XBMC מול מדיה פורטל - ואולי בכלל תוכנת מדיה אחרת? איזו עדיפה? מעט סדר בבלגן

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם

כבר כמה זמן שלא ממש הייתי בעניינים באשר לתוכנות מדיה סנטר.
כעת אני רואה שזה לא רק Sage TV (שבתשלום) מול מדיה פורטל ו-7MC אלא צצו להן עוד תוכנות מבוססות WIN.
התחלתי לקרא, אבל כדי שאשלים את החומר בעצמי עושה רושם שאצטרך לקחת לפחות שבוע חופש.
אז אם תוכלו לעזור לי מעט, לסכם עבורי מעט מהדברים ולכוון אותי למקומות הנכונים.

כעקרון היות ו- Sage TV בתשלום, כרגע אני מעדיפה להמנע ממנה.
כמובן שיש לי את ה- 7MC מובנית אולם פעם אחרונה שהתעדכנתי (מזמן) נדמה לי שהיא היתה יחסית מוגבלת והיו איתה כמה בעיות - אני צודקת? אשמח להרחבה..

אז מה ההבדלים בין מדיה פורטל, XBMC, גם NextPVR (אבולוציה של GBPVR אם הבנתי נכון?) ואפשר להוסיף את ה-7MC או אחרות ראויות שלא קלטתי היה יש כאלה.
מה היתרונות והחסרונות הבולטים בהן?

וכמובן, אם נגיע לשורה התחתונה, איזו תוכנה עדיפה :)

תודה מראש (f)
ויום מצויין שיהיה
נערך לאחרונה על ידי biss ב 01/05/2012 10:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

לא כתבת את הכי חשוב, מה השימושים? תפיה ב live tv? או רק סידור מדיה.
אני חושב שכל אחד כאן יגיד אחרת,עדיף לנסות להתרשם לבד ולהחליט.
אנהי אישית לא אוהב את XBMC כלל, ומאוד מסתדר עם מדיה פורטל ומעדיף אותה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה על התגובה הזריזה, mp3lll

לגבי שימושים,
להלן רשימה זריזה ולא סופית - סביר שלא הכל יקפוץ כרגע. עוד יותר סביר שברגע שאתקל באופציות נוספות מעניינות אשמח לאמץ

* צפיה ב- LIVE TV בין עם דרך דונגל DTT או / ו YES
* הקלטה - כרגע מחובר כרטיס PVR150 אנלוגי (כולל כל הקיט) מתכננת להוסיף כרטיס או דונגל (צריכה להבין מה עדיף) DVB-S2 כלשהו (שוב צריכה להבין מה עדיף). אולי אם ניתן, יש טעם לשקול גם וגם
* ערוצי רדיו בעולם - אם אני זוכרת נכון לפחות במדיה פורטל פעם זה היה אפשרי
* אם ניתן, צפיה בסטרימינג מהאינטרנט (על הקלטה שלו אני מעריכה שאין מה לדבר)
* Time shifting
* שימוש ב- EPG
* סידור מדיה
* אפשרות לשלוט דרך האנדרואיד- אבל זה סתם משהו שקפץ לי לראש ואיני יודעת אם אפשרי ועד כמה יעיל ונוח.

כאמור, זה בשליפה ראשונה ובלי לדעת מה עוד ניתן לעשות

אפשר לשאול אותך למה אתה מעדיף את מדיה פורטל על XBMC ?

באשר להתרשם ולהתנסות - אתה יודע, לנקות, להתקין ולקנפג הכל מחדש זה מעט מורכב יותר מלמדוד חולצה (ועוד לא דיברתי על ללמוד אותה כראוי). לכן אני מעדיפה להתחיל במשהו שיתכן ויותר מומלץ / מתאים לי ואם לא איהיה מרוצה אז להחליף.

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 396
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #4 

לשימושים האלה, כולל השליטה מהאנדרואיד, התוכנה שתהיה הכי טובה לך By far היא מדיה פורטל, רק שהבעיה העיקרית איתה היא שזאת עבודת נמלים מייגעת לקנפג אותה, אבל אחרי שעוברים את המכשול הזה היא אחלה.

