סוף סוף מצאתי רמקולים לטעמי רוצה חוות דעת

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
אחרי שהאזנתי להרבה רמקולים טובים ואיכותיים התמקדתי בסופו של דבר בשניים והם:
1.RX6 של חברת מוניטור אודיו
2.CHORUS V 714 של חברת FOCAL
שניהם נישמעים מצויין עם יתרון קל לרמקולים של FOCAL וכניראה שאותם אקנה
נישמעים טוב בכל סיגנונות המוסיקה מאוד מפורטים עם הרבה עושר בצליל כל זה לפי דעתי האישית
הם ישודכו לרסיבר של דנון AVR1611
מה דעתכם?מישהו מכיר את הרמקולים או אם יש מישהו שיש לו אותם אשמח לחוות דעת
תודה ושבת שלום :P

אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

למה לא עונים לי?כניראה בגלל שאני לא כמו התותחים שיש פה

שליחה #2 

שמתי לב שלחדשים וכאילו שפחות מתמצאים או כאילו שחדשים בתחום פחות מגיבים וזה בעיקביות.
מה צריך להתחנן לתשובות?לא נורא ניסתדר
שבת שלום :עצוב:

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4962
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #3 

לא צריך להעלב :) קצת בסלנות, יום שישי יום קצר :wink:
שני הרמקולים מכובדים וראויים, אם בחנת ואהבת יותר את הפוקל(מסכים איתך)
נותר לי רק לברך........ ותמונות :D
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #4 

לדעתי קפוץ דרגה אחת בפוקאל לקראת ה726 לפחות - שינוי רציני וההבדל במחיר לא משמעותי מדיי לפי מה שאני זוכר
Utopia

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אייל007,
להחליט שלא מתייחסים פה לחדשים, בגלל שלא ענו לך אחרי שעתיים (ועוד ביום שישי בערב), זה קצת לא במקום.
לפני שאתה מתחיל להחליט איך הקהילה מתנהגת - תמתין קצת בבקשה.

לגבי השאלה שלך - שמעת את שני הזוגות עם הרסיבר המיועד? אתה אוהב אותם? אז מה השאלה?

תתחדש ותהנה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #6 

השילוב יכול להיות בעייתי ב2 המקרים, במיוחד עם הפוקל שיש לו נטייה לבהירות. האם שמעתה אותם בפעולה ביחד עם הרסיבר שלך? בכל אופן שמדובר רק ברמקולים אז אני אישית מעדיף את הRX6 על פני כל רמקול אחר באותן תקציב מהסיבה הפשוטה שאין לו חולשות ואתה לא מוגבל לסגנון מוזיקה ספציפי.

אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

לא שמעתי אותם עם הרסיבר שלי זו בעייה?

שליחה #7 

שמעתי אותם עם רסיבר של החנות והיועץ מכירות אמר לי שהרסיבר הכי קרוב לשלי זה של אונקיו
כזה הבדל יכול להיות עם הרסיברים השונים?מה שיכול להיות שאני אקנה את הרמקולים וכשאחבר אותם לרסיבר דנון הם לא ישמעו טוב?
ומה הכוונה בהירות ברמקולים של FOCAL?
גם המוניטור אודיו נישמעים מצויין אבל ניראה לי שה-FOKAL עם יותר עושר של הצלילים ורגב שניהם מאוד מפורטים בצלילים שלהם ושמעתי כמה סיגנונות מוסיקה וניראה לי שעם שניהם לא אהיה מוגבל בסיגנון מוסיקה ספציפי.
מה לדעתכם יותר טוב?איזה מבין הרמקולים לא מגביל מבחינה מוסיקלית?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

