ביטוח תכולה והחזר כספי על ציוד שנגנב
-
BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
רציתי לשאול,
אם יש לי ביטוח על התכולה של הדירה,
ונניח ופורצים לי לדירה וגונבים את הטלוויזיה (או מגבר או רמקולים),
איך הביטוח יודע כמה כסף להחזיר?
למשל,
מה קורה אם הטלוויזיה כבר בת 3 שנים?
אז איך הביטוח יודע כמה כסף להחזיר?
אם יש לי ביטוח על התכולה של הדירה,
ונניח ופורצים לי לדירה וגונבים את הטלוויזיה (או מגבר או רמקולים),
איך הביטוח יודע כמה כסף להחזיר?
למשל,
מה קורה אם הטלוויזיה כבר בת 3 שנים?
אז איך הביטוח יודע כמה כסף להחזיר?
-
BigDragoon
- חבר ותיק

זאת אומרת שאם קנית טלוויזיה לפני 3 שנים ב 6000 ש"ח (שהיום שווה 1000 ש"ח),
אז יחזירו לי 3000 ש"ח?
ואם אני קונה טלוויזיה חדשה ב 6000 ש"ח, אז יחזירו עוד 3000 ש"ח?
אז יחזירו לי 3000 ש"ח?
ואם אני קונה טלוויזיה חדשה ב 6000 ש"ח, אז יחזירו עוד 3000 ש"ח?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
כן, כך אני הבנתי את זה בזמנו. אבל בכל מקרה, עדיף שתוודא מול הסוכן. יש גם ביטוח שכולל תקלות, הוא טיפה יותר יקר, אבל במקרים מסויימים אולי שווה. לדוגמא אם יש לך טלויזיה שעולה 15000 ש"ח והיא מתקלקלת תוך 3 שנים, ואין כבר אחראיות. הביטוח תכולה שכולל תקול יכול לכסות זאתBigDragoon כתב:זאת אומרת שאם קנית טלוויזיה לפני 3 שנים ב 6000 ש"ח (שהיום שווה 1000 ש"ח),
אז יחזירו לי 3000 ש"ח?
ואם אני קונה טלוויזיה חדשה ב 6000 ש"ח, אז יחזירו עוד 3000 ש"ח?...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מתכנן עקיצה?
ביטוח תכולה וקביעת הפרמיה שאתה צריך לשלם נעשית לאחר הערכת שווי התכולה ע״י שמאי שמגיע הביתה, עושה רשימה של כל מה שאתה רוצה לבטח (אתה לא חייב לבטח הכל). על מוצרים שאין להם ערך סנטימנטלי, נדירות או אספנות הוא הולך ועושה שיעורי בית ונותן הערכה לפי מחיר השוק וירידת ערך מקובלת, אם זה משהו שקשה להעריך (למשל אצלי יש לי אוסף של תקליטים ששווה הרבה יותר ממחיר תקליט יד שניה בשוק הפישפשים כפול כמות התקליטים ) לכן מי שנותן את ההערכה של כמה זה שווה לו, זה אתה אבל אז מן הסתם, הפרמיה תהיה בהתאם.
לאחר שיעורי הבית של השמאי והערכת שווי התכולה, אתה מקבל רשימה ממוחשבת עם מחירים ושווי מסוכן הביטוח שלך כולל עלות הפרמיה ואתה צריך לחתום על זה.
ביטוח תכולה וקביעת הפרמיה שאתה צריך לשלם נעשית לאחר הערכת שווי התכולה ע״י שמאי שמגיע הביתה, עושה רשימה של כל מה שאתה רוצה לבטח (אתה לא חייב לבטח הכל). על מוצרים שאין להם ערך סנטימנטלי, נדירות או אספנות הוא הולך ועושה שיעורי בית ונותן הערכה לפי מחיר השוק וירידת ערך מקובלת, אם זה משהו שקשה להעריך (למשל אצלי יש לי אוסף של תקליטים ששווה הרבה יותר ממחיר תקליט יד שניה בשוק הפישפשים כפול כמות התקליטים ) לכן מי שנותן את ההערכה של כמה זה שווה לו, זה אתה אבל אז מן הסתם, הפרמיה תהיה בהתאם.
לאחר שיעורי הבית של השמאי והערכת שווי התכולה, אתה מקבל רשימה ממוחשבת עם מחירים ושווי מסוכן הביטוח שלך כולל עלות הפרמיה ואתה צריך לחתום על זה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46354
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
MartinHSabag,
אין חובה לחתום על הדוח שמתקבל מהשמאי, זוהי קביעה שלו של שווי הציוד. ניתן לערער על הדוח. הביטוח יתקיים גם ללא חתימה.
חובה לבטח את כל הדברים שיש בבית, אי אפשר להגיד לשמאי להתעלם ממוצר בבית, אחרת יתקיים תת ביטוח. ניתן "להעלים" מוצרים מהשמאי על מנת להוזיל את הפרמיה, אך אז כמובן אין ביטוח על המוצר הספציפי הזה.
BigDragoon,
על מוצרים אלקטרונים כמו מסכי TV, רסיברים וכדומה, הערך שמתקבל הינו השווי של המוצר כפי שהוא שווה היום. לא משנה אם הוצגה קבלה על רכישתו במחיר יקר.
אין חובה לחתום על הדוח שמתקבל מהשמאי, זוהי קביעה שלו של שווי הציוד. ניתן לערער על הדוח. הביטוח יתקיים גם ללא חתימה.
חובה לבטח את כל הדברים שיש בבית, אי אפשר להגיד לשמאי להתעלם ממוצר בבית, אחרת יתקיים תת ביטוח. ניתן "להעלים" מוצרים מהשמאי על מנת להוזיל את הפרמיה, אך אז כמובן אין ביטוח על המוצר הספציפי הזה.
BigDragoon,
על מוצרים אלקטרונים כמו מסכי TV, רסיברים וכדומה, הערך שמתקבל הינו השווי של המוצר כפי שהוא שווה היום. לא משנה אם הוצגה קבלה על רכישתו במחיר יקר.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

