צריך חוות דעת נוספת: לרכוש Rotel RCD 1072 ב-1200 ש"ח או לא?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #21 

סילבר,

הרי זה לא מהיום ולא מאתמול שרוטל מתכננים ביפן\אירופה ומייצרים במדינות האלה.
למען האמת, זה מאז ומתמיד.
את ה-entry+mid levels הם ייצרו בטייוואן ואת המגברים הבשרניים יותר הם ייצרו ביפן.

ומי כמוך מכיר את האגדה שנקראת NAD 3020, שגם אותה בנו מלוכסני עיניים.

מה אתה חושב על חברות כמו Xindak או Yaquin ? לשיטתך, מדובר בזבל טהור.
מי שיש לו נסיון עם המוצרים , מספר על יחס VFM מאוד מאוד גבוה עבור מה שמקבלים, ובמחיר שמקבלים אותו.

ובתחום מגברי המנורות הבנתי שהמנורות של החברות Svetlana\ Mullard המיוצרות ברוסיה ידועות בטיבן...

גם אני לא סובל את המדינות האלה, אבל אם מגיעים משם דברים שמשדרגים לי את הסט-אפ במחיר "עממי" - מה טוב.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #22 

tnsilver כתב:
Form78HiFi כתב:הקיצר, אחרי שאתה קונה את הרוטל, אפשר לעשות AB עם cd67se
וכל זה כמובן בפורום דו ערוצי... הייתי חייב :D
...
[left]No Sir! We never go back to 'B'. We get 'A' the first time around.[/left]
'דו-ערוצי' עאליכ... :lol:
...
תגיד, made in china?..... נו, אז מה עם a b ??

אחד הפוסטים המשובחים.

:)

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #23 

rooster כתב:ובתחום מגברי המנורות הבנתי שהמנורות של החברות Svetlana\ Mullard המיוצרות ברוסיה ידועות בטיבן... גם אני לא סובל את המדינות האלה, אבל אם מגיעים משם דברים שמשדרגים לי את הסט-אפ במחיר "עממי" - מה טוב.
...
יש דברים שהסובייטים ידעו לעשות יותר טוב מבמערב. ציוד האזנה אלקטרוני, כני נסע תעופתיים, כיסאות מפלט קרביים, מטלורגיה סובייטית היתה מאוד מפותחת, הקמת תשתיות עירוניות וכ"ו הבעיה זה לא התוצרת הרוסית. הבעיה בגוש הסובייטי היתה מאז ומתמיד בעיה של בקרת איכות.

יש גם את חברת האלקטרוניקה הרוסית Sovtech ש-Leben משתמשים במנורות שלהם ב- CS שאני כל כך רוצה. אחלה מנורות. אמינות כמו קאליצניקוב. אחת יוצאת מקו הייצור בומבה. השנייה זהב. השלישית קוטפת פרסים בתחרויות. את הרביעית עשה ואדים. הוא בזאפוי. אשתו עזבה אותו והוא כבר שלושה שבועות שיכור. אז סופרים מהחמישית. מותק. השישית נהדרת. השביעית... אופס... נגמר המגנזיום אבל טאניה במשרד הזמינה חדש... יגיע ברכבת מנובוסיבירסק באוקטובר. טוב. נשים טונגסטן. מי ישים לב.... בינתיים נעודד את ואדים ונצטרף אליו לאות סולידאריות של פועלים.... כשנתעורר נמשיך לספור. עשינו שמונה היום. לא צריך להגזים...

ככה זה ייצור ברוסיה. לא מרוע לב. זו התרבות. זו השיטה. ככה הכלכלה שלהם עבדה 70 שנה. בסין זה כבר רוע לב אסיאתי צרוף ושנאת המערב שלא לדבר על ניצול, קיפוח, עושק ודיכוי של העובדים הסינים עצמם. לא רוצה! לא מעניין אותי VPM ואני לא מכניס יותר הביתה שום דבר שלא בא עם כיתוב גדול ובולט Made in USA ושאני יכול להתקשר למספר 1-800 ולדרוש הסברים, חלקים, הנחיות, ופיצויים גם שלושים שנה לאחר הרכישה - במקום לבכות לכם פה מתיסכול. וישיקפצו לי הסינים - כל המיליארד פלוס - מצידי בבת אחת ובו זמנית כמו בניסוי המדעי ההוא. Rotel מתה מבחינתי. לא רוצה לשמוע עליהם לא רוצה להתייחס אליהם בכלל. וואללה יופי! CDP סיני בסלון... מה עוד? נרגילה? מאפרה מתרמילים של 7.62? מנורת לבה?

