מישהו יודע למה לא משדרים טלויזיה בפורמט רחב??
כי להרבה אנשים יש עדיין טלויזיות ישנות של 4:3.
וכי באולפני הקלטה יש ציוד ישן ומאוד מאוד יקר שיודע לצלם רק 4:3.
ובדיוק בגלל זה טלויזיה נורמלית מצוידת במנגנון מתיחה חכמה כדי שלא תראה פרצופים שמנים.
ובנוסף חלק מהערוצים (לא בארץ אולי) משודרים גם ב 4:3 וגם ב 16:9, וכל ה HD הוא 16:9.
וכי באולפני הקלטה יש ציוד ישן ומאוד מאוד יקר שיודע לצלם רק 4:3.
ובדיוק בגלל זה טלויזיה נורמלית מצוידת במנגנון מתיחה חכמה כדי שלא תראה פרצופים שמנים.
ובנוסף חלק מהערוצים (לא בארץ אולי) משודרים גם ב 4:3 וגם ב 16:9, וכל ה HD הוא 16:9.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
דווקא לרוב האנשים אין 4:3
ובעידן של היום ( שב- HOT יש ממיר, ב- YES יש ממיר, באנטנה קרקעית יש ממיר ) , אפשר לשדר ב- 16:9,
והממיר שלהם כבר ישים בעצמו פס שחור למעלה ופס שחור למטה, אצל כל אלה שמשתמשים עדיין ב- 4:3
ובעידן של היום ( שב- HOT יש ממיר, ב- YES יש ממיר, באנטנה קרקעית יש ממיר ) , אפשר לשדר ב- 16:9,
והממיר שלהם כבר ישים בעצמו פס שחור למעלה ופס שחור למטה, אצל כל אלה שמשתמשים עדיין ב- 4:3
כבעל צלחת פרטית וערוצים מכל העולם, אני יכול להעיד שברוב המדינות השידורים ב SD הם 4:3. זה לא שבישראל החליטו ככה סתם לדפוק את הצופים.
אני חושב שלהרבה אנשים יש עדיין CRT, ועדיף שהטלויזיה הישנה שלי תעשה מתיחה במקום שהם יראו פסים במסך הגם ככה קטן שלהם.
אבל הסיבה העיקרית היא כנראה הציוד הישן שהאולפנים צריכים לרכוש.
אני חושב שלהרבה אנשים יש עדיין CRT, ועדיף שהטלויזיה הישנה שלי תעשה מתיחה במקום שהם יראו פסים במסך הגם ככה קטן שלהם.
אבל הסיבה העיקרית היא כנראה הציוד הישן שהאולפנים צריכים לרכוש.
- BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
משהו יודע להסביר למה הישרדות למשל משודרת עם פסים שחורים למעלה ולמטה,
אבל עדיין לא ב 16:9? (הלוגו של ערות 10 עדיין מופיע על הפס השחור)
(יש עוד כל מני תכנים שמשודרים ככה)
(יש עוד כל מני תכנים שמשודרים ככה)
זה קורה כי הם מצלמים את זה ב-16:9 אבל משדרים את זה ב-4:3. גם בערוץ 2 זה קורה בחלק מהתוכניותBigDragoon כתב:משהו יודע להסביר למה הישרדות למשל משודרת עם פסים שחורים למעלה ולמטה,
(יש עוד כל מני תכנים שמשודרים ככה)...