עזרה ברכישת מערכת קולנוע
שלום לחברי הפורום, אני מעוניין לרכוש מערכת קולנוע עם תקציב של עד 4000 ש"ח.
זו פעם ראשונה שאני רוכש מערכת כך שהידע שלי הוא אפסי בנושא וכל עזרה תתקבל בברכה.
כבר תקופה שאני מתלבט ומתעניין במקרן קול של HTS7140 Philips , בגלל איך שהוא נשמע לי בחנויות וגם כל נושא החיווט.
[/url]http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=hts7140[url]
ואז חשבתי שבמחיר שלו אולי אוכל להרכיב מערכת שמע 5.1 אמיתית (האומנם?)
עברתי על הרבה פוסטים של משתמשים בפורום ואשמח לשמוע את דעתכם.
המערכת היא לסלון קטן של 5X5, בעיקר לסרטים ומעט מוזיקה.
כיום אני משתמש רק בנייד שמחובר למסך עם כבל HD לצפייה בסרטים ובקונסולת XBOX.
הרמקולים צריכים להיות סליטים ולא שקועים בקיר. קדמיים לא רצפתיים.
קראתי פה שהרבה ממליצים על רסיבר VSX-421-K פיוניר מהדיוטי פרי שאוכל כנראה לרכוש בקרוב.
מה שנשאר זה סנטר, 2 קדמיים ו-2 אחוריים.
זו פעם ראשונה שאני רוכש מערכת כך שהידע שלי הוא אפסי בנושא וכל עזרה תתקבל בברכה.
כבר תקופה שאני מתלבט ומתעניין במקרן קול של HTS7140 Philips , בגלל איך שהוא נשמע לי בחנויות וגם כל נושא החיווט.
[/url]http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=hts7140[url]
ואז חשבתי שבמחיר שלו אולי אוכל להרכיב מערכת שמע 5.1 אמיתית (האומנם?)
עברתי על הרבה פוסטים של משתמשים בפורום ואשמח לשמוע את דעתכם.
המערכת היא לסלון קטן של 5X5, בעיקר לסרטים ומעט מוזיקה.
כיום אני משתמש רק בנייד שמחובר למסך עם כבל HD לצפייה בסרטים ובקונסולת XBOX.
הרמקולים צריכים להיות סליטים ולא שקועים בקיר. קדמיים לא רצפתיים.
קראתי פה שהרבה ממליצים על רסיבר VSX-421-K פיוניר מהדיוטי פרי שאוכל כנראה לרכוש בקרוב.
מה שנשאר זה סנטר, 2 קדמיים ו-2 אחוריים.
הHTS7140 Philips עושה עבודה לא רעה בכלל בחדר/סלון קטן עד בינוני וסגור יחסית, אם התנאי זה לא מתקיים הוא נשמע כמו רמקול סנטר ואז ההשקעה לא משתלמת. אם זה המצב אז שווה להשקיע טיפה יותר על סט רמקולים (בתקציב הזה שווה לבדוק את מה שיש להארמן קארדון או הסט של KEF שנמכר במחיר ריצפה במחסני חשמל) ורסיבר של ימאהה או אונקיו, פירמות שלדעתי שולטות כרגע בכל הקשור לתקציב רמת הכניסה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אחרי ה-421 מהדיוטי פרי נשארים לך עוד משהו כמו 3,200 ש"ח.
בתקציב הנתון (ואם לא הולכים על יד שניה) כנראה שאין מנוס ממערכת סאטליטים 5.1 קומפלט, פשוט מכיוון שאם הולכים על רמקולים מדפיים + סנטר תואם מלפנים וסאטליטים מאחור נגמר התקציב לפני שמגיעים לסאב (סאב חדש טוב עולה 1,500 ש"ח), ואם עיקר ההאזנה שלך היא לקולנוע אז לדעתי חבל לוותר על סאב.
הנה כמה אלטרנטיבות למערכת 5.1 סאטליטים+סאב בתקציב הנתון:
- פולק אודיו RM6750
- ג'אמו A102
- קאנטון מובי 125 או 130 (ה-130 הגיע ממש עכשיו לחנויות)
- הרמן קרדון HKTS20 או HKTS30 (ה-30 יותר טוב אבל עלול לחרוג קלות מהתקציב)
- טאנוי SFX (עלולים לחרוג טיפה מהתקציב)
חשוב לנסות ולשמוע את המערכות האלה מחוברות לפיוניר 421, ולהשתמש בקטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב..!
בתקציב הנתון (ואם לא הולכים על יד שניה) כנראה שאין מנוס ממערכת סאטליטים 5.1 קומפלט, פשוט מכיוון שאם הולכים על רמקולים מדפיים + סנטר תואם מלפנים וסאטליטים מאחור נגמר התקציב לפני שמגיעים לסאב (סאב חדש טוב עולה 1,500 ש"ח), ואם עיקר ההאזנה שלך היא לקולנוע אז לדעתי חבל לוותר על סאב.
הנה כמה אלטרנטיבות למערכת 5.1 סאטליטים+סאב בתקציב הנתון:
- פולק אודיו RM6750
- ג'אמו A102
- קאנטון מובי 125 או 130 (ה-130 הגיע ממש עכשיו לחנויות)
- הרמן קרדון HKTS20 או HKTS30 (ה-30 יותר טוב אבל עלול לחרוג קלות מהתקציב)
- טאנוי SFX (עלולים לחרוג טיפה מהתקציב)
חשוב לנסות ולשמוע את המערכות האלה מחוברות לפיוניר 421, ולהשתמש בקטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב..!
- miko79
- חבר ותיק

