אין כמו משטרת ישראל!!!
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4893
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
זורו44
לטעמי בירוקרטיה מסורבלת מידי.
בכל מקרה של אירוע כדוגמת זה, לאכן את המכשירי קשר/סלולרים שיש על השוטר ולאמת הגעה.
כל הניידות מכילות מכשיר איכון וGPS, אין שום בעיה לאמת את הימצאות הרכב בהתאם.
בעיית אמינות לא פותרים עם בירוקרטיה מסורבלת,
פותרים עם הרתעה אמיתית.
אולי אפילו חקיקה ששוטר או עובד ציבור/מדינה ששיקר בדיווח שאליו מחוייב - יואשם פלילית בהתאם לנסיבות האירוע.
לדוגמא - שוטר ששיקר והאירוע הסתיים ברצח, זה גרימה מוות ברשלנות עקב אי מילוי תפקידו. השקר מצביע על כוונה מתוך הבנת הרשלנות.
איש מרשות המיסים שמואשם במתן עדות שקר ודיווח שיקרי - יואשם בעבירה פלילית השקולה להעלמת מס.
מה שמתפספס כאן בדיון על שיטור אזורי הוא שבפועל זה מה שקיים.
השוטרים הם דיירי העיר שבה הם משרתים עוזר? לא ממש.
אני יכול להעיד שעיירת הפיתוח שאני גדלתי בה הקשר בין משפחות הפשע המאורגן המקומי לבין השוטרים המקומיים היה "טוב מידי".
אין במשפט הזה כדי להדביק תווית שלילית יותר ממה שכבר יש למשטרת ישראל, אלא להבהיר שהשיטה של משטרה איזורית מהווה פוטנציאל אדיר לשחיתות גדולה עוד יותר בזכות אותה קירבה ושכנות לאותם אנשי פשע מאורגן.
הרי שוטר שיודע שאם הוא משתף פעולה עם אנשי פשע מאורגן, יידע שעתידו הכלכלי מובטח לו, ושלום משפחתו מובטח לו (ובכך גם נחסך ממנו לעבוד קשה מידי לשם כך), אין לו שום סיבה למלא את תפקידו כפי שהוגדר. הוא גם יודע שמלחמה עיקשת באותם אנשי פשע מאורגן (בגלל הקירבה שלו לקהילה) המשפחה שלו תעמו בסיכון לא קטן מנקמתם של עבריינים.
בכל מקרה של אירוע כדוגמת זה, לאכן את המכשירי קשר/סלולרים שיש על השוטר ולאמת הגעה.
פותרים עם הרתעה אמיתית.
אולי אפילו חקיקה ששוטר או עובד ציבור/מדינה ששיקר בדיווח שאליו מחוייב - יואשם פלילית בהתאם לנסיבות האירוע.
לדוגמא - שוטר ששיקר והאירוע הסתיים ברצח, זה גרימה מוות ברשלנות עקב אי מילוי תפקידו. השקר מצביע על כוונה מתוך הבנת הרשלנות.
איש מרשות המיסים שמואשם במתן עדות שקר ודיווח שיקרי - יואשם בעבירה פלילית השקולה להעלמת מס.
אני יכול להעיד שעיירת הפיתוח שאני גדלתי בה הקשר בין משפחות הפשע המאורגן המקומי לבין השוטרים המקומיים היה "טוב מידי".
אין במשפט הזה כדי להדביק תווית שלילית יותר ממה שכבר יש למשטרת ישראל, אלא להבהיר שהשיטה של משטרה איזורית מהווה פוטנציאל אדיר לשחיתות גדולה עוד יותר בזכות אותה קירבה ושכנות לאותם אנשי פשע מאורגן.
