עזרה בבחירת מסך 55 -59
שלום לחברים ,
כיום ברשותי מסך פלאזמה 42" לא תאמינו אבל של ספקטרה !! הוא ברשותי כחמש שנים ( אולי יותר)
האמת לומר זו אחלה פלאזמה , חברים שלי עם פיליפס וסמסונג מתלהבים מהתמונה שלה , בכל אופן בא לי להתחדש.
יש לי חדר קולנוע בבית עם אחלה מקרן של פנסוניק PT-AE4000 ומרוצה מאוד . אבל אני רוצה להחליף את הטלויזיה בסלון ולהעביר אותה לחדר של הילדים.
בסלון מרחק צפייה של כ 4 מטרים , סלון די מואר בשעות היום ( יציאה גדולה למרפסת וחלון אחורי גדול) .
אני לא צופה טלויזיה במשך היום רק הילדים ( טלויזיה PS2 wii,) , שעות הצפיה שלי זה שעות הערב .
לסרטים טובים אני צופה בחדר קולנוע ( FHD) , בטלויזיה אני לרוב צופה עם אשתי סדרות , ערוץ 2 ערוץ 10 .
אני מחובר לממיר YES HD ( אשתי לא ממש מבינה \ רואה ) את השוני בין שידור HD לשידור SD והאמת , הרבה פעמים היא צודקת כשגם אני לא ממש מבחין בהבדל שבין ערוצי סדרות yes 12,13,14 לבין Yes HD .
לגבי 3D עדיין לא החלטתי מה עמדתי בעניין , הרי את הסרטים הטובים אני רואה ב 116" בחדר קולנוע עם סאונד נהדר , אני לא יודע כמה זה יתפוס לשבת בסלון ולצפות סרט בתלת מימד ( אולי כן) מצד שני אני כבר קונה אז מה בלי תלת ?
לגבי הפיצ'רים של SMART וכדומה , גם בסטרימר שלי בחדר קולנוע (A300) יש אפשרות להתקנת APPS אבל אשכרה אף פעם לא השתמשתי , פשוט רוצה לראות סרט ! , מצד שני אולי אני פשוט לא ממצה את הפוטנציאל של כל מה שקשור ל SMART כי אני לא מכיר ?
אחרי הסיפור הארוך והמייגע הזה אני קצת מבולבל ואשמח אם תעזרו לי בבחירה . אגב אין לי העדפה מיוחדת לפלאזמה או לד . ( למרות שהלד מבחינה ויזואלית נראית יותר סקסית)
התקציב עומד על 10-12K
כיום ברשותי מסך פלאזמה 42" לא תאמינו אבל של ספקטרה !! הוא ברשותי כחמש שנים ( אולי יותר)
האמת לומר זו אחלה פלאזמה , חברים שלי עם פיליפס וסמסונג מתלהבים מהתמונה שלה , בכל אופן בא לי להתחדש.
יש לי חדר קולנוע בבית עם אחלה מקרן של פנסוניק PT-AE4000 ומרוצה מאוד . אבל אני רוצה להחליף את הטלויזיה בסלון ולהעביר אותה לחדר של הילדים.
בסלון מרחק צפייה של כ 4 מטרים , סלון די מואר בשעות היום ( יציאה גדולה למרפסת וחלון אחורי גדול) .
אני לא צופה טלויזיה במשך היום רק הילדים ( טלויזיה PS2 wii,) , שעות הצפיה שלי זה שעות הערב .
לסרטים טובים אני צופה בחדר קולנוע ( FHD) , בטלויזיה אני לרוב צופה עם אשתי סדרות , ערוץ 2 ערוץ 10 .
אני מחובר לממיר YES HD ( אשתי לא ממש מבינה \ רואה ) את השוני בין שידור HD לשידור SD והאמת , הרבה פעמים היא צודקת כשגם אני לא ממש מבחין בהבדל שבין ערוצי סדרות yes 12,13,14 לבין Yes HD .
לגבי 3D עדיין לא החלטתי מה עמדתי בעניין , הרי את הסרטים הטובים אני רואה ב 116" בחדר קולנוע עם סאונד נהדר , אני לא יודע כמה זה יתפוס לשבת בסלון ולצפות סרט בתלת מימד ( אולי כן) מצד שני אני כבר קונה אז מה בלי תלת ?
לגבי הפיצ'רים של SMART וכדומה , גם בסטרימר שלי בחדר קולנוע (A300) יש אפשרות להתקנת APPS אבל אשכרה אף פעם לא השתמשתי , פשוט רוצה לראות סרט ! , מצד שני אולי אני פשוט לא ממצה את הפוטנציאל של כל מה שקשור ל SMART כי אני לא מכיר ?