ממליץ לך לא להישאר עם הסקין הדיפולטי שלה ולהתקין את
Black glass nova HD

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

SAGETV כבר לא רלוונטית, היא נרכשה ע"י גוגל

מבחינת סקין ל mediaportal אני מעדיף Avallonis
http://forum.team-mediaportal.com/threa ... od.102366/

את מתכוונת להמשיך להשתמש ב PVR150?

BitBiTe
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #6 

מצטרף להמלצות על מדיה פורטל ובהחלט לוקח זמן לקנפג אותה. גם אם נדמה שסיימת, תמיד יש עוד כמה דברים קטנים.
לאחר שהסתיים שלב ההגדרות - התוכנה מסוגלת למלא כמעט כל משאלה. :)

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תודה על התגובות אייל, זובירקס וביטבייט

אוקי, אני מבינה שצפויה לי עבודה קשה עם המדיה פורטל. חבל. קיוויתי שיהיה יותר פשוט אבל נראה שלא :)

באשר ל- PVR150, אני באמת לא יודעת.
עדיין לא למדתי מספיק כדי לדעת אם הוא יוכל להועיל לי כעת.
כעקרון הבנתי שאני צריכה כרטיס לויין DVB-S2 (איזה מומלץ היום?) וקורא כרטיסים (איזה מומלץ?) כדי שאוכל להקליט דיגיטלית מיס.
אבל מה לגבי הקלטות מה-DTT? אם הבנתי נכון את דונגל ה- DTT (שטרם רכשתי) אין צורך לחבר לכרטיס טלויזיה אלה מספיק USB פנוי.
אבל מה לגבי ההקלטה למדיה פורט, האם מספיקות מספר הגדרות של התוכנה כדי שזה יגיע לשם? ומה עם הדחיסה?
והאם בכלל התוכנה תומכת בהקלטה ממספר גורמים בו זמנית (נניח גם מיס וגם מה- DTT)?

יתרה מזאת, האם לבד מהקלטת שתי תוכניות בו זמנית, אחת מה- PVR150 האנלוגי ושני מהכרטיס הדיגיטלי, ה- PVR150 יכול להועיל למשהו נוסף?
עוד משהו, האם בהנחה שלא אשתמש בכרטיס- PVR150 יהיה לי שימוש בשלט שהגיע עם הערכה?

קיצור.. אשמח לתשובות והרחבות, אולי גם מעט מעבר למה ששאלתי (רק התחלתי לקרא אז פחות יודעת מה לשאול)

nirhazir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #8 

להקלטה מDTT אין צורך בכרטיס טלוויזיה נוסף. מספיק דונגל USB.
אפשר להקליט בו זמנית מכמה מקורות, כולל מכמה ערוצים מהDTT.

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

יש מדריכים בראש הפורום, כדאי לך לקרוא אותם.

1. לגבי DVB-S וקורא כרטיסים, למה לך להסתבך עם זה? אני לא אומר שאין יתרונות לחיבור ישיר לצלחת, אבל אם כבר יש לך את ה pvr-150, אז תשתמשי בו עם כניסות הוידאו שלו, זאת דעתי לפחות.

2. לגבי DTT, מספיק לך דונגל פשוט, מאלה שעולים 10-20 דולר, שתומך ב mpeg4.

3. עם מדיה פורטל תוכלי להקליט ולראות עם דונגל דיגיטלי אחד מכל הערוצים שלו בו-זמנית, ובאותו זמן גם מה Pvr-150, ככה שתיאורטית את יכולה גם להקליט 6 הקלטות בו זמנית(5 הערוצים של עידן+ ועוד ערוץ מיס).

4. ה pvr-150 דוחס ב Mpeg2, ה dvb-t ב h.264.

5. לא יודע איזה שלט יש לך, גם השלט המקורי של האופג וגם של מיקרוסופט עובדים עם מדיה פורטל(אחרי שמגדירים אותם).