הרי שוטר שיודע שאם הוא משתף פעולה עם אנשי פשע מאורגן, יידע שעתידו הכלכלי מובטח לו, ושלום משפחתו מובטח לו (ובכך גם נחסך ממנו לעבוד קשה מידי לשם כך), אין לו שום סיבה למלא את תפקידו כפי שהוגדר. הוא גם יודע שמלחמה עיקשת באותם אנשי פשע מאורגן (בגלל הקירבה שלו לקהילה) המשפחה שלו תעמו בסיכון לא קטן מנקמתם של עבריינים.
נכון. והכי חמור שבעיר שלי כולם יודעים שראש העיר היה מושחת , אבל למרות שהם בחו בשני ראשי עיר אחרים , הרי אחרי שהאחרון פישל קצת , כמה קבלנים גדולים ראו שיש סיכוי והריצו אותו (את המושחת), והוא זכה . וכבר בשנה הראשונה רואים איך מקבלים דיבידנדים .molvy כתב:המודל של משטרה איזורית כמו בארהב יעבוד טוב מאוד בארץ אבל זה יוריד תקציבים מהמשטרה ויעביר אותם לרשויות והנה המתנגדים הראשונים למהלך (משטרת ישראל) שתקציבים שלהם יופחתו לטובת המשטךרה האזורית.
והרשויות המקומיות... יש המון רשויות כל כך מושחתות שזה ממש מפחיד להפקיד בידהם את האחריות שלא נאמר את התקציבים של המשטרה האיזורית.
אז הנה אמרתי מה לא ובכנות לא אופיינית לי אומר שאני ממש לא יודע מה כן...
אז במדינה שהאזרחים כל כך ליימים שהם מרשים לנפולת של נמושות ולמושחתים לחזור לתפקיד אחרי צינון , ולא מאלצים אותם ללכת לכפור הפוליטי, יש בעייתיות גדולה גם במישור העירוני וגם במישור הארצי . ואולי לכן גם המשטרה שלנו נראית כמו שהיא נראית
תודה על התיקון טעות .moco כתב:truejoker כתב:(אל תשכח שניו יורק היא כמעט כול מדינת ישראל אאל"ט)
...![]()
לגו'ליאני הייתה אחריות על עיר עם יותר מ19 מיליון אנשים ...
כל השוואה בין הבעיות שהיו לג'וליאני לבעיות שיש בעיר ישראלית היא מופרכת.
גודל האוכלוסיות לא בר השוואה בכלל. גם לא אחוזי הפשע. הם גדולים בהרבה מאוד בניו יורק, גם היום, ובוודאי שלפני ג'וליאני.
שווה לקרוא: http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1365690
אני לא אומר שאין מה ללמוד מג'וליאני, ההיפך, אבל אם נגיע למצב של ניו יורק היום (המשופרת מאוד יחסית לעבר), זה אומר שנתדרדר קשות.
אגב, לא רק בניו יורק ירדו מאוד אחוזי הפשע. זה קרה בכל ארה"ב. עם כל הכבוד לג'וליאני שקיבל יחסי ציבור מצויינים בנושא, מדובר בתופעה הרבה יותר עמוקה שם ממה שראש עיר אחד יכול לעשות.
ועדיין, גם כיום אחוזי הפשע בארה"ב מגמדים את אלה בישראל וגם באירופה....
ולגבי המאמר שהפנית אליו , אני חושב שזה בגלל שהמשטרה בניו יורק נתפסת כישרה ונקיה , והיא לא ידםה הארוכה של האוצר , היא גם לא נתפסת ככזו שמחפה על הקצינים הביכירם שלה , והיא גם לא נתפסת כפולטית/עובדת על פי רייטינג .
בקיצור למשטרה כאן יש דימוי (צודק לדעתי ) של מושחתת ברמה זו או אחרת, ושם של נקיה . ולכן אם אתה נקי ואתה לא מצליח , יעריכו אותך , אבל אם אתה אפילו טיפה מלוכלך ולא מצליח , זה באשמתך , ולכן לא מעריכים גם את הדברים הטובים שאתה עושה.
