HDMI1.4 - עבודה בעניים? (תלת מימד מ BD עובד ב 1.3 !!!)
שלום
יש לי רסיבר פיוניר ישן ופשוט מדגם 819 הכולל 3 כניסות HDMI1.3 הנמצא במרפסת מחובר לטלויזיה סמסונג LCD32 ללא תלת מימד. היום היה לי משעמם וניסיתי לחבר אותו לטלויזיה LG הכוללת חיבור HDMI1.4 ותמיכה בתלת מימד. לרסיבר חיברתי נגן BD פנסוניק של חבר התומך מתלת מימד, ולהפעתי הרבה הטלויזיה זיהתי מיד שמדובר באות תלת מימד ועבדה ללא בעיה!! מה לעזאלזל קורה כאן? האם כל העניין עם HDMI1.4 הוא תרמית אחת גדולה לגרום ללקוחות לשדרג? או שמע, בנגן יש מנגנון זיהוי אוטומתי של HDMI1.3 אשר ממיר את האות ל SBS או כל אות שכן נתמך ב 1.3? מישהו ניסה לנגן BD 3D דרך רסיבר 1.3??
יש לי רסיבר פיוניר ישן ופשוט מדגם 819 הכולל 3 כניסות HDMI1.3 הנמצא במרפסת מחובר לטלויזיה סמסונג LCD32 ללא תלת מימד. היום היה לי משעמם וניסיתי לחבר אותו לטלויזיה LG הכוללת חיבור HDMI1.4 ותמיכה בתלת מימד. לרסיבר חיברתי נגן BD פנסוניק של חבר התומך מתלת מימד, ולהפעתי הרבה הטלויזיה זיהתי מיד שמדובר באות תלת מימד ועבדה ללא בעיה!! מה לעזאלזל קורה כאן? האם כל העניין עם HDMI1.4 הוא תרמית אחת גדולה לגרום ללקוחות לשדרג? או שמע, בנגן יש מנגנון זיהוי אוטומתי של HDMI1.3 אשר ממיר את האות ל SBS או כל אות שכן נתמך ב 1.3? מישהו ניסה לנגן BD 3D דרך רסיבר 1.3??
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78816
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
Hdmi 1.4 כולל מספר תקנים כגון אודיו חוזר ותלת מימד. אם הרסיבר שלך עושה hdmi pass through רוב הסיכויים שהוא תואם לתלת מימד.
תודה. אכן לרסיבר הזה אין GUI עבור יצאות ה HDMI (ה GUI פועל רק עבור מערכת הכיול ורק דרך יציאת הוידאו האנלוגית). מכאן אני מניח שאתה צודק, והרסיבר הזה עושה רק PASS THROUGH אם כי אם אני מכבה אותו,התמונה נעלמת. הרסיבר כולל פענוח HD AUDIO מלא. אני אישית מרגיש מאד מרומה שסתם שדרגתי ל אונקיו 608 רק בגלל שבניתי על תלת מימד והבנתי שאין לזה סיכוי עם רסיבר שאינו תומך ב 1.4.. ה 819 עובד ונשמע מצויין. אם לא הייתי זורק 4K על ה 608 לפני שנתיים, היום יכולתי באותה ההשקעה בתוכנית חסכון, לבצע שדרוג משמעותי לרסיבר כמו אונקיו 809 או 818 החדש.. אני בטוח שאני לא היחיד שמיהר לשדרג רסיבר רק בגלל תאימות מיותרת ל HDMI 1.4.. יצרני הרסיברים מיהרו להכריז על סדרה חדשה עם תמיכה ב 1.4 מבלי לציין שיתכן ואין צורך בשדרוג שכזה... אני רואה כאן עילה לתביעה יצוגית של לקוחות נגד התאגיד שאחראי לתקן ה HDMI...