6. משהו שלא הוזכר, מדיה פורטל מאוד כבדה, אז את צריכה מחשב יחסית חזק כדי שהיא תעבוד כמו שצריך.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

תודה על התשובות ניר ואייל

1. אתה צודק, יש לי PVR150 אז מדוע להכנס לעוד כאב ראש והוצאה כספית
אבל, בהתחשב באיכות הדיי עלובה של ההקלטה האנלוגית דרך ה-PVR150, ההבדל בדחיסה (בעצמך אמרת h.264 מול Mpeg2), קבלת EPG מסודר ישירות מהלויין ושאר איכויות אודותיהן קראתי פה נראה לי שאם כבר מסדרים הכל מחדש רצוי לארגן זאת היטב ובמקרה הזה כנראה גם מומלץ שזה יכלול כרטיס DVB-S2.

2. לפי מה שאתה אומר אין כל הבדל בין הדונגלים? רק צריך שיתמווך ב- mpeg4? אתה בטוח שבכולם אבל אותן איכויות ואותם ביצועים?

3. להקליט בו זמנית גם מה- יס וגם מכמה ערוצים שב- DTT ? נחמד :)

5. יש לי את השלט המקורי (יחד עם שאר הערכה) של האופג. אם אני מבינה אותך נכון אז לא משנה איזה כרטיס אשים, גם כרטיס לווין, השליטה היא בתוכנה ולא בכרטיס ולכן בכל מקרה אוכל להשתמש בשלט.

6. ה-HTPC שלי דיי ישן, אבל בעל מעבד AMD Athlon II X4 635 2.9GHz Quad Core.
כך שלפי דעתי לא צפויות בעיות מיוחדות.

בקשר למדריכים, אני בהחלט מכירה אותם (וגם מחפשת דיונים אחרים). עדיין, לפעמים יש שאלות ספציפיות או בכלל תשובה, או הכוונה לאן לפנות מאוד מועילים וחוסכים זמן רב - למשל כששאלתי בכלל לאיזו תוכנת מידה סנטר לפנות ואודותיה לחפש.

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #11 

אני עברתי ממש עכשיו למדיה פורטל ואני ממליץ עליו בחום (עבדתי עם 7MC והוא מאוד מיושן).

לגבי ההתקנה - נכון שזו התקנה לא פשוטה יחסית ל-7MC לדוגמא, אבל זה בדיוק מה שנותן את הכוח הגדול לתוכנה הזו. אפילו אני עוד לא סיימתי את ההתקנה מפני שהיו לי בעיות בהגדרת הערוצים שנפתרו תודות לפורום זה, כך שאם יש לך שאלות את יכולה לפנות אלי.
לגבי כרטיסים - אני התחלתי עם ההגדרות עבור PVR150 +ממיר יס חיצוני כי זה מבחינתי היה הכי קל (ככה עבדתי עם ה-7MC). כבר יש לי בתוך המחשב כרטיס NOVA-S אשר ישמש אותי עבור EPG ישירות מיס ובנוסף הקלטה דיגיטלית + מספר ערוצים בו זמנית אבל עוד לא התחלתי להגדיר אותו (בגלל בעיית הערוצים ההיא....).
דרך אגב - לגבי איכות ההקלטה - משום מה נראה כי האיכות עם MP טובה יותר מאשר 7MC, יכול להיות שזה בגלל איזה שהם "טוויקים" ש-MP עושה בכיוונונים של הכרטיס שמשפרים את התמונה (או שפשוט סתם נדמה לי :lol: )

בכל מקרה - ממליץ ללכת מהקל אל הכבד - קודם התקנת MP בתוך נגן מדייה, אח"כ להוסיף TV אנלוגי ו-EPG ואח"כ להתעסק עם הקלטה דיגיטלית, רדיו וכו'.

בנוסף מצטרף להמלצה על סקין הנובה (גם אוולון נראה טוב אבל לא ניסיתי), ובכל מקרה לא להשתמש בדיפולט.