אחרי הסיפור הארוך והמייגע הזה אני קצת מבולבל ואשמח אם תעזרו לי בבחירה . אגב אין לי העדפה מיוחדת לפלאזמה או לד . ( למרות שהלד מבחינה ויזואלית נראית יותר סקסית)
התקציב עומד על 10-12K
היי,
אני חדש פה , ואני גם מעוניין לקנות טלויזיה לסלון. אני עוד לא מבין הרבה בתחום אבל אני מנסה לללמוד.
יש לי סלון עם מרחק צפייה עיקרי 4.3 מטר. ואני תמיד חשבתי שטלויזיה שמתאימה היא 46-50 אינץ .
אבל אני רואה אותך ועוד המון אנשים פה בפורום קונים למרחק זהה טלויזיות של 55-59 אינץ.
אפשר לדעת איך אני יודע איזה גודל מתאים לי?
תודה על העזרה
אני חדש פה , ואני גם מעוניין לקנות טלויזיה לסלון. אני עוד לא מבין הרבה בתחום אבל אני מנסה לללמוד.
יש לי סלון עם מרחק צפייה עיקרי 4.3 מטר. ואני תמיד חשבתי שטלויזיה שמתאימה היא 46-50 אינץ .
אבל אני רואה אותך ועוד המון אנשים פה בפורום קונים למרחק זהה טלויזיות של 55-59 אינץ.
אפשר לדעת איך אני יודע איזה גודל מתאים לי?
תודה על העזרה
yshneider
1.רוב המסכים החדשים בשוק היום ,והפחות חדשים שהם ברמה טובה מגיעים עם תלת מימד {יש גם המון מסכים מצויינים ללא תלת מימד } ,לגבי סמארט לא כולם.
2.לגבי מרחק הצפייה שלך לדעתי 55 יהיה קטן ,העדיפות היא ליותר גדול ,הסתדרת עם מסך 42 די הרבה זמן ,אז אני לא יודע כמה יפריע לך 55 ,ואולי תחליט שזה דווקא מתאים לך .
3.לגבי פלזמה ,אמרת שרוב היום הסלון מואר ,ואתה מסתדר עם הפלזמה הישנה ,אז לא נראה לי שתיהיה לך בעיה עם פלזמה חדשה ,למרות שיש די הרבה דגמים חדשים יחסית של יצרניות מסכי פלזמה שלא טיפלו" כמו שצריך " בבעית ההשתקפויות, ודי קשה לצפות שיש תאורה חזקה מבחוץ או מהתאורה בבית והעדיפות היא, להחשיך מעט את הסלון .
יש לך מסך LED של שארפ 60 {עלות 11K +-}
LG LED 55LW651Y {עלות 12K +- }
פלזמה סמסונגPS59D550 {עלות של 9.5K +- }
ניתן להשיג עוד מספר רב של מסכים אפילו ישנים יותר בעלויות נמוכות יותר ,ואיכות התמונה כמובן פחות טובה וביחס למחירה .
1.רוב המסכים החדשים בשוק היום ,והפחות חדשים שהם ברמה טובה מגיעים עם תלת מימד {יש גם המון מסכים מצויינים ללא תלת מימד } ,לגבי סמארט לא כולם.
2.לגבי מרחק הצפייה שלך לדעתי 55 יהיה קטן ,העדיפות היא ליותר גדול ,הסתדרת עם מסך 42 די הרבה זמן ,אז אני לא יודע כמה יפריע לך 55 ,ואולי תחליט שזה דווקא מתאים לך .
3.לגבי פלזמה ,אמרת שרוב היום הסלון מואר ,ואתה מסתדר עם הפלזמה הישנה ,אז לא נראה לי שתיהיה לך בעיה עם פלזמה חדשה ,למרות שיש די הרבה דגמים חדשים יחסית של יצרניות מסכי פלזמה שלא טיפלו" כמו שצריך " בבעית ההשתקפויות, ודי קשה לצפות שיש תאורה חזקה מבחוץ או מהתאורה בבית והעדיפות היא, להחשיך מעט את הסלון .
יש לך מסך LED של שארפ 60 {עלות 11K +-}
LG LED 55LW651Y {עלות 12K +- }
פלזמה סמסונגPS59D550 {עלות של 9.5K +- }
ניתן להשיג עוד מספר רב של מסכים אפילו ישנים יותר בעלויות נמוכות יותר ,ואיכות התמונה כמובן פחות טובה וביחס למחירה .
