אני כבר בסוף השלמת המערכת,
אפשר להגיד 90% - כשה 10% האחרונים קשורים כבר לקולנוע ביתי בלבד - רכישת רמקולי סראונד (אקסיום QS8).
שמעתי עד היום 3 או 4 מגברים בהם יש "מגע" של מנורות,
החל ממגברים "מלאים" , היברידיים וגם כאלו שהמנורה משמשת רק כבאפר,
ובכל אחד מהמקרים המנורות עשו פשוט חסד לרמקולים - בניגוד לדיעה הרווחת (הרושם שנוצר לי לפחות) שפוקאל 816v בעלי טוויטר חד מדיי \ צורם \ חלק יאמרו אפילו "לא שמיע"...
מהשניה הראשונה ששמעתי אותם, הטוויטר זה דווקא מה שקנה אותי, ומעולם לא חיפשתי לסרס אותו, סך הכל חיפשתי מגבר שיידע להיות עדין וחם במידה כזו שלא תפגע בחדות.
כל המגברים המבוססי טרנזיסטורים ששמעתי (בינהם MF M3i, MICROMEGA IA100, CAMBRIDGE 650A וכד')
פשוט נתנו דגש לטוויטר, הפכו את הסאונד למתכתי ופחות מהנה אפילו מהרסיבר ק"ב שלי.
כאן כבר הגיעו המשפטים מאנשים הסובבים "אולי הרמקול הזה הוא לא מה שחיפשת מלכתחילה..." , "אתה יודע, אנחנו בני אדם, עושים טעויות...." - מודה שבמקום מסוים זה הטריד, הרי לך עכשיו תעשה טרייד-אין ותפסיד כמה אלפים ושוב לחפש רמקול עם הגברה שתחמיא לו... חוץ מזה, מה הסיכוי שטעיתי כל כך..? אני לא בן אדם פזיז, בטח לא כשזה נוגע להחלטות הקשורות לקניות, ובמקרה,
כששמעתי את הרמקול לראשונה, שמעתי אותו עם אמי, והיא התלהבה אפילו יותר ממני.
נוכחתי כבר לראות שסט-אפ יש להתאים בצורה סבלנית, כשבחרתי רסיבר בהתחלה רכשתי בעיניים עצומות פיוניר LX70 שהיה פשוט רע מאוד עם הפוקאל, ואחריו כבר הבאתי להשמעה עוד 3 רסיברים עד שהגעתי לרסיבר המתאים - וכשאני אומר "מתאים" כלומר שהתוצאה עוצרת נשימה, מדובר ברמת פירוט אדירה, ועם הטוויטר של הפוקאלים... העבודה נעשת על הצד הטוב ביותר.
לכן כשאמרו לי שאולי הרמקול לא מתאים לי, חשבתי... מה הסיכוי? הרי בק"ב לא יכלתי לתאר תוצאה טובה יותר בסכום שהשקעתי,
וגם ממש לא שמעתי משהו בסכום שמתקרב \ נותן כזו תמורה... איך יכול להיות שטעיתי? - בשלב זה כבר הייתי אחרי בדיקה של לפחות 8 מוצרי סטריאו (DACים \ אינטגרייטדים \ כבלים).... האמת שהיו לי כמה לילות ללא שינה.
התמזל מזלי, וחבר הפורום ran_carney קיבל התראה מיגאל סבו (ממש במקרה, בעבר רן אמר לו שיש לו חבר שמחפש) שבחור שרכש אצלו מערכת מחפש למכור את האינטגרייטד שלו - Peachtree Audio Nova, אותו מגבר שכל כך רציתי מסיבה לא ברורה,
הרי אי אפשר באמת לדעת אם הוא יתאים \ ישתלב עם הרמקולים, הרי אני לקוח יחסית "קשה" - פרפקציוניסט...
הלכתי על זה. קיבלתי את הטלפון של אותו בחור שמוכר את המגבר, סגרנו על מחיר לאחר 10 דק' וכבר יומיים לאחר מכן חזרתי עם המגבר.
הייתי המום. גם כשפתחתי שרשור "התחדשתי" לא ידעתי לתאר את הסאונד... מצאתי רק מילה אחת שמתאימה - "רומנטי"...
וכשהמנורה דלקה, הסאונד קיבל אפילו עוד טיפה חמימות ונעימות - חייכתי, הרי תמיד כיף לדעת שבחירותיך הניבו פירות כאלו.
החלטתי לחפש מנורה, ידעתי שהמנורה שמגיעה עם המגבר היא מנורה בסיסית, תוצרת Electro-Harmonix, רוסיה.
שאלתי כאן, חקרתי ברשת ומצאתי ש- Amperex Bugle Boy זו בחירה "בטוחה" יחסית שתתן לי תוצאה טובה.
לקחתי סיכון נוסף (כמו שקרה עם הרבה רכישות בסט-אפ הזה) ורכשתי מחו"ל במכירה פומבית זוג מנורות במצב מעולה מבית טוב.
ובטעות, על הדרך גם יצא שזכיתי בכבל אופטי, אינטרקונקט של Van Den Hul במחירי שחיטות - למה לא.
יומיים לאחר מכן (16.04.12, לפני כשבועיים) אמי היקרה, זו שבחרה איתי את הרמקולים... וזו שהתעקשה גם לרכוש דווקא באותה הזדמנות,
נפטרה מסרטן (סרקומה Unclassified נדיר) בו היא נלחמה קרוב לשנה.
במהלך השבעה הגיעו הכבלים, ובבוקר יום העצמאות - יום הזכרון, הגיעו המנורות.
זוג Bugle Boy מדהימות עם ציורים נקיים וחדים - ביחס למנורה משנות ה-60, התאהבתי במנורות ממבט ראשון.
מה אני אגיד לכם, אם התאהבתי במראה שלהן, כשהרכבתי את המנורה במגבר ונתתי לה להתחמם בפעם הראשונה...
הסאונד היה פשוט עוצר נשימה, לפתע נוצרה במה בסלון, יש שירים מסוימים שניתן לומר פיזית מה מיקום הפסנתר והיכן עומד הזמר, היה אפילו קטע בדיסק Live In Paris של Diana Krall ששמעתי אותה מהלכת על הבמה ולפעמים משתעלת קלות.
בנוסף, החלטתי סוף סוף להעיף את ה-AlbumPlayer הזוועתית והתקנתי J River - מדהימה ופשוטה.
ונעזרתי בחבר טוב (מפיק מוסיקלי במקצוע) שהתאים לי אקולייזר בתוכנה שהפך את התוצאה לטובה אפילו יותר.
כל-כך שמח שדווקא בתקופה קשה זו הרכבת הסטריאו הסתיימה, הרבה יותר נעים להתמודד כשבסלון שלך יש סאונד שלא ניתן להשאר אדיש אליו.
תודה לכל חברי הפורום שעזרו בתהליך, אני אפילו לא חושב שיש צורך לומר מה הסט-אפ הסופי, נראה לי שיש כאן אנשים שכבר זוכרים... תודה רבה לכם, ולחבר'ה בפורום השחור
אגב - בגלל מחלת השדרגת כבר דאגתי להזמין מנורת Telefunken ECC88 Made in West Germany
תמונות ניתן לראות כאן:
http://www.upfile4u.net/Files/8r9a2d.jpg
http://www.upfile4u.net/Files/6z7d8j.jpg
http://www.upfile4u.net/Files/8w3r5v.jpg