חליטת מנת single באוסקר - עצה מהמומחים בפורום

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
coffeeholic פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שלום לכל חברי הפורום הנכבדים.

קניתי לפני כחודש מכונת אוסקר חדשה ומטחנה של גרף - מאד מרוצה מהתוצאות בכל מה שנוגע למנה כפולה, אבל כאשר אני צריך להכין לאשתי מנה בודדת (Single) אז באותה רמת טחינה של הקפה נוצרות בעיות שונות והחליטה לא תמיד יוצאת לפי הספר. בין התופעות השונות ניתן לראות שהמכונה נחנקת - רמז לטחינה דקה מידי, אבל זו אותה רמת טחינה שמוציאה לי תוצאות מעולות במנה כפולה. כמו כן, לעיתים יש נזילות של מים מידית החליטה - גם זה כנראה מתוצאה שהמכונה נחנקת - חשוב לציין שאני מקפיד שהקפה לא יעבור את הקו של ידית החליטיה. למעשה הפעמיים היחידות בהן אני מצליח להוציא מנה בודד "לפי הספר" הם במקרים שאני מצליח לטחון כמות מדוייקת שלקפה שתתאים למנה בודדת וכמעט שלא דוחס את הקפה - דחיסה קלה ביותר בהשוואה לדחיסה שאני מבצע במנה כפולה וכמות הקמה היא כזו שלאחר דחיסה גובה הקפה נמוך באופן ניכר מהקו של ידית החליטה.

האם למשהו מכם יש רעיונות יצירתיים איך להפיק תוצאות טובות יותר בכל הקשור למנה בודדת?
האם למכונה הזאת יש חיסרון ספציפי לעומת מכונות אחרות שמשפיע על האופן בו היא מוציאה מנות בודדות על פני מנות כפולות?

מחכה בקוצר רוח לשמוע את דברי החוכמה שלכם - תגובות מבעלי אוסקר בהווה ובעבר - עם ניסיון בפועל והתמודדות עם הבעיה יתקבלו בברכה.

שיהיה לכולם אחלה יום וסוף שבוע רווי קפאין :P (b) :P

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

לא מתיימר להיות מומחה אבל ככל הנראה אתה ממלא יותר מדי קפה בסלסלה. לא מכיר ספציפית את האוסקר אבל בסלסלות לא אמור להיות סימן לגובה הקפה.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #3 

לא מכיר את האוסקר, אך מהיכרות קריאתית (לגבי סילביה למשל) לעיתים הבעייה היא הסלסלה הבודדת עצמה שלא מאפשרת להפיק שוט בודד וטוב. מה שעוד חשוב לומר הוא שרמת טחינה למנה כפולה לא בהכרח מתאימה גם למנה הבודדת. לעיתים יש צורך לכוון את הטחינה בהתאם לגודל הסלסילה בודדת/כפולה (היה על כך שרשור).
יש שמועות על סלסלה בודדת (נדמה לי של לה מרזוקו) טובה יותר מאשר סלסלות מקוריות שונות אך בתחילה הייתי מנסה לערוך כיוונים שונים של טחינה ודחיסה עם מה שיש לך על מנת לשלול את כל טעויות המפעיל. אם כבר התמקצעת עם הסלסלה הכפולה אתה יודע למה לצפות.
קח בחשבון שכלל, הוצאת שוט בודד טוב היא משימה קשה יותר בסלסלה בודדת מאשר בכפולה (אפשרויות לפריצת העוגיה יותר נפוצות בעוגיה קטנה ו/או צרה).
אני בחרתי שלא לעשות מעברים גסים וכיולים רבים ומשתמש רק בכפולה, אם יש לי חברה לשתייה אני מסתפק באספרסו בודד ואם לא, אני נהנה מכפול...

בהצלחה,
מיץ פטל

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #4 

כפי שכבר נאמר,הוצאת שוט בודד היא פעולה מאתגרת.
בדרכ בסלסלות השונות קיים שגם בגוף הסלסלה
שעוביו כ 2ממ.
זה המרחק שצריך להשמר מראש החליטה.
נסה לטחון כמות מתאימה כך שתגיע עד תחילת השגם בלבד.
לגביי הטחינה עצמה גם אני חוויתי תופעה דומה.
לא מכיר את המטחנה שלך אבל היא צריכה להיות בריכות טובה כדי להשאר באותה דרגת חליטה ולבצע טחינה ברמת דיוק גבוהה.
אם כל אלו מתקיימים אין סיבה לבעיות חליטה.

קראתי שאתה ממלא את כל הסלסלה עד גובה הידית....תתחיל בלהוריד את הכמות אל מתחת לסימון בסלסלה. ראש החליטה לא צריך לגעת בקפה בסלסלה אלא להשאיר חלל של 2 ממ בין השנים.
בהצלחה ודווח תוצאות.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #5 

לדעתי לא כאדי לשחק עם רמת הטחינה בין המנות עצמם ,אלה פשוט תמלא כצת פחות קפה מהגובה הדרוש ותיתן טימפור קל בהרבה , עד שתגיע לשוט שאתה רוצה , זה אכן יותר קשה להגיע בסלסלה שטוחה ורחבה לשוט ממש טוב עם הידית הבודדת , אבל דווקא הטחינה הדקה בצרוף טימפור ממש קל זה הדרך היותר נכונה לקבל שוט ראויי של מנה בודדת , אם תנסה סלסלה אחרת אתה עלול לימצא את עצמך מוריד מישקל קפה דיי קרוב לכפולה שלך (כי בלמרצקו אם אני לא טועה גם העומק יותר גדול . )

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #6 

לגבי הטפטוף , על הגומיה של האוסקר מצטברות שאריות קפה ואז האטימה לא הרמתית ב100%

פעם בחודש צריך לבצע באקפלאש לאוסקר.
קונים סלסלה עיוורת (שלא עובר דרכה מים), וCOFFEECLEAN (אבקה מיוחדת לנקיון המכונה) ומבצעים את הנקיון.
כמובן להקפיד אחרי כל כוס קפה לנקות את הרשת משאריות הקפה, ובסוף ההפעלה לנקות את הראש עם מים ומברשת.
אם אתה צריך הוראות יותר מפורטות לבקפלאש יש הרבה שרשורים פה בפורום, אם לא תמצא תשאל כאן נעזור בכיף.