שמעתי אותם עם רסיבר של החנות והיועץ מכירות אמר לי שהרסיבר הכי קרוב לשלי זה של אונקיו
...
:ממש לא: הגוון סאונד של אונקיו חם ודינמי שבא לפעמים על חשבון פירוט (טרייד אוף שאפשר לחיות איתו בכיף אם מדובר ברסיברים זולים יחסית), הגוון סאונד האופייני לדנון ברמות מחיר כמו שלך הוא סאונד מאוד מדוייק אבל "קריר" בהשוואה למתחרים, משהו שאני אישית מאוד לא אוהב. לגבי הרמקולים: למוניטור אודיו יש גוון סאונד ניטראלי, כלומר הם יקבלו את הסאונד של הרכיבים שתחבר אליהם ובאיכות הCD, סרטים או קבצים שתשמע, הקלטה לא טובה תשמע לא טוב בצורה שקל מאוד להבחין בה, כולל חוסר פירוט או רעש רקע וכדומה. היתרון הוא שאם ההתאמה בין הרכיבים נכונה ואתה שומע מוזיקה באיכות טובה אז התמורה עבור הכסף מאוד גבוהה (אפילו של הכבלים אם אתה קפדן בכל הקשור לנושא ומסוגל להבחין בהבדלים) ולכן צריך לבדוק אותו עם מספר סט אפים לפני שמגיעים למסקנות לטובה או לרעה. לגבי הפוקל, לדעתי האישית יש לרמקולים בקטגוריות מחיר הנמוכות נטייה לצבוע את הסאונד, זה יכול להתאים לך וזה יכול לא להתאים למישהו אחר, הכל תלויי באוזן של הבן אדם ובמקרה הזה באוזן שלך. השאלה שצריכה להישאל היא האם כדאי לך להשקיע על רמקולים שהם ברמה גבוהה יותר מהרסיבר שלך, אני לא בטוח שהתוצאה הסופית תהפוך להיות משתלמת, במיוחד אם אין לך מקור איכותי.

אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

אני לא מבין מה כל כך גרוע ברסיבר של דנון?

שליחה #9 

אני שומע הרבה תגובות כאן לגבי הרסיבר דנון ומי החליט שהרסיבר שלכם טוב יותר?
אני לא מבין גדול בתחום אבל אני לעולם לא אגיד משהו לא טוב או גרוע על מוצר שיש לאחרים ולי אין אותו אני יכול לומר זה לא לטעמי אבל כל הזמן אני מקבל תגובות לא טובות על רסיבר דנון ודנון נחשב מותג יוקרה לא לזלזל ובלי קשר זה עלה לי לפני פחות משנה 3250 ש"ח וזה לא הולך ברגל
חבר'ה הכל בסופו של דבר עיניין של טעם אישי ותקציב וזה לא אומר שמי שיש לו רסיבר ב-10000ש"ח שהוא ישמע טוב לאחר
ולעיניין עצמו המוניטור אדיו לפי דעתי נישמע צלול ועשיר ומאוד מפורט בצלילים ומאוד מדוייק ועדיין לא החלטתי ואני שמעתי כמה סיגנונות מוסיקה והוא נישמע נהדר בכל סיגנונות המוסיקה גם ה-FOCAL נישמע מצויין אני אחליט בקרוב
ועוד שאלה חשובה
במידה ואני אקח את המוניטור אודיו העכבה שלהם 6 אוהם ורמקול הסנטר ורמקולי הסראונד הם בעכבה של 8 אוהם ואותם אני לא מחליף כרגע האם זה לא יצור בעייה?לגבי הרמקולים של FOCAL הם 8 אוהם כך שאין בעיה
הרסיבר מוציא ב-6 אוהם 5X110W וב-8 אוהם 5X75W

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #10 

אייל007,
תפסיק לקחת את ההערות אישית ולהעלב. התייחס לתוכן הטכני כפשוטו ולא באופן אישי.
אף אחד לא פסל את הרסיהר שלך בפני עצמו, ואם מישהו מעיר לגבי אופי הצליל שלו - הוא מכיר אותו מספיק טוב כדי להעיד ולהסביר.

לעניין - השאלה שלי בהתחלה הייתה מכוונת לחלוטין, וזאב הרחיב מאוד את ההסבר - אופי של רמקול חייב להיקבע תוך התייחסות להגברה.
שני הרמקולים טובים מאוד, אבל לבחון אותם עם אונקיו עבור דנון זו פשוט טעות - כי לכל מגבר התנהגות שונה.
למשל, לי יש רמקולים בריטיים (טאנוי מרקורי M 4). עם רסיבר ישן של ימאהה הם נשמעים מצוין, בעוד שמגבר סטריאו חדש של ימאהה הוציא מהם איכות נמוכה בהרבה. למה - למהנדסי ימאהה הפתרונים, אבל העובדה היא שחייבים לבדוק רמקול מול מגבר (ולהפך), ולא כל פריט בנפרד.

