מקווה שאני כותב בפורום הנכון.
אני ואשתי החלטנו שהגיע הזמן להתנתק מיס, בעיקר מאחר ואנו מסתכלים או בערוצים שיש גם בעידן פלוס או כי פשוט אין מה לראות בערוצי הסרטים והסדרות, מה שכבר יש אנחנו גם ככה מורידים וצופים לפני ודי נמאס לצפות או בערוץ הקניות או בארבעה שידורים חוזרים ביום של אותו הפרק של "סוכן מחוק"
בכל אופן, אשתי, שלא מבינה בתחום, נתנה לי יד חופשית למצוא אלטרנטיבה ל"יס". ופה אתם נכנסים לתמונה:
אני זקוק להמלצה ועזרה בבחירת המחליף. בתחילה חשבתי ללכת על סטרימר שזו עדיין אופציה רלוונטית. אבל עכשיו אני שוקל ללכת על HTPC. התקציב הוא די מוגבל והרעיון הוא שזה יצא זול יותר מעלות "יס" לשנה, קרי משהו כמו 2200-2400 שקל. כרגע הצעצוע מיועד לחדר השינה (בו אנו צופים רב הזמן עם LCD גדול של טושיבה). בסלון בינתיים, איפה שיש מערכת, מקרן ועוד מיני יקרות , אני אשתמש בינתיים בלפטופ, מפאת חוסר שימוש (הפעלה פעם בחודש נכון לעכשיו...). לאחר מכן אנו מתעדים לקנות מחשב חזק לאשתי והוא כבר יתחבר למערכת ולמקרן.
השימוש העיקרי יהיה צפייה בסדרות וסרטים וכמובן צפייה בערוצים 2,10,11 - עידן פלוס. חשובה לי אפשרות הקלטה , EPG ו- TIme Shifting. בנוסף האזנה לספריית המוזיקה שלי (מעל חצי טרה של מוזיקה).
עוד דברים חשובים (ואני לא יודע אם HTPC יכול לעשות אותם) הם הורדת פוסטרים וכתוביות אוטומטית לתכנים שאני מוריד וכמובן Jukebox גם למוזיקה וגם לסרטים (ממה שהבנתי Jukebox מאפשר לי לחפש לפי נושאים ב- MetaData, או שאני טועה?) בנוסף, ה- DVB צריך לעבוד שקוף לאשתי, קרי, לחיצה על כפתור ושיפתח מסך מלא שיראה את הערוץ
אני לא אשתמש בו למשחקים (יש לי בשביל זה את ה- XBOX בסלון) ואולי אשתמש בו מעט לגלישה או לאפליקציות שונות ומיותרות (סתם דברים כמו אפליקציות מזג אויר וכדומה, לא עבודה).
אני חדש בתחום הזה, אבל אין לי בעיה להרכיב ולהתקין לבד את כל התוכנות והפלאגינים (מגיע מתחום המחשבים).
האם עדיף סטרימר מאשר לבנות HTPC? או שעדיין יש ל- HTPC יתרון?
בגזרת הסטרימרים חשבתי על Popcorn Hour A-300 או על Xtreamer Prodigy. במקרה כזה אני אצטרך לקנות בנפרד ממיר לעידן פלוס.
גילוי נאות - קניתי בבאג את ה- Xtreamer Prodigy Black כי הוא היה אמור "לסגור" לי את שתי הפינות - נגן וממיר ביחד, אבל הממיר בו פשוט מזעזע ולא קולט כלום (כולל אנטנה ענקית אקטיבית ונסיונות עזרה של באג). לכן אני אחזיר אותו ואעדיף לקחת את ה- Silver ולקנות בהפרש ממיר עידן שבאמת עובד... מעבר לכך, אני לא יכול להגיד שאהבתי את הממשק של ה- Prodigy והוא די מכוער ולא כל כך נח...
אז האם עדיף A-300 וממיר נוסף, Prodigy וממיר נוסף? או שאפשר לשים הכל ב- HTPC (כולל ממיר DVB שגם עובד...) במחיר הגיוני?
מה דעתכם על המחשב הזה? האם הוא יכול להריץ תכני 1080P? האם הוא מספיק טוב למה שאני צריך? והאם אפשר לחבר לו מקלט DVB-T ושלט רחוק?
Sapphire Mini PC Edge-HD3 - http://www.sapphiretech.com/presentatio ... id=1&leg=0
1590 ש"ח, כמובן לא כולל כרטיס DVB-T
ומה עם המפרט הבא? (נראה לי חזק יותר):
ASRock A75 Pro4-M A75 Chipset Socket FM1
AMD A6 3500 2.1Ghz 65W HD6530D Socket FM1 Box
Transcend 4GB DDR3 1333Mhz
Westren Digital 500GB 64MB Green Sata3 WD5000AZRX
Enermax Laguna HTPC Case 300Watt PSU
Edimax EW-7711USn nlite 150Mbps USB WireLess Card 802.11n
כרטיס טלוויזיה ForwardVideo EZcap DVB-T
סה"כ 1890 ש"ח
האם זהו מפרט חזק מספיק גם להרצת קבצי Blueray? האם שכחתי משהו? המלצות לשינוי?
המון תודה לכל העוזרים