אני מעוניין להרכיב מערכת סטריאו שתשמש למוסיקה מהמחשב וכתחליף לרמקולים של הטלויזיה בתקציב שפוי כולל של עד 2000 שח.
המגבר שבחרתי אד הוק הוא מסוג CLASS T. זה הדגם הספציפי שאני נוטה לבחור: לינק.
הרמקולים שחשבתי לשדך לו הם DIAMOND 10.1 Wharfedale אשר להם רגישות (נצילות???) של 86db. האם הם יעבדו טוב ביחד והמגבר יצליח לדחוף אותם ולהוציא מהם אתה מה שהם מסוגלים להשמיע?
סוגיית החיבור למחשב נותרה אצלי בסימן שאלה מכיוון שאין לי נסיון בזה..
אני מעוניין לחבר את המערכת כך שתתקבל איכות מקסימלית. הבנתי שיש חשיבות ל-DAC (שאין לי מושג מה זה), כרטיס קול ולכבלים. אשמח אם מישהו יעזור לי בנושא.
תודה רבה!
נערך לאחרונה על ידי Jonny123 ב 02/05/2012 8:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
מה אני צריך לעשות ואיך לחבר כדי להוציא מקור מהמחשב באיכות מקסימלית ולהעביר אותו למגבר בלי נפילות באיכות? (אני משתמש ב-WAV לשם כך, באחת החנויות המליצו לי על KOMPLETE AUDIO 6 ככרטיס קול לאודיופילים, אבל אין לי צורך בכל השימושים של ההקלטות)
MartinHSabag כתב:המגבר הזה אמור לדחוף אותם ללא בעיה מיוחדת
...
מרטין ,6 אום 86 DB זה לא רמקול קל להנעה!
לדעתי הם לא יעבדו טוב עם המגבר הזה.
חפש רמקולים אחרים יותר נצילים.
...
50W לערוץ לרמקול שמיועד למחשב, כלומר, גם חדר קטן וישיבה קרובה (קרוב לודאי) יספיק בהחלט.
...
הוא אמור להתחבר למחשב כמקור, לא לחדר מחשב, מצטער אם זה לא היה ברור (תיקנתי את הכותרת).
בכל אופן הרמקולים אמורים להיות בסלון גדול יחסית אך לא מאוד (בערך 4.5*7 מטר).
בנוגע לדגמים האלטרנטיביים למגבר: אין ממש לא מבין באלקטרוניקה וברכיבים, מה נחשב איכותי יותר ומה פחות כך שאשמח אם מישהו יוכל לתת לי כיוון לפחות....
אשמח גם לקבל תשובה לשאלה הנ"ל בנוגע לאופן החיבור של המחשב למגבר.
תודה רבה
נערך לאחרונה על ידי Jonny123 ב 02/05/2012 8:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
לפי מיטב הבנתי הבעיה עם ה T-AMP המקורי וחבריו הייתה עיוותים בווליום גבוה וזאת עקב חוסר כוח 15W, אך במגברים אלה עם צ'יפ חזק יותר 50W לא אמורה לניות אותה בעיה ובמיוחד לסלון בכזה גודל.
אם למחשב יש כרטיס קול, אז החיבור נעשה כמו מכל מקור סטריאו אחר, כלומר, מיציאת ה-line out או מיציאת האוזניות לאחת הכניסות במגבר.
בד״כ היציאה במחשב היא מסוג mini-plug 3.5mm (כמו באייפוד או כל נגן mp3), ובעזרת כבל מתאם לשני מחברי rca אתה מתחבר לכניסה במגבר.
במקרה כזה הפיענוח נעשה בכרטיס הקול של המחשב.
אפשרות נוספת היא לעבוד עם ממיר דיגיטלי לאנלוגי חיצוני (dac), שמתחבר למחשב בחיבור usb (ואז הוא למעשה כמו כרטיס קול חיצוני) או dac עם כניסת spdif/toslink שמתחבר ליציאה הדיגיטלית של כרטיס הקול (קואקס או אופטי). במקרה כזה, הפיענוח ייעשה ע״י ה-dac ולרוב יהיה יותר איכותי.
