|עזרה| כיול רסיבר פיוניר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Yakir0547 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ערב טוב לכולם!
יש לי מערכת קולנוע ביתי רסיבר של פיוניר (אני לא בטוח לגבי הדגם אז הבאתי תמונה) ואליו מחוברים רמקולים של JBL 5.1.

הבעיה שקצת אחרי משחק בלי הרבה מושג שומעים די גרוע, יש לי 3 מאחורה, שניים מקדימה וסנטר מתחת לטלוויזיה.
רציתי לדעת אם יש אפשרות לכיול אוטומטי-יש לו תמונה על הרסיבר (תראו בתמונה) שיש את הציור של המיקרופון שלהם שלא קיבלתי אותו, קונים אותו? ויש צורך בו בכלל?
ואם אין כיול אוטומטי אז לפחות אם תוכלו להמליץ לי בערך על כמה DB בכל רמקול, או לפחות היחס של ה DB בין הרמקולים.

http://imageshack.us/photo/my-images/57 ... 31448.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... 31448.jpg/

תודה רבה

fakeman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

יש כיול אוטומטי היית אמור לקבל את המיקרופון יחס עם הקופסה של הרסיבר.
דבר עם החנות שממנה רכשת או כל חנות שמייבאת רסיברים של פיוניר כדי לקבל את המיקרופון\לקנות אותו

Yakir0547 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

זה היה לפני חמש שנים בערך... יש לך מושג כמה עולה מיקרופון כזה?
ולפחות עד הכיול האוטומטי אם אפשר יחס DB בערך בין כל רמקול
תודה רבה ולילה טוב

fakeman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

זה לא בדיוק כזה פשוט הרסיבר עושה כל מיני חישובים ומדידות ולפי זה נותן את הכיול האוטומטי. אחרי הכיול האוטומטי אפשר קצת לשחק עם פרמטרים טרבל באס ואולי גם פרמטרים יותר מתקדמים. אבל את הבסיס אמור לעשות הכיול האוטומטי.
מה שלא ברור לי זה איך המערכת אצלך 5 שנים ודווקא עכשיו נזכרת שאתה רוצה לכייל אותה ושהיא לא נשמעת מספיק טוב. עד עכשיו היא כן נשמעה מספיק טוב?

לגבי המיקרופון לא אמור להיות יקר לדעתי תדבר עם חנות כלשהי שמייבאת פיוניר לדוגמא חללית ויש עוד חנויות ותשאל אם אפשר לרכוש את המיקרופון לבד. לדעתי המיקרופון שמתחבר לדגמים החדשים הוא אותו מיקרופון שמתחבר לישנים אבל קח את זה בערבון מוגבל אני לא בטוח בזה.

Yakir0547 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

האמת לא עניין אותי עד עכשיו איך היא נשמעת בכלל, וגם קצת שיחקו בה בהגדרות ורק הרסו...
אפשר לקחת גם מחברים שיש להם תכלס נכון?
לגבי ההפרמטרים המתקדמים אתה מתכוון DB גם? כי נגעתי קצת ב DB של כל רמקול ויצא לי שבסנטר שומעים ממש חזק ובקדמיים חלש ומאחורה חזק, זה כזה לא נשמע שווה. אז חשבתי שאולי אפשר לתת לי יחס DB

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #6 

Yakir0547 כתב:האמת לא עניין אותי עד עכשיו איך היא נשמעת בכלל, וגם קצת שיחקו בה בהגדרות ורק הרסו...
אפשר לקחת גם מחברים שיש להם תכלס נכון?
לגבי ההפרמטרים המתקדמים אתה מתכוון DB גם? כי נגעתי קצת ב DB של כל רמקול ויצא לי שבסנטר שומעים ממש חזק ובקדמיים חלש ומאחורה חזק, זה כזה לא נשמע שווה. אז חשבתי שאולי אפשר לתת לי יחס DB
...
אפשר לקחת מחברים שיש להם ללא ספק.
בעיקרון, בהקשר ל DB ,יש לכוון כל רמקול ל 75DB יחסית למקום הישיבה שלך.
ניתן לעשות זאת ב 3 דרכים:
1. בעזרת המיקרופון של הרסיבר
2. בעזרת מד SPL חיצוני
3. בעזרת האוזן- מן הסתם הכי פחות מומלץ.

בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”