זיו, דווקא לגבי זה ספציפית שאלתי גם את השמאי, כשהוא היה אצלי וההסבר שנתתי למעלה זה הסבר שקיבלתי. אגב לא הצגתי שום חשבונית, אמרו שלא מעניין אותם חשבוניות כל עוד כל התכולה שלי לא עוברת 100 אלף ש"חziv_r כתב:
BigDragoon,
על מוצרים אלקטרונים כמו מסכי TV, רסיברים וכדומה, הערך שמתקבל הינו השווי של המוצר כפי שהוא שווה היום. לא משנה אם הוצגה קבלה על רכישתו במחיר יקר....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

אתה אומר שערך הכיסוי כעהוא רך המוצר היום.ziv_r כתב:לא הבנתי על מה בתגובה שלך אתה מגיב אחרת ממה שכתבתי....
לי הוסבר לדוגמא שאם רכשתי טלויזיה בשווי של 12000 ש"ח, וכעבור 5 שנים קרה מקרה ביטוח, אני אקבל מביטוח 6000 ש"ח לצורך קניה של טלויזיה חדשה, והביטוח יזכה אותי עד לסה"כ 12000 אם הצגת החשבונית. זאת אומרת שאם אני אקנה טלויזיה ב-8000 ש"ח, אז סה"כ זה הסכום שאקבל. אם ארצה לקנות טלויזיה שעולה מעבר ל-12 אלף - את ההפרש אצטרך להוסיף לבד כבר.
-
BigDragoon
- חבר ותיק

איך יודעים להעריך כמה הטלוויזיה שלי שווה כיום?ziv_r כתב: BigDragoon,
על מוצרים אלקטרונים כמו מסכי TV, רסיברים וכדומה, הערך שמתקבל הינו השווי של המוצר כפי שהוא שווה היום. לא משנה אם הוצגה קבלה על רכישתו במחיר יקר....
הרי לא ידוע לי על מחירון יד 2 לדגמי טלוויזיות או מוצרים אלקטרונים שונים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

dima_vy,
תעיין בפוליסה ותראה אם מה שהוא אמר לך באמת כתוב.
BigDragoon,
יש לשמאים הנחיות מדוייקות עבור זה.
תעיין בפוליסה ותראה אם מה שהוא אמר לך באמת כתוב.
BigDragoon,
יש לשמאים הנחיות מדוייקות עבור זה.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

קיצר, דיברתי עם הסוכן ביטוח וגם עם חברת ביטוח... לא ידעו איך להסביר לי בדיוק, כי הם אומרים שקודם כל חייב להיות מצויין בדו"ח של הסוקר שטלויזיה מבוטחת.
שנית - יש בעיה שאם לפני 5 שנים, לדוגמא, קניתי טלויזיית Loewe בגודל 42" שעלתה בזמנו 25 אלף ש"ח, היום כבר אין דבר כזה. זאת אומרת שמצד אחד הם אמורים לפצות את המבוטח בערך של היום של טלויזיה, אבל יש טלויזיות בגודל 42" שעולות היום 2000 ש"ח ויש כאלה שעולות עדיין 25 אלף ש"ח... כשאלתי בצורה כזאת לא ידעו איך לענות לי, והסתבכו... אמרו שכל מקרה לגופו... הרי כשמישהו מבטח מרצדס וקורה לה משהו הוא לא מקבל ערך של פונטו לקשרי
שנית - יש בעיה שאם לפני 5 שנים, לדוגמא, קניתי טלויזיית Loewe בגודל 42" שעלתה בזמנו 25 אלף ש"ח, היום כבר אין דבר כזה. זאת אומרת שמצד אחד הם אמורים לפצות את המבוטח בערך של היום של טלויזיה, אבל יש טלויזיות בגודל 42" שעולות היום 2000 ש"ח ויש כאלה שעולות עדיין 25 אלף ש"ח... כשאלתי בצורה כזאת לא ידעו איך לענות לי, והסתבכו... אמרו שכל מקרה לגופו... הרי כשמישהו מבטח מרצדס וקורה לה משהו הוא לא מקבל ערך של פונטו לקשרי
-
BigDragoon
- חבר ותיק

