אני צריך עזרהה דחוף חשוב חשוב

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
mwfak פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם אני רוצה שתעזרולי אני רוצה לבנות תערובת מורכבת מ 3 זנים אני רוצה לדעת מה יתן לי השילוב של הזנים האלה איך הם משתלבים עם הסבר בבקשה .
הזנים הם ברזיל אוגנדה וסידמו
אני רוצה לדעת איך משתלבים אחד עם השני ומה יצא בסוף מבחינת גוף חיוניות ואפתר טסט אני ישמח לעזרה

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

לא בטוח שיתן לך תשובה מלאה... ובכל זות . לדעתי עם שלושה זנים האלה יהיה תערובת לא כל כך מאוזנת. אולי בחלקים כאלה זה יצליח יותר: ברזיל 50%, אוגנדה בוגיסו 30%, סידמו 20%. קליה יחסית כהה ( תחילת פיצוץ שני. אני גם אהבתי בוגיסו כחד זני -ממליץ לנסות.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

תערובת לא רעה בכלל. אולי קצת חמוץ לאספרסו, ייצא מצוין בקפוצ'ינו.
קלייה כהה תעשה רק טוב.
אוגנדה וסידמו יותר פירותיים וחמוצים, ברזיל בקלייה כהה נותן גוף ומתיקות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

השאלה אם זה אוגנדה בוגיסו או אוגנדה אבנים (רובוסטה...) אם רובוסטה לא כדאי לעבור 20% טעם מאוד דומיננטי
בכל אופן שלושת הזנים האלה לא דורשים תערובת, מצויינים כחד זני, במיוחד הסידמו (קליה כהה אפילו מאוד) והאוגנדה שכחד זני מעולה לקפוצ'ינו (קליה כהה)
what's next?

mwfak פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

תודה לכםם אני מודה לכם עוד שאלה מה יצא מזה השילוב של שלושת הזנים מבחינת גוף חיוניות ופטר טסת מה אתם חושבים

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #6 

לטעמי היתי מוותר על הברזיל ומכניס במקומו סנטה דומינגו או אפילו קולומביה (למרות השוני המובהק בניהם).

מה שתקבל זה חמיצות מאוד קלה ונעימה-בגלל הקולומביה, מרירות ומתיקות וטעם מעושן מעט בגלל האוגנדה (אם מדובר בבוגיסו כמובן), וטעם תבליני מעט בגלל הסידמו, ואם תוסיף סנטה דומינגו הכל יתאזן לך פלאים.

אם תוסיף רובוסטה טובה-כרגע אין זן טוב שניתן להשיג ולכן אני מוותר עליה בדרך כלל.תקבל גוף וסמיכות רבה.

והכל מותנה כמובן ברמת הקליה, וני מעדיף קליות כהות יחסית שבה הטעמים נפתחים (לא תמיד לטובה) טוב יותר.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”