החלפת קבל שסיים את דרכו בלוח אם
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שלום לכולם.
יש ברשותי לוח אם ששני קבלים שעליו סיימו את חייהם הקבלים הם צמודים וממוקמים סמול לסלוטים של PCIeX1.
הערך שלהם הוא 6.3V 1000uF ו- 105 מעלוץ
האם אני יכול להחליף אותם לקבלים כאלה: 6.3V 1500uF?
או שעדיף לי להישאר עם אותו ערך קיבול ורק המתח יכול להיות גבוה יותר?
אופציה שניה שיש לי הם קבלים חדשים יותר 12V 1000uF אך רק 85 מעלות.
ראוי לציין שהלוח יורכב במחשב שיעבוד ללא הפסקה 24/7 לכן חשובה לי האמינות.
יש ברשותי לוח אם ששני קבלים שעליו סיימו את חייהם הקבלים הם צמודים וממוקמים סמול לסלוטים של PCIeX1.
הערך שלהם הוא 6.3V 1000uF ו- 105 מעלוץ
האם אני יכול להחליף אותם לקבלים כאלה: 6.3V 1500uF?
או שעדיף לי להישאר עם אותו ערך קיבול ורק המתח יכול להיות גבוה יותר?
אופציה שניה שיש לי הם קבלים חדשים יותר 12V 1000uF אך רק 85 מעלות.
ראוי לציין שהלוח יורכב במחשב שיעבוד ללא הפסקה 24/7 לכן חשובה לי האמינות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
עדיף להישאר עם אותו קיבול ומתח גבוה יותר. לגבי טמפרטורה, מאמין ש-85 מעלות זה נתון לא רע בכלל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
CRAZYDIAMOND
אין בעיה להשתמש בקבלים עם ערך uf יותר גדול, 6.3V 1500uF. זה יעבוד שנים!!!
חשוב שיהיה עמידות לאותו טמפרטורה, 105 מעלות!
בכללי מנסיון של שנים בתיקוני מסכים,לוחות אם ואלקטרוניקה בכללי (החלפת קבלים וכל שאר הבעיות), אפשרי להשתמש בקבל עם ערך uf יותר גבוה לדוגמא 2500 על קבל מקורי של 1000, וגם להעלות את המתח מ 6 ל 10( טכנאים גדולים ממני עם ניסיון חיים לימדו אותי שזה בסדר, לא לפחד). זה עובד,רציף כבר כמה שנים.... אל תגזים כמובן, אבל תיאורטית/מעשית אתה יכול לשים קבל של 50v 2500uf וזה יעבוד.
אין בעיה להשתמש בקבלים עם ערך uf יותר גדול, 6.3V 1500uF. זה יעבוד שנים!!!
חשוב שיהיה עמידות לאותו טמפרטורה, 105 מעלות!
בכללי מנסיון של שנים בתיקוני מסכים,לוחות אם ואלקטרוניקה בכללי (החלפת קבלים וכל שאר הבעיות), אפשרי להשתמש בקבל עם ערך uf יותר גבוה לדוגמא 2500 על קבל מקורי של 1000, וגם להעלות את המתח מ 6 ל 10( טכנאים גדולים ממני עם ניסיון חיים לימדו אותי שזה בסדר, לא לפחד). זה עובד,רציף כבר כמה שנים.... אל תגזים כמובן, אבל תיאורטית/מעשית אתה יכול לשים קבל של 50v 2500uf וזה יעבוד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לא מדוייק.
אם מדובר באמת על קבלים המשמשים לסינון כללי של אספקת מתח לאזור מסויים על לוח האם, אכן אפשר לשים קבל גדול יותר.
אבל יש מקרים אחרים בהם יש להקפיד על אותו ערך של קיבול, אחרת המעגל הספציפי לא יעבוד כשורה.
אם מדובר באמת על קבלים המשמשים לסינון כללי של אספקת מתח לאזור מסויים על לוח האם, אכן אפשר לשים קבל גדול יותר.
אבל יש מקרים אחרים בהם יש להקפיד על אותו ערך של קיבול, אחרת המעגל הספציפי לא יעבוד כשורה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

מה שמוזר הוא שהקבל המקורי הוא בסה"כ קבל סטנדרטי בלוחות אם, העניין הוא שדווקא הקבלים שהתנפחו הם אמנם בעלי הערך הנפוץ - 6.3V 1000uF אבל הגודל הפיזי שלהם גדול מהרגיל ובנוסף יש קבלים נוספים עם הערך הזה אבל בגודל סטנדרטי.
משהו מדהים, קרה לי בדיוק, אבל בדיוק אותו דבר בלוח GIGABYTE אתמול. אמרתי שאעלה את השאלה לכאן היום והפלא ופלא...
אולי יש קנונית לוחות.
עד עכשיו החלפתי קבלים רק במסכי LCD. הצעד הבא זה להשמיש לוח אם בן 6 או 7...
אולי יש קנונית לוחות.
עד עכשיו החלפתי קבלים רק במסכי LCD. הצעד הבא זה להשמיש לוח אם בן 6 או 7...
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אני דווקא רוצה לתקן לוח בן 4.5 שנים, הוא עובד, אבל אם כבר גיליתי את הבעיה, אני מעדיף לתקן אותה לפני שתתגבר.
לפי דעתי המוות של הקבלים בלוח שלי נובע מספק כח לא איכותי במיוחד שגרם לבעיה.
לפי דעתי המוות של הקבלים בלוח שלי נובע מספק כח לא איכותי במיוחד שגרם לבעיה.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
השחיקה של הקבלים נובעת מהחום הגבוה ששורר שם. לכן חשוב פעם בכמה חודשים לפרק את המחשב לגורמים ולנקות אבק, שהוא הגורם העיקרי לעלייה בטמפרטורה. כמוכן חשוב להקפיד על קבלים של 105 מעלות, שיחזיקו מעמד זמן רב יותר.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אני חושב שאצלי הסיבה היא חום ואבק, המחשב לא נפתח אפילו פעם אחת לניקוי אבק או החלפת משחה תרמית לגוף קירור של המעבד, כשפתחתי אותו הוא היה מלא הרבה אבק.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

החלפתי בסוף השבוע 3 קבלים בעלי ערך 6.3V 1000uF בקבלים של פנסוניק בעלי ערך 16V 1000uF, בינתיים הכל בסדר, אך הקבלים יותר גבוהים מהקבלים המקוריים, לכן אם אי פעם ארצה לחבר כרטיס PCIE X1, תהיה לי בעיה, בגלל הגובה של הקבל.