בעיות עם חבילת Catalyst12.4 והאם הקודקים שם חיוניים או עלולים להתנגש באחרים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם
אז התחלתי לנקות את ה-HTPC ולבנות הכל מהתחלה.

התקנתי (86) WIN7 התקנה נקיה (כמובן דיסק מקורי שאצלי ברשיון). טרם לכך הורדתי את כל הדרייבים מהאתר של לוח האם GA-870A-UD3 ואת הקטליסט האחרון (12.4) (חבילת דרייברים לכרטיס המסך) מהאתר של ATI (מחובר כרטיס RADEON HD5600).

סיימתי את ההתקנה והתחלתי עם הדרייבים.
בהתחלה התקנתי את כל חבילת הקטליסט כ"דרייבר" הראשון או השני. לאחר ההתקנה הוא דרש איתחול. אתחלתי.
המחשב עבר את שלב הביוס אבל לא הצליח להעלות את ה-WIN7. ניסיתי שוב ואותה תוצאה. הדרך היחידה להעלות היתה במצב בטוח. ממצב זה גם ניסיתי למחוק את הקטליסט אבל הוא טען שאין מה למחוק (ולפני זה התעכב על זה זמן ממשוך ביותר דבר שדיי נראה כמו חצי תקיעה).

תהיתי אם במקרה לא שמתי לב למשהו, אולי במקרה אפילו סדר ההתקנה לא נכון ולכן הדבר קרה (למרות שזכור לי מהתקנות רבות קודמות שלא נראה שהיתה חשיבות יתרה לסדר התקנת הדרייברים הבסיסיים) אבל במקום להלחם, החלטתי להתקין מחדש את ה- WIN7 והפעם להיות הרבה יותר זהירה.

התקנתי. התקנתי את כל שאר הדרייברים מהעמוד של גי'גה בייט. חלקם דרשו איתחול, (למשל הדרייברים של הצ'יפסט - מבית AMD אגב גם הם הגיעו בתוך מסגרת התקנה של קטליסט) אתחלתי, כל פעם מחדש עלה יופי ולא היו בעיות. לקראת הסוף אתחלתי גם כשלא הייתי צריכה רק כדי לבדוק שדרייבר זה או אחר אינו זה שדופק את המערכת.
לבסוף הגיע תורה של חבילת הקטליסט 12.4. התקנתי אותה במלואה. ושוב לאחר האתחול המחשב לא הצליח להעלות את הWIN7 ואלאמלא הייתי מאתחלת מחדש במצב בטוח הוא היה במצב זה עד עכשיו. גם במצב הבטוח לא היה שינוי. הפעם, לאחר שהקטליסט הודיע לי שאין מה להסיר ניסיתי להתקין אותו מחדש. גם זה לא הצליח.

בקיצור כבר פעמים על התקנה נקייה חבילת הקטליסט 12.4 תוקעת את המחשב למצב שה-WIN7 אינו עולה..

מוקדם בבוקר התקנתי פעם נוספת את ה-7. אבל הפעם, לאחר סוף ההתקנה עצרתי. כרגע מותקן על HTPC WIN7 בלבד.-
מקווה שבעזרת הידע והנסיון שלכם אוכל לפתור את העניין היות ועל דרייבר של כרטיס מסך (רצוי גם מעודכן ככל שניתן) אין לוותר, אבל אולי להתקין רק חלק מהחבילה? - ואם כן על מה לוותר? אולי הקטליסט כולו (כמו שהיה מותקן קודם) רק בגירסה קודמת ל- 12.4..
העניין שסתם לירות באפלה ולמצא עצמי מתקינה שוב ושוב ושוב את ה-WIN7 נראה לי כמו מתכון מצויין לבזבוז זמן ואנרגיה. ׁ(אנרגה לה אני זקוקה במשך עם כל ההגדרות ועם מדיה פורטל :wink:

ממתינה לעזרתכם. מקווה מאוד שימצא פתרון לעניין שאמור להיות הכי פשוט, ופתע הפך לדי :( הזה.

