צריך חוות דעת נוספת: לרכוש Rotel RCD 1072 ב-1200 ש"ח או לא?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #1 

אין לנו מושג ירוק במדיה דיגיטאלית וקצת פסחנו על כל ההמצאה הזאת שנקראת CD (למעט איזה פלופ בשנות ה-80 שגרם לנו לרכוש איזה 500 דיסקים). עד היום השתמשנו ב-DVD של Toshiba שליווה אותנו במסעות בעולם ואין סרט נע ברוב שדות התעופה במערב ובמזרח אירופה שלא ניסה לחבל בו ולגלגל לו את הנשמה החוצה - ללא הצלחה. מה שלא הצליחו המשנעים לעשות ב-12 שנים - הצלחתי אני ב'טיפול' כושל במסילות המגירה שנשחקו עם הזמן. אבוד! המגירה לא נסגרת כמו שצריך והצ'יפ לא מזהה את הדיסק בפנים.

אז עכשיו אנחנו מחפשים CDP יעודי. הייתי הולך על המרנץ CD5004 חדש (ולא על ה-6004 החדש יותר) כי הוא מעולה ואנחנו לא רוצים USB. אלא שברגע האחרון יש לנו אפשרות לרכוש ממכר במזרח אירופה Rotel RCD 1072 משומש שיגיע אלינו מעצמו (מין הוקוס פוקוס כזה) בעלות כוללת של קצת יותר מ-1200 ש"ח. אנחנו לא מכירים את החיות האלה כמו שצריך. רק רוצים סאונד משובח. לא מעוניינים לחבר סטרימרים, לשמוע MP3 או חלילה צרובים. זה לא הקטע שלנו.

אז מה אתם אומרים??? ללכת על המרנץ? או הרוטל? יש המלצות אחרות?

Rotel RCD-1072

[img2=550x308]http://www.rotel.com/images/managed/pro ... _front.jpg[/img2]

Marantz CD5004

תמונה
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 30/04/2012 19:34, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #2 

תחילה, נחסוך את טיעוני ה"תשמע ותחליט" הקלאסיים במקרה הזה, כי כמו שזה נשמע אין לך את הפריוילגיה הזאת.

על בסיס ניסיון ושם בלבד (כי גם לי אין נסיון אם שני הדגמים הספציפיים האלו אלה רק עם החברות המדוברות) הייתי הולך על הרוטל. תחילה, כי ממה ששמעתי מהם עד עכשיו הייתי מרוצה מאוד, שנית, מרנץ כבר שנים לא נחשבת חברה בחירה (ולא שאני חושב שאין להם מוצרים טובים עדיין, אני פשוט מאמין שאיכות סאונד גבוהה היא לא הדבר החשוב ביותר למהנדסים שלה).

עליי לציין שוב, אני לא שמעתי את שני הדגמים האלה ועל כן מדובר בeducated guess במקרה הטוב.

מה הרב גוגל אומר על הנושא?

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

יש יותר מידי תוצאות ויותר מידי טיעונים. כעיקרון הmarantz חדש יותר ויש עליו יותר חומר וחוו"דים. הוא גם עבר review מאוד חיובי ב-stereophile.com מה שקצת גורם לי להרים גבה משום שהפלצנים האלה לא עובדים חינם... קיוויתי שמישהו כאן מכיר את הרוטל קצת יותר טוב...

המרנץ - חדש מהחנות, עולה בסביבות 1950 ש"ח. הרוטל, חדש, כבר בסביבות 6000 פלוס. לא נראה לי אותה ליגה בכלל. יחד עם זאת, יש לי קומבינה למשומש באיזור ה-1200 ש"ח. חשבתי להמר...

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #4 

רוטל כמובן,והדגם המוצע לך לא פחות ממעולה ואף במחיר סביר,אין ספק שתהנה (Y)

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #5 

זו בדיוק הייתה ההתלבטות שלי
בסוף הלכתי על CD6004 ואני מאד מרוצה
אני חייב להגיד שעשיתי מבחן עיוור מול הקומפקט דיסק הישן שלי (דנון) , חיברתי באותם קונקטורים לאותו מגבר
שמתי אותו דיסק מקורי שיש לי ממנו 2 בשני הנגנים
ופשוט ביקשתי מאשתי שתעביר לה בין הכניסות במגבר , אין פעם שלא זיהיתי שהמרנץ הוא זה שמנגן
המרנץ חולה על באס - והכוונה היא גיטרה באס , דברים שלא שמעתי לפני זה..
מידים גבוהים , יש משהו קסום במרנץ..
את הרוטל לא שמעתי!

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

הי רמי - לא שמענו ממך הרבה זמן. הכל בסדר? תודה על העידוד (b). אני גם חושב יותר בכיוון של רוטל. (אתה מכיר את המכשיר הזה?). עומרי - אני יודע שקנית 6004 חדש. בניתי על תגובה ממך. תודה. רק שה-6004, לדעתי, לא מצדיק את ההפרש בין ה5004 (למעלה מ-1500 ש"ח) למי שלא מעוניין ב-USB כמונו. אין לי ספק שהוא לא רע בכלל...