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
yshneideryshneider כתב:מה המצב אנשים יקרים , יאללה נחתם בסוף שבוע הגיע הזמן לעבודה![]()
אשמח לתגובות...
המלצתי היא למסך הפלזמה של פנאסוניק דגם ST-30 גודל 55 אינצ' מסך איכותי ביותר בכל סוגי התכנים .
כולל תלת מימד איכותי .
כיום הוא נחשב למסך הטוב ביותר ביחס עלות תועלת . כמובן שיש לרכוש יבוא רשמי יורוקום הכולל 5 שנים אחריות מלאה .
בהצלחה
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
9000es פנסוניק בהחלט מסך מרשים , אני לא יודע להסביר אבל כשראיתי את הפנסוניק מול סוני או מול הסמסומג d8000 , העין פשוט נמשכת למה שנראה מואר יותר ואז אני מחזיר את המבט לפנסוניק וזה נראה פתאום
חיוור , אני מבין שהלד תמיד מוארות יותר וצבעים רוויים יותר אבל זה מאוד מבלבל.
מה גם שהעיצוב של פנאסוניק מבאס - ממש מזכיר לי את הטלויזיה שלי היום
אני לא מדבר על D8000 והעיצוב המרשים שלה , אבל כל טלויזיית לד אחרת יותר יפה מהגוש השחור של פנסוניק .
אני מבין שזה דבר שולי ובסופו של דבר התמונה היא שקובעת .
מה גם שהעיצוב של פנאסוניק מבאס - ממש מזכיר לי את הטלויזיה שלי היום
אני לא מדבר על D8000 והעיצוב המרשים שלה , אבל כל טלויזיית לד אחרת יותר יפה מהגוש השחור של פנסוניק .
אני מבין שזה דבר שולי ובסופו של דבר התמונה היא שקובעת .
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
"כיום הוא נחשב למסך הטוב ביותר ביחס עלות תועלת"9000es כתב:yshneideryshneider כתב:מה המצב אנשים יקרים , יאללה נחתם בסוף שבוע הגיע הזמן לעבודה![]()
אשמח לתגובות...
המלצתי היא למסך הפלזמה של פנאסוניק דגם ST-30 גודל 55 אינצ' מסך איכותי ביותר בכל סוגי התכנים .
כולל תלת מימד איכותי .
כיום הוא נחשב למסך הטוב ביותר ביחס עלות תועלת . כמובן שיש לרכוש יבוא רשמי יורוקום הכולל 5 שנים אחריות מלאה .
בהצלחה...
מי אמר את זה ? איפה זה הוחלט ?
עניין המסכים הוא עניין סובייקטיבי ומה שנראה טוב לאחד לא בטוח יראה טוב לאחר..
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
yshneider כתב:9000es פנסוניק בהחלט מסך מרשים , אני לא יודע להסביר אבל כשראיתי את הפנסוניק מול סוני או מול הסמסומג d8000 , העין פשוט נמשכת למה שנראה מואר יותר ואז אני מחזיר את המבט לפנסוניק וזה נראה פתאום
מה גם שהעיצוב של פנאסוניק מבאס - ממש מזכיר לי את הטלויזיה שלי היום![]()
אני מבין שזה דבר שולי ובסופו של דבר התמונה היא שקובעת ....
yshneider
לא ידעעתי שדם ה ST-30 של פנאסוניק מסך חיוור .
איך בדיוק יש לו יחס קונטרסט . ומניפת צבעים שלמסכי ליד יש לעבור עוד הרבה זמן בשביל להתקרב לזה .
אבל אם אתה אומר אז אחלה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
9000es כתב:yshneideryshneider כתב:מה המצב אנשים יקרים , יאללה נחתם בסוף שבוע הגיע הזמן לעבודה![]()
אשמח לתגובות...
כולל תלת מימד איכותי .
בהצלחה...
בנוסף ייצא בקרוב מסך ST-50. מסתמן שזה מסך השנה ונותן פייט אפילו לדגמים שמעליו, GT50 ו-VT50.
http://www.avforums.com/reviews/Panason ... eview.html
אני אומר שבהחלט יש לה צבעים עמוקים ואמיתיים אבל איכשהו כשהיא עמדת מול מסך הלד של סמסונג בגלל9000es כתב:yshneider כתב:9000es פנסוניק בהחלט מסך מרשים , אני לא יודע להסביר אבל כשראיתי את הפנסוניק מול סוני או מול הסמסומג d8000 , העין פשוט נמשכת למה שנראה מואר יותר ואז אני מחזיר את המבט לפנסוניק וזה נראה פתאום
מה גם שהעיצוב של פנאסוניק מבאס - ממש מזכיר לי את הטלויזיה שלי היום![]()
אני מבין שזה דבר שולי ובסופו של דבר התמונה היא שקובעת ....
yshneider
לא ידעעתי שדם ה ST-30 של פנאסוניק מסך חיוור .