- תגובות: 1121
- שם מלא: עומר
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
RM6750
האם דרך אמזון זה באמת חצי מחיר???
האם המחשבון של יושופס מדוייק:
http://www.ushops.co.il/amazonCalculator.php
האם דרך אמזון זה באמת חצי מחיר???
האם המחשבון של יושופס מדוייק:
http://www.ushops.co.il/amazonCalculator.php
- epony
- חבר במועדון 10K

המחשבון של יושופס מדוייק, אבל אתה צריך לקחת בחשבון שלא תהיה לך אחריות בארץ על הסט הזה אם אתה קונה אותו בחו"ל, ושיש להוסיף ממיר מתח שעולה בערך 400 ש"ח כדי לחבר את הסאב.
עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון זה שהמחירים בזאפ לא משקפים את המציאות בשטח - רכישה בחנות מתמחה אחרי הפגנת רצינות וקצת מו"מ יכולה "לגלח" מאות ש"ח מהמחיר הכי נמוך שתמצא בזאפ!
בגדול, כלל האצבע שלי הוא שעד 5,000 ש"ח זה כנראה לא משתלם לייבא את המוצר מחו"ל... זה מן הסתם תלוי ברגישות שלך לעלויות ולחסכון הפוטנציאלי - אם חיסכון של 500 ש"ח על קנייה ששווה 2,500 ש"ח הוא משמעותי מספיק כדי לוותר על אחריות מקומית מבחינתך, אז לך על זה.
עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון זה שהמחירים בזאפ לא משקפים את המציאות בשטח - רכישה בחנות מתמחה אחרי הפגנת רצינות וקצת מו"מ יכולה "לגלח" מאות ש"ח מהמחיר הכי נמוך שתמצא בזאפ!
בגדול, כלל האצבע שלי הוא שעד 5,000 ש"ח זה כנראה לא משתלם לייבא את המוצר מחו"ל... זה מן הסתם תלוי ברגישות שלך לעלויות ולחסכון הפוטנציאלי - אם חיסכון של 500 ש"ח על קנייה ששווה 2,500 ש"ח הוא משמעותי מספיק כדי לוותר על אחריות מקומית מבחינתך, אז לך על זה.
תודה לעונים. התחלתי לקרוא ברשת על הרמקולים של RM6750,
ראיתי שמפרסים באתר גרופון רסיבר AVR165 מבית Harman Kardon בעלות של 1990 , ובמחסני חשמל יש רסיבר של הרמן קרדן ב 1200, האם מדובר על אותו הדגם? האם הרסיבר avr165 פחות\יותר טוב מהדגם של פיוניר vsx421 ?
בנוסף במחסני חשמל מוכרים מערכת רמקולים של ימאהה ב1000 ש"ח, מה הדגם שמוצע למכירה?
ראיתי שמפרסים באתר גרופון רסיבר AVR165 מבית Harman Kardon בעלות של 1990 , ובמחסני חשמל יש רסיבר של הרמן קרדן ב 1200, האם מדובר על אותו הדגם? האם הרסיבר avr165 פחות\יותר טוב מהדגם של פיוניר vsx421 ?
בנוסף במחסני חשמל מוכרים מערכת רמקולים של ימאהה ב1000 ש"ח, מה הדגם שמוצע למכירה?
- epony
- חבר במועדון 10K

תבדוק אם עדיין יש במחסני חשמל את הסט סאטליטים 1000.5 של KEF ב-999 ש"ח - אחלה דיל!!