הדבר היחידי שאני חושש ממנו זה העברת כסף למזרח אירופה. לכן, אני אבצע זאת דרך חבר שאני מכיר טוב בריגה, לטביה. אני כמעט בטוח ב-100% שמדובר באותו מכשיר שנמכר ב-eBay כרגע על-ידי מישהו בליטא - כמו שהודיעו לי בפרטית - אז אם הכל יסתדר - הרוטל מחליף בעלות תוך כמה ימים.

horngad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

Rotel RCD 1072 ב-1200 במחיר כזה כמובן שיש עדיפות לרוטל

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #8 

well,
an old 90's Marantz CD
any of the MK2
will be far better and cheaper in my opinion

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

Form78HiFi כתב:well,
an old 90's Marantz CD
any of the MK2
will be far better and cheaper in my opinion
...
[left]The only one I could find from that era is the MARANTZ CD-67 mk II and the revs are increddibly bad. In contrast, I've read some very nice things about the CD-94 mk II but this seems to comes from the mouths of die hard electrecians that find the platform of the 94 a very furtile ground for their mods. It's also very difficult to find - and very highly priced!!! Anyway, I don't think, this kind of gear, unlike vintage stereo amps, was any better back then. IMHO, technology leaps are a bliss with digital processing where computing power with it's exponential development over time is key feature. Of course, one must factor in the degenration of consumer electronics makers, world wide, in the recent two decades, but in the overall balance, newer models, win the computing battle.[/left]

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #10 

לא שייך לפורום וינטאג'. מומלץ להעביר לדו-ערוצי.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

הדבר הנכון הוא לבצע השוואה אמיתית, לקרוא ביקורות כגון:

Doesn't sound nearly as good as my turntable
או
Sound just average, soundstage really bad.

לא תורם לכלום, אז מה אם איזה רדנק רשם שאין לו באס מספיק?
ֿ
אני (ונראה שגם אתה) לא קונה "ציוד שמע" בלי להקשיב, לקרוא ביקורות זה יופי, אבל לא תמיד יושב עם דעת האוזניים שלנו

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #12 

tnsilver כתב:הי רמי - לא שמענו ממך הרבה זמן. הכל בסדר? תודה על העידוד (b). אני גם חושב יותר בכיוון של רוטל. (אתה מכיר את המכשיר הזה?). עומרי - אני יודע שקנית 6004 חדש. בניתי על תגובה ממך. תודה. רק שה-6004, לדעתי, לא מצדיק את ההפרש בין ה5004 (למעלה מ-1500 ש"ח) למי שלא מעוניין ב-USB כמונו. אין לי ספק שהוא לא רע בכלל...

הדבר היחידי שאני חושש ממנו זה העברת כסף למזרח אירופה. לכן, אני אבצע זאת דרך חבר שאני מכיר טוב בריגה, לטביה. אני כמעט בטוח ב-100% שמדובר באותו מכשיר שנמכר ב-eBay כרגע על-ידי מישהו בליטא - כמו שהודיעו לי בפרטית - אז אם הכל יסתדר - הרוטל מחליף בעלות תוך כמה ימים.
...
אכן,הייתי טרוד בבעיות הבריאות של בת הזוג שכרגע משתפרת :D
את הנגן הזה אני מכיר והיה לי דגם אחד פחות בעבר שהיה מענג ממש,אל תתלבט כלל,תחטוף את המכשיר!
בהצלחה והמון הנאה (Y)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #13 

תמיד הייתה לי סימפטיה לרוטלים - בנויים לא רע, ומהווים בסיס טוב לשיפורים. מצד שני, ראיתי כבר לא מעט נגנים שנקנו באיביי במחירי מציאה, וכמעט אף פעם זה לא הוכיח את עצמו - אחוז נפילות גבוה (מבחינת תקלות עקב טיפול לא עדין במשלוח) ומכס בארץ שהוציאו את כל הכדאיות.
מצד שני, למכשיר יש מכניקה של סוני שקלה מאד להשגה.
לגבי מרנצים למיניהם, הייתי מחפש את ה-67, או 17 או 6000. כולם בנויים סביב רעיון דומה ומוצלחים למדי. ה-94 זקן מדי ואין להשיג חלקי חילוף עבורו.
בהצלחה !