בהצלחה :)
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

biss כתב:תודה על התשובות ניר ואייל

1. אתה צודק, יש לי PVR150 אז מדוע להכנס לעוד כאב ראש והוצאה כספית
אבל, בהתחשב באיכות הדיי עלובה של ההקלטה האנלוגית דרך ה-PVR150, ההבדל בדחיסה (בעצמך אמרת h.264 מול Mpeg2), קבלת EPG מסודר ישירות מהלויין ושאר איכויות אודותיהן קראתי פה נראה לי שאם כבר מסדרים הכל מחדש רצוי לארגן זאת היטב ובמקרה הזה כנראה גם מומלץ שזה יכלול כרטיס DVB-S2.

2. לפי מה שאתה אומר אין כל הבדל בין הדונגלים? רק צריך שיתמווך ב- mpeg4? אתה בטוח שבכולם אבל אותן איכויות ואותם ביצועים?

3. להקליט בו זמנית גם מה- יס וגם מכמה ערוצים שב- DTT ? נחמד :)

4. יש לי את השלט המקורי (יחד עם שאר הערכה) של האופג. אם אני מבינה אותך נכון אז לא משנה איזה כרטיס אשים, גם כרטיס לווין, השליטה היא בתוכנה ולא בכרטיס ולכן בכל מקרה אוכל להשתמש בשלט.

5. ה-HTPC שלי דיי ישן, אבל בעל מעבד AMD Athlon II X4 635 2.9GHz Quad Core.
כך שלפי דעתי לא צפויות בעיות מיוחדות.

בקשר למדריכים, אני בהחלט מכירה אותם (וגם מחפשת דיונים אחרים). עדיין, לפעמים יש שאלות ספציפיות או בכלל תשובה, או הכוונה לאן לפנות מאוד מועילים וחוסכים זמן רב - למשל כששאלתי בכלל לאיזו תוכנת מידה סנטר לפנות ואודותיה לחפש.
...
1. הבעיה היא שעם יס, את צריכה רכיבים מאוד ספציפיים כדי לעבוד עם כרטיס DVB-S, ואם מחר הם ישנו משהו אז הלך כל ה setup שלך, כדאי לך לשכול להשתמש בכרטיס שיכול להקליט ב HD כמו הקולוסוס של האופג.

2. הדונגל לא מכווץ את השידור, רק מעביר את המידע למחשב והמעבד עושה לו decode, אז אין הבדל מבחינת האיכות בין הדונגלים השונים, ההבדלים שכן קיימים הם מבחינת אמינות המכשיר, איכות האנטנה שלו, תמיכת דרייורים וכדומה, אני משתמש ב Wand TV.

3. נחמד מאוד אפילו.

4. כן, אחרי שהגדרת אותו כמו שצריך.

5. אני לא מבין במעבדי AMD, אז אני מקווה שמישהו אחר יענה על זה.
yossigab כתב: דרך אגב - לגבי איכות ההקלטה - משום מה נראה כי האיכות עם MP טובה יותר מאשר 7MC, יכול להיות שזה בגלל איזה שהם "טוויקים" ש-MP עושה בכיוונונים של הכרטיס שמשפרים את התמונה (או שפשוט סתם נדמה לי :lol: )
...
ה Pvr-150 יכול לדחוס בביט רייט של עד 12Mb/s, המדיה סנטר של מיקרוסופט(מסיבה מיקרוסופטית כלשהיא) מקליטה על הגדרות האיכות הכי גבוהות במקסימום של בערך 6Mb/s אם אני זוכר נכון, אז אף פעם לא באמת ראית את האיכות האמיתית של הכרטיס.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