בעניין הSINGLE התשובות שקיבלת פה בהחלט אמורות לעזור לך...בסינגל זה רק נסיון (דרגת טחינה עדיף באמת לא לגעת, אבל לשים פחות קפה ולדחוס פחות חזק, לא לשכוח לבצע קולינגפלאש לאחר חימום ראשוני של המכונה)
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #7 

סינגל או דאבל = 2 רמות טחינה שונות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

אסףאבניאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

ואני חשבתי שהסלסלה שלי לא בסדר :o , עד שהתייאשתי ממנה ועבדתי רק עם כפולה.
אכן קשה להוציא שוט טוב מבודדת.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #9 

אצלי במכונה אני מצליח באותה הטחינה לקבל שוט מושלם מביחנת הזמן מהידית הבודדת , רק משחק עם הכמות והטימפור , מה שכן בידית הבודדת של לה ספזילה ניכנס בסביבות +10 גרם , שזה קצת יותר מהתקן .

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #10 

עוד לא נתקלתי בסלסלת 7 גרם אמיתית מלבד במכונות מנוף ביתיות. זה תמיד יותר.
שתי בעיות, הראשונה היא האוסקר עצמה - ללא OPV לחץ החליטה גבוה ומן הסתם זה יקשה על הכנת בודדת שנפרצת מהר יותר
השניה - כנראה הסלסילה לא מספיק עמוקה, רצוי להשיג בודדת טובה יותר. לחלוט כל פעם כפול זה מיותר.
what's next?

coffeeholic פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

תודה על כל התגובות

שליחה #11 

ובכן - ראשית כל אודה לכולכם פעם נוספת על התובנות שהועלו כאן.
שנית - כנראה שאין קסמים ויש להתאמן עד להשגת שלמות.
nimitzg שאל האם אני ממלא את הקפה עד סוף ידדית החליטה - ובכן התשובה היא שלילית. בסלסלות שהגיעו עם האוסקר ישנו קו הנמוך מפני סוף הסלסלה בכמה מילימטרים ועל פי הוראות היצרן יש למלא קפה באופן כזה שאחרי הדחיסה הקפה יגיע לקו המדובר. כאשר אני מכין מנה כפולה, אני ממלא את הקפה כמעט עד גובה ידית החליטה, ואז הדחיסה של הקפה מביאה אותו לגובה הקו ויוצאות חליטות קפה מעולות ואחידות לאורך זמן, אבל כאשר עשיתי אותו דבר עם מנה בודדת המכונה נחנקה וזמן החליטה מתארך כתוצאה מכך וכמובן שטעמו של הקפה גם כן.

בסופו של דבר - בכדי לקבל חליטהה טובה באוסקר במנה בודדת, יש למלא את ידית החליטה רק קצת מעל גובה הקו של הסלסלה ולא לפני השטח של הסלסלה. כמו כן, יש לדחוס את הקפה בעדינות - כמעט ללא לחץ ואז החליטה יוצאת מאד קרובה באיכותה לחליטה כפולה. הבעה בשיטה זו היא השונות בין כל חליטה וחליטה - בכדי להגיע לאחידות - יש לשמור על אותה כמות של קפה בכל מנה וכמו כן לשמור של לדחוס חזק מידי את הקפה. לעיתים מצב זה יכול לגרום גם לכך ש"עוגית הקפה" מתפרקת, ולעיתים חלק ממנה אף נדבק לראש החליטה, וזאת על אף שהקפה לא נוגע בראש החליטה בתחילת התהליך.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #12 

לאחר שצפיתי בתמונה של סלסלת 7 גרם של אוסקר הצעתי לך היא למלא ולדחוס הרבה מתחת לגובה המדרגה. למעשה הסימן הטוב יהיה אם לאחר טימפור חזק ו״פוליש״ יתחכך הטמפר עם המתכת בסלסלה. במצב זה אתה ממלא את הסלסלה כך שלא מתאפשרת פריצת מים מהצדדים והרמה של העוגיה או שבירה שלה.
נסה. אצלי זה עובד. כמובן שים לב לגושים בטחינה אם יש הם גם לא מוסיפים לאיכות החליטה. בהצלחה!
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

ראובן123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #13 

nimitzg כתב:לאחר שצפיתי בתמונה של סלסלת 7 גרם של אוסקר הצעתי לך היא למלא ולדחוס הרבה מתחת לגובה המדרגה. למעשה הסימן הטוב יהיה אם לאחר טימפור חזק ו״פוליש״ יתחכך הטמפר עם המתכת בסלסלה. במצב זה אתה ממלא את הסלסלה כך שלא מתאפשרת פריצת מים מהצדדים והרמה של העוגיה או שבירה שלה.
נסה. אצלי זה עובד. כמובן שים לב לגושים בטחינה אם יש הם גם לא מוסיפים לאיכות החליטה. בהצלחה!
...

(Y) (Y) (Y)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”