מחשב נייד

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
boris193 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי לכולם תודה מראש על העזרה

לצערי
המחשב הנייד שלי HP PAVILON-DV6 כבר בין 4 שנים וחסר בו אופצייה שכתוצאה מהשדרוג שלי בתחום הקולנוע הביתי חסרה לי בו ואני כבר מעוניין בקרוב לשדרג אותו

אני צריך 3 דברים עקרונית כי הוא לא הולך לשמש אותי לעבודה כבדה כבעבר

1: מסך מעל ''17
2: ואולי הכי חשוב יכולת להוציא 5.1 או 7.1 דרך HDMI כמובן גם 1080P
3:אני מניח שפו אך שיצא אבל הייתי רוצה HD בנפח גדול 750/500 או אפילו 1T

אשמח להצעות כמו כן גם יבוא מארה''ב

boris193 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

מחשב נייד

שליחה #2 

נמחק
נערך לאחרונה על ידי boris193 ב 06/05/2012 9:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

xsoft7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 599
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #3 

מה המחיר המקסימלי שלך?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

למה את החושב שאנשים פה יודעים יותר על מחשבים מאשר בפורום מחשוב!? 8O

boris193 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אני חושב בגלל שאני בטוח שהרבה אנשים מזרימים מדיה דרך הלפטטופ שלהם לכן קיויתי להמלצות של דגמים שעושים זות (הכוונה 1080P ו 5.1 או 7.1 סאונד דרך HDMI)

(Y) :wink:

boris193 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

אין לי מחיר מקסימלי הייתי מעדיף כמה שיותר זול שיכלול את שלושת הסעיפים אם אפשרי :)

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #7 

מה שביקשת לא בעייתי אבל לא נותן מספיק כיוון, אפשר להביא לך מחשב כזה בכמה מאוד דולרים ואפשר גם ביותר מאלף תלוי כמה אתה מעוניין להוציא וכמה טוב אתה רוצה שהוא יהיה

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #8 

נייד 17 זה חבל על הכסף.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

למה מסך 17"+, זה לא פרקטי בעליל. זה שולל את הייתרון היחיד של הלפטופ על מחשב נייח.
תקציב זה תמיד ההתחלה בתחום הזה כי השמיים הם הגבול.
מה אתה הולך לעשות איתו? רק להזרים מדיה - אם כך, אל תקנה לפטופ, במחשב נייח תקבל חומרה חזקה יותר באותו מחיר, מה גם שלפטופ זה לא נוח למטרה הזו מהרבה סיבות (אם תרצה הסבר מפורט, בכיף)
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

boris193 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

נמחק
נערך לאחרונה על ידי boris193 ב 06/05/2012 9:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

boris193 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

היתי מעדיף בכמה מאות במקום באלפים

אני יודע ש 17 גדול מדיי אבל זה מה שההנהלה רוצה ולך תתוכח אם אשתך :)

לגביי מחשב נייח פשות אין לי מקום להציב אותו ומסך גם אם אני אחבר אותו לטלויזיה מהמרחק שאני יושב לטלויזיה כבר ניסיתי אני לא רואה טוב
אז הפתרון רק נייד אם 17 :)

רוב השימוש יהיה אינטרנט צפייה בסרטים דרך HDMI ומדיי פעם משחק ב WOW :)

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

מחשב נייח לא צריך עוד מסך - בשביל זה יש טלויזיה (הייעוד שלו יהיה לראות סרטים בטלויזיה, לא?), לגבי כיתוב קטן - יש לזה פתרון מאוד פשוט - להגדיל את גודל האייקונים והפונטים, זה עובד מעולה מנסיון וזה מאוד נוח.
מחשב נייח לא צריך להיות גדול, יש מחשבים קטנים מאוד שיכולים להתחבא בארונית או להשתלב יפה עם שאר הציוד.

ואני אתן לך את הנאום הקבוע שלי בנושא :
תשמע, אני נגד לפטופים "קבועים" באופן כללי. לפטופ נועד להיות נייד, לכן הוא יחסית קל, קטן, עובד על סוללה ופוטנציאל הביצועים שלו נמוך מזה של מחשב נייח.

עם זאת, HTPC הוא מחשב לכל דבר ועניין בדיוק כמו שלפטופ הוא מחשב לכל דבר ועניין. הוא יכול לשמש כHTPC, כן. אבל למחשב נייח יש כמה יתרונות על מחשב נייד:

1. חוטים - בלפטופ אין פאנל I\O ואין הרבה מקום לחיבורים מרוכזים, לכן החיבורים מפוזרים בהיקף ומסודרים כך שיהיה נוח לתקוע ולשלוף כבלים לפי הצורך בלי מאמץ. מה שאומר שאי אפשר לעשות צמה מסודרת של כבלים כי הם יוצאים מכל כוון. לכן כשמאחסנים את הלפטופ הוא תופס יותר מקום מהגודל שלו. במחשב נייח, משום שהוא קבוע ולא צריך לחבר ולנתק כבלים לעיתים תכופות יש פאנל שבו מרוכזים כל החיבורים ואפשר לאגד את כל הכבלים לצמה אחת יפה ומסודרת.

2. אחסון והסתרה - אי אפשר להניח דברים על לפטופ. מחשב נייח יכול להיות מתחת לרסיבר, ממיר, רמקול סנטר וכו' כדי שישתלב יפה. לפטופ חייב להיות העליון בערימה וזה לא אסטטי, בייחוד לא עם כל הכבלים שיוצאים מכל הצדדים. במחשב נייח אפשר לבחור מארז בלי קשר למפרט, כך הוא יתאים לעיצוב של המערכת הכוללת ולא יבלוט בשטח.

3. future proof - במחשב נייח אפשר תמיד להוסיף ולהחליף רכיבים בהתאם לצרכים המשתנים. בלפטופ לא. כשעבר זמנו של הלפטופ צריך פשוט לקנות חדש. אין מה לעשות, בעוד מחשב נייח אפשר להחיות וליישר קו עם הטכנולוגיה העכשווית (עד גבול מסויים, גם חייו של מחשב נייח יגמרו בסופו של דבר)

4. קנייה חכמה וחסכון - יש הרבה דגמים של לפטופים בשוק אבל רובם לא ממוקדי מטרה, אין להם ייעוד ספציפי. לכן יש בהם הרבה דברים מיותרים שאתה משלם עליהם ולא משתמש בהם (בתור HTPC אתה לא תשתמש במסך, רמקולים, מקלדת, עכבר, כרטיס קול אנלוגי מובנה, יציאות וידאו מרובות, ועוד פיצ'רים מובנים נוספים). כשאתה קונה מחשב נייח אתה יודע במה אתה צריך להשקיע ועל מה אפשר לוותר, אם אתה יודע שאתה צריך יותר עיבוד גרפי ופחות נפח אחסון או שאתה לא צריך כרטיס קול אנלוגי וכונן CD אתה יכול לוותר על המיותר ולהשקיע יותר במה שנחוץ וכך גם לקבל תמורה גבוהה יותר וגם לחסוך בהוצאות.

היתרון היחיד של לפטופ על מחשב נייח זו שהוא נייד, וזה לא שיקול בכלל בקניית HTPC.

לדעתי, גם אם יש לך את הכסף לבזבז על לפטופ חזק שיעמוד בכל המשימות, אם הוא לא מיועד להיות נייד תמיד עדיף נייח. בייחוד היום כשיש מחשבים מאוד קומפקטיים.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”