תודה על התגובה יוסי

1. אני מבינה מדברייך שאין בעיה במדיה פורטל של תמיכה בו זמנית משני מקורות של יס, הן אנלוגי PVR150 והן דיגיטלי (נדמה היה לי שקראתי באחד הדיונים שהיתה בעיה כזו בתוכנת מדיה כלשהי, אולי אפילו מדיה-פורטל)
2. אתה כותב שיש לך את ה- NOVA-S. אפשר לשאול מדוע בחרת דווקא בו, ואם כבר כמה עלה ומהיכן רכשת אותו.
3. בקשר להקלטה הדיגיטלית דרך המדיה פורטל- אם זה יהיה טוב אז סבבה, מעריכה שעדיין ארצה כרטיס דיגיטלי אבל אולי אשאיר את האנלוגי מחובר גם :)
4. מה לגבי הדחיסה? אם אני זוכרת נכון ה- Mpeg2 ענקיים ויש לדחוס אותם. האם המדיה פורטל עושה זאת אוטומטית או אזדקק לתוכנה/ פלאג נוסף לשם כך?
ואם כבר, האם גם את ה- h.264. יש לדחוס או לעבד עוד או שאותם משאירים כמו שהם?
5. לפי מה שאתם מתארים נראה שהקינפוג יהיה פרוייקט חומש. עד שאסיים כבר אצטרך לשדרג חומרה.
6. תודה:) אשמח מאוד להיעזר בך. נראה לי שכדבר ראשון (וברשותך) אקרא את הדיונים שפתחת בנושא.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

eyal_123 כתב:

1. הבעיה היא שעם יס, את צריכה רכיבים מאוד ספציפיים כדי לעבוד עם כרטיס DVB-S, ואם מחר הם ישנו משהו אז הלך כל ה setup שלך, כדאי לך לשכול להשתמש בכרטיס שיכול להקליט ב HD כמו הקולוסוס של האופג.

2. הדונגל לא מכווץ את השידור, רק מעביר את המידע למחשב והמעבד עושה לו decode, אז אין הבדל מבחינת האיכות בין הדונגלים השונים, ההבדלים שכן קיימים הם מבחינת אמינות המכשיר, איכות האנטנה שלו, תמיכת דרייורים וכדומה, אני משתמש ב Wand TV.

3. נחמד מאוד אפילו.

4. כן, אחרי שהגדרת אותו כמו שצריך.

5. אני לא מבין במעבדי AMD, אז אני מקווה שמישהו אחר יענה על זה.
yossigab כתב: דרך אגב - לגבי איכות ההקלטה - משום מה נראה כי האיכות עם MP טובה יותר מאשר 7MC, יכול להיות שזה בגלל איזה שהם "טוויקים" ש-MP עושה בכיוונונים של הכרטיס שמשפרים את התמונה (או שפשוט סתם נדמה לי :lol: )
...
ה Pvr-150 יכול לדחוס בביט רייט של עד 12Mb/s, המדיה סנטר של מיקרוסופט(מסיבה מיקרוסופטית כלשהיא) מקליטה על הגדרות האיכות הכי גבוהות במקסימום של בערך 6Mb/s אם אני זוכר נכון, אז אף פעם לא באמת ראית את האיכות האמיתית של הכרטיס.
...
1. משום מה היה לי נדמה שכל הכרטיסים מדגם DVB-S2 תומכים ב- HD (וזה ההבדל בינם לבין ה- DVB-S שדיגיטלים אבל אינם תומכים ב- HD) אני טועה?

2. אמנם איכות מאוד חשובה אבל גם אמינות, איכות אנטנה, ואפילו תמיכה בדרייברים (בדרייבים של אילו חומרות הם תומכים? כלומר עולה בדעתי מקסימום כרטיס מסך שרלוונטי. יש עוד משהו?)

3 המעבד שלי חזק מ-I3 של אינטל. כך שלא נראה לי שצפויה בעיה בתחום הזה.

4. שמחה לשמוע שב- 7MC לא ראיתי את היכולות שך ה- PVR150. זה שם הם נראו ממש גרועות.

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

biss כתב: 1. משום מה היה לי נדמה שכל הכרטיסים מדגם DVB-S2 תומכים ב- HD (וזה ההבדל בינם לבין ה- DVB-S שדיגיטלים אבל אינם תומכים ב- HD) אני טועה?