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

Form78HiFi כתב:...אני (ונראה שגם אתה) לא קונה "ציוד שמע" בלי להקשיב, לקרוא ביקורות זה יופי, אבל לא תמיד יושב עם דעת האוזניים שלנו
...
חלק מהביקורות באמת טיפשיות, כמו שציינת, אבל אם תעבור על כמה נבחרות תראה פירוט לא רע של הבעיות ותקבל תמונה כללית. אי-אפשר לבצע האזנת מבחן לכל רכיב - במיוחד כשאתה מעוניין במשהו שיתאים לסט-אפ שלך בסלון ובטח כשמדובר בציוד ישן שאי-אפשר להשאיר פיקדון וללכת איתו הביתה. לכן, אין ברירה לפעמים אלא לסמוך על נסיון של אנשים אחרים שאתה סומך על שיקול דעתם (כמו בפורום הזה - ולא בפורום 'דו-ערוצי' שמי שרוצה לעבור לשם יכול לעשות זאת עכשיו מצידי במקום לנהל לי מה אני כותב ואיפה). הנה, תראה למשל איזה המלצות יפות יש מנסיון של יאיר ורמי על הרוטל וגם על מרנצים אחרים... תודה.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

הקיצר, אחרי שאתה קונה את הרוטל, אפשר לעשות AB עם cd67se

וכל זה כמובן בפורום דו ערוצי...

הייתי חייב :D

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

Form78HiFi כתב:הקיצר, אחרי שאתה קונה את הרוטל, אפשר לעשות AB עם cd67se
וכל זה כמובן בפורום דו ערוצי... הייתי חייב :D
...
[left]No Sir! We never go back to 'B'. We get 'A' the first time around.[/left]
'דו-ערוצי' עאליכ... :lol:

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

אני מזועזע ומאוד מאוכזב מכם!!!

שליחה #17 

רכשתי את ה-RCD 1072 של רוטל. יש לי חבר ותיק בריגה שמצא עבורי מכשיר במצב מצויין איפשהו ברוסיה או מז. אירופה. העברתי לו כסף והמכשיר הגיע אליו מזמן. יצא לי לבקר שם לא מזמן בדרך לשוודיה. לא יכולתי להתאפק למרות שידעתי שאני לא אוכל לקחת אותו איתי להמשך הנסיעה אבל הייתי חייב לשמוע בעצמי. פתחנו את הניילונים והפצפצים וקצת אחרי ששלפתי את המכשיר חטפתי סטירת לחי מצלצלת. היה כתוב מאחור, לבן על-גבי שחור, Made by Rotel China. מה China? כבר עדיף היה שישימו שם מדבקה 'שלום טומי ההומו - חייך אכלת אותה'. איזה באסה. לא יכולתם להגיד משהו? אתם לא יודעים שסין מבחינתי זו מדינת אוייב? אשתי מעדיפה להביא סנדוויץ בייקון לבית כנסת ביום כיפור מאשר להכניס משהו שכתוב עליו Made in China הביתה. מה קורה איתכם? אמרתם שהיה לכם כזה בבית... ידעתי שאסור לי ללכת בכיוון של דיגיטאלי. אוווווף. :evil:

תמונה
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 10/08/2012 21:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #18 

טומי לא כל מה שבא מסין הוא דרעק ,
יש ויש .
הסינים אם ירצו או ישלמו להם יעשו מוצרים סופר איכותים .

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

udii כתב:טומי לא כל מה שבא מסין הוא דרעק , יש ויש . הסינים אם ירצו או ישלמו להם יעשו מוצרים סופר איכותים .
...
אבל לא היית קונה מכונית שיוצרה בתימן, רב-מודד שעשו בסודאן או מכשיר אופטי שייצרו באלג'יר נכון? אותו דבר בשבילי. סין ורוסיה הן מקור הרשע. רייגן אמר. לא אני. הסינים מזלזלים ושונאים את תרבות המערב והסיבה היחידה שמייצרים שם זה משום שזה בית השימוש הגלובלי של התעשייה. יצור דרעק עבור המערב זו אידיאולוגיה סינית ואם הם יכולים גם להתעשר במימוש התכנית אז עד רבא. לא על חשבוני! חברה שמייצרת בסין אומרת לי ישר בפנים: 'אתה לא מספיק טוב בשביל שנטריח את המשאבים הלאומיים שלנו עבורך' - אז אני מחזיר להם אצבע. יש אחרים.

דרך אגב, הבחור הזה מריגה בנה בעצמו מגבר מנורות והוא נשבע לי שכל החלקים הם רוסיים מהתקופה הסובייטית. נראה כמו קופסת פח - אבל נשמע לא רע. יש לו רמקולים של KLH והוא למעשה זה שהדליק אותי על החברה לפני שנים רבות. יש לו CDP של חברה שאני לא מכיר שנקראת CARY והוא שוקל למעלה מ12 ק"ג (להערכתי) והייתי כל-כך עצבני שלא רציתי להציק לו עם שאלות על איפה ייצרו אותו. מישהו יכול להמליץ כאן על נגן CDP איכותי שעשו בארה"ב או במדינה שהיא לא יותר רחוקה מארבע שעות טיסה מישראל שהאלפא-בית הלאומי הוא לטיני והיא לא טורקיה?
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 10/08/2012 22:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #20 

טומי אי אפשר לברוח מסין :lol:

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”