כפי שראינו, משרד התקשורת החליט סופית והורה לחברת בזק לבטל את החיוב בסך 25 ש"ח אשר נגבה מלקוחות ADSL only (חיבור תשתית בלבד, ללא קו טלפון פעיל), על רקע ההבחנה בינו לבין קו קל אשר תומחר באופן זהה.
ההודעה הרשמית (כולל קישור לנוסח ההחלטה המלא) - http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/1/2761.pdf .
בעקבות ההוראה, היו בפורומים שונים (כולל פה) התייחסויות לנושא, אשר טענו כי החיוב לא מבוטל אוטומטית ויש ליצור קשר עם מוקד השירות של בזק.
דיברתי עכשיו עם המוקד כדי לבטל את החיוב עבורי (אני לקוח קו הטלפון הביתי של 013, ועל כן משתמש בקו "ADSL only"). מסתבר שהחל מה 5.4, תאריך ההחלה של ההנחייה, החיוב מבוטל עבור כל הלקוחות הנמצאים בסטטוס זה, ללא צורך בהפעלה עצמאית.
כמובן שהנציגים לא יגלו את זה בקלות (כי כשהלקוח מתקשר, הם יכולים לנסות ולשכנע אותו לעבור לקו קל / לחזור לקו בזק וכו'), אבל בחשבונית הקרובה אמור להיות חיוב חלקי בלבד, ובחשבונית הבאה - הסעיף לא אמור להופיע.
לתשומת לבכם.
הבהרה בנושא עלות Naked ADSL (או ADSL only כהגדרת בזק)
-
uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
mp3lll,
מה שהיה כתוב בהרבה מקומות הוא שכדי לבטל את החיוב של 25 ש"ח על "ADSL only" צריך להתקשר לבזק. מה שהובהר לי היום (והעברתי את זה הלאה) זה שהביטול אוטומטי, מכיוון שהם מחויבים להוראה של משרד התקשורת.
אני כבר מזמן בלי קו קל, מאז שעשיתי את הניוד.
מה שהיה כתוב בהרבה מקומות הוא שכדי לבטל את החיוב של 25 ש"ח על "ADSL only" צריך להתקשר לבזק. מה שהובהר לי היום (והעברתי את זה הלאה) זה שהביטול אוטומטי, מכיוון שהם מחויבים להוראה של משרד התקשורת.
אני כבר מזמן בלי קו קל, מאז שעשיתי את הניוד.