adaptive rate בבזק (עדכון)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

מה המצב אנשים? שידרגתי ל 100MB בבזק ובזק בינלאומי, אחרי 24 שעות לא הייתה גלישה,
יצרתי קשר איתם, הצלחנו להסתנכן על 20MB, ניתקנו את כל הציוד הטלפוני,וקיבלנו סנכרון על 100,
ביקשתי מהנציג שננסה להגדיר על rate adaptive ואכן ראיתי בנתוני הראוטר שיש סנכרון על 100,
לא זוכר מה הייתה המהירות בפועל, אחרי זה החזרנו לסנכרון 60-100, אבל ביקשתי שיחזיר שוב ל rate adaptive, לפי בזק הוא אומן העביר אותי לזה, אך בססטיסטיקה של הרואטר לא ראיתי שינוי (n) ,ניסנו שוב לבטל ושוב להפעיל את זה, אך ללא שינוי, בבדיקת מהירות אני מקבל כ 65 לפי בזק. איפו הבעיה ? הנה הנתונים :
https://picasaweb.google.com/lh/photo/O ... directlink[/img]
אני יודע שהראוטר החרה הזה מוגבל ל 100 ב LAN, אבל 65 זה ממש מעט, מצד שני חח
מהבדיקות של בזק זאת מהירות ממוצעת, אז אני לא היחיד, הבחור בבזק אמר לי שאין קשר בין העלה להורדה,
שכן העלה מוגבלת באינטראנט, יכול להיות שבאמת בגלל הגבלה בחיבור LAN אני מקבל תוצעה כזאת?
אז אין זה עד 100? בכל מקרה תגיבו, הנתונים בקישור המצורף
נערך לאחרונה על ידי denis29 ב 01/05/2012 23:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #2 

לדעתי זה לא שווה
כל עוד יש לך את האפשרות של שילוב של בזבל+הוט(תשתית) או הוטנט+הוט(תשתית)
מהניסיון שלי מגיע ל100 בכל רגע נתון.
http://www.speedtest.net/result/1924705073.png
http://www.speedtest.net/result/1924709812.png
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

הבעיה שאני לא זוכר איזה מהירות קיבלתי מתי שבפעם הראשונה ביקשתי לעבור ל rate adaptive ,אני יבדוק שוב מחר, עולי זה שעות עומס
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

Adir88
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #4 

אתה כרגע על RETE APATIVE ולא על TOP100. אין לי מושג למה הנציג השאיר את זה ככה אבל שיהיה.
אם אתה אומר שכשניתקת את המכשירים אז היה לך סנכרון על מאה מגה אז כנראה שאחד המכשירים בבית מפריע לסנכרון.
אין שום קשר בין שעות עומס לנתוני סנכרון. נתוני סנכרון זה נתונים פיזיים של הקו שלך שמושפעים ממרחק ומהפרעות שונות.

תעשה שוב בדיקה בבית שכל המכשירים מנותקים (פילטרים, טלפונים, פקסים ה-כ-ל פרט למודם) ותיראה אם יש שינוי.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

לחבר את המודם בלי פילטר ?
ולא הבנת אותי נכון, בפעם הראשונה שיצרתי קשר אם בזק אתמול, לא קיבלתי סנכרון כלל, זה הדברים שבוצעו:
1. הורדת מהירות ל 20M, קיבלתי סנכרון
2. ניתוק כל המכשירים בבית, פרט למודם (מחובר בפילטר), קיבלתי סנכרון, רק לא זוכר לכמה
3. העברה ל rate adaptive, בראוטר ראיתי את המספר שרציתי, 99900 ומשהוא, אך לא בדקתי מהירות בפועל
לאחר מכן החזרנו עוד פעם אחת ל סנכרון 60-100 והמספר ירד ל 70000 בערך, כך שידעתי שיש שינוי מסויים,
לקראת סוף השיחה ביקשתי להחזיר ל rate adaptive וסיימתי את השיחה, הבעיה שהמספר לא עלה יותר ממה שיש בתמונה,
השאלה מה לא תקין עצלי ? SNR טוב ? כי ניסיתי 3 פילטרים ללא הבדל בSNR, אז עולי הבעיה על החיבור הפיזי עצמו וצריך טכנאי?
כי שוב אני זוכר איזה מספרים ראיתי במעבר ל rate adaptive, כך שאני בטוח ב 100% שהוא יכול להסתנכרן על 100M מול PTM,
גם אם בפועל אני לא יכול לקבל את המהירות הזאת מ2 סיבות, מהירות UP רק 1.5 ו חיבורי LAN מוגבלים ל 100M, תודה לעוזרים.

Niseg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

אני לא יודע מה זה rate adaptive בדיוק אבל גם אני שידרגתי ו100 וקיבלתי בעיות. אחרי הטכנאי היום
תמונה. הוא עבד על הארון כ45 -50 דקות כי מקודם זה נתן 23 בלחץ בבדיקה של בזק. אחרי זה קיבלתי 74 בבזק.

כנראה שזה מה יש במקרה שלי אני כ200 מטר מהארון ( הטכנאי אמר לי באיזה רחוב ותאור כללי של המיקום) . אחלה טכנאי אגב טוב שהוא עובד באיזור שלי(הוא גם גר באיזור).

כדי לי לנסות rate addaptive?! אני לא חושב שזה יעשה משהו.