בכל מקרה מקווה להתקין את הקטליסט (הכלשהו?) לפני שאר הדרייבירם ובטח לפני כל השאר, כי באמת נמאס לי לבזבז זמן מיותר על התקנות ותקיעות והתקנות מחדש.

תודה מראש
והמשך יומצויין שיהיה. (f)
נערך לאחרונה על ידי biss ב 04/05/2012 17:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

בוקר טוב לכולם

אני רואה שעד לרגע זה יש לדיון 110 צפיות, כך שאמנם לא עונים לי פה, אבל כנראה איני מדברת לעצמי :)
הרי לכם עדכון בצורת סיפור לבוקר שישי :)

מישהו ניסה לעזור לי ואמר שיתכן והעניין קשור עם ה- SP1.
הוא אמר לי:
1. להתקין את כל הדרייברים של לוח האם,
2. להוריד ולהתקין את עדכוני WIN7 כשהחשוב בהם הוא SP1
3. לאחר שהתקנתי את ה- SP1 להתקין את הקטליסט.

כדי לא לעבוד סתם קשה ולא יעיל החלטתי שכאשר שאם כבר אני עושה כעצתו (ומבזבזת על כך זמן רב), אף אוסיף ואתקין את ה-WIN7, הפעם כאשר אני מאפשרת לתוכנה לצאת לרשת ולהוסיף עדכונים תוך כדי התקנה. אולי גם זה יועיל במשהו.

אז:
1. התקנתי מחדש + אישור לתוכנת ההתקנה לצאת ולהוריד עדכונים תוך כדי ההתקנה
2. התקנתי את הדרייברים של לוח האם
3. הורדתי והתקנתי עדכונים. את הקריטים וגם את רוב המומלצים
4. נרשמתי
5. התקנתי SP1
6. בדקתי שוב ושוב שאין עדכונים רלוונטים נוספים
7. שוב אתחלתי רק כדי להיות בטוחה שהכל עובד כראוי.
8. בשלב זה היות והייתי די בטוחה בעצמי שהתקנתי את המערכת כראוי גם קבעתי נקודת שיחזור - לא, להתקין WIN פעם אחר פעם אינו התחביב החדש והמלהיב שלי.

ואז, התקנתי את הקטליסט 12.4.
מה לדעתכם קרה?

צדקתם! הוא נתקע ונאלצתי להעלות את המערכת במצב בטוח.
אבל הפעם היתה לי לפחות נקודת שיחזור טובה לשוב אליה :)

יש למישהו רעיון מה כדאי לי לעשות כעת?

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #3 

יאפ. מ11.5 נדמה לי חובה 7 sp1
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #4 

יכול להיות שהוא רק נתקע בגלל מגבלת רזולוציה ולא באמת נתקע.
האם את מחוברת לטלוזיה או מסך מחשב?
ניסית enable vga mode c ב F8 ?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

בוקר טוב agent__smith ו- mp3lll

1. תודה על התגובות
2. הכרטיס מחובר לשני מסכים (היה בעבר ולא שיניתי חיבורים) : מסך מחשב ומסך טלויזיה.
בהתקנה הקודמת (איתה עבדתי זמן רב) הגדרתי אותם בתצורת מסך מחשב ראשי (1) וטלויזיה ממשיך (2) כעת מטבע הדברים איני יכולה לשחק עם ההגדרות והאווטפוט זהה בשניהם. מישהו הציע לי שאולי כדאי לנתק את הטלויזיה בעת התקנת הדרייבר ולחברה רק אחר כך. נראה לכם שזה אמור לשנות?
3. VGA MODE? לא בדיוק. ייתכן ואפילו עשיתי מעט להפך היות ואחד הדברים הראשונים שעשיתי כדי שבכלל אוכל להביט על המסך היה להביא לרזולוציה המקסימלית המתאפשרת 1400*1050. זה אמור להפריע לדרייבר?