כמו כן , העם כאן הוא אחר , וגם לכך יש עדיין משקל ברמת האלימות הנמוכה יחסית . וזה לא שייך למאמצי /או אי מאמצי המשטרה
אתה צודק לגבי הנושא של הקרבה והפחד של השוטרים , אני עדיין זוכר שכשהייתי הרבה יותר צעיר באתי לבית ספר שאימי לימדה בו , והיא הייתה אמורה לצאת בשעת אחה"צ מאוחרת יחסית , זה היה בקייץ , ופתאום אני רואה שני אנשים עם מעיל גשם ארוך מלווים אדם עם חליפה , נכנסים לבית הספר , כשהם התקרבו , אחד החזיק אאל"ט עוזי , והשני M16 או גליל , הם נכנסו לחפש תלמיד בבית הספר .ufffnick כתב:זורו44
פותרים עם הרתעה אמיתית.
הרי שוטר שיודע שאם הוא משתף פעולה עם אנשי פשע מאורגן, יידע שעתידו הכלכלי מובטח לו, ושלום משפחתו מובטח לו (ובכך גם נחסך ממנו לעבוד קשה מידי לשם כך), אין לו שום סיבה למלא את תפקידו כפי שהוגדר. הוא גם יודע שמלחמה עיקשת באותם אנשי פשע מאורגן (בגלל הקירבה שלו לקהילה) המשפחה שלו תעמו בסיכון לא קטן מנקמתם של עבריינים....
הקטע הוא שאף אחד אפילו לא חשב להזעיק משטרה. במקרה התלמיד ברח לפני כן , אבל לחשוב שהם היו יורים בו באמצע היום בבית ספר תיכון לעני אני לא יודע כמה תלמידים , ואין לי מושג כמה היו נפגעים . והם הולכים בכזו שלווה כאילו לא אכפת להם מהמשטרה כאילו שאין משטרה בעיר .
ד"א , לא שמעתי שמישהו סיפר למשטרה משהו בימים הבאים כלום
כך שהבעיה אכן קיימת , אבל יש פתרונות אליה , הבעיה היחידה היא שיפי הנפש לא יסכימו לזה
-
oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1149 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
ufffnick - לגבי מה שכתבת: "כל הניידות מכילות מכשיר איכון וGPS, אין שום בעיה לאמת את הימצאות הרכב בהתאם."
היה ראיון עם מפקד בכיר במשטרה יום לאחר הרצח ושאלו אותו מדוע לא מפקחים על מיקום הניידות אז הוא טען שלא בכל ניידת יש אמצעי איכון. נשמע לי הזוי אבל אני כבר לא מופתע מכלום...
התובנות שלי לאחר השבוע האחרון הן:
1. אין טעם לקרוא למשטרה בעיניני רעש או מטרד שכנים
2. עדיף לא להעיר לאף אחד, במיוחד לא לנערים משוטטים
3. הנערים האלו שמרעישים בלילות ושמים פס על כולם הם אלו שאח"כ יחתכו אותך בכביש או יעקפו אותך בתור למכולת, אז באופן כללי עדיף לא להעיר לאף אחד...
היה ראיון עם מפקד בכיר במשטרה יום לאחר הרצח ושאלו אותו מדוע לא מפקחים על מיקום הניידות אז הוא טען שלא בכל ניידת יש אמצעי איכון. נשמע לי הזוי אבל אני כבר לא מופתע מכלום...
התובנות שלי לאחר השבוע האחרון הן:
1. אין טעם לקרוא למשטרה בעיניני רעש או מטרד שכנים
2. עדיף לא להעיר לאף אחד, במיוחד לא לנערים משוטטים
3. הנערים האלו שמרעישים בלילות ושמים פס על כולם הם אלו שאח"כ יחתכו אותך בכביש או יעקפו אותך בתור למכולת, אז באופן כללי עדיף לא להעיר לאף אחד...