אמרתי לכם כבר אלף פעם - אני לא אוהב וינטאז' בגלל המחיר הזול. אני פשוט לא מכיר משהו שנשמע גאוני כמו ה-9090 ומוצלח כמו L300 JBL. אין לי בעיה לשפוך 6000 ש"ח על CDP hi-end. יש לי בעייה לשפוך 6000 שקל על CDP שאיזה פלוץ באיזה מגזין יוקרה החליט שהוא hi-end בגלל שהסימפוניה המתרוממת שלו נשמעה לו 'צלולה מתמיד' או שאיזה יבואן מקומי השקיע עליו בסידרת כתבות ליקוק מטעם שכולן, בלי יוצא מן הכלל, נראות לי אותו דבר כבר חמש עשרה שנים. אני גם לא מתכוון לשלם 6000 ש"ח על מוצר שעלות הייצור שלו היא 800 ש"ח וש-5200 השקלים הנותרים יבלעו בכיסים של חזרזירים שונים ותאבי בצע. ה-RCD 1072, עם כל הכבוד לשיא התחכום של ה'בר-בראון' שלו הוא בדיוק אחד מאלה. 1500 ש"ח למכשיר בריטי ברמה כזו - זה מחיר טוב. עבור מכשיר סיני זה שוד! וה-6000 שרוצים עליו בישראל - זו טמטום, חזירות וחוצפה. אפילו ב-eBay הגרמני אפשר למצוא כזה חדש באריזה בחצי מחיר בדיוק ולהביא אותו לישראל ב-500 ש"ח נוספים. מה הקטע בדיוק?
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 11/08/2012 3:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.

moranshw
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #24 

סליחה שאני נדחף ככה באמצע
אבל כל מי שאומר משהו בסגנון "לא כל מה שבא מסין הוא דרעק" - נראה לי מפספס את העניין
כנראה שהאיכות היא לא שם המשחק כאן (וקטונתי מלהביע עמדה מקצועית)
יש פה עניין עקרוני גרידא
וזה מדהים בעיניי שיש אנשים ששומרים על עקרונות כמו ש silver שומר.. גם אם זה אומר שהוא יצטרך לשלם יותר על CDP או לחילופין לעבור לדו ערוצי
שאפו!

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #25 

את ה"פטנט" של יצור בזול במדינות מזרח אסיה נראה לי ש-NAD המציאה או הייתה בין הראשונות שהעדיפה לייצר במדינות
בהן כוח העבודה זול יותר.ה-NAD3030 שיש לי הוא טייוואני,וה-7020I שהיה לי היה מיצור מלזי או אינדונזי,אם אני זוכר נכון.
גם רוטל החלה לייצר בטייוואן בסוף שנות ה-70,יש לי מגברים מהשנים האלה,ועל אף אחד מהם לא כתובה ארץ היצור.כנראה
שפשוט קצת "התביישו" אז.מעניין שהיצרניות עם השורשים הבריטיים היו הראשונות לייצר במדינות מזרח אסיה.היום לא תמצא מוצר אחד שלהן שלא מיוצר בסין(גם טייוואן ומלזיה נהיו יקרות מידי בשבילן?)
וטום,אם אתה עדיין מחפש נגן CD לא יקר מיצור יפני,אז יש את הדנון DCD-700AE שהיה נגן ה-CD האחרון (במחיר שפוי,ודגם אמצע) שלהם שיוצר ביפן.המחליפים שלו כבר סיניים..אני קניתי את שלי פה בארץ ב-2007,והופתעתי אז לגלות
CD מיצור יפני במחיר יחסית שפוי.אני לא אומר שאין נגנים טובים יותר,אבל פשוט לא תמצא (חדשים) כאלה שמיוצרים
עוד בארצות האם שלהם מהיצרנים המוכרים.רק אצל חברות סטריאו שהן "בוטיק" תמצא מוצרים מארצות האם שלהן.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 11/08/2012 12:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

טעות בידך ידידי...

