התאמת רמקולים לרסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
יש לי רסיבר דנון AVR1611 עם רמקולים של וורפידל ולדוס 400 150W קידמיים וסנטר וסראונד 100W.
נתוני הרסיבר שלי :נצילות 98DB ב-8אוהם 5X75W ב-6אוהם 5X110W הרמקולים 3WAY נצילות של 90DBב8 אוהם.אני לא מרוצה מהסאונד של הוורפידל במוסיקה בסטיראו בק"ב הסאונד לטעמי .אני רוצה להחליף את הרמקולים הקידמיים בילבד ושמעתי 3 סוגים:JBL E80 ,KEFC5 ורמקולים של מוניטור אודיו דגם BRONZE BX5
הרמקולים של מוניטור אודיו הפתיעו אותי לטובה בפירוט הצלילים שלהם ואני די משוכנע לגביהם העלות שלהם 4000 ש"ח הנתונים שלהם:נצילות 90DB הספק 120W התנגדות 8 אוהם .האם לאור הנתונים הרמקולים האילו יתאימו לרסיבר בהתאמה מלאה ?הסאונד ברמקולים האילו נקי ופרטני ושומעים בפירוט רב את כל הצלילים
גם הJBL וגם הKEF נישמעים טוב אך הכי מצא חן בעיני זה המוניטור אודיו ודרך אגב את הרמקולים השניים ניתן להשיג במיבצע בניופאן ב-2000 ש"ח.אני די נעול על המוניטור אודיו מה דעתכם?ומישהו יכול להסביר לי איך מתאימים בין רמקולים לרסיבר?קישור למיפרט של הרמקוליםhttp://c100.co.il/רצפתיים/מוניטור-אודיו-MONITOR-AUDIO-BX5-זוג-רמקולים-רצפתיים.html

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

מבחינה טכנית אין שום בעיה לחבר את ה-BX5 ל-1611.

עם איזה רסיבר שמעת את הרמקולים?

האם שקלת להחליף גם את הסנטר?
אני שואל מכיוון שברמות האלה מומלץ מאוד לשמור על התאמה גבוהה ככל הניתן בין הסנטר לקדמיים..!

אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

כרגע אני מעדיף להחליף את הקידמיים בילבד

שליחה #3 

את הרמקולים שמעתי עם רסיבר של אונקיו צלי נקי ומאוד פרטני.
האם החלפה רק של רמקולים קידמיים מהווה בעייה?
ועדיין אני מחכה לתשובה איך ההתאמה בין רסיבר לרמקולים
האם הנצילות של הרסיבר צריכה להיות יותר גבוהה?או שנצילות הרמקולים יותר גבוהה
האם עוצמת הוואטים של הרסיבר צריכה להיות מעל עוצמת הרמקולים או להיפך?
האם צריך להיות התאמה באוהם?
מחכה לתשובות

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

תעשה לעצמך טובה, אל תיכנס לפרטים הטכניים ברמה הזאת כי אין לזה כמעט שום משמעות תכל'ס.
שאלת אם הרמקולים מתאימים וקיבלת תשובה חד-משמעית שכן - תאמין לי (בתור מישהו שיש לו רמקולים מסדרת הברונזה של מוניטור אודיו כבר כמעט עשר שנים, בתור מישהו שכבר כתב איזה הודעה או שתיים בפורום הזה, ובתור מישהו שפחות או יותר אף פעם לא נותן תשובה חד-משמעית לשאלות כאלה) שזה מספיק :) (Y) (f)

בכל מקרה, אני לא רואה שום סיבה לא לבחון את הרמקולים שאתה מעוניין בהם בחנות מתמחה שמחזיקה רסיברים של דנון (נגיד ה-1612 שדומה מאוד ל-1611 שלך) כדי לקבל אינדיקציה טובה ככל האפשר להתאמה של הרמקולים לרסיבר שלך.

החלפה רק של הקדמיים לעניות דעתי תהיה בעייתית בק"ב בגלל חוסר התאמה בין הקדמיים החדשים לסנטר הישן. ממליץ בחום להביא את הסנטר שלך לחנות או פשוט לבדוק כמה יעלה לך לקנות את ה-BX5 ביחד עם הסנטר התואם מאותה הסדרה של מוניטור אודיו (לדעתי את הקדמיים והסנטר ביחד אתה תוכל לקנות - עם קצת מיקוח - במשהו כמו 4,500-5,000 ש"ח).

אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

אילו רמקולים של מוניטר אודיו יש לך?

שליחה #5 

מה לעשות שאני רוצה לדעת פרטים טכניים?אתה יודע אני מוציא 4000 ש"ח שזה חצי משכורת שלי
אני מאוד אוהב לדעת מה אני עושה ולכן אני מתעקש בכל זאת אם יש מישהו שיכול בקצרה להסביר לי כיצד מתאימים רמקולים לרסיבר אני יותר משמח ולמה מתכוונים שאומרים הרסיבר לא ידחף את הרמקולים
פורום מיקצועי ונעים (Y)

אייל007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

ומי שרוצה להציץ באתר היבואן של מוניטור אודיו

שליחה #6 

c100.co.il

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

אתה עקשן אתה 8)

שילוב של נצילות 90DB פלוס עכבה של 8 אוהם אומר שהרמקולים יחסית קלים ל-"דחיפה", מה שאומר שלא צריך רסיבר עוצמתי (בוואטים) כדי להוציא מהם ווליום גבוה יחסית באיכות גבוהה יחסית. על ה-BX5 מצויין שהם מתאימים למגברים בהספק של 30-120 וואט. הנצילות והעכבה הגבוהות שלהם מצביעות על כך שהטווח הזה באמת ריאלי, ושהם באמת יישמעו טוב בפועל עם מגבר גם בחלק התחתון של הטווח הזה ושזה לא טווח תיאורטי בלבד...

נתון הרגישות של הרסיבר לא קריטי לנושא דחיפת הרמקולים אלא יותר לנושא איכות הסאונד בווליום גבוה.
נתון העכבה וההספקים המשתנים בהתאם לעכבה משמעותיים במידה מסויימת בלבד והיא האם הם נופלים בתוך הטווח המוצהר של הרמקולים.
במקרה שלך, ה-1611 נותן 75W ב-8 אוהם, וה-BX5 עומדים כאמור בעד 120W ב-8 אוהם כך שאין שום בעיה עם השידוך ביניהם.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #8 

הגוון סאונד של אונקיו שונה לגמרי מזה של דנון אז יש מצב שהבדיקה שלך לא נכונה ומה שנשמע טוב בחנות עלול לא להישמע פחות טוב בבית. אם אין בחנות את הרסיבר שיש לך רצויי שתיקח אותו איתך לבדיקה נוספת. תקח בחשבון שהBX5 הוא רמקול מצוין אבל לא הייתי משדך אותו ל1611, הוא היה נשמע טוב אולי לפרק זמן קצר אבל מעייף בטווח הארוך בגלל חוסר התאמה (רמקול יחסית שקוף עם רסיבר בהיר). איזה סנטר יש לך? התאמת הסנטר לקדמיים חשובה מאוד ואם אתה רוצה להרגיש שביצעתה שידרוג דרמטי חשוב שתפנה לכך תקציב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”