2. אמנם איכות מאוד חשובה אבל גם אמינות, איכות אנטנה, ואפילו תמיכה בדרייברים (בדרייבים של אילו חומרות הם תומכים? כלומר עולה בדעתי מקסימום כרטיס מסך שרלוונטי. יש עוד משהו?)

3 המעבד שלי חזק מ-I3 של אינטל. כך שלא נראה לי שצפויה בעיה בתחום הזה.

4. שמחה לשמוע שב- 7MC לא ראיתי את היכולות שך ה- PVR150. זה שם הם נראו ממש גרועות.
...
1. את לא טועה, התכוונתי שהקולוסוס הוא כרטיס שיכול להקליט מממיר יס HD באמצעות חיבור קומפוננט(ולצפות באמצעות חיבור HDMI), כלומר כמו שהיום את מחברת את ה PVR-150 לממיר עם כבל קומפוסיט או S-Video, אז את מחברת את הקולוסוס, רק שהוא מקליט ב HD ודוחס ב h.264, ככה לא צריך להתעסק עם קורא כרטיסים:
http://www.hometheater.co.il/vt154167.% ... 7%90%D7%95

2. לא הבנתי כלום.

3. אז את מסודרת.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

eyal_123 כתב:

1. את לא טועה, התכוונתי שהקולוסוס הוא כרטיס שיכול להקליט מממיר יס HD באמצעות חיבור קומפוננט(ולצפות באמצעות חיבור HDMI), כלומר כמו שהיום את מחברת את ה PVR-150 לממיר עם כבל קומפוסיט או S-Video, אז את מחברת את הקולוסוס, רק שהוא מקליט ב HD ודוחס ב h.264, ככה לא צריך להתעסק עם קורא כרטיסים:
http://www.hometheater.co.il/vt154167.% ... 7%90%D7%95

2. לא הבנתי כלום.

3. אז את מסודרת.
...
1. העניין עם קורא הכרטיסים כזה מורכב? הוא מורכב בהרבה מקינפוג המדיה-פורטל שהבנתי ממך (ומאחרים) שלא פשוט בכלל?

2. ואם אכן ארכוש את הקולוסוס הדיי יקר הזה (אולי דרך אמזון? ) מה קורה לגבי ה-EPG שמגיע מהלויין, הרי כך נראה שלא אוכל לקבלו.

3. בנוסף אני מבינה שזה מצריך ממני ממיר YESHDVOD נוסף (שזה דבר מעט גדול)
אבל אם כבר, אני תוהה אם אוכל להקליט גם את תכני ה- VOD ?

4. אמרת קודם משהו על כך שיס ישנו משהו והלך לי כל הסט-אפ. זה קורה הרבה?

5. יש הבדלים נוספים בין כרטיסי DVB-S לקולוסוס הזה?

B לגבי הDTT דונגל
1B. אמרת משהו על תמיכה בדרייברים, למה התכוונת ודרייברים לאילו חומרות?
2B. כרטיס Wand TV - מדוע בחרת דווקא בו? מה הייתרונות שלו? כמה עלה ומיהכן קנית?

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

biss כתב: 1. העניין עם קורא הכרטיסים כזה מורכב? הוא מורכב בהרבה מקינפוג המדיה-פורטל שהבנתי ממך (ומאחרים) שלא פשוט בכלל?

2. ואם אכן ארכוש את הקולוסוס הדיי יקר הזה (אולי דרך אמזון? ) מה קורה לגבי ה-EPG שמגיע מהלויין, הרי כך נראה שלא אוכל לקבלו.

3. בנוסף אני מבינה שזה מצריך ממני ממיר YESHDVOD נוסף (שזה דבר מעט גדול)
אבל אם כבר, אני תוהה אם אוכל להקליט גם את תכני ה- VOD ?

4. אמרת קודם משהו על כך שיס ישנו משהו והלך לי כל הסט-אפ. זה קורה הרבה?