במקרה שלך אני לא הייתי משקיע ב-dac כזה כי לדעתי צוואר הבקבוק באיכות לא תיהיה שם אלא בהגברה וברמקולים.
MartinHSabag כתב:ל-T-amp המקורי הספק של 6W עם אחוזי עיוות סבירים.
ב-15W הוא מוציא אחוזים שלמים של עיוותים, מה שאומר שבפועל זה לא רלוונטי לשימוש מוזיקה.
...
והמגברים שמבוססי TA2050 רלוונטיים למוסיקה?
אני קצת לא מבין בנושא, רציתי להבין מה הכוונה עיוות ואם זה משהו שארגיש או רק על הנייר במעבדה?
המגברים שעליהם אתה מדבר מבוססים על שבבים של חברת TRIPATH (שכבר פשטה את הרגל) שעדיין מאוד פופולריים. המגברים הזולים מבוססי TA2020 או TA2024 מספקים 12W-15W לצד . עד למחצית הווליום כלומר בערך 6W עיוות הצליל נמוך אבל מ- 6W עיוות הצליל גדל בהדרגה כך שבעצמה מקסימלית הצליל לא נעים להאזנה. רמקולים נצילים במיוחד יצליחו להוציא עוצמות לא מבוטלות גם ב-6W (אתה תתפלא!).
המגברים היותר יקרים משתמשים בשבבים TA2022 , TK2050 או TA3020 (ויש עוד) להם הספקים יותר גבוהים עם פחות עיוותים לאורך סקאלת הווליום.
תודה רבה על הפירוט!
אז כדי שאבין, כדאי לוותר על מגבר CLASS T ולקחת מגבר סטריאו איכותי? או שלמוסיקה יתאים ה-TK2050?
הבעיה היא התקציב, ואני לא יודע כמה אמור לעלות לי מגבר סטריאו חדש שיעלה באיכות שלו על ה-CLASS T.
מגברי טריפאת' נותנים תמורה גבוהה יותר יחסית למחירם ממגברים רגילים. לדעתי לא תמצא מגבר רגיל שמתקרב לאיכויות שמציעים מגברי טריפאת' באותו המחיר. אם אתה מוכן ללכת על קנייה של מגבר יד שניה - זה כבר סיפור אחר. שם ,לא אחת , ישנן הצעות אוד מעניינות ובמחירים אטרקטיבים גם למגברים רגילים.
חשבתי על זה והמטרה שלי היא סאונד איכותי + הספק גבוה ומינימום עיוות, אז השאלה היא אם שווה להשקיע במגבר רגיל (כמובן שהתקציב גדל) או שעדיין שווה להתעסק עם הטריפאת'ים? בכל מקרה אני חושב שאם אלך על מגבר רגיל אקנה איזה CLASS T סתם בשביל הכיף...
לגבי הקישורים, עדיין נראה לי שהמגבר של DAYTON יותר אמין, הרבה יותר אנשים קנו אותו וגם החנות שמוכרת אותו נראית אחת שמכבדת את עצמה...(סרטונים ביוטיוב וכו')
תודה רבה!
לגבי הביקרות, ראיתי אותה בעבר. נראה שהם די התרשמו לטובה, לא?
לגבי הלוחות, מהתמונות שצירפת נראה לעין בלתי מבינה באלקטרוניקה כשלי, שהמעגל של ה-TOPPING נראה הכי איכותי. האם אני טועה?
כמו כן, מה שקובע את האיכות הוא בעיקר השבב? כלומר: לא אמורים להיות שינויים בסאונד בין המגברים כל עוד הם מבוססים על אותו שבב?
עריכה: עיינתי עכשיו בנתונים של הTOPPING וכתוב שהוא 30 וואט לערוץ? איך זה הגיוני אם הוא בנוי על אותו שבב כמו אלו שנותנים 50 לערוץ?