איך בדיוק יש לו יחס קונטרסט . ומניפת צבעים שלמסכי ליד יש לעבור עוד הרבה זמן בשביל להתקרב לזה .
אבל אם אתה אומר אז אחלה ....
ההארה החזקה של הלד היא פתאום נראית יותר מט , אתה רואה את הבוהק של הלד ואז זה נראה כאילו התמונה של הפלזמה חיוורת . נכון ראיתי במקומות שהמקום היה מואר מאוד ולכן הלד היתה יותר חוצפנית ואני בהחלט אומר שרוב הצפיה שלי היא כאשר הסלון שלי יחסית מוחשך בשעות הערב ואז באמת הפנסוניק צריכה להצטיין , פשוט לא היו את התנאים .
ה-ST אכן קצת פחות מעוצב מחבריו.
מנגד הוא מפיק עומק ודיוק צבעים פנטסטי.
ההשוואה למסכים שמכוילים למצב DYNAMIC בו עוצמת התאורה/קונטרסט/צבע נמצאת במקסימום אינה נכונה.
זו בדיוק המטרה של המוכר שמבקש להבליט מסך אחד על הקיר על פני האחרים.
במבט ראשון זה אכן מושך את העין אולם לאחר כמה זמן התמונה "צועקת" וממש מכאיבה לעין.
ברור שאין מה לדבר על אמינות ועומק של צבעים במצב צפיה הנ"ל - האינדיקציה הכי טובה לאמינות צבע הינה בד"כ גווני עור ופנים של אנשים.
שים לב שעיבוד צבע אמין של גווני עור היא אחת המשימות הקשות של מסך ובחן היטב את צבע וגוון הפנים שניבטים במסכים ואז באמת תקבל פרספקטיבה לגבי איכות הצבע של המסך.
למסכי הלד יש יתרון בעוצמת ההארה אך לפלזמה יתרון במניפת צבעים עשירה ומדויקת יותר, הכל עניין של תנאי צפיה וטעם.
מנגד הוא מפיק עומק ודיוק צבעים פנטסטי.
ההשוואה למסכים שמכוילים למצב DYNAMIC בו עוצמת התאורה/קונטרסט/צבע נמצאת במקסימום אינה נכונה.
זו בדיוק המטרה של המוכר שמבקש להבליט מסך אחד על הקיר על פני האחרים.
במבט ראשון זה אכן מושך את העין אולם לאחר כמה זמן התמונה "צועקת" וממש מכאיבה לעין.
ברור שאין מה לדבר על אמינות ועומק של צבעים במצב צפיה הנ"ל - האינדיקציה הכי טובה לאמינות צבע הינה בד"כ גווני עור ופנים של אנשים.
שים לב שעיבוד צבע אמין של גווני עור היא אחת המשימות הקשות של מסך ובחן היטב את צבע וגוון הפנים שניבטים במסכים ואז באמת תקבל פרספקטיבה לגבי איכות הצבע של המסך.
למסכי הלד יש יתרון בעוצמת ההארה אך לפלזמה יתרון במניפת צבעים עשירה ומדויקת יותר, הכל עניין של תנאי צפיה וטעם.
נערך לאחרונה על ידי uv2u ב 09/05/2012 2:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא רק במצב דינמי ,לגבי מסכים שנראים טוב או פחות טוב בחנויות זה לא תמיד ככה ,אבל לגבי הרוב הם נמצאים על מצב shop mode
והמצב הזה פשוט שונה לגמרי מהמצב שעובדים איתו בבית ,שרכשתי את ה51D550 שלי היא הייתה נראית לי חשוכה מדי בבית, וששיניתי למצב shop mode פתאום עוצמת התאורה גדלה פי כמה וכל המסך נראה זוהר כל כך ובגלל זה המסכים בחנויות נראים טוב כל כך ,
מעניין למה המסך פשוט לא יצא ככה מהיצרן.
והמצב הזה פשוט שונה לגמרי מהמצב שעובדים איתו בבית ,שרכשתי את ה51D550 שלי היא הייתה נראית לי חשוכה מדי בבית, וששיניתי למצב shop mode פתאום עוצמת התאורה גדלה פי כמה וכל המסך נראה זוהר כל כך ובגלל זה המסכים בחנויות נראים טוב כל כך ,
מעניין למה המסך פשוט לא יצא ככה מהיצרן.