היי,
אני משדרג ל- 100 מגה בבזק.
יש לי כרגע ראוטר SIEMENS SL2 141.
אמרו לי שהוא לא תומך במאה מגה והם אמרו שהם מחליפים לי ל- NETGEAR.
לאחר השיחה, עשיתי מחקר קטן וגיליתי שהראוטר על הפנים.
התקשרתי אליהם וביקשתי להחליף ל- D-LINK. הנציג אמר בסדר, אבל הוא לא בטוח אם הדי-לינק תומך במאה מגה.
לכן, אני שואל אם בזק תומכים בראוטר אחר חוץ מהנטגיר הגרוע, שתומך במאה מגה?
תודה רבה.
שני הנתבים הDSL6740u והVVG2000 תומכים במאה מגה מבחינת החיבור לתשתית ,הבעיה שלהם שיש להם יציאות רשת של 100Mbps מה שאומר שתקבל מקס' אולי 95-93 .. אבל בהתחשב בעובדה שהתשתית של בזק לא בדיוק מדהימה ושלא תקבל יותר מ90 מגה ואפילו פחות מזה ברוב האזורים זה לא ממש אמור להפריע לך .
IamEzio כתב:שני הנתבים הDSL6740u והVVG2000 תומכים במאה מגה מבחינת החיבור לתשתית ,הבעיה שלהם שיש להם יציאות רשת של 100Mbps מה שאומר שתקבל מקס' אולי 95-93 .. אבל בהתחשב בעובדה שהתשתית של בזק לא בדיוק מדהימה ושלא תקבל יותר מ90 מגה ואפילו פחות מזה ברוב האזורים זה לא ממש אמור להפריע לך .
...
טוב, אז הבנתי מהביקורות שה- VVG2000 הוא פשוט דפוק - מוצר שלא מוכן.
מה לגבי ה- 6740u ? הוא עושה בעיות עם Wi-Fi, ניתוקים וכל זה?
חיפשתי ולא מצאתי כל כך ביקורות לגביו :S
בכל מקרה, להתעקש על ה- 6740u בשביל למנוע כאב ראש בעתיד מהנטגיר, כן?
אני יש לי נטגייר 2000, להגיד לך ת'אמת הכל בסדר אצלי (יש לי 100 מגה) וויפי עובד כמו שצריך, אין נתוקים ואחלה פינגים (שרת ספידטסט בנתניה 5 מילי, ובשעות עומס עד 14 מילי), אבל הייתי כמובן רוצה לנסות להחליף לDLINK נראה אולי יותר טוב
בפועל ה100 מגה שלהם נותן 65 , ראיתי באתר של dlink שה6740U תומך בעד 80 מגה down ו 40 מגה up . באתר של netgear לא מצאתי את המגבלות שלו . ההורים של אשתי קיבלו את הnetgear בהשאלה (נראה חדש מנוילן). הקצב שקיבלתי אצלם הוא גם כ65 מגה והם יותר קרובים לארון ב100 מטר. אני אנסה לבקש מבזק לעדכן אותו או משהו. עם העדכון החדש הבנתי שהוא יותר טוב מבעבר.
Niseg כתב:בפועל ה100 מגה שלהם נותן 65 , ראיתי באתר של dlink שה6740U תומך בעד 80 מגה down ו 40 מגה up . באתר של netgear לא מצאתי את המגבלות שלו . ההורים של אשתי קיבלו את הnetgear בהשאלה (נראה חדש מנוילן). הקצב שקיבלתי אצלם הוא גם כ65 מגה והם יותר קרובים לארון ב100 מטר. אני אנסה לבקש מבזק לעדכן אותו או משהו. עם העדכון החדש הבנתי שהוא יותר טוב מבעבר.
...
טוב אבל אני לא אנסה לסבול עם הראוטר הזה, לא נורא אני מסתדר מצויין גם עם 15.
DMagnetic כתב:
טוב אבל אני לא אנסה לסבול עם הראוטר הזה, לא נורא אני מסתדר מצויין גם עם 15.