שליחה #26 

תן לי לנחש,יש לך ...אייפון? או שמא גלקסי S ...? אכן אם שכחת הם מיוצרים בסין.
בוא נמשיך,יש לך טלויזיה LED או שמא LCD ? רוב הסיכויים תוצרת סין.
נמשיך עוד קצת,יש לך מחשב נייח או שמא נייד?...תוצרת סין? ניחשתי נכון?
כל מה שציינתי מבצעים את עבודתם נאמנה? אז לא בהכרח צריך להכתים את כל התוצרת של אותה מדינה.
אני מאמין שכאשר תחבר את הרוטל לרסיבר והרמקולים המעולים שברשותך תשנה דעתך על הנגן.
תוצרת סין או שלא אתה לבטח תכתוב פוסט אודות הנאתך מהמכשיר :)
אל תשכח,כל עוד העינית שבנגן ברמה ואיכות גבוהה כך יהיה גם הסאונד,וזה בדיוק כמו שהראש והמחט שבפטיפון
הם האחראים לאיכות ולא האריזה.
לגבי תאוות הבצע של חלק מהיבואנים אין מה לעשות מלבד להימנע מלרכוש מהם ולייבא לבד ובחצי מחיר.
נ.ב נו,אתה לא מתגעגע לחזור ולמהר לחבר את הנגן? :wink:

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: טעות בידך ידידי...

שליחה #27 

RAMIRAMI68 כתב:תן לי לנחש,יש לך ...
...
רמי יש לי נוקיה מלזי ישן שהדבר היחידי שהוא מצטיין בו זה שיחות טלפון. יש לי Philips LCD הדגם היחידי שמיוצר בצרפת ויש לי מחשב פוג'יטו-סימנס שמיוצר בגרמניה. את ה-RCD הארור השארתי בלטביה ואני אומר לך בשיא הרצינות שהדבר היחידי הסיני שיש לי בבית זה סרויס חרסינה סינית להגשת תה מהמאה ה-19. אשתי קנתה את זה פעם כשהסינים היו עסוקים במרדף אחרי צלחת האורז היומית ולא בזיהום הכדור ושנאת המערב, כאות להערכת התרבות העתיקה שלהם. הנגן יכול מצידי לחולל שירת מלאכים מלווה בנגינת כינור דויד המלך - אני לעולם לא אדע. ואני לא פוסל את התוצרת או המדינה - אני פוסל את המדיניות.
Kosh כתב:...וטום,אם אתה עדיין מחפש נגן CD לא יקר מיצור יפני,אז יש את הדנון DCD-700AE שהיה נגן ה-CD האחרון (במחיר שפוי,ודגם אמצע) שלהם שיוצר ביפן.
...
תודה קוש. דנון זה לא הכיוון. אם אני הולך על ציוד דיגיטאלי אני מנקה את האבק הדינוזאורי של שנות ה-70' ונכנס לאלמנטים המתאימים ולרוח התקופה - מה שאומר בוטיק, יקר ואולי אפילו 'אודיו יוקרתי'. הבעייה שלי האמיתית זה שמצד אחד, בניגוד לתקליטים ופטיפונים שלא השתנו מאה שנים, עיבוד ספרתי ויכולות טכנולוגיות משתנות כל הזמן. ה-hi-end היום יחשב נחות בעוד חמש שנים. מה שלא כל-כך רלוונטי עבורי. משום שמצד שני, אני לא מעוניין בכל מיני ביט-רייטים מטורפים וחיבורים איזוטריים לניידים וסטרימרים. לא רוצה תמיכה בפורמטים HD ולא רוצה לשמוע צרובים. רוצה רק יציאה אנאלוגית ודיגיטאלית. אולי אפילו טרנספורט בלבד. DAC אפשר להחליף כמו גרביים. לא בעייה. זהו. אה.. כן... ולא סיני!

אני לא מחפש מכשיר שהוא זול. הזול בעסק הזה תמיד יוצא יותר יקר בסוף. את העיסקה הסופית אני אסגור בתנאים שנוחים לי בסוף בלי קשר לעלות המוצהרת ממילא - גם אם זה יקח שנתיים. אני גם לא מחפש להתחיל להסתובב אצל כל מיני מאעכרים בגוש דן ולבצע מבחני שמיעה מבויימים בחנויות. אין לי טיפת אמון או ריספקט אליהם, בייחוד לא אחרי השרשור ההוא על כבלים אודיופיליים, לא זמן ולא סבלנות לשמוע את השטויות שלהם וזה נוגד את הדת שלי לשלם להם את הארנונה. הייתי רוצה שם ומספר דגם של שניים שלושה מומלצים. מצידי מרידיאן ישן. אני גם אפנה לשבדים והגרמנים - נראה מה הם אומרים...

vek44acm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #28 

אתה מחפש נגן עם גוון חם עם איזה שפורפרות או איזה נגן שיא הטכנולגיה עם רזלוציה מטורפת?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

Re: טעות בידך ידידי...