עריכה אילו הנתונים שהיו לי לפני שבא הטכנאי (קצת לא קריא - paste מפורום אחר) :

Downstream Upstream
Line Coding(Trellis): On On
SNR Margin (0.1 dB): 156 310
Attenuation (0.1 dB): 0 0
Output Power (0.1 dBm): 123 27
Attainable Rate (Kbps): 84404 49670

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

יש 2 סוגים של זה,
הראשון בעצם מנסה תמיד להסתנכרן על הכי גבוהה, במקרה של בעיה הוא יכול מצידי להסתנכרן על 5MB.
האפשרות השניה, מה שהם קורים לו TOP100, משתנה בין 60 ל 100, תלוי בעומס על הקו, SNR, ומרחק ממרכזיה ממה שהבנתי.
אני כננרה יחזיר היום לTOP100. ואם כבר עצלך הוא מסונכרן על 84 שזה יפה מעוד, עולי יש לי בעיה על החיבור הפיזי עצמו.
עולי אני יקרה לטכנאי שיבדוק לי את הכבלים, כי תבינו אני ראיתי שסטטיסיקה של הראוטר שהוא הסתנכרן על 100 מגה,
אחרי זה אם שיחה אם כמה ניצגים, לא קיבלתי את הנתון.

Niseg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אגב כמה אתה מקבל עכשיו?!

אני ידעתי מראש שאני לא אקבל 100 מגה אבל לא ידעתי שהחיבור שלי כזה גרוע. כנראה שרק כשיתחילו עם שני קווים במקביל נוכל לקבל 100 אמיתי. זה נראה כאילו ההנתב תומך בbonding אבל אני לא חושב שהוא עובד ב1gbps אז הוא לא יתן יותר מ 100 מגה אבל לפחות זה יהיה 100 אמיתי ולא 60-70.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אני כננרה יזמין תכנאי, בינתיים אני עובד על השקעים בבית, נכון לעכשיו 75-76 לפי בזק. אך אין לי אפשרות לבדוק את החיווט עד הדירה

Adir88
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #10 

2. ניתוק כל המכשירים בבית, פרט למודם (מחובר בפילטר), קיבלתי סנכרון, רק לא זוכר לכמה
3. העברה ל rate adaptive, בראוטר ראיתי את המספר שרציתי, 99900 ומשהוא, אך לא בדקתי מהירות בפועל
לאחר מכן החזרנו עוד פעם אחת ל סנכרון 60-100 והמספר ירד ל 70000 בערך, כך שידעתי שיש שינוי מסויים,
לקראת סוף השיחה ביקשתי להחזיר ל rate adaptive וסיימתי את השיחה, הבעיה שהמספר לא עלה יותר ממה שיש בתמונה,
...
הגדרת החבילה של RATE ADAPTIVE ו TOP 100 זהות מבחינת המקסימום שאפשר להגיע שזה 100 מגה.
כמובן עדיף שהחבילה שלך תיהיה על T100 כי אם תיהיה איזושהי תקלה אתה תזהה את זה מייד כי האינטרנט ייפול מסנכרון לעומת RA שבמידה ויש תקלה אתה תמשיך לגלוש במהירות נמוכה יותר וסביר להניח שייקח זמן עד שתבחין בכך.

יש פה סתירה כולשהי בדברים שלך.. לא יתכן שעל RA תקבל 99999 ועל T100 תקבל 70000. החבילות מוגדרות בדיוק באותה צורה לכן אני רק יכול להניח שקרה אחד משני הדברים:
1. טעית והסתכלת בטעות על הסנכרון של הUPLOAD (כי בטח הוא מסתנכרן על 9999 בRA)
2. בכמה דקות האלה בהן הוחלפה החבילה בחזרה לT100 היה שינוי פיזי על הקו עצמו ( שוב כל הנושא של מכשירים..)

קיים סיכוי מאוד מאוד נמוך שהגדרת החבילה T100 בבזק לא תקינה אבל זה נדיר מאוד כי זה אומר שיש מספר לא קטן של לקוחות שהיו נפגעים גם מהסיפור הזה לכן לא הייתי בונה על זה.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אתה ממליץ להזמין טכנאי בכל זאת?

Niseg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

בנתיים הבעיה חזרה לי הטכנאי עבד על הארון 50 דקות לריק ונחשו מה עכשיו - עוד טכנאי - הפעם אמרתי להם שיביאו אותו יותר מוקדם. ניסו לשחק עם אטניואציה וזה עבד בערך דקה. מוזר ש50 עובד מצויין וtop 100 מתרסק למתחת ל30 . אני חזרתי ל50 שוב כנראה שזה המקסימום שאני יכול לקבל. עדיין אני לא היחיד עם בעיות ב100 מגה .

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #13 

בלוף עוד לא שמעתי על משהו בבזק עם תשתית 100 שמגיע ל100
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

https://picasaweb.google.com/lh/photo/i ... directlink
ללא טכנאי, התשתית פה הותקנה לפני איזה 10 שנים, מתי שהתחברנו ליס, מלחם וקצת בדיל וזה התוצעה (Y) ,אתם לא רוצים לדעת איך תשתית יס מחוותת פה חח השאלה עכשיו כזאת, חשבתי לבקש חידוש אינסטלציה, מה שיכולתי לעשות עשיתי, בעצם ביטלתי את אחד השקעים ובצעתי הלחמה ל2 שקעים על החיווט הקיים, יצה די יפה. אך אין לי אפשרות לחווט מחדש את האינסטלציה.
התוצעה בבזק נכון ל רגע זה היא 65M, אני ביטלתי RATE ADAPTIVE אחרי התגובות פה, מעדיף חיבור שלא יוריד לי במהירות, מה שכן המספר שיש כרגה הוא בעצם אחרי ביטול ה RATE ADAPTIVE אז אני בעצם מקבל סנכרון גבוהה יותר, הבחור בבזק אמר שזאת תוצעה יפה מעוד ולא יקבל 100 בסנכרון בחיים ..
חידוש אינסטלציה לא יתן שום עליה או שיפור בתשתית? כי הם לא יכולים לשלוח טכנאי, כי אין בעיה על הקו ..

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”