היי
ראשית תודה על כל התגובות, זובירקס, דיהד, אורי, שלא לדבר על דימה ו-MP3 שגרמו לי להסמיק
אמש יצא לי לקרא לא מעט את השירשור הלה (בינתיים צלחתי עד כמחציתו)
כרטיס יס
בשלב מסויים הבנתי מהדיון שלקונפיגורציה המתוארת שם הכרטיס הלבן-מנוקד קריטי.
כעת אני משדרגת את המנוי שלי ביס ולכן היום התקשרתי שוב וניסיתי לגרום לכך שיחליפו לי את הכרטיס ב- 3100S שלי ללבן-מנוקד. כמובן שהיו התנגדויות בצד השני אבל התעקשתי והשתמשתי בנימוק שהופיע בשירשור (סליחה, אבל למרות שהודתי שם איני זוכרת למי שייך הקרדיט) שזה מפריע לי במחשב המדיה (מה שבינינו לחלוטין נכון

). הנציג אמר שלפי מה שהוא יודע זה ל-YESHD ולא עובד עם ה- 3100S. טענתי שמנסיון של חברים זה עובד היטב ופותר את הבעיה שיש עם מחשב המדיה. בסוף הוא הסכים שישלח את זה עם הטכנאי (גם ככה צריך להחליף לי חלק מהממירים) והטכנאי יבדוק עם הכרטיס יעבוד עם ה- 3100S. בתקווה שהוא אכן יביא אותו ו..בונה עליכם שזה יעבוד
קורא כרטיסים
הן במאמר, הן עד למקום אליו הגעתי השירשור מדובר על קורא כרטיסים המתחבר בחיבור COM
ללוח האם של ה-HTPC שלי, כמו לכמעט כל לוח מודרני אין חיבור זה. איני יודעת אם את ה- Header שצויין במאמר יש אצלי, בטח שבמצב חופשי - אשמח אם תנחו אותי כיצד לבדוק זאת.
בדיון mpogr כתב
mpogr כתב:עדכון קטן לאלה שיש להם מחשב בלי יציאת COM מקורית.
אני עכשיו התקנתי מחדש את שרת ה-SAGE שלי על מחשב מבוסס I7 (יש לי תוכניות נוספות לגביו

). ללוח שקניתי אין יציאת COM, לא רק בפאנל האחורי, אלא בכלל (יש מקום ל-HEADER על הלוח אבל נשארו רק נקודות הלחמה, ללא הפינים

). אני מניח שהמגמה הזאת תימשך, לכן המידע להלן חשוב לעתיד.
הוצאתי מהבוידם מתאם COM USB שקניתי לפני איזה שנתיים והפעלתי איתו את התוכנה. העסק עבד, אבל לקח כ-1.5 שניות להפיק מפתח לפיענוח, במקום כ-0.3 שהיה לוקח עם ה-COM המקורי. זה לא כזה נורא, הצפיה עדיין אפשרית, אבל יש 2 בעיות:
1. העברת הערוצים מתעכבת בקצת יותר משניה.
2. יש אפשרות לפענח פחות ערוצים במקביל (כ-6 במקום כ-30). לרוב השימושים זה בסדר גמור, אבל אם כל הבית מבוסס SAGE, כמו של רמי, ועוד 2-3 הקלטות מתוזמנות, זה כבר יתחיל להכביד על העסק.
ואז ניסיתי לבדוק איך אפשר לשפר. הלכתי להגדרות היציאה הווירטואלי ומצאתי שם כל מיני הגדרות. בין היתר הייתה שם הגדרה של LATENCY והערך היה 16 מילישניות. ניסיתי להוריד אותה עד הסוף (ל-1) ואז, פתאום, מהירות הפקת המפתח עלתה פלאים: במקום 1.5 שניות זה ירד ל-0.5 שניות! אמנם עדיין יותר לאט מאשר עם היציאה המקורית, אבל ההבדל הרבה פחות משמעותי.
המסקנה היא פשוטה: אם אין לכם יציאה טורית על הלוח, אל ייאוש! עדיין אפשר להשתמש בפתרון הזה עם כל מיני חלופות זמינות.
...
אני מבינה שאם גם לי לא יהיה מקום ל- HEADER אז שווה לבדוק את העניין עם מתאם COM-USB (מעריכה שניתן למצא מתאם סביר באיביי). העניין שגם אם אצלח (סביר מאוד להניח שרק בעזרת אנשי הפורום) את שינוי ההגדרות שהוא עשה, אני עדיין תוהה לגבי אותו עניים כם פענוח פחות ערוצים במקביל.
בכל מקרה, בשירשורים אחרים מאוחרים בהרבה היה לי נדמה שאנשים דברו על קוראי כרטיסים שנראים אחרת ומחוברים בצורה שונה. האם חל מאז שינוי וניתן להשתמש בקוראי כרטיסים אחרים? אם כן, אילו?
לינוקס
כעקרון, דיהד, מערכת ההפעלה מבוססת לינוקס היחידה שאני מכירה היא אובונטו. גם איתה ההיתנסות שלי מאוד בסיסית ונעשתה לפני גרסאות רבות. מעבר לכך איני מכירה. לאחר שאמרתי זאת, היה ותתעוררנה בעיות לא הייתי פוסלת את זה על הסף. יודע מה, יכול להיות שאולי גם סתם בשביל ההתנסות

שתי שאלות עקרוניות:
1. במקרה זה אנו מדברים על מערכת שתהה מבוססת אובונטו או שיש צורך במערכת לינוקס ליותר מתקדמים?
2. במקרה שאחליט לנסות מערכת מבוססת לינוקס, האם אנו מדברים על מחשבים בעלי הדרישות המינמליות הרגילות, או שניתן לבסס מערכת מדיה ביתית איכותית ורצינית על מחשב חלש ומיושן באופן משמעותי. או בצורה אחרת, מהן דרישות החומרה המינמליות למערכת מדיה סנטר ראויה מבוססת לינוקס?
שוב תודה
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.