מה שכן, איני בקיעה גדולה בנושא אבל חשבתי ש-VGAMODE מיועד לבעיות עם הכרטיס הגרפי - למשל שהמחשב מסרב לעלות וזו דרך נוספת לטיפול בבעיה, בנוסף ל - SAFE MODE. אולי אני טועה (מקווה שלא) אבל העובדה שללא הדרייבר המחשב עולה יופי (ועלה לא מעט פעמים, בכוונה התקנתי בהרבה שלבים ואיתחלתי פעמים רבות) ואני אף רואה את האאוטפוט היטב וברזולוציה גבוהה אין משמעו שסביר יותר להניח שהבעיה אינה נעוצה בכרטיס עצמו?

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

היי.
א. איזה כרטיס זה ? של איזו חברה ודגם.
ב. איפה הכרטיס מחובר בלוח ? איזהו סלוט ? יש לו אספקת חשמל ?
נסי בבקשה להתקין כאשר רק מסך המחשב מחובר. מה קורה אז ?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #7 

biss
אני חושב שיש לך רק בעיות של רזולוציה, חברי רק מסך אחד ( של המחשב עדיף) ונסי להתקין, אם עדיין מסך שחור לאחר התקנה.
תבדקי אם תחת F8 בבחירה של מצב בטוח וכו תבחרי ENBALE LOW RESO ותראי אם המחשב עולה, אם כן לאחר מכן תקבעי את הרזולוציה הנייטיב של המסך שלך ואז תבדקי.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה על התשובות , agent__smith, ו- MP

בינתיים חלק ניכר מהבעיה נפתר.

החלטתי בשלב ראשון ללכת בעדינות אבל לא בעדינות יתרה.
התקנתי את הדרייבר כאשר שני המסכים מחוברים אבל בחרתי מהחבילה רק את הדברים הבסיסים - החבילה והדרייבר של כרטיס המסך.
איתחלתי, עלה!
אז החלתי בהוספת שאר הרכיבים אחד אחר השני לפי סדר החשיבות המשוער ממבט ראשון (ובלי לחקור יותר מידי בנושא). הראשון כמובן היה המנוע. הוספתי, שום בעיה. לא דרש איחתול אבל אתחלתי בכל מקרה - עובד יופי..
כעת, כמו שניתן לראות מתמונת המסך

תמונה

נותרו 4 אפליקציות והשמות של 3 מהן גורמות לי לתהות האם הן הכרחיות, מועילות, או בעלות פוטנציאל להזיק כאשר תיווצר התנגשות עם הקודקים שבהמשך יותקנו במערכת:

media founation decoders?
Drag & drop Transcoding?
Accelerated Video Transcoding?

באשר לרביעית שם פחות מחשיד, אבל גם רצוי לבדוק
APP SDK RUntime

כמו שאני רואה את זה, ייתכן בהחלט שההעיכוב הזה חסך לי בלגנים בהמשך ומעבר לכך אני בכלל מתביישת שלא בדקתי קודם מה מכילה החבילה. הדבר אינו אופייני לי והוא רק מוכיח את טענתי הקבועה שכאשר עייפים עדיף ללכת לישון ולא לעבוד. טעות קטנה (או חוסר תשומת לב קטנה) יכולים להביא לשעות של נסיון לפתור את הבעיה.

בכל מקרה, הלכתי לברר לגבי כל אותן תוספות והם הן עלולות להזיק לי. אם במקרה מישהו יודע משהו בנשא אשמח לשמוע.

ושוב תודה על העזרה

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

איך נפתר ? ואני תמיד מתקין הכל ללא שום בעייה.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

תודה על ההתעניינות, agent__smith
מצטערת אבל משום מה שמתי לב להודעתך רק כעת.
כעקרון היות ונדמה לי שהחבילות מכילות קודקים בינתים לא התקנתי אותם.
נראה שאעשה עוד בדיקה.

אני תוהה אולי לא רק שאוכל להסתדר בלעדיהם אלא שאף יהיה עדיף מבחינת התנגשוות קודקים.

אשמח אם משהו שלא התקין (או שניסה לא להתקין) את החבילה המלאה יאמר לי האם האם הסתדר בלעדיהם.

מבטיחה לעדכן אם תהנה התרחשויות

שבת שלום :)

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

טכנית לא צריך אותם, אלה רק דרייבר אודיו ווידאו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”