אני לא יודע איפה שמעת את הרמקולים, ומי איש המכירות שקבע שהאונקיו (איזה דגם?) הוא הכי קרוב ל 1611, אבל אני ממליץ לך להגיע לחנות עם הרסיבר שלך ולבדוק שוב את הציוד. זו פעולה הגיונית ומתבקשת, ואין סיבה שהחנות לא תאפשר את זה.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #11 

אני מאוד ממליץ לך לפרק את הרסיבר שלך ולגשת איתו לחנות או אם אתה בטוח שאתה רוכש אז לבקש לניסיון את הרמקולים בידיע שאחד מהם נשאר.
שמעתי את הפוקל ואת המוניטור בחנות בצפון עם מגבר סטריאו וללא ספק מדובר ברמקולים מצויינים כאשר המוניטור קצת מפונק יותר בהגברה .
אני חושב שבההזנה ממושכת המוניטור נעימים יותר .
למרות שיש לך רסיבר נחמד מאוד לקולנוע ביתי אני בספק רב אם תוכל להפיק ממנו איכות בסטראו עם רמקולים כמו המוניטור כי יש להם בעיית
נצילות קטנה.
תיגש עם הרסיבר לחנות ותעשה שמח עד שתחליט מה אתה אוהב יותר.
אני חולק על מי שטוען שמומלץ לך לעבור לרמקולים יקרים יותר כי מה שבחרתה מצויין.
כך בחשבון שאולי בעתיד משתלם לך לשרשר איזה מגבר סטראו שיראה לך באמת מה שווים הרמקולים שבחרתה

אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

מבקש התייחסות לנושא העכבה

שליחה #12 

ראשית אני ממש לא נעלב ולא לוקח אישי זו דעתי ואם אני מרוצה לא מעניין אותי מה אחרים חושבים
עכשיו לגבי נתון העכבה ששאלתי ומשום אף אחדש לא ענה לי על זה
במידה ואני בוחר ברמקולים של מוניטור אודיו העכבה שלהם היא 6 אוהם
רמקול הסנטר שלי ורמקולי הסראונד הם 8 אוהם.האם לא תהיה בעייה שהעכבה של הרמקולים הקידמיים עם עכבה של 6 אוהם והסנטר והסראונד עם עכבה של 8 אוהם?
אם אני בסוף אחליט על הרמקולים של FOCAL אז אין בעייה כי הם 8 אוהם
הרסיבר שלי:5X110W עם עכבה של 6 אוהם
5X75W עם עכבה של 8 אוהם

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #13 

אייל007,

מציע לך לבדוק את נוסח ההודעות שלך.
מהצד זה נראה כמו תלונה /דרישה שלא עונים.

וכאשר עונים, זלזול.

חבל להכנס כך למקום חדש, קח אוויר.

בהצלחה ברכישה
העם דורש..... כל מיני דברים

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #14 

אייל,
תוכן ואופי ההודעות שלך עושה מעט מאד חשק לענות לך. בהצלחה.
I'm never wrong
i once thought i was wrong
but i was mistaken

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

אני שומע הרבה תגובות כאן לגבי הרסיבר דנון ומי החליט שהרסיבר שלכם טוב יותר?
...
אייל007 איפה אתה רואה תגובה חד משמעית שהרסיבר שלך פחות טוב מרסיבר אחר? דעה אישית היא לא תגובה חד משמעית. קיבלתה פה המלצות חכמות, חבל שבחרתה להתייחס דווקא לנושא שהוא שולי ולא מדוייק. שיהיה בהצלחה.

אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

אם תקראו בשירשורים תראו שאני צודק

שליחה #16 

כבר ארבעה או חמישה אנשים מגיבים פה לא לעניין בסך הכל הבעתי דעה ואת מה שהרגשתי וכולם מתנפלים עלי
יש לכם טעות אחת אני לא נעלב ממש לא בסך הכל ציינתי עובדה ותראו לאן זה גלש ומי שלא נאה לו יכול להמשיך להודעות הבאות ולא להתייחס אם תקראו את ההודעות הראשונות כתבתי בפירוש שזה הציוד שיש לי אני לא מתכוון להחליף אז כותבים לי :הרסיבר שלך לא טוב ודברים מהסוג הזה הבעתי את דעתי והרגשתי ועכשיו בכל זאת אם יש מישהו שמוכן לענות על השאלות האחרונות ששאלתי אז אחלה ואם לא זה גם בסדר אני מתכוון לשאלות בנושא העכבה
תודה לכולם ומצטער שלא הובנתי נכון

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #17 

איל007,
יש לי שאלה אחת אליך - למה אתה לוקח את זה קשה שלא עונים על השאלה הכ״כ חשובה לגבי העכבה, בעוד אתה לא מתייחס למה שכולם כותבים לך - והוא שאתה חייב לשמוע את הרמקולים עם הרסיבר שלך, כי יכול מאוד להיות שהם בכלל לא ימצאו חן בעיניך (ואז למי אכפת מה העכבה?)?

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4962
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #18 

אייל,
נושא העכבה אינו קריטי במקרה הזה, לא על זה מחליטים איזה רמקול קונים.
חברים, כל ההודאות על כך שרסיבר לא ינצל כן ינצל מיותרות, אייל שאל לגבי רמקולים
כשהרסיבר נתון.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

הייתי רוצה לקחת את הרסיבר ולשמוע איתו אבל קצת מסובך

שליחה #19 

הרמקולים כל כך מצאו חן בעיניי גם המוניטור אודיו וגם הפוקל ואני רוצה להאמין ליועץ שאין כל כך הבדל בין הרסיבר שלי לרסיבר שהשמיע לי של אונקיו ואמר לי שהם דומים החנות אגב מאוד מיקצועית ואנשים מיקצועיים ביותר החנות אגב היא פיוז
בוא נניח שקניתי בכל זאת את הרמקולים והם לא ישמעו טוב עם הרסיבר שלי ניתן לחבר מגבר סטיראו למרות שאין לי יציאת PRE OUT?
הייתי רוצה שמישהו יסביר לי על חיבור מגבר סטיראו והאם כל מגבר סטיראו פותר את בעיית הסאונד מהרסיבר בהנחה שהוא לא נישמע טוב?
או שגם במגברי סטיראו יש איכויות שונות וצריך מגבר יקר ובמצב כזה אני צריך להחליף רסיבר עם יציאת PRE OUT?
ובהנחה שהרמקולים יעבדו טוב עם הרסיבר שלי הייתי רוצה שמישהו יענה לי בעיניין העכבה
אתמול הייתי בפיוז קרוב לשעתיים והמוכר אמר לי שלא צריך להביא את הרסיבר ולדעתו הרסיברים של דנון מוציאים סאונד יפה מקווה שצדק
ודרך אגב קדם מגבר ומגבר סטיראו זה אותו דבר?
והאם אין דרך לחבר מגבר סטיראו ללא יציאת PRE OUT?
תודה וסליחה על כל החפירות אני חדש בעיניין

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #20 

אני חייב לומר כמה דברים לחברי היקרים בפורום וגם לחבר החדש
קודם כל לחברי הפורום:
אני זוכר על בשרי ומעוד שרשורים, יש לנו את הנטיה "להודיע" בעדינות לחברים חדשים כי מוצר זה או אחר לא מספקים ויש לשדרג אותם. הדבר נובע מנסיון וידע אך לא תמיד מובן ע"י הצד השני. לדעתי צריך קצת לתחקר את החדשים לפני העצות ולמנוע כך בירבוריאדה מיותרת.
לאייל:
בשני פורומים לפחות אתה שואל את אותה שאלה, מקבל את אותה תשובה ועדיין "נפגע" מהתשובות, אפשר להסיק מסקנות מכך......... לא ?
הייתי מציע לך לפני שאתה כותב קח קצת אויר ותחשוב מה החברה עונים לך, מטרתם טובה ובטח לא לפגוע בך.
תנסה לחשוב מה המטרה שלך סה"כ - לשמוע טוב יותר !!!
כדי לשמוע טוב יותר ובמידה ואתה מעוניין בהצעות זה בהחלט המקום לכך.
אם המטרה שלך היא שיר הלל לרסיבר שלך אז עדיף לשנות את נוסח השאלה.
והכי חשוב .......... הכל ברוח טובה ולא לקחת ללב................. :wink:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”