5. יש הבדלים נוספים בין כרטיסי DVB-S לקולוסוס הזה?

B לגבי הDTT דונגל
1B. אמרת משהו על תמיכה בדרייברים, למה התכוונת ודרייברים לאילו חומרות?
2B. כרטיס Wand TV - מדוע בחרת דווקא בו? מה הייתרונות שלו? כמה עלה ומיהכן קנית?
...
1. לא יודע, לא ניסיתי את זה אף פעם, אני רק מצטט את האנשים שכן ניסו, הבעיה העיקרית היא, כמו שבטח קראת בלינק לכתבה שנתנו לך קודם, שאת צריכה כרטיס ספציפי מיס(זה עם הנקודות), קורא כרטיסים ספציפי, והרבה סבלנות כדי להגדיר אותו, אם מחר מתקלקל לך הממיר ויס מחליפים לך אותו לאחד שמשתמש בכרטיס לא נתמך(ולא עזרו בקשות ואיומים), אז את בבעיה.

2. במקרה כזה תצטרכי להשתמש באחת מהתוכנות איסוף ויבוא EPG שכמה מחברי הפורום הנחמדים פה תכנתו, אבל אני מסכים שזה באמת חיסרון גדול.

3. למה נוסף? לממיר יש כמה יציאות, אחת את מחברת לטלוויזיה, השנייה למדיה סנטר, ואת תוכלי להקליט את מה שהממיר קולט ו"מנגן" באותו רגע, אם זאת תוכנית VOD אז גם אותה(אם הבנתי את השאלה נכון).

4. לא יודע, אני בהוט, אבל סתם לדוגמא בהוט ב 4 שנים האחרונות כבר החלפתי 3 ממירים מסיבות כאלה ואחרות, אם בגלל תקלות או בגלל שדרוג, ברור שתמיד אפשר לדרוש מיס דגם כזה או אחר, אבל אם יגידו לך "אין לנו", מה את יכולה לעשות? ויס במיוחד לא ידועים כחברה שמי יודע מה אוהבת לתמוך במשתמשי מדיה סנטר, בדיוק להפך, אני לא אומר שזה מה שיקרה, רק תדעי שזאת אופציה ריאלית.

5. בגלל שלא ציינת כרטיס DVB-S ספציפי, זה כמו לשאול אם יש הבדל בין מכוניות באופן כללי, לדגם אופנוע ספציפי, כרטיסי DVB-S/S2 מתחברים ישירות ל LNB של הצלחת ומיועדים לקלוט ולפענח את השידור, הקולוסוס מיועד לקבל אות וידאו ואודיו דיגיטליים ממקור אחר כמו ממיר, אלו שני דברים שונים.

ה Bottom line, היתרונות של כרטיס DVB-S הם שלא צריך ממיר, קבלת EPG ישירות מהשידור ולא צריך להשתמש בבלאסטר כדי להעביר ערוצים.
החסרונות הם שלהגיע למערכת עובדת ויציבה זה לא מובן מאליו, התמיכה מאנשים אחרים בפורומים תהיה יותר מועטה(כי פשוט פחות אנשים משתמשים בכרטיסים הנ"ל) ושיום אחד את יכולה למצוא את עצמך בלי חומרה תואמת מיס.

תעשי את החשבון שלך למה יותר חשוב לך, אני באמת שלא ממליץ לך על כיוון כזה או אחר, כי מן הסתם לכל כרטיס כולל הקולוסוס יש את הבעיות שלו, אני רק מוודא שאת מודעת לבעיתיות של בניית מערכת עם כרטיס DVB-S.
biss כתב: 5. לפי מה שאתם מתארים נראה שהקינפוג יהיה פרוייקט חומש. עד שאסיים כבר אצטרך לשדרג חומרה.
...
אל תתני לנו(בעיקר לי) להפחיד אותך, בסופו של דבר זה לא ניתוח מוח, מה שכן, כדאי שיהיה בהישג יד את אחד מהכדורים הספוגיים האלה לפריקת לחץ...Just in case :D

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”