...
שמעתי שהnetgear אחרי עדכון הוא בסדר . אני עדיין לא ניסיתי את זה אצל ההורים של אשתי. הnetgear בלי עדכון נותן פינג כמו בADSL2+ עדיין אפשר להגיע איתו ל30 מילי בתוך הארץ שזה קצת גבוה אבל זה רק 10מילי מעל מה שאני מקבל.
עדיין זה הכל עניין של מחיר. אם אתה נשאר עם 15 תבדוק שאתה לא משלם על זה יותר מדי. גם אני עשיתי את הטעות של השידרוג מהירות . אני שידרגתי מ10 ל15 ואז ל20 במיוחד בשביל הירידה בפינג בVDSL ופשוט נלחמתי כדי להשיג dlink אבל שלי בחיוב זיכוי . אחר כך עליתי ל50 באותו כסף ואז ל 100 ב10 שקל פחות אבל בפועל אני בקושי מקבל 65 אז ההבדל בין 50 ל100 לא גדול אצלי. בפועל אני ממש לא צריך את זה. אני לא מוריד כבד או משהו אבל אני אוהב את זה אם steam או gamersgate (חנויות משחקים דיגיטאליות )מורידות לי משחקים שקניתי במהירות שיא (רק שלא תמיד הן מגיעות לזה אבל זאת בעיה אחרת כנראה הגיימר של 014) . להוריד סרטים זה גם די קל אבל מה גיליתי שאין הרבה הבדל בין מתי שהיה לי 20 מגה לעכשיו אם משווים את הזמן שלוקח לטורנט להוריד (זאת גם בעיה אחרת כנראה) .
עכשיו מישהו שאל אותי בעבודה עם תשתית + ספק ל 10 מגה ב90 שקל זה יקר . אמרתי לו שאפשר לקבל היום 65-80 מגה ב 120-130 שקל . אז הוא אמר לי מה אני יעשה עם זה. אמרתי לו שאני גם לא יודע מה לעשות עם זה פשוט אמרו לי קח יותר מהירות באותו כסף או פחות כסף ולא מצאתי סיבה להגיד לא. והיום אין התחיבות - הם לא יספיקו להעלות את המחיר ואני בורח להם.
זה הכל יחסי היום אפשר לקבל יותר בעוד קצת כסף אבל אי אפשר לקבל חצי בחצי מחיר - אפילו לא קרוב לזה.
אני גר במגדל של 18 קומות בהוד השרון כאשר הארון ליד הבניין לדברי הטכנאי (בסה"כ כ-170 דירות ב-2 מגדלים)
לא מכיר את המינוח אתה ברגיל או rate adaptive ? אודה להסבר. הספק שלי בזק בינלאומי
בהפעלה ראשונה עם קבלת הנטגיר ביום ו' האחרון הסתבר לי שיש תקלה בקו ואין לי צליל חיוג רק גלישת אינטרנט והמהירות אליה הגעתי כ-82 (לדברי הטכנאי התקלה היתה קיימת גם במהירות 10 אך לא הייתי מודע לה שכן הכל עבד). עד לתיקון התקלה ביום ד' מעת לעת הנטגיר שמקונפג כמודם נתקע ודרש כיבוי והדלקה אתחול של הראוטר לא השפיע ורק כיבוי והדלקה של הנטגיר חידשו מידית הגלישה. אעשה מעקב בסוף שבוע זה לראות באם התופעה חוזרת והנטגיר דורש החלפה (כנראה שמספקים מכשירים שהוחזרו כמודם ויתכן וחלקם תקולים)
הD-LINK בסדר גמור, הוא זה שמחזיק לי את הרשת בבית בהצלחה רבה בלי קריסות ובעיות.
הWIFI בסדר גמור ומשדר לטווח די גדול. (למרות שאצלי יש AP אז קצת קשה לי להגיד מה באמת הטווח שלו)