לא מזמן תפסתי לבחור את היד כשהוא היה באמצע לדפוק לזקן בקבוק בראש, ממש בשתי הסנטימטרים האחרונים, אחר כך הוא ניסה לדקור אותי בצוואר עם המפתחות שלו, ואם זה נשמע לכם הזוי, היותר הזוי היה שהסיפור התחיל כשהזקן האיר לו על זה שהוא עוקף אותו בתור, לזקן היה מזל שבלילה הקודם היה לי מספיק שעות שינה.... אגב אחר כך הזקן צעק עלי בעצבים, למה התערבתי ושהוא דוקה היה מסתדר לבד
אני מבין שהוא די מחבב חבטות מבקבוקי קוקה קולה 1.5 ליטר בקודקוד, תחביב ביזרי, לאיש זקן...
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3877
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
גל האלימות: כוח סיור יוקם בת"א, התושבים ישלמו
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4229148,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4229148,00.html
And the meek shall inherit the earth
...
...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 489 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
FIRE_WIRE כתב:גל האלימות: כוח סיור יוקם בת"א, התושבים ישלמו
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4229148,00.html[/quote
לא אכפת לי, אם זה יישאר כמו שאמרו - עלות של שקלים בודדים לתושב, שיהיה. אם זה יעזור למנוע עוד אונס או רצח אחד זה כבר שווה. השאלה היא מה הסמכות האמיתית שלהם ואיך זה יתבטא בשטח. לראות ולדווח זה לא חוכמה גדולה....
-
oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1149 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני סקפטי... היום אנשים (לא נורמטיבים) לא שמים על שוטרים אז למה שהם יתיחסו לפקחים?
הלוואי ואתבדה...
הלוואי ואתבדה...
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
אני משתגע!עכשו מתברר שהמנוח גדי ויכמן נגח ברוצח??????כל הזמן חשבתי שהרוצח גם נגח וגם רצח!!
חברה-אז בבקשה לא לנגוח ולא להתלהם!כי כולם נושאים סכינים,,,,ריבונו של עולם

חברה-אז בבקשה לא לנגוח ולא להתלהם!כי כולם נושאים סכינים,,,,ריבונו של עולם
אמן מייסר
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
יסלחו לי פה כולם אבל יש לי תחושה שצרות לא באות סתם.
אני תמיד מתנהג בשיטת "אם יש ספק, אז אין ספק". כשאני רואה חבורה של צעירים שעושה עלי רושם של טיפה מסוכנת. אני אפילו לא מסיט מבט לכיוונם. שלא לדבר על לדבר איתם או להעיר להם.
אני מניח שיש שיגידו שאני חנון, פחדן וכו' אבל אני מעדיף להיות חנון ופחדן מאשר אחד שרצחו אותו.
אני תמיד מתנהג בשיטת "אם יש ספק, אז אין ספק". כשאני רואה חבורה של צעירים שעושה עלי רושם של טיפה מסוכנת. אני אפילו לא מסיט מבט לכיוונם. שלא לדבר על לדבר איתם או להעיר להם.
אני מניח שיש שיגידו שאני חנון, פחדן וכו' אבל אני מעדיף להיות חנון ופחדן מאשר אחד שרצחו אותו.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
ברור שנגיחה לא מצדיקה לקבל סכין בלב, זה לא על אותה סקלה בכלל, ושהרוצח העלוב הזה ישב כל החיים בכלא ויפטור אותנו מנוכחותו.
מצד שני? רבאק, מה עבר לגדי ויכמן בראש? להתעמת פיזית, לבד עם חבורת צעירים שמי יודע מה שתו/עישנו ומה יש להם בכיסים, הרי זה לא המקרה הראשון ולא העשירי בחודשים האחרונים.
מצד שני? רבאק, מה עבר לגדי ויכמן בראש? להתעמת פיזית, לבד עם חבורת צעירים שמי יודע מה שתו/עישנו ומה יש להם בכיסים, הרי זה לא המקרה הראשון ולא העשירי בחודשים האחרונים.