זה די מוזר.dima_vy כתב:קיצר, דיברתי עם הסוכן ביטוח וגם עם חברת ביטוח... לא ידעו איך להסביר לי בדיוק, כי הם אומרים שקודם כל חייב להיות מצויין בדו"ח של הסוקר שטלויזיה מבוטחת.
שנית - יש בעיה שאם לפני 5 שנים, לדוגמא, קניתי טלויזיית Loewe בגודל 42" שעלתה בזמנו 25 אלף ש"ח, היום כבר אין דבר כזה. זאת אומרת שמצד אחד הם אמורים לפצות את המבוטח בערך של היום של טלויזיה, אבל יש טלויזיות בגודל 42" שעולות היום 2000 ש"ח ויש כאלה שעולות עדיין 25 אלף ש"ח... כשאלתי בצורה כזאת לא ידעו איך לענות לי, והסתבכו... אמרו שכל מקרה לגופו... הרי כשמישהו מבטח מרצדס וקורה לה משהו הוא לא מקבל ערך של פונטו לקשרי...
בעצם הם אומרים פה: "אם יקרה משהו, אז נראה מה עושים".
אז איך בעצם אני יכול להחליט אם לבטח משהו או לא?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

דיברתי עכשיו שוב עם סוכן ביטוח, והוא אומר שרוב הסיכוים שאפשרי לקבל זיכוי על הטלויזיה אבל לא יותר מהסכום שמצויין בסקירה של שמאי, שבוצע בעת הקמת הפוליסה. כמו כן שלח לי סקירה שבוצע אצלי וכן מצויין יצרן טלויזיה, גודל וערך.
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
עד כמה שידוע לי שמאי לא ייטרח לבוא אם שווי התכולה הוא נמוך (עד 100K )
מספיק שתשלח להם קבלות כהצהרה לתכולת הדירה הנוכחית.
בסכומים גבוהים יותר אז הוא מגיע ועושה רשימה
אפשר להתעקש כמובן שחברת הביטוח תשלח שמאי, השאלה אם יש טעם. כל עוד אין הרבה חפצים שאין לך עליהם קבלות אין סיבה לקרוא לשמאי
מספיק שתשלח להם קבלות כהצהרה לתכולת הדירה הנוכחית.
בסכומים גבוהים יותר אז הוא מגיע ועושה רשימה
אפשר להתעקש כמובן שחברת הביטוח תשלח שמאי, השאלה אם יש טעם. כל עוד אין הרבה חפצים שאין לך עליהם קבלות אין סיבה לקרוא לשמאי
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

sheva23,
שמאי צריך להגיע בלי קשר לעלות התכולה, אחרת יש כאן חיפוף רציני. עוד לא שמעתי על חברה שמאפשרת לבצע ביטוח דירה על ידי שליחת קבלות.
dima_vy,
העובדה שלא הצלחת לקבל תשובה ברורה צריכה להדליק לך נורה אדומה. תהיה בטוח שהסוכן יודע בדיוק כיצד הם ינהגו בכל מקרה, פשוט התשובה שלו לא תמצא חן בעיניך ולכן הוא נתן תשובה מעורפלת והשתמש במילים "רוב הסיכויים".
מכיוון שהזכרת את המסך שלך, אני לא מאמין שתקבל את הערך של המסך שלך כפי שנרשם בהערכת השמאי. תמיד הערך יהיה נמוך יותר. אל תשכח שמי שקובע בסופו של דבר כמה כסף מקבלים בכל תביעה מול הביטוח איננו סוכן הביטוח אשר תפקידו בסך הכל להיות איש מכירות, אלא חברת הביטוח.
שמאי צריך להגיע בלי קשר לעלות התכולה, אחרת יש כאן חיפוף רציני. עוד לא שמעתי על חברה שמאפשרת לבצע ביטוח דירה על ידי שליחת קבלות.
dima_vy,
העובדה שלא הצלחת לקבל תשובה ברורה צריכה להדליק לך נורה אדומה. תהיה בטוח שהסוכן יודע בדיוק כיצד הם ינהגו בכל מקרה, פשוט התשובה שלו לא תמצא חן בעיניך ולכן הוא נתן תשובה מעורפלת והשתמש במילים "רוב הסיכויים".
מכיוון שהזכרת את המסך שלך, אני לא מאמין שתקבל את הערך של המסך שלך כפי שנרשם בהערכת השמאי. תמיד הערך יהיה נמוך יותר. אל תשכח שמי שקובע בסופו של דבר כמה כסף מקבלים בכל תביעה מול הביטוח איננו סוכן הביטוח אשר תפקידו בסך הכל להיות איש מכירות, אלא חברת הביטוח.
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
לי באופן אישי AIG לא שלחו ועברה ונכנסתי לשנה השניה של הביטוח.
אברר איתם שוב
אברר איתם שוב
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/