שליחה #29 

tnsilver כתב:
RAMIRAMI68 כתב:תן לי לנחש,יש לך ...
...
רמי יש לי נוקיה מלזי ישן שהדבר היחידי שהוא מצטיין בו זה שיחות טלפון. יש לי Philips LCD הדגם היחידי שמיוצר בצרפת ויש לי מחשב פוג'יטו-סימנס שמיוצר בגרמניה. את ה-RCD הארור השארתי בלטביה ואני אומר לך בשיא הרצינות שהדבר היחידי הסיני שיש לי בבית זה סרויס חרסינה סינית להגשת תה מהמאה ה-19. אשתי קנתה את זה פעם כשהסינים היו עסוקים במרדף אחרי צלחת האורז היומית ולא בזיהום הכדור ושנאת המערב, כאות להערכת התרבות העתיקה שלהם. הנגן יכול מצידי לחולל שירת מלאכים מלווה בנגינת כינור דויד המלך - אני לעולם לא אדע. ואני לא פוסל את התוצרת או המדינה - אני פוסל את המדיניות.
Kosh כתב:...וטום,אם אתה עדיין מחפש נגן CD לא יקר מיצור יפני,אז יש את הדנון DCD-700AE שהיה נגן ה-CD האחרון (במחיר שפוי,ודגם אמצע) שלהם שיוצר ביפן.
...
תודה קוש. דנון זה לא הכיוון. אם אני הולך על ציוד דיגיטאלי אני מנקה את האבק הדינוזאורי של שנות ה-70' ונכנס לאלמנטים המתאימים ולרוח התקופה - מה שאומר בוטיק, יקר ואולי אפילו 'אודיו יוקרתי'. הבעייה שלי האמיתית זה שמצד אחד, בניגוד לתקליטים ופטיפונים שלא השתנו מאה שנים, עיבוד ספרתי ויכולות טכנולוגיות משתנות כל הזמן. ה-hi-end היום יחשב נחות בעוד חמש שנים. מה שלא כל-כך רלוונטי עבורי. משום שמצד שני, אני לא מעוניין בכל מיני ביט-רייטים מטורפים וחיבורים איזוטריים לניידים וסטרימרים. לא רוצה תמיכה בפורמטים HD ולא רוצה לשמוע צרובים. רוצה רק יציאה אנאלוגית ודיגיטאלית. אולי אפילו טרנספורט בלבד. DAC אפשר להחליף כמו גרביים. לא בעייה. זהו. אה.. כן... ולא סיני!

אני לא מחפש מכשיר שהוא זול. הזול בעסק הזה תמיד יוצא יותר יקר בסוף. את העיסקה הסופית אני אסגור בתנאים שנוחים לי בסוף בלי קשר לעלות המוצהרת ממילא - גם אם זה יקח שנתיים. אני גם לא מחפש להתחיל להסתובב אצל כל מיני מאעכרים בגוש דן ולבצע מבחני שמיעה מבויימים בחנויות. אין לי טיפת אמון או ריספקט אליהם, בייחוד לא אחרי השרשור ההוא על כבלים אודיופיליים, לא זמן ולא סבלנות לשמוע את השטויות שלהם וזה נוגד את הדת שלי לשלם להם את הארנונה. הייתי רוצה שם ומספר דגם של שניים שלושה מומלצים. מצידי מרידיאן ישן. אני גם אפנה לשבדים והגרמנים - נראה מה הם אומרים...
...
לפני כמה שנים כשהייתי עם חבר אצל יאיר פורמן לרגל שיפוץ ותיקון מגברים,שמעתי אצלו נגן CD ישן של NAIM,בעל
הטרנספורט SWING המפורסם של פיליפס (וכמובן עם חיבורי הDIN5 המעצבנים של NAIM) והתרשמתי..אולי עוד יש לו
כזה למכירה.זה מוצר בריטי אמיתי שבריטים בנו אותו ולא מלזים/אינדונזים/סינים.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #30 

Marantz CD63 II KI Signature
לי יש אותו ואני ממש מרוצה. כבר המלצתי עליו מספר פעמים בפורום.

