדרות וכו') וכן, תוכנות כגון פיירוול ואנטי וירוס.
כדי לדעת אם הבעייה נובעת מהרשת או מהמחשב, מומלץ לבדוק את החיבור עם מחשב נוסף. במידה ובמחשב הנוסף החיבור תקין, הבעייה אינה נובעת מהרשת אלא מהמחשב עצמו.
במידה ואתה מחובר בחיבור אלחוטי, מומלץ לבדוק שהינך מחובר לרשת שלך ולא לרשת של שכן.
להלן שלבים לבדיקה ופתרון עבור מצב של ניתוקים וכן, אי ראיית אתרים שמכסים כמעט את כל האפשרויות. עבור על מה שרלוונטי עבורך.

ניתוקים:

1. ניתוקים כלליים. יש לבדוק שהמודם לא מאבד סינכרון(כלומר: לעקוב אחר הנורות שלו ולוודא שהן קבועות ולא משתנות בזמן הניתוק). בכל מקרה, רצוי לפנות לחברת התשתית בזק/הוט, על מנת לשלול ניתוקים או איבודי מידע, וכן, לבקש שיבצעו מעקב על המודם לאורך 24 או 48 שעות.

השלבים הבאים מתייחסים לחיבור אלחוטי:

2. בעיות בקליטה בין המחשב לראוטר. ראה בהמשך גורמים ופתרונות למקרה זה.

3. ראוטר או כרטיס רשת לא תקינים. במקרה זה יש לבדוק את החיבור עם מחשב חלופי. אם תקין, התקלה בכרטיס האלחוטי. אם לא, הראוטר לא תקין.

גורמים אפשריים לבעיות קליטה הינם:

א. בעיות בזיהוי ההצפנה ו/או בהגדרת הרשת.
ב. מרחק גדול מטווח הקליטה שהראוטר מאפשר.
ג. הראוטר או המחשב נמצאים בממ"ד.
ד. מכשירים אלחוטיים ו/או מכשיר מיקרוגל שנמצאים בקרבת הראוטר או המחשב.
ה. תקן. יש לוודא שהתקן של הכרטיס האלחוטי נתמך ע"י הראוטר. במידה וניתן, יש להגדיר את הראוטר כך שיעבוד עם כל סוגי התקנים. BGN.
ו. רהיטים ממתכת. תאורה חזקה וכו'.

פתרונות:

א. שינוי ערוץ בממשק הראוטר.
ב. איפוס ההגדרות האלחוטיות בראוטר ע"י שינוי שם הרשת SSID.
ג. ביטול ההצפנה(סיסמת הרשת) ואבטחת הראוטר דרך כתובת MAC.
ג. אם המחשב נייד ניתן להתקרב עימו לראוטר ולבדוק את טווח הקליטה המירבי.
ד. שימוש במגדילי טווח אלחוטיים או קוויים(דרך כבלי הטלפון או החשמל שבבית), חיבור קווי באמצעות כבל רשת.

אי ראיית אתרים:

1. ודא שהאתר תקין. נסה להיכנס אליו ממחשב אחר(במידה ותקין – המשך הלאה. במידה ולא – ישנה תקלה באתר/ספק).
2. IP + DNS:
WIN7: היכנס ללוח הבקרה > מרכז הרשת והשיתוף > שנה הגדרות מתאם > לחיצה ימנית על LOCAL AREA CONNECTION(בחיבור קווי) או WIRELESS NETWORK CONECTION(בחיבור אלחוטי) > מאפיינים > לחיצה כפולה על INTERNET PROTOCOL TCP/IP VER4 > ודא שקבל כתובת IP ו- DNS על אוטומטי.
VISTA: במקום שנה הגדרות מתאם בחר נהל חיבורי רשת.
XP: במקום מרכז הרשת והשיתוף בחר חיבורי רשת.
3. ודא במסך 'שנה הגדרות מתאם' שאין חיבור נוסף שמחובר כגון: חייגן.
4. בדוק שהפרוקסי לא מוגדר.
אקספלורר - כלים > אפשרויות אינטרנט > התקשרויות > הגדרות LAN > ודא ש'השתמש בשרת פרוקסי' אינו מסומן.
כרום - מפתח הכלים > אפשרויות > מאחורי הקלעים > שנה הגדרות פרוקסי. שאר התהליך כמו באקספלורר.
5. בצע איפוס דפדפן.
אקספלורר - כלים > אפשרויות אינטרנט > מתקדם > איפוס.
כרום - מפתח הכלים > כלים > נקה נתוני גלישה.
6. סגור את תכנת האנטי וירוס. במידה וזה עוזר, יש להיכנס להגדרות התוכנה ולבטל סריקת דפי WEB.
7. במידה ודבר לא עוזר. פנה לספק האינטרנט.

במידה והגעת לשלב 7, אנא שלח פרטים לכתובת המייל שלנו [email protected] כדי שאוכל לבדוק את סיבת התקלה.

ליאור

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”