נגן מצוין, יש עליו המון מידע ברשת ולדברי פורמן הוא בסיס מעולה לשדרוגים וגם על זה יש המון מידע ברשת.
נבהלתי ממך אז בדקתי...רשום מאחורה - Made in Japan :)
הוא לא "בוטיק, יקר ואולי אפילו 'אודיו יוקרתי'" כדברייך - אבל הוא נשמע ממש טוב!
Rust never sleeps

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

בני תודה. גם אני קראתי עליו הרבה ואפילו מצאתי אתר של איזה בחור שפרסם את כל השידרוגים האפשריים שלו. אבל אני רוצה להתפנק. פעם אחת בחיים מכשיר שאני לא אצטרך לפתוח ולנתח כירורגית עם מלחם ולשלוף ממנו את הרכיבים בגרוש שהיצרן דחף פנימה במכרז על ההצעה הנמוכה ביותר. לא רוצה לשדרג כלום. מאודיו דיגיטאלי אני מצפה שיעבוד פעם אחת ולתמיד כמו שהיצרן תכנן.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #32 

מחכים לשמוע מה קנית ואיך זה נשמע, בהכירי את ההעמקה שלך - אין לי ספק שזה יהיה אחד הטובים :!:
Rust never sleeps

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

BennyO כתב:מחכים לשמוע מה קנית ואיך זה נשמע, בהכירי את ההעמקה שלך - אין לי ספק שזה יהיה אחד הטובים :!:
...
אין לי. באמת. זה לא הקטע שלי. בטכנולוגיה הזו חוץ מדיודות, קבלים, אספקת כוח ורגליים - פשוט אין מה לשדרג. הכל וודו של צ'יפים ומעגלים משולבים שהרגליים שלהם כל כך צפופות שאני לא מסוגל, וגם אין לי כלים, לגעת בהם. אני לא באלמנטים שלי כאן ולא כל-כך יודע למה לצפות.

חצי דקה אחרי שהלך הטושיבה שלפתי מהבוידעם CDP של Technics שנקרא SL-PG450 ששכב שם, לפחות, 15 שנים. לא זכרתי שהוא שם ולא זכרתי בכלל למה עברנו, מלכתחילה, לשמוע דיסקים בנגן DVD בזמן שיש לנו CDP יעודי. כנראה מתוך עצלנות. פעם היינו רואים סרטים בבית ובטח התעצלנו להחליף מכשיר. הוא היה צריך גירוז של המסילה של המגירה אבל נדלק ועבד בלי בעייה.

הוא שקט מאוד (לא מייצר קרקשת של פתיחה וסגירת מגירה) ובמקור - נראה לי שהיה אמור להתממשק לטייפ משום שחצי מהפנל העמוס שלו עוסק בהקלטות ובמציאת פיקים בדיסק. הוא נשמע פי עשר יותר טוב מהטושיבה ודיסקים שחוקים ושקופים שהטושיבה לא הצליח לקרוא, מתנגנים עליו חלק בלי בעיות בכלל. יש לו רק יציאה דיגיטלית אחת והפאנל העמוס שלו, בפונקציונאליות מיותרת, עמוס כפתורים צפופים שאינם מוארים כהלכה. אנחנו לא לחוצים והטכניקס נשמע לא רע בכלל. אבל זה לא מתקרב לתקליט. פשוט לא! שומעים, באופן מוזר, יותר ברור, יותר חד, אבל המוזיקה מתה. אין נוכחות - הכל מכאני כזה. כמו רדיו. מיד אתה קולט שזו הקלטה - רפרודוקציה - שחזור. לא כיף בכלל. זה פשוט עצוב לי שדורות שלמים שומעים ככה מוזיקה. אצלכם זה גם ככה? בקיצור - אני צריך משהו שיחזיר את הצבע ללחיים של המוזיקה.

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #34 

יש באודיו פידליטי כמה קומפקטים של "קצה גבוה" :

AUDIO ANALOGUE PRIMO CD V.2
AUDIO ANALOGUE PAGGANNINI
BLUE NOTE STIBBERT

שלושתם מיוצרים בארץ המגף.

http://www.aufi.co.il/ser/index.php?second#cd
נערך לאחרונה על ידי rooster ב 12/08/2012 10:14, נערך 3 פעמים בסך הכל.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #35 

horngad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #36 

http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFEREN ... zator.html הממירים שמשתמשים ב- pcm-1704 1702 63 נחשבים למוצלחים יש פרוט באינטרנט למכשירים שבהם יש את הציפ אני משאיר את הנושא למומחים לדבר שיתנו הסבר לנושא http://www.polskieaudio.com/2010/09